Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
Aztán csak nehogy úgy járj, mint anno mi a seregben!
Volt a kantinban videnyó is a katonák szórakoztatására, aztán valami fasz behozott egy kazettát, amin csak Django-filmek voltak. Méghozzá felezett sebességgel felvéve, ami annyit tesz, hogy egy háromórás kazira is hat óra anyag fér rá.
Szóval hat (vagy nyolc is volt talán?) órán keresztül Dzsangóztunk.
olyan akció/krimi, ami erkölcsi dilemmákat is felvet ... (én is most lettem okos a wikiből!)
de annyira jól volt összerakva, h nem akarom elemezni! "ottvan" minden a filmben ...
ha kritikus lennék, annyit írnék, h aki jól akar szórakozni, ki akar kapcsolódni, nézze meg! :DD
szeretem Keanu Reeves filmjeit ... ha végignésztem ezeket, lehet még a Neo-t is megnézem ... de nem merek megesküdni a halott nagymamám tökeire ... inkább helyette megnézem a Holtpontot huszonnegyedszerre ...
muszáj dolgoznom. itt mindig! ha nem dolgoznék, már ... nagyon nem akar élni J. kutyáknál ilyenkor már kihívják az orvost leoltani ...
felelősségem van abban, h legyen jól táplált, és hidratált, a gyógyszerei is legyenek beadva. büntetőjogi ...
emberbaráccságból már hagynám úgy enni-inni, gyógyszert nem bevenni, dögleni egész nap, ahogy kedve van hozzá, és szépen kimúlna ... ahogy Ő IS AKARJA!
neki sem élet, h a lánya hetente 3-4x!!! felugrik max 2 órára, de általában csak 30-40'-kre, zsizseg-liheg, de nem érdekli igazából az anyja, csak az alakítások ... igaz az anyját is csak ezek érdekelték egész életében, de végüls a technika mégis működik ... a csajnak olyan (ha nem is hűséges) férje van, h bepisilek, ha meglátom ... tele vannak, és működik b+!,
nna, ezt csak azért írom, mert ha kiszáradás, ilyesmibe pusztulna el "Kowalsky", a lánya tuti elővetetne ... mert igazából az ő játéka, én csak külsős vagyok, aki rendben tartja a pályát ...
és most kérek szépen tőled egy igazán véres akciófilmet ... :)))))))) tocsogjon, és legyen szaga isch!!! ;)
"naponta ugyanazok a meccsek ugyanazokkal az emberekkel ..."
Varietas delectat.
Volt egy jómunkásember alkesz munkatársam - épp a minap futottunk össze a kocsma előtt -, aki ha meló után a buszra várva beültünk egy sörre a megállóban lévő kocsmába, ha meghallotta, hogy benti dolgokról beszélünk, mindig ránk szólt:
egy működő idősotthon, ahol van közösség, váltott ápolók, ahol a közösségi élet viszi el, ahol, ha mindenki beveszi a gyógyszereit, akkor látja a kliens, és velük tart. mennek ebédelni, és szintén. a reggeli fürdéses szekatúra felébreszti, a szomszéddal beszélni kell, mégha zagyvaságokról is. szerveznek kulturális progikat, jön a gyógytornász, szoc.nővér, hetente a Doktor ... lehet a nővéreknek hízelegni, hátuk mögött panaszkodni ... ÉLNI!
az egy-kétszemélyes bentlakásos ápolás befülled, megöl ... és még szerencsés, ha valaki meg tud fizetni idegen, váltott embereket .. de hosszútávon ez sem egészséges ... becsavarodik mindenki ... ócska kis játszmákká fajul mindenki részéről minden is ... akár egy bugyicsere is ... :( naponta ugyanazok a meccsek ugyanazokkal az emberekkel ...
az a baj, h a leszármazók valamiféle véglegeset gondolnk az idősotthonról, pedig az nem börtön ... haza lehet vinni Anyut! jénahát! egy-két napra, akár egy egész hétre is ... csakhogy nem akarják! még nem tapasztaltam, h idősotthon lakóját hazavitték volna, vagy elvitték volna egész napra bárhová is ... egy cukrászdába ...
bemennek, átrendezik az éjjeliszekrényt, kiteszik száradni a pucolatlan almát, és elsietnek ...
azon gondolkodom, h most mit tudok magammal csinálni azon kívül, h mingyár elkezd szuszogni, és akkor kimegyek lépcsőzni egyet ...
drága kincsem! vigyázok, ne félj! csak annyira, amennyire muszáj ... muszáj, h bevedd a gyógyszereidet, h igyál, egyél, mozogjál ... ezeket muszáj ... és majd jáccunk ... királynőset ... ha ehhez van kedved ... tudom, h így tudott működni az életed ... hát akkor ez van ... :(
itt vn a lépcsősor, bármikor kimehetek tenni egy-két kört a lépcsőházban ...
jó, jó ez a topic, h lehet írni ...
és nagyon hálásan köszönöm a Modornak! hogy érti! Köszi F.! ❤️
ugye az volt, h Kowalsky kb kegyet gyakorolt, amikor az életfolyamataihoz elengedhetetlen tevékenységeket el kellett végezni, és ez nekem kurvára beakadt, és ezeken (is) meccseltünk, és végülis eredményes volt az ügy, mert lehetett harcolni, ki lesz a nyertes, és ez jó hatással volt a vérnyomására ...
de mivel ő 80 éve jáccik, én meg csak 50, kiüresedett ez a játék teles ellenállásba, és szabotálásba fulladt, amit abban a stratégiában már csak nemtelen eszközökkel tudtam volna megtörni ...
éÉsch! érkezett a sugallat, amit a diagnosztizálatlan hangok alig észlelhetően elsusogtak ide nekem ...
most ezt jáccuk:
kegyeskedjék a méltóságos Művésznő a szépséges tomporát a vécédeszkára helyezni ...
- Gyönyörű alakítás! márciusban meglesz a Kossuth-díj!
- figyeljen drága Művésznő, megy a felvétel! ez olyan tökéletes, hogy nem kell vágni sem!
LAPÁTTAL Papuskáim! egész Platóval! nagyon szomorú, hogy működik ... :(
ésmégmielőtt ... hogy felnőttnek tekinteni, stb ... NEM ŰKÖDIK! illetve működik a halálba vezető út meggyorsítására, kiszáradással, alultápláltsággal, szarbeszáradással ... mondjuk szegénynek nincs már sok kedve hozzá, de a játék érdekli ... hát akkor jáccunk ... ;) :P
egyrészt: a topicmoderátor (akihez én küldtem követet a felkéréssel, h végezze ezt a munkát) egy hüje! egyesek szerint lehet akár vogon is, aki álcázza magát. Nem tudni, mikor lesz rajta olyan bugyi, hogy kiebrudaljon. deee éppen ez teszi olyan izgalmassá, mivel valamiért kedvére van ez a meló, és szórakoztatja is, de nem hajlandó többet elárulni a varázsbugyijáról, ami mint mondtam, meglehet, felrobbantja az egész kócerájt mégiscsak ... (de innen is puszilom, jó nyálas, és tszuppanóssal, mert tudom, h aszt szereti!)
szóval ez benne van a pakliban.
az orosz-ukrán háborúról megvan a saját, tájékozatlan véleményem ... én azt gondolom, h az ukránok baszakodtak Putyinnal abban a reményben, h nem lehet háború (#velemeznemtörténhetmeg), illetve, hogy mivel közel vannak a schengeni övezethez, hát majd jól megvédik őket a nemtodmkik.
a magyarok soha nem voltak "jóba'" az ukránokkal a kisebbségpolitikájuk mijatt. (jó, OK, kb senkivel nem vagyunk jóba') csekély történelmi ismereteim szerint a ruszkik kevés alkalommal csináltak támadó háborút, sokszor valakinek meg kelletett őket piszkálni ahhoz, h haragra gerjedjenek ...
Zelenszkij egy pöcs szvsz, az ukrán nőket, anyákat sajnálom azért, amit a hülye pöcsök miatt viselni kénytelenek ... dee ...
a propaganda ...
mindenütt zajlik, lassan már sehol nem lesz szabad sajtó, csak "kevésbé korlátozott" ... igen, az állítólagosan fejlettebb Nyugaton is ... akikkel ugyan formálisan egy "unióban" vagyunk (most egy másikban), mégsem tudunk hozzájuk felfejlődni trsdlmilag. egyébként a trsdlm ott is rohad, csak annyira fényévekkel vannak tőlünk, h innen még az a szar is csokitorta, dee ... kétségeink ne legyenek ... szóval visszatérve, ott is van propabanda ... mindenütt ... embereket mindenütt fel lehet hergelni bármi ellen is ... pl. az amcsik, amióta filmgyártás van, azóta tolják a russzkiellenességet ...
(pl. a váltókollégám most kedvesebb lett velem, h hagytam ventillálni a megbízóról, és volt amiben egyetértettem vele. tehát valakinek a háta mögött valami rosszat mondani róla egy másik embernek csoportkohéziót hoz létre. azaz az áskálódás, a gyűlölet hatalmasabb erő, mint a szeretet, ami egy remény arra, h egy másik ember majd simogatni fog bennünket egyszer, és végül meghalunk ezek nélkül, de a remény az utolsó percekig bennünk van, és az a hiedelem, h az az ember "szeret" bennünket, akivel tudunk ventillálni egy harmadikról, és egyetért velünk ...)
a közös ellenség hatalmas összekovácsoló erő ... *
szvsz Észak-Koreáról is sok propaganda szagú "hír" jelenik meg, és én ezeket is fenntartásokkal fogadom ...
szóval zárhattyuk-nemzárhattyuk ...
igen, a hörcsög zsákmányállat ... megehetik ... bundát is készítenek a bőréből ...
*és, ha ezt tudod irányítani, hogy ki felé menjen, akkor nyertél!
pl. CSBE a férfi/nő miatt van, és nem a gzdsgi-trsdlmi berendezkedésbe őrülnek bele emberek ...
a magyarországi otthonápolás nem azért nem működik, mert az állam leszarja a polgárait, hanem azért, mert az ápolók kiszívják a beteg családtagot ápoló tehetősebb állampolgárok vérét. stb ...
ezek is propagandák ...
ezek az ügyek nagyon szerteágazóak, összetettek, egyszerűbb emberek nem értik meg, a fáradtságot sem veszik, h egyáltalán meg akarják érteni ... és itt most nem csak ilyen "legyen tánc!"-féle emberekre gondolok, hanem akár kétdiplomás emberek is képesek pl. dzsokitévét nészni ... ott meg van mondva: Dzsoki = rossz, Bobi = jó ... SLUSSZ! ennyi! nem kell több az agyuknak ...