A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Most például azt a lehetetlenséget, hogy ugyan miként is nyelődhetne el egy pontban egyszerre a gömbszimmetrikusan szétsugárzott hullámszakaszod összes energiája?"
Azt csak te képzeled, hogy egy pontban nyelődik el. Senki nem állította. Én főleg nem.
"Egy növekvő sugarú gömb állandó vastagságú gömbhéjának térfogata a sugár négyzetével nő, tehát a változatlan vastagságú héjban egyre kisebb az energiasűrűség."
Jé, néha még igazat is tudsz írni.
De az összenergia állandó marad. Mi ebben az érthetetlen?
Szerintem így normális.
"Miközben te azt állítod, hogy ha bárhol nyelődik is el a hullámszakaszod, az energiája változatlan."
Így is van. De én azt nem állítottam, hogy egyben nyelődik el. Ezt csak a prófétád állította.
"Ami csak úgy volna lehetséges, ha a gömbhéj teljes energiája egyszerre tudná elnyelődni annak egyetlen pontjában."
Nem csak úgy lehetséges. Már ezt is leírtam, csak nem vagy képes felfogni.
"Ez végtelen energiaáramlási sebességet feltételezne, mint ahogy azt én is többször elmondtam már neked."
Ez szimpla hülyeség. Az én elméletemben nincs végtelen energiaáramlási sebesség. Csak nálatok van végtelen "rapiditás".
Képtelen vagy kikeveredni a relativitáselmélet zavaros fogalmaiból.
Te a saját vergődésedről és agresszív viselkedésedről beszélsz.
Mert érzed a veszted. S már nem tehetsz ellene semmit. Ezekkel az infantilis riposztjaiddal mindig csak épp a legutolsó buktádat akarod valahogy túlélni.
Most például azt a lehetetlenséget, hogy ugyan miként is nyelődhetne el egy pontban egyszerre a gömbszimmetrikusan szétsugárzott hullámszakaszod összes energiája?
Nem hazudta, hanem a szemedre olvasta a te saját ostobaságodat. Egy növekvő sugarú gömb állandó vastagságú gömbhéjának térfogata a sugár négyzetével nő, tehát a változatlan vastagságú héjban egyre kisebb az energiasűrűség. Miközben te azt állítod, hogy ha bárhol nyelődik is el a hullámszakaszod, az energiája változatlan. Ami csak úgy volna lehetséges, ha a gömbhéj teljes energiája egyszerre tudná elnyelődni annak egyetlen pontjában. Ez végtelen energiaáramlási sebességet feltételezne, mint ahogy azt én is többször elmondtam már neked.
"a relativitáselmélet, miért kell a védelmében mindegyikőtöknek folyamatosan hazudozni?"
Ez tisztán kvantumfizikai téma, szó sincs itt semmiféle relativitáselméletről. Már azt se tudod, mikor miről van szó. A kétségbeesett kapkodásban egyre jobban belegabalyodsz a rögeszméidbe.
Egy 10 éves gyereknek talán be tudod magyarázni, hogy ez leírná az összes kvantumos fényjelenséget, de nekünk nem.
"eltanították"
Száz évvel ezelőtt egyes elmaradott társadalmi csoportok éppen ezzel a szóval becsmérelték a műveltséget, s hőbörögték ki magukból a tanulástól való irtózásukat. Sajnálatraméltó reményvesztett szerencsétlenek, de azt alig hiszem, hogy lett volna közöttük olyan sült bolond, aki közben világraszóló felfedezőnek képzeli magát. A kocsmában nagylegények voltak, de otthon, önmagukkal szembenézve, érezték azért, hogy senkik.
„Ha a gömbhéjból kivágunk egy vonal mentén egy sugarat, akkor kapjuk meg a hullámszakaszt, vagy hullámdarabot, amely 3 méter hosszú.”
Ezek szerint, egy sugár hossza 3 méter. Ez a hossz hullámzik egy gömbhéjat képezve? Ha növekszik a gömbfelület, a sugárhossza nem változik? Hogyan marad meg az energiája, ha nem találkozik a felület egy pontja sem elnyelővel? ;-)
"Egy hullámszakasznak van eleje és vége, vagyis egy „darab”, aminek adott értékű energiája van."
Pontosan így van. Egy atom által keltett hullámszakasz kb. 3 méter, amely kb. 10 nanoszekundum idő alatt keletkezik. De ez egy göbhéj, mert az atom minden irányban sugároz. A gömbhéj vastagsága a 3 méter, és több millió rezgést tartalmaz.
Ha a gömbhéjból kivágunk egy vonal mentén egy sugarat, akkor kapjuk meg a hullámszakaszt, vagy hullámdarabot, amely 3 méter hosszú.
"Amikor ezek a szakaszok összefonódnak, egymásba érnek a végek, akkor végtelen lesz a hullám?"
Nagyjából ez történik a lézer esetében. A készülékből kilépő fénysugár egyirányba van fókuszálva, és a hullámdarabok azonos fázisban vannak. Így akár többszáz méteres azonos fázisú sugarat is elő lehet állítani.
De a természetes fényszakaszok nem kapcsolódnak össze, mert különbözik a fázisuk.
"A kibocsájtó és a detektáló között hány „hullámszakasz” fér el az „összefonódás” során?"
A természetes fénydarabok nem fonódnak össze. Azért látszik mégis folyamatosnak a fény, mert több ezer fényszakasz jut a szemedbe másodpercenként, még akkor is ha csak 1 atom fényét vesszük figyelembe. De egy fényforrás sok milliárd atomból áll. Ezek sok milliárd fénydarabot sugároznak ki, amelyeket a szem nem képes elkülöníteni. (már 100 fellvillanás/s esetében is folyamatosnak látszik a fény az emberi szem számára.)
„Ami valóban felfoghatatlan, az éppen a fény kettős természete.”
Egy hullámszakasznak van eleje és vége, vagyis egy „darab”, aminek adott értékű energiája van. Amikor ezek a szakaszok összefonódnak, egymásba érnek a végek, akkor végtelen lesz a hullám? A kibocsájtó és a detektáló között hány „hullámszakasz” fér el az „összefonódás” során? :-)
Látod, most is csak vádaskodásra vagy képes, ugyanúgy, mint a fizikában!
Te soha semmi mást nem írtál még a fizikáról mint, hogy a fizikusok csalnak, hazudnak, korruptak, hogy Einstein elcseszte, a többiek meg hajbókolnak, pedig Einstein visszavonta, mégis mindenki azt szajkózza, amit már visszavont, te meg leleplezed az egészet, és ettől hamarosan összeomlik, aztán majd diadalmasan bevonulsz, . . .
Gyerekmese, a legtöbb ember felnőtt korára kinő az ilyesmikből.
Figyeltem a hétvége termését, és megállapítottam, hogy a részedről SEMMIFÉLE FIZIKA nem került ide leírásra a két teljes nap során. Se új, se régi. Csak olyan személyeskedő fecsegés, lelkizés és farokméregetés, amik maximum egy végtelenített brazil szappanopera "konfliktusainak" jók: ki kivel hányszor, meg ki milyen hülye vagy zseni, és hogy Juanita mekkora hibát követ el, hogy beleszeretett Rodrigóba, hiszen ő a nagybátyja...