A minap kaptam postán egy argentin kiadású kalóz CD-t, olyan felvételekkel, hogy el se hiszem még most sem!!!!
Holnap megosztom veletek (illetve még ma)
Biztos azért, mert olvastam a veled készült interjút a Ragyogásban. :)))
Azt hallottam, hogy az angol slágerlistán rajta van a Wicker Man és hatodik.
Van valaki, aki játszott már az Ed Hunterrel ?
Nekem valaki aszonta hogy 5000 helyre eddig 6500 jegyet adtak el...F@szkivan hogy az e-klubos tomegnyomor utan se tuggyak egy kicsit nagyobb helyre tenni :(
Szerintem a Ghost intró nagyon jó lett, az alapriff pedig engem a Can I Play With Madness-re emlékeztet. A gitárszólók utáni rész pedig mintha egyenesen a Fear lemezről lenne leszedve. Nemrég olvastam egy Bruce interjúban olyasmit hogy ezt a témát Harris hozta, és a dal alaptémájához is nagyon jól illeszkedik, olyan mint egy tengeri vihar, legalábbis szerintük :))
Ha már ennyien hallottuk a Ghost-ot: szerintem a szám kezdete és a refrén kicsit hasonlít a Man On The Edge nyitóriffjére. Ezt persze nem úgy értem, hogy kifogytak az új dallamokból, csak nekem úgy hallatszik :-)
Supertzar!
Többször is említetted, hogy titkosítják az új albumot - ennek ellenére három szám (Wicker Man, Ghost ..., Fallen Angel) is elérhető. Lehet, hogy az EMI-ból ügyködött valaki? :-)
Új Maidenből nincs előzetes, óvatos a kiadó, csak a megjelenéskor kapnak az újságok is promo-példányt. Öt nótát hallottam eddig, azok nagyon jók, különösen a Ghost tetszik.
Ha hallottad már a Wicker Mant, hallottad a duplázót is Nickonál. Hosszú-hosszú idő után ő is megfeszült ezen a lemezen szerintem, legalábbis az eddig hallott dalok nekem ezt mondják.
Júniusi HP-ben nem is lesz a Maiden album, majd csak júliusban.
Nem tudom ki hogy van vele, én már hallottam 3 teljes számot a lemezről: The Wicker Man, Ghost Of The Navigator, Fallen Angel. Plusz belehallgattam a címadó számba is. Ez alapján szerintem elmondható hogy ez a lemez egyszerűen klasszikus. Valahol igaza volt Bruce mesternek, amikor azt mondta hogy a lemez a Piece Of Mind modernizált változata(jókora Seventh Son és Fear hatásokkal...).
Egyébként tud valaki valamit arról, hogy fogynak a kocertre a jegyek ?
A Steve az E-klubos buli előtt dedikált, nekem is aláírta a koncertjegyem! :)))))))))))))))))
Bent, még a koncert előtt, a Janick-et is sikerült elkapnom egy fotó erejéig! Aláírni nem tudta a jegyemet, mert kifogyott a tolla, fél percig szenvedett vele :)))))) Óóóó Janick!!! :)
Supertzartól szeretném megkérdezni, hogy ki keltette fel, egyáltalán felkeltették-e, miután elaludt az új Maiden hallgatása közben. Ugyanis, ne felejtsük el, hogy hiába jött vissza Dickinson, a doboknál továbbra is az unalmasan és egyhangúan játszó Nicko McBrain ül.
Most komolyan, jó a lemez ???
Meséltek nekem olyanról, hogy (pl. a Rhapsody) koncert előtt valamivel el kezdtek gyülekezni az emberek és akkor volt dedikálás. Erről tudtok valamit általánosságban? Maiden-nél szokott lenni ilyen? Én a legutóbbi alkalommal (E-Klub) nem halottam erről...
Persze nem létkérdés, csak gondoltam felvetem. Biztos akadnak nálam okosabbak itt is :-)
OFF
Ha a 7-ei koncert után van még kedve és pénze :-) valakinek, jöjjön el a Uriah Heep koncerte is!
[Info egy másik topic-ban.] ON
Na, kinek hogy tetszik a maxi?
A Wicker Mant már többen is hallottuk korábban, így az nem volt meglepetés (bár azért jobban szól, mint az mp3...). A két Bayley-dal koncertverziója nagyon tetszik. Tökéletes hangzás, intenzitás, igazi koncerthangulat...
A videoklip sem rossz, bár nem tudom, mit jelképeznek azok a nagy fehér "lufik"...
A Napster jóvoltából már hallottam a Ghost Of The Navigator számot is, ami szerintem mások tetszését is elnyeri majd...
A hivatalos honlapon pedig bele lehet hallgatni a címadó számba is, és látható az új album borítója is. (csak nem tudom, ki alkotta)
Hát igen, ilyenkor sajnálom, hogy nem néhány évvel korábban születtem :-)
Az említett videón (12 Wasted Years) csak egy rövid részlet látható a Run To The Hills-ből... Az mindenesetre jól látszik, hogy a fákon is ültek rajongók, és nekem úgy tűnt, "telt ház" volt a parkolóban.
Szerintem idén hasonló intenzitású buli várható, pontosan amiatt, hogy a tagcserék után ismét "éhesek" lettek.
Ezért nem megy a fejembe, miért nem tették át már tágasabb helyre az idei koncertet...
Más.
Az új kislemez itthon csak május 17-én lesz kapható, az album pedig május 31-én várható!
Egy kis reklám: a Headbangerben máj.31-től jún.8-ig csak 2990Ft lesz a CD!!!
Én ott voltam a parkolóban. Már az első szám felétől el volt veszve a közönseg, velem együtt. Ez volt az a koncert, ahol meg a legesleghátsó sorok is tomboltak. Azt látni kellett volna ahogy Adrian,Dave es Steve bedőlt a számokba, Bruce pedig mint fékevesztett fenevad száguldozott közöttük és énekelt valami démoni módon.Minden féléket behajigáltak neki, elszórakozott többek között egy néphadseregbeli katona sapkával,meg egy agyonizzadt tornacipővel is.
A fák a parkolóban nem nagyon élték túl a koncertet.Mintha tankok vonultak volna arra. Többé nem is rendeztek ilyesmit ott.
Évekkel később az MTK pályán már joval visszafogottabb volt minden, mintha a sikerek kicsit jólakottá tették volna a maiden-t.
Azért remélem a sok tagcsere kavarás után, ebben a sosemvolt felállásban ismét éhesek lesznek.
Na, megnéztem a 12 Wasted Years videót...
Rajta a régi Di'Anno-s fellépések, majd Eddie kivégzése, egy lengyel esküvő, egy elbaromkodott tévéfellépés, majd a '84-es BS-parkolós koncert!
Már anno a topic elején zgyan volt szó a régi magyar koncertekről, de most újra érdeklődnék: volt-e valaki már '84-ben?
Ha mar megrendeled a maxikat, legyszi ird mar ide, hogy mennyibe kerul cuzamme az egesz. Az 5.50Ł tenyleg nem lenne sok, plane, hogy egy posztert is adnak melle, dehat ugye a jarulekosok. Azt irtak, hogy ha dob az ember egy megrendelo emilt, akkor valaszlevelben leirjak a teljes arat + a fizetes modjat. Elore is koszi!
Azert ha mar szamokrol van szo, nem hiszem, hogy edes kis hazankban olcsobb lenne egy maxi, SOT!
Igen, az az 5.5 font még kibírható lenne (kb 2200Ft), de ki tudja, mennyi a postaköltség? Én akciós Chelsea-mezt szerettem volna rendelni, de sajnos a szüleim nem mentek bele, pont a postaköltség miatt (nekem pedig nem lett volna rá pénzem...) :-(
A DT-maxit a MediaMarktban (Europark) vettem, de kapható a Headbangerben (Határ út; Europark mellett), és gondolom más helyeken is...
Érettségi szünetben majd én is jobban ráérek, akkor "összeröffenhetünk". :-)
Most viszont kilépek, mert kb ilyenkor kezdődik a Fekete Vipera :-)
Wisey!
Akkor majd mi is megbeszélünk valamit. Csütörtökig nekem elképesztően nincs időm még evés-alvásra se nagyon. Csak a tanulásra :(((
Amúgy egy Wicki CD 2.99Ł, de ha kettőt rendelsz akkor úgy emlékszem 5.50Ł + postaköltség. Nekem megéri! Úgyhogy nem is töltöm le a Wicker Man videót, úgyis rajta lesz a CD-n...
Mennyibe fog így kerülni? Az angol verzióknál úgy emlékszem az egyiken a Man On The Edge+Powerslave a másikon a Futureal+Killers koncertverziója (Ed Hunter Tour '99) található. Valamilyen poszterről nem olvastál?
Félig off-topic:
Holnap valószínűleg találkozok Murray-val, majd hozza a videót (12 Wasted Years) és a CD-t is...
Amúgy most vettem meg a Dream Theater új maxiját (Through Her Eyes), kb 30 perc koncertfelvétellel (összesen 40 perc zene 1100Ft-ért!)
Mint tudjátok, május 8-án kerül(?) a boltokba. Íme a számlista:
Track 1 - The Wicker Man
Track 2 - Futureal - Live Recording
Track 3 - Man On The Edge - Live Recording
Enhanced Video - The Wicker Man - Directed by Dean Karr
A videoklipp megtekinthető a hivatalos honlapon! Épp most töltögetem...
Talán egy kicsit későn, de mp3-mániákusoknak ajánlom a következő címet:
http://www.extra.hu/eddie11/mp3/wickerman.mp3
(több mint 4MB a szám)
Az MHH topicban felvetődött egy pletyka, hogy a koncert átkerült a Kisstadionba...Ma érdeklődtem a Multimediánál, talán válaszolnak rá...
Supertzar: még csak a hivatalos honlapon leadott 1:15-öt hallottam, úgyhogy inkább nem mondok véleményt! Igazi rajongóhoz méltóan megvárom május 8-át, azt hiszem... Bár, ha *véletlenül* rábukkanok a Napsteren, akkor azt hiszem, letöltöm... :)
Mondd, a Hammer Barlangban is ott lesz május 8-án a kislemez? Mikorra várjátok az árut?
Olvastavalaki az "Infinite Dreams" c. angol nyelvű Iron Maiden biography-t? 1996-os kiadású, Magyarországon még nem láttam sehol, egy brazil Maiden fan barát(nő)m küldte el nekem a múlt héten.
Iszonyatosan jó! Szerintem kábé 12x jobb, mint a Vasszűz fogságában, bár más megközelítésből vizsgálja a Maiden karrierjét.
Supertzar, ha lefordítom művészien, akkor nem akarjátok kiadni????
"The concert with Iron Maiden at the Sjöhistoriska Museet on the 27th of June will be moved to a larger arena, Stockholm Stadium. The demand for tickets was exceptional and Sjöhistoriska is already almost sold out with more than 15,000 tickets sold."
Tehát a svéd koncertnek már sikerült nagyobb helyszínt találni... mellesleg sikerült utólag meghívniuk a Slayert is...
Belehallgattam a Wickerman-be is... Tetszik, de jobb lenne azért a teljes számot végighallgatni :-)
Szerintem is inkább duplázó, mindenesetre úgy látszik hogy Maiden-ék meghallgatták a jótanácsokat, sőt végre tanultak a kritikákból is.
Egyébként az OOOzás alatt van egy jó kis gitárharmónia a la Heaven Can Wait. Szerintem Adrian az, sőt a szólót is mintha ő játszaná (ha egyszer ő a dal fő szerzője :)) )
Ami a gitár intrót illeti, az viszont egyértelműen Running Wild a Judas-tól, kíváncsi vagyok mit szólnak majd hozzá Ripperék.