A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Amúgy ez már nem szórakoztató, pláne nem humoros. Ez csak szimplán kínos, de ha tényleg egyetlen ember agymenését látjuk (és a pozícióhalmozásból ez jön le), akkor ez valahol érthető is... nincs, aki határokat szabjon.
Nem tudom, Nagy Feró miért is vállalta el ezt, főleg, hogy "elfuserált Nagyferó-imitátornak" nevezzék... hacsak nem vezeklésből...
"Sztem Te azt innen soha meg nem tudod... Babos az Babos, és kész..."
Na ugye, hogy megtudtuk!:))
Egészen meglepő módon Babos Ferenc a neve és - ahogy a nagybotú ember mondta - egy elfuserált Nagy Feró imitátor!
Viszont ha Babos Ferencnek Babos a beceneve, Damilt miért nem Tomasevicsnek becézik?
Vagy lehetne a karakter neve Gengszter Zoltán, és akkor lehetne a beceneve Gengszter vagy esetleg Gangxta is.....
Valami olyan elképesztően humoros most már a Keresztanyu, hogy nem tudom, ezt hová lehet még fokozni.
A stáblistán újabb funkcióit fedeztem fel a Nagyasszonynak, a Showrunner és a Vezető Rendező mellett ő a "Story", a "Forgatókönyvek" és a "Producer" is.
Tényleg azt nem értem, hogy miért nem ő játssza a Keresztanyut és Tivadart is kettős szerepben?
Gabikáról csak annyit, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók... Pontosan tudta, hogy amit csinál, már rég nem érzékenyítés, jelentenie kellett volna felsőbb helyen, de nem tette... Hát ez lett belőle..
Nekem nem rémlett, hogy a "nyanyák" azt követelték volna Bonitól, hogy tagadja le Ildivel való viszonyát, vagy a gyereket, csak azt kérték számon, hogy az egyházi tanítással ellentétes viszonyt
folytatott, közben meg nekik azt prédikálja, hogy tartózkodjanak a bűntől. Az más téma, hogy Bonifác Ildinek miket mondott, és hogy nem vállalja a viszony következményeit. Az viszont, hogy a "nyanyák" már nem hajlandók őt hallgatni, önmagában amiatt van, hogy papként egyáltalán testi kapcsolatba lépett Ildivel, és szerintem független attól, hogy felvállalja-e a következményeket vagy nem.
Sztem a papos szál inkább a Tovismadarakra hajaz, Ralph atyának se kellett vállalnia a gyereket, Maggie attól is boldog volt, hogy megszulhette.. Az ő rajongasa azért érthetőbb, kislanykoratol rengeteget köszönhetett a papnak, míg Boni folyton bunkozott Ildivel... :P
Viszont a nyanyaknak nem tökmindegy, hogy a papjuk nos-e, meg ha vadhazassagban élnének, vagy bűnös viszonyban, de egy törvényes házasság mert nem jó, ha már az egyház a diakonusoknak ezt megengedi, szóljatok, ha IRL nem.. Ha simán letagadja az jobb?
Nem volt róla szó de Boninak más faluban kéne pzposkodni, ha már egyáltalán felszentelik, tiszta képmutatás az egész..
Motyogott valamit, hogy Ukrajnába vinnék, Olegék házába (persze, mert a hülye rendőrök ott nem is keresnék :D), de meg is kapta rá a választ, hogy az ukránokkal kiadatási egyezmény van!
Nem tudom, mit lépne Róza mama, ha megtudná, hogy tulajdonképpen a férjére akarja kicseréltetni a lányát, hiszen -ahogy látom- még mindig szereti Gyurkát! Feltehetően a nyaklánc -amiről felismerhetné- a fiókban marad, tehát ezt a szálat még el tudják húzni egy ideig.
Már itt tart a dolog? A hétfòi részben Róza mama még le akarta beszélni a hebehurgya Lajost Mariann megszöktetéséről, Márk pedig Petrát. Persze egyik szereplőtől se várjunk következetes logikát, ez nem az a sorozat. :)
Na ez is minek kellett már? A lámákat és főleg az alpakákat személy szerint kedvelem, de akkor is, mire jó ez a lâmafarmos szál? Aztán majd Damil is megörököl egy struccfarmot, hogy egálban legyenek?
Ha már szóba került a Különös házasság, ott a papok még cifrább dolgokat tesznek, mint a KA-ban. Amúgy a híveknek - értsd: templomjáró nénikéknek - még ha bicskanyitogató stílusban nyilvánultak is meg, végső soron igazuk volt, mert Ildi pártján álltak, és Bonit ítélték el. Sajnos esélyesnek látszik, hogy esetleg Imi vállalja az apaságot Bonifác helyett, de Ildi legalább vele jobban jár. A nénikék helyében pedig ezek után sem tenném be a lábam a templomba, már csak azért sem, mert Bonifác lényegében olcsón meg akarta vásárolni a jóindulatukat a sütikkel, papként abszolút leszerepelt előttük.
A nagyeszű Petrának se jutott eszébe, és se Márk, se a bölcs nagyanyja nem kérdezett rá, hogy mégis, hova a búbánatba fogják elrejteni Mariannt? Megszöktetik, mert mi az nekik, és aztán? Hazamegy Makkosszállásra, mintha mi sem történt volna, és él tovább vidáman, kis családja körében? Vagy egy padláson rejtőzködik élete végéig? Ahol persze felszerelnek neki egy konyhát, hogy Lajoskájának főzni tudjon, mert ugye nem az asszony hiányzik neki, hanem a jó házikoszt.
Sztem a tegnapi rész volt a KA mélypontja.. Röviden: tömör hülyeség... Róza mért nem mondja meg Petrának, hogy mire készül, mindjárt másképp állna a dolgokhoz... A Konyhafőnökös rész kimondottan idegesítő volt, Hagymácska kapkodása, és hogy ráadásul bosszúból csinálja az egészet, kicsit se szimpatikus, szegény Oleg, ehhez kell statisztálnia...
Mért nem Ludmilla kezeli Szeerekit, ha már szerinte erre minden nő képes? Úgy is ő akar lenni a polgármester...
Lajosnak most kivételesen igaza van, durva, hogy Mamika csak úgy ráteszi a kezét a műhelyre, plusz még Oleg benzinkútjára is.. Vajon hova viszi a kocsit a szuper undok Zarakusztra márványával?
Boni csak egy módon maradhatna pap, ha Ildi elmondja a híveknek, hogy a gyerek nem az övé, hanem Imié, amihez persze az utóbbi beleegyezése is kéne, de már mondott olyat, hogy ő vállalja a kicsit... Esetleg még egy apasági vizsgálatot is behazudhat, ha már lúd, legyen kövér.. Kitelik tőle, ahogy eddig alázta magát az atya kedvéért... Csak azt az egyet remélem, hogy ezek után betartatja az igéretét, és be se teszi a lábát a templomba, de még az utcán se fogadja a köszönését többet...
Remélem, nem nézted meg a Házon kívül tegnapi adását, mert akkor aludni sem tudtál a "ferde ábrázolás" miatt!
Egyébként rosszul oldották meg az egészet, mert Ildinek nem kellett volna nyilvánosságra hoznia a "dolgot", be kellett volna állnia házvezetőnőnek, az "okosabbak" mindig is azt csinálták, mióta világ, a világ! :D
Szerencsétlen séfeket hagyjuk, nem tudom mit fizethettek nekik,
Minimum plusz két hét gázsit! Ennyit állt ugyanis a Konyhafőnök forgatása Norbi guru felépülésére várva! Abba az időbe belefért a "kiruccanás" a sorozatba! :-)
Nagyon finoman fogalmaztál, szerintem a konyhafőnökös rész maga volt a szekunder szégyen, nekem volt kínos nézni Sajgál ripacskodásást túljátszott színészi alakítását, meg a Konyhafőnök örökös, leválthatatlan atyaúristenét, a magát Zééééééééééééé-nek hívató Fördős "Dögunalom" Zoltánt, akinek már minden szempillarezdülését unásig ismerhetik a nézők, ahogy saját magát "alakítja".
Szerencsétlen séfeket hagyjuk, nem tudom mit fizethettek nekik, hogy még ezt is vállalták (vagy kellett vállalniuk?).
Minden esetre ezek után nem csodálkoznék, ha Sajgál szerepet kapna a következő Konyhafőnök VIP-ben is....
"úgy látszik, KA-világban akinek bármi köze is van a valláshoz, az utolsó görény szemétláda."
Nem tudom, hogy az előző évad végén teljesen szimpatikus püspök karakterét és az egész sztorit miért vitték el ebbe az irányba.
Ezek szerint nem baj, ha egy pap keféli az egyik templomlátogató hölgyet, az sem baj, ha gyereket csinál neki, ha letagadja az egészet, megtagadja a saját gyerekét, és cserben hagyja az őt rajongva szerető nőt, akkor nem történt semmi, és a püspök szerint mégis pap lehet......
A Vezérlő Nagyasszony csak nem beleolvasott a Különös házasságba, és onnan kapott ihletet?
Csak azt nem tudom, ha Boni elkezd tagadni, akkor a hívek újra elkezdenek templomba járni és hinni egy hazug, szemétláda papnak?
És a nagyfokú igénytelenség: kedvencem, amikor Nyíregyházát mutatják a hegyek között az Alföld közepén.
Könyörgöm, nem találtak tényleg egy képet Nyíregyházáról?
Há' mer minek keresgéljünk a neten, ott van Budakeszi, úgyis arrafelé forgatunk, há' beteszünk egy ottani képet, oszt' azt mondjuk, hogy Nyíregyháza, úgyse foglalkozik vele senki. :)
Egyébként nem tudom, a tegnapi márványbányás jelenetet hol forgathatták, de az a környezet kifejezetten szép volt. Persze
- Krisztina/Hagymácska/Sajgál Erika erőltetett, szeleburdisága nagyon nem tetszett. Too much volt! (Már második napja is!) Elég volt egyszer Hagymácskából, a séfekből, Fördős Zé-ből! Remélem ez a főzőverseny, nem fog a sorozat végéig tartani?
- Lajos karakterét nagyon leamortizálták, a kőfaragó ritka antipatikus ember. Szerintem.
- A püspök sem hozott jó híreket, de egy püspök nem is áll le beszélgetni úgy hívekkel, mint a jelenetben! A püspök ffelvetéséhez, hogy a gyerek, apja nem Bonifác és az megoldaná a helyzetet, no comment!
- Timiből " Szemérmetes Erzsók" -ot csináltak. Mire volt ez jó? A sorozat végéig ezen fognak lovagolni?! Borika rosszindulata határtalan, azért visszafoghatná magát néha. De utána meg szalad a templomba gyónni, mint bűnbánó Magdolna?! Nah, ez végre nem szürreális, az hótziher!
Ja, és egyre csak jönnek,érkeznek az új szereplők! Már csak az nem szerepel a sorozatban, aki nem akar. (Közel száz karaktert számoltam!) Ez nem is volna baj, csakhogy sok karakterhez, sok sztori is kell/kelle, ami itt nincs.
Ezért lassan már se füle, se farka nem lesz a sorozatnak.
De az is lehet, hogy a Konyhafőnök után majd egy láma farmra fogunk érkezni Hubástól, a nézőkkel együtt! :))
Én speciel nem reagálok túl semmit, azt mondtam, "ha", tehát feltételesen fogalmaztam. Még nem láttam egyébként a mai részt, majd a holnapi ismétlést fogom megnézni, de az előzetes alapján több jelenetet is szenteltek a Konyhafőnöknek. Magával a Konyhafőnökkel mint nűsorral nincs bajom, inkább a folyamatos utalgatást furcsállom más RTL-es műsorokra, meg Nagy Feró rockzenészi múltjára, miközben ő itt elvileg nem önmagát alakítja. A Wikipédia-oldal alapján egyébként szinte sportot űznek ebből, és biztosan oltári viccesnek tartják, szerintem viszont inkább sz ötletszegénység jele, de elfogadom, ha valaki másképp látja. :)