Nemrég csörgött a telefon .... egy ismeretlen szám .... hmmm... felvegyem/ne vegyem ?
Általában nem szoktam , de ért már kellemes meglepetés , mikor nagyon régi kolléga valahogy előtalálta a számom , és érdekelte élek-e még . Mint most is .
Kb. huszonéve' dolgoztam ugyanazon a munkahelyen , ahol a most hívó pszihomókus . Mindketten hajtottuk magunkat , elkerültünk egymás látószögéből , változott a tel. számunk ... mittomén' .....
....és most egy közös ismerőstől kinyomozta a számom . Jó érzés , hogy jó szívvel gondolnak rám ilyen távlatokból .
Csak kb. egy hete , két jó nagy puklival az arcomon ébredtem azon az oldalon , ahol két éve vízszintesen megfelezték az állkapcsom . Sebész aszonta' , akár egy ásítástól is eltörhet a vékonysága okán . (tanulom a csukott szájjal való ásítást ...:-D)
Há' ez van . Eddigi életemben nem sok orvost láttam ... remélem ezután sem leszek náluk sűrűn .... még egy darabig .
Igen .... levessel jól is lehet lakni , szerencsémre .
Tulajdonképpen ez a törés még csak vélelmezés , mert a CT. még nem volt kiértékelve , mikor ezt tapintás útján közölte a sebész . Majd meglátjuk 7.-én , mikor kontrollra kell mennem . De már jobb ... a dagadás múlóban van .
Anyóca mostanság leginkább önmagát vezetgeti .... körbe-körbe a konyhában .... hogy mit tudna enni törött állkapoccsal . Há' nem sok mindent . Még a végén lefogyok , oszt' csinibaba lesz belőlem vénségemre .:-D
Igen , de hazahoztam pár ezer számlát , amit fel kell vezetnem exelbe , mert megígértem a volt kollégának . Igazából ez lemaradás , ami az én dolgom is lett volna , csak a határidők miatt nem volt rá idő . Viszont a könyvvizsgáló ragaszkodik a pótláshoz .
Nem tudom miért hívom úgy ... valakitől rám ragadt nagyon régen .
Holott rosszabb , mint egy falu , ahol az emberek ismeretség okán segítenek egymásnak , barátkoznak .
Ott meg mindenki rohan , tojik a másikra . De nagyobb városban is így van . Egy megyei jogú városban élek , egy szinten összesen 3-an . Senkit nem ismerek , nem is látom , csak hallom őket jönni-menni .
Igaz , ebben bőven benne van az is , hogy én reggel kocsiba ültem , este kiszálltam , és magamra csuktam az ajtót . Mostanában már (mióta nem járok fel , napközben is közlekedem itthon) többekkel legalább köszönő viszonyban vagyok . Fura ez nekem , mert eddig bárhol laktam , 1-2 szomszéddal összejártunk .