Keresés

Részletes keresés

_Nyuszi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5234

Van Budapesten olyan szolgáltató (nem tudom pontosan, inkább nem tippelnék), akinek a hálózatán már nem mennek az analóg tárcsázások. :-(

Próbáltunk beüzemelni egy CB667-est, de a fentiek miatt tárcsázni nem lehet vele. :(

Előzmény: Goldman Emma (5227)
tehtube Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5233

Ennek a digitális, nyomógombos telefonnak én is nagyon örültem. Azt a sok időt, macerát míg az ember a mutatóujját végigdörzsöltette a tárcsalyukakkal!

Főleg ha sok hívást kellett lebonyolítani. Kicsit jobb lett az anlóg nyomógombos, de akkor is végigpattogtak a számok. 

Előzmény: Boszorka (5228)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5232

Hát, arra még jó sokáig várhatsz, a jelen állás szerint.

Előzmény: Goldman Emma (5231)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5231

Hadd legyek a tesztkattintó. :-)

Előzmény: Archimédesz (5230)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5230

nekem már az is nagyon tetszik, amelyikben egy kis karcsú fogantyúszerűség van, azt kell fel-le átkattintani...

Nálam még működik néhány ilyen.

És ha egyszer lesz saját házam, jó eséllyel efféle őskori szerelvények lesznek benne.

Előzmény: Goldman Emma (5229)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.21 0 0 5229

Ahhoz sajnos élőben még nem volt szerencsém, de nekem már az is nagyon tetszik, amelyikben egy kis karcsú fogantyúszerűség van, azt kell fel-le átkattintani... A kettővel odább lakó szomszádomnál meg még megvan a cselédhívó csengő. A nappaliban megnyomjuk, a négy méterrel odébb lévő konyhában berreg. Imádom. Ha elköltözik, és valaki felújítja a lakást, ennek is annyi lesz.

Előzmény: Boszorka (5228)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5228

Hát igen! Láttam már olyat árulni valahol, ami ugy nézett ki mint a régi tárcsás, de a tárcsán gombok voltak és azt kellett nyomkodni. Én valahogy annyira nem vágyom a régire, hogy olyat vennék. De egyik barátomnál néhány éve lehelte ki lelkét az öreg tárcsás, ő nagyon bánatos volt. Nála volt szintén még néhány éve, olyan villanykapcsoló, ami fehér porcelán és körbe forgatva működött. Ismered?

Előzmény: Goldman Emma (5227)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5227

Képzeljétek, a legjobb barátom tizenegy éves kislánya ma nálam látott életében előszor tárcsás telefont. Ilonka néni ötvenes évekbeli készüléke persze nálam elsősorban műtárgy, de működöképes. Kerestünk hozzá aljzatot, megtanítottuk a gyereket tárcsázni, és együtt örültünk, hogy működött a kapcsolat. Történelmi pillanatok... :-)

Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5226

A kellemest a kellemessel kötni össze, az az igazi! :)

Előzmény: Törölt nick (5225)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5225

Olykor a pilismaróti könyvtárba járunk olvasgatni, alkalomhoz illő köteteket :)

Előzmény: Goldman Emma (5224)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5224

Egyetértek. A végére a szimbólumok túlságosan elburjánzanak, a történet kidolgozására pedig már nem jut energia, de az első kötetek kifejezetten olvasmányosak és szellemesek is. Alig tudtam letenni őket, teljesen magába szippantott a világuk, pedig sok minden voltam, mikor olvastam, de a legkevésbé gyerek.

Előzmény: scsabi (5223)
scsabi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5223

"Ugyanakkor a Harry Potter-t képtelen voltam elolvasni"

Ha meseként kezdetd el olvasni, akkor tényleg nagy csalódás lehetett. Ifjúsági fantasztikus regényként nem rossz, sőt, az első négy rész (amikor még a megteremtett világ nem omlik látványosan az írónő fejére) kifejezetten jó.

Előzmény: nofRETRO (5220)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5222

István az Alföldi király 

Előzmény: nofRETRO (5221)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5221

Kíváncsi vagyok, milyen lesz holnap este.

na mi??

:)

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.20 0 0 5220

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a meséket. A jó meséket, mint

"A hold bevilágított az ablakon, egyenesen erre a Tigrisre, ni.

- De sovány vagy! - mondta a Holdember.
- Nem ennél valamit?
- De igen - mondta a Tigris. - Szavakat kérek. Jó sokat.
- Szavakat?
- Bizony! Ha mesélnek nekem, attól szépen kigömbölyödöm.
- Aha - mondta a Holdember. - Látod azt az embert az ablaknál, aki engem bámul? Megkérjem, hogy meséljen neked?
- Nem látom - válaszolt Tigris. - Én csak a képeket látom ebben a könyvben.
- Jaj, te buta Tigris! Hiszen te még az 5. oldalon vagy. Gyere szépen át ide.
- Már itt is vagyok a 6. oldalon!
- Na jó - mondta a Holdember. - Most pedig bemutatlak. Szerző úr! Ez itt Tigris.
- Ööö... Szervusz, Tigris.
- Grrrrrrrrrrr.
- Hát ez nem volt valami udvarias! Miért vagy ilyen sovány?
- Mert nem kaptam enni.
- Jaj, te szegény! Mindjárt hozok egy kis csontot.
- Nem szeretem a csontot.
- Nem szereted? Mindig azt hittem, a tigrisek szeretik a...
- Én a meséket szeretem. Attól leszek szép kövér.
- A meséket?
- Bizony. Meg a verseket, meg ha beszélgetnek velem mindenféléről.
- A csontot nem?
- Azt nem. Csak a szavakat.
- Aha. Mesélek neked valamit?
- Igen, légy szíves. Egy jó hosszú mesét.
- Miről?
- Egy tigrisről.
- Csak egy tigrisről szóljon?
- Egy tigrisről meg egy királykisasszonyról.
- Hát jó.
- De jó mese legyen ám! A buta meséktől megfájdul a hasam. És ha nagyon szomorút mesélnek nekem, akkor felfordulok tőle, így ni." 

(Itt le van rajzolva, ahogy feldobja a talpát)

Na mindegy, ma egy mesefilmet néztem, és ez csak úgy eszembe jutott. A film jó volt, és nagyon festői volt a színvilága. Ugyanakkor a Harry Potter-t képtelen voltam elolvasni, pedig elkezdtem, és a filmmel is így jártam.

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5219

Köszönöm, de annyira nem izgat a dolog, ennél sokkal érdekesebb lenne a Trombitás út eleje, amikor még az a Retek utca volt. Annyit már tudok, hogy kicsit feljebb laktanya volt, 1909-ben épült ott több ház, köztük az ún. Trombitás ház.

Előzmény: Archimédesz (5218)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5218

A miénk is abszolút névtelen és jellegtelen.

Esetleg elküldhetnéd a címet emailben, ha gondolod, csak mert kíváncsi vagyok, hogy mit találni.

Előzmény: nofRETRO (5217)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5217

Nem túl sok ház van fent, a miénk nem annyira nevezetes, nem csoda, ha nem arra fordították az energiát.

Előzmény: Archimédesz (5215)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5216

Köszönöm, ez is ráadás-segítség volt!

Most már nagyjából mindent megtalálok. Az volt a hiba, hogy a keresések eredménye külön lapon jött fel, a háttérben. Azokon külön kicsi helyen van a továbbvezető link, ahol meglelem a képhez vazető linket, már ha van egyáltalán. Az is külön, háttérlapon jön fel. Ravasz.

Előzmény: Divrotcé (5214)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5215

Nem tudom, az én házam esetében beírtam a címet és kiadta.

Előzmény: nofRETRO (5213)
Divrotcé Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5214

Nade térképet, vagy tervet hogy lehet találni?

Magam a szőkítés adatbázisokkalt használgattam. Igaz nékem nincs mit keresnem, maksz régi téképeket.

Előzmény: nofRETRO (5213)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5213

Felbuzdultam ( újra) én is  pégés linkjén, és már találtam is valamit, az utcánkat 1911-ben csatornázták.

Nem olyan egyszerű átlátni azt az anyagot, úgy tűnik a fontolva haladás idővel eredményt hoz :)

Nade  térképet, vagy tervet hogy lehet találni?

Előzmény: Archimédesz (5212)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5212

Ja, és a levéltári keresőben pégés segítségével megtaláltam a mostani lakhelyem terveit 1870-ből. Kár, hogy az eredeti épületről, amit akkor átalakítottak, nincs semmi.

nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5211

Ó, most igazán meg vagyok hatva ettől a figyelmességtől. De tényleg. Köszönöm.

Ennyivel be is érem, azt hiszem :)

Előzmény: Törölt nick (5202)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5210

Esküvői forgatókönyveket is gyűjthetnél :) Tényleg változatos a forgatókönyv. Nálam az abszolút  puritán véglet játszott.

Előzmény: Goldman Emma (5208)
nofRETRO Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5209

Nem kell nagy ügyet csinálni belőle, néhány mosatlan borospohár is vonzza a muslincákat :)

Ebből arra következtetek, hogy egy kis állott bor is megteszi.

De anno ecetes vizet tettek a "fürdető" medencébe, és alája egy kockacukrot csalinak. Vanennél hatásosabb, a  romlott étel, de az büdös :)

Előzmény: Goldman Emma (5203)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5208

Drága nagyanyám már akkor is nagyot nézett, amikor a húgom esküvője zajlott a fasori templomban egy evangélikus lelkész előadásában, egy láma közreműködésével és némi pohártöréssel kombinálva, de hogy efféle multikulti a Bakáts téren, ahová ő ötven éven át, hetente többször is... Szerintem összevonta volna a szemöldökét. :)

Előzmény: Archimédesz (5206)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5207

Tökéletes lehet. (Ha pedig már csapdába ejtetted az összes muslincát, a maradékot szerintem öntsd ki bátran.)

Előzmény: Archimédesz (5205)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5206

Indonéz kolléga esküvőjén voltam.

Előzmény: Goldman Emma (5195)
Archimédesz Creative Commons License 2013.08.19 0 0 5205

Van itthon egy palack sangriám, ami három éve meg lett kezdve (nem általam), aztán visszazárva; szerintem az jó eséllyel ideális muslincacsapda mostanra.

Előzmény: Goldman Emma (5203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!