Nem, őt egy szép nap holtan találtuk az udvaron. Semmi külsérelmi nyom, semmi nem volt rajta. Fogalmunk sincs, mi történt. Fél órával előtte még játszott, élvezte az életet.
De érted a lényeget? Minek vesz 1 db macskának 10 kilós tápot? Nem fogja megenni, mert szar lesz egy idő után az íze, állaga, hiába ilyen-olyan zárható.
Nekem is most egy macskám van, nyáron a kilós kiszerelés is nagy neki szárazból, ilyenkor a 400 grammosat veszem. Így 3.000 Ft kilója. De még mindig jobb, mintha megvenném a kilósat 2.800 Ft-ért és kidobnám a harmadát.
Ne szeressen 50 ezres okostelefont, hanem szeressen 10 ezres simát. Telefonálni azzal is lehet. Illetve szerethet felőlem okostelefont, de ne rinyáljon, hogy a gyereknek nem tudja megvenni a kezdő sulicsomagot. Az alap okostelefon és a hagyományos telefon különbözetéből meg is van.
Én szeretnék egy eredeti katonai hammert, de nem fogom ezért eladni a házam és mindenem, és költözök kis egy jurtába a pusztában. Ameddig a takaró ér. Ha meg nem elég, akkor át kell gondolni a lehetőségeinket. Tanulok még egy szakmát, vállalok másodállást, másik munkát keresek, stb. stb.
Ahogy te megragadtad a lehetőségeidet, hogy számodra filléres kategória a legújabb Iphone, úgy ez a zászló bárkinek áll, aki ép, egészséges.
Ugyanez ke nyérrel.. odaát többször kitárgyaltuk. Megveszi a sz.r teszkós ken yeret 300-ert és kidobja a háromnegyedét másnap. Közben leburzsujoz téged, mert félkilósat veszel 500-ért.... Amit az utolsó morzsáig meg lehet enni...
Egy hamburger úgy tudom olyan 300. És az annyi, hogy apa betömi a szájába és két harapás után lenyeli, amivel max. felpiszkálja a gyomrát, és be tudna falni utána egy fél disznót.
300 forintból 2 tisztességes szendvicset el lehet készíteni otthon.
Van egy ismerősöm, aki feszt panaszkodik, hogy mennyibe kerül az egy szem macskája, mert megveszi neki a 10 kilós tápot, és az a csúnya cicc egy fél év múlva már nem hajlandó megenni, és ki kell dobnia, vagy el kell ajándékoznia a maradékot.
Az Istennek nem képes felfogni, hogy ha mondjuk kilós kiszerelésben veszi a tápot, azt egy szálig meg fogja enni a macska, és nem kell kidobni a felét. Erre mindig azzal jön, hogy de a 10 kilós kiszerelésben sokkal olcsóbb kilója.
Mintha egy betonfal lenne előtte, csak azt látja, hogy nagy kiszerelésben 1,500 Ft/kg, kicsiben meg 1.900. Az már nem jön át neki, hogy kidobja a felét.
Most ez sarkos volt persze, de gondolom a lényeg érthető. (Még mielőtt Vito belekötne, hogy nem is annyi a macskakaja, meg blabla...)
Ja. Ki akar mozdulni otthonról, és megenni egy 3oo ft-os hamburgert. A szemét. Dőzsöl. Meg szeretne telefont. A nyomorultja. Szerinted mi az oka, hogy a lakosság nagy része csóró?
A kimozdulást és az evést feltétlenül össze kell kapcsolni pénzszórással?
Nem vagyok szegény, de állati jól tudjuk a férjemmel érezni magunkat akkor is, ha éppen a hátizsákból vesszük elő az otthon készített szendvicset egy bringázás, vagy kirándulás alkalmával.
Ha szegény vagyok, vagy legalábbis be kell osztanom a pénzemet, és augusztusban nehézséget okoz a gyerek iskolás cuccait megvenni, akkor nem megyek be családostól a Mekibe kajálni, mert az drága a pénztárcámnak. Na, erre mondom, hogy szórja a pénzét, és a valójában nem is létező vágyaira költ a lehetőségein túl. Ezért IS marad szegény.