Keresés

Részletes keresés

LáHamá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3619

hajj teoretice

hejjde recece

Előzmény: cyr45 (3613)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.03.26 0 1 3618

"Mert csak akkor teljesítik ki a női principiumot!"

Hát ha nem szül, akkor is ember, de a nőiessége némi csorbát szenved szerintem...

Előzmény: cyr45 (3616)
endrebá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3617

Frászt, vitatkozni akarsz és ezért próbálod belém beszélni a borjút - pedig én bika vagyok.  :-)))

Azt mondtam hogy hozzád képest én azt fogadnám el. És azt hogy : DE ezen semmi nem múlik.

Te meg hozod a nagykést.

Arra meg nem válaszolsz, hogy ha az én kislányom esetén sem számítana, akkor miben számítana hogy én kevésbé tisztelem (a te fogalmad szerint) a nőket?

Vagy pont ez a válasz, hogy abban amiben csak akarod ?  :-)))

Előzmény: cyr45 (3616)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.26 -4 0 3616

Én tényleg csak az arra való szervi képtelenséget fogadnám el a biológiai szerepük alól való kilépési lehetőségnek.

Akkor -ezek szerint- te pl. köteleznéd a szülőképes nőket, hogy nekik szülniük kell, akár akarnak,

akár nem?  Te, egy férfi?  Mert csak akkor teljesítik ki a női principiumot!

És, aki erre nem hajlandó bármi okból, az eleve nem érdemel(het) tiszteletet, ha jól értelmezem...

Előzmény: endrebá (3615)
endrebá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3615

Rendben, csak azt akartam tisztázni hogy te mit értesz a tisztelet kifejezés alatt.

Nekem a tisztelet az elismerés.   Az elért eredmény.. vagyis a mögötte álló teljesítmény elismerése.  És a tiszteletemet elsősorban tisztelgéssel fejezem ki.  Ezt általában kéztartással jelzem.

De enélkül a levélrészleted nélkül sose gondoltam volna át ezt a fogalmat.   Nem tudtam elképzelni hogy te milyen tiszteletemet látod a nők iránt, és hogyan méred össze a tiéddel.

Tehát szerinted a tisztelet az az elfogadás egyik szinonímája.  Hm

Tehát te jobban elfogadod őket nem nélküli életet élő embereknek mint én. Hm.

Én tényleg csak az arra való szervi képtelenséget fogadnám el a biológiai szerepük alól való kilépési lehetőségnek.  DE

De ez semmiben nem számít.

Még az én szeretett Csipetkém sem fog odajönni hozzám és az engedélyemet kérni hogy kiműttetheti-e magából a női szerveit, mert ő következmények nélkül szeretne bármennyi spermát magába fogadni.

És ha ebben sem, akkor miben számítana az hogy én kevésbé tisztelem a nőket náladnál?

Előzmény: cyr45 (3614)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.26 -4 0 3614

Talán azáltal, hogy elfogadom (előfeltétel nélkül) ha a saját életüket akarják élni, akár gyerek nélkül.

Előzmény: endrebá (3612)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.26 -4 0 3613

Csak teoretice írhatom, szerencsére részem nem volt benne.

Nem tudom, mit tettem volna akkor.:-(

Előzmény: endrebá (3611)
endrebá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3612

jav :   ..hogyan tiszteled őket jobban mint én?

Előzmény: cyr45 (3610)
endrebá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3611

Tehát : nálamnál minden bizonnyal jobban nem tudnál élni nélkülük.

Hm

Tehát ha hét év házasság után elhagyna és két hónapig mással élne, akkor te jobban vissza akarnád hódítani a tiédet mint én az enyémet?

Vagy mire gondoltál hogy jobban nem tudnál élni nélkülük mint én?

Előzmény: cyr45 (3610)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.26 -4 0 3610

Talán leginkább a legutóbbi.  Bár, igazság szerint nem is próbáltam soha!

Nekem annyira természetes az együtt élés.:-)

Előzmény: endrebá (3609)
endrebá Creative Commons License 2022.03.26 0 0 3609

Itt jobban .. hm.. több szempontból is körbe lehet járni a kijelentésedet.

Én magánban is azzal kezdtem volna hogy neked vajon mit jelent a tisztelet?

A magad fölé becsülésüket, vagy a saját maguk fölé becsülésüket - vagy azt hogy nem tudnál nélkülük élni?

Ha ez kiderül, akkor már lehet méricskélni hogy de te igenishogy két centivel jobban tiszteled őket.

Előzmény: cyr45 (3608)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.25 -4 0 3608

Miért ne?...

Minden kimondott, vagy leírt szavamért, mindig vállalom a felelősséget!

Bár így, az előzmények, és a kotextus nélkül talán még provokatívnak is tűnhet.

De -ettől függetlenül- szó szerint beidézem, tessék:

"De ettől még tisztelem a nőket, legalábbis nálad minden bizonnyal jobban!"

Ez az a mondat... 

Nos, akkor fűzd hozzá, amit jónak látsz!  Vagy bárki más véleményezze, ha gondolja...

Előzmény: endrebá (3607)
endrebá Creative Commons License 2022.03.25 0 0 3607

De ez már nagyon eltér a topiktémától.

Cyrano..  szerintem ha ide-idézed a legutóbbi leveled tiszteletről szóló utolsó mondatát, akkor arról nyithatnánk topikazonos beszédtémát.

Fogalom-tisztázással, egyetértőleg..  úri módon. 

Előzmény: LáHamá (3606)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.25 0 0 3606

Tiszteletreméltó Társaság. A maffia bűnszövetkezete, szerző: Norman Lewis...

Előzmény: endrebá (3604)
endrebá Creative Commons License 2022.03.24 0 0 3605

Nagyon tetszik a lényeglátásod - de ezt már mondtam párszor.

Ami a boldogság viszonylagosságát illeti, nem kezdek okoskodni..  nehogy a példádhoz hasonlítsak.   :-) 

Előzmény: Szibillia3 (3603)
endrebá Creative Commons License 2022.03.24 0 0 3604

A műveltséged tiszteletreméltó.   :-)) 

Előzmény: cyr45 (3602)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.24 0 1 3603

Fontos, hogy kinek mi a boldogság. És ebben egyáltalán nem vagyunk egyformák. Szerintem az, hogy mindenki megtalálja, ha nagyon akarja, nem igaz. És az is fontos, hogy az ember tudja, hogy neki mi kell a boldogságához, mert sokan megtalálják -hiszik-, aztán mégsem. A most boldog emberek akár holnap elveszíthetik. Nincs örök boldogság. Időszakok, pillanatok vannak, és az jó, ha ez több, mint a nemboldogságos időszak és pillanat. Társat találni pedig...? A társ jelentése sem egyforma mindenkinél. Van aki nagyjából a testvérével/barátjával él együtt, mert "arra" csillapodott le az egész, de neki ez jó, és boldog. Van akinek viszont a szex adja a kapcsolatban a boldogságot, és a többi nem annyira fontos. Szerencséseknek mindkettő megadatik a boldogságához. Viszont nem szeretem, amikor boldog emberek a boldogságot keresőknek "okoskodnak". :)

Előzmény: endrebá (3601)
cyr45 Creative Commons License 2022.03.23 -4 0 3602

"És nem elég akarni:

de tenni, tenni kell!"...:-)

Előzmény: endrebá (3599)
endrebá Creative Commons License 2022.03.23 0 1 3601

Helyes a logika.

Szia Szibillia, régen szóltál már.  :-)

Előzmény: Szibillia3 (3600)
Szibillia3 Creative Commons License 2022.03.23 0 1 3600

Vagyis hogyha valaki nem találja meg, az igazából nem is akarja megtalálni magának a boldogságot? 

Előzmény: LáHamá (3597)
endrebá Creative Commons License 2022.03.22 0 0 3599

Ha a boldogság csak akarat kérdése lenne, akkor nem nyittattam volna ezt a topikot - de szerintem nem elég a jót akarni..

LáHamá Creative Commons License 2022.03.22 -2 1 3598

"Lin-csi apát kolostorában egy reggel ezzel a kérdéssel fordultak az apáthoz a szerzetesek. - Mondd, apát! Mi a végső értelme a Szent Tanításnak? Mire Lin-csi válaszul elbeszélte azt a történetet, mely Vu császárral és Bóddhidharmával esett meg. Több száz évvel ezelőtt Vu császár szintén felvetette a kérdést a pátriárkának. Bóddhidharma így felelt neki. - A Szent Tanítás végső értelme a kozmikus semmi. Aztán még hozzátette: - Ám ha tudni akarod, császár, a Szent Tanítás nem is szent. A válasz meglepte a császárt, de tovább kérdezett. - Semmi szentség nincs a Tanításban? - Nincs, császár. Semmi szentség és semmi igazság. - Mi származik hát a Tanításból? - Számodra semmi - jelentette ki váratlanul a pátriárka, és végtelen nyugalommal tekintett a megzavarodott császárra. A császár nem titkolta felháborodását. - Ki vagy te, hogy azt képzeled, így beszélhetsz velem? Ki vagy te?! - Nem tudom - válaszolta csendesen a szent, majd kisétált a palota csarnokából. Vu császár hosszan nézett utána, és elmerengett. - Ha Bóddhidharma nem tudja, kicsoda ő, mit tudhatok én? "A Szent Tanítás végső értelmét" firtattam nála. Tudhatja-e bárki, mi az, hogy szent, mi az, hogy tanítás, mi az, hogy végső, mi az, hogy értelem? Túl sokat kértem tőle. Túl sokat akartam tudni - döbbent rá a császár..."

LáHamá Creative Commons License 2022.03.22 -1 1 3597

Ahogy lesz, úgy lesz. -Ám, aki akarja, mindenképpen megtalálja a boldogságot magának.

Előzmény: endrebá (3596)
endrebá Creative Commons License 2022.03.17 0 0 3596

A demokráciát túl lehet bonyolítani - ezért vannak benne színfalak és titkok a színfalak mögött.

De a versenyt mi játsszuk és nem az ügyvédek, ezért az nincsen túlbonyolítva.

Ami versenyben pénz van és jogászkodás, az színház.  Az tényleg nem a mi versenyünk.

Szóval..  szerinted mi lesz ha nem lesz versenyünk?  Béke és boldogság?

Előzmény: LáHamá (3595)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.17 0 1 3595

A demokrácia is színház, a verseny is színház. Minden csalás.

Előzmény: endrebá (3594)
endrebá Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3594

Gondolkozz tovább kérlek :

Ki fog versenyezni, ha a célban nem az elsőség - hanem az egyenlőség várja?

Mi lesz, ha nem lesz verseny?  Béke és boldogság?

Előzmény: LáHamá (3593)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.13 0 0 3593

A célban.

(Különböző korrekciók alkalmazásával igazságosabbá lehet tenni a végeredményt!  pl.:sírepülés! szélerő/irány, beülő magassága, stílus etc -nem csak a távolság számít-)

Vikersund, sírepülő VB!! -Az Eurosport nem közvetíti, csak az ARD ((((((((((

Előzmény: endrebá (3592)
endrebá Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3592
Előzmény: LáHamá (3591)
LáHamá Creative Commons License 2022.03.12 0 0 3591
Előzmény: endrebá (3590)
endrebá Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3590

Jjjjó..  akkor választ létrehozni.

Előzmény: LáHamá (3589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!