Az sem kizárható, hogy tudott a dologról a csatorna és direkt várták, hogy ráugorjon a csalira az "ellenség"
Nagyon-nagyon remélem, hogy nem engedéllyel és/vagy direkt került ez, (vagy a kutyamenhelyes lopás "esete") a képernyőre...! Szerintem simán a szereplőben lévő lehetőség miatt mohók lettek a castingolók, nehéz megfelelő balekot találniuk szereplőnek.
Bettinek én sem lennék a helyében, azon a környéken ezekkel a gondolatokkal nem lesz egyszerű neki.
Tavasz óta művelem a veteményesem, megtermelve ezzel magam számára a finom zöldségeket. Van egy gyümölcsös is, aminek gondját viselem, s a közeljövöben szeretnék tyúkokat is tartani és a kecskét is fontolgatom...”
Nem csak a facebook bejegyzés volt, annak nyomán anno tele volt cikkezve a sajtó is ezzel, ergo nem is kellett a facebook bejegyzést ahhoz előkotorni, elég volt pár akkori cikket ezzel kapcsolatban megnézni.
Már írtam korábban, hogy 2015. februárjában is előjött az ügy (akkor a Jobbik elleni támadásként), még a Híradóban is benne volt, és Vona, akkori Jobbik elnök is nyialtkozott.
Úgyhogy az RTL castingosainak kb. annyit kellett volna csinálni, amit jobb helyeken a HR is megtesz a felvételre jelentkezőkkel: beírni a nevét a gugliba.....
Jól elmondta a krumplis-gazda, hogy jó nagy szarban van a gazdasága.
Minden eladott kiló krumplin nem hogy nyeresége nincs, de még vesztességet is produkál (többe került megtermelni, mint amennyit most adnak érte).
A mai kormány-intézkedésekkel meg nem hogy keveset fog kapni az árujáért, de rá is fog rohadni a rengeteg krumpli - annyira visszaesik a kereslet.
Majd jó sok pénzért viheti vissza a földekre, beszántani.
Ebből a szempontból a putris-lány rohadt rosszkor érkezett a családba - mert nem hinném, hogy féktelen hawajozás lenne ott a következő időszakban (pláne, hogy a gazdáék csökkenteni tervezik a termőterületüket is).
Niki kicsit megilletődött, Roland hatalmas forma, Miller Dávid nagyon aranyos, remélem más műsorban is alkalmazza majd a csatorna. A "Reggeli" másoknak is volt már ugródeszkája!
Nem tudom, hogy -ha az érintett nem árulta el- honnan kellett volna a castingot végzőknek tudniuk erről a facebook bejegyzésről, amikor az eset után (tehát évekkel ezelőtt) le is vette onnan Betti?
Szerintem ez a felvétel megvolt azoknak, akik most álltak elő ezzel.
Lehet, hogy már Betti kapmány-főnöksége alatt éltek volna a lehetőséggel, csak akkor nem volt szükség rá, most viszont elérkezettnek látták az időt a "cselekvésre"?
Az sem kizárható, hogy tudott a dologról a csatorna és direkt várták, hogy ráugorjon a csalira az "ellenség" (a negatív reklám is reklám) és tudták, hogy a műsort 10 nap alatt úgyis lezavarják!
Így utólag már egyik sem érdemel ennyi szót, viszont Bettinek nem lennék a helyében! Nem lehet véletlen, hogy nem is ott lakik, ahol a műsort forgatták. Ellenkező esetben télen, nagy hóban, védtelenül, három kutyával? Hááát, bátor nő!
... remélem, hogy a castingolónak az orrára koppintanak - és nem, nem azért, mert Betti maga az égetnivaló borzalom lenne, hanem mert slendriánság miatt ekkora labdát adtak a túlpartnak.
Nem-e?! Németországban a Bild-ben címlap lenne, USA-ban a Times-ban, a ZDF-től a CNN-ig, minden TV-ben riportműsor menne, hogy mennyire rasszista már az egész kormány, sőt maga Orbán az élen, az EU parlamentben az összes zöld, libsi habzószájjal, üvöltve korholná egész Magyarországot, de leginkább annak kormányát, követelve, hogy zárják ki egész Magyarországot az EU-ból.... majd ez EU valami szankciót és vizsgálatot is kilátásba helyezne, meg pénzelvonást, meg mindent.... az USA aktuális elnöke pedig behivatná a nagykövetet, hogy azonnal adjon magyarázatot, mi folyik ott, és mi ez a rasszizmus kérem... de mivel az RTL-ben volt, és nem a TV2-ben, ezért kuss van nagyjából, de legalábbis nem indult meg a fél nyugati világ gépezete a fent vázolt módon... :P És ez persze minden liberális gondolkodású embernek teljesen okés és normális.. :)
Szerintem azért, mert találtak egy jó támadási felületet a kormánykritikus magyar RTL-en, és pont egy olyan témban, ami miatt általában a kormányt és a jobboldalt szokták támadni.
Biztos nem véletlen, hogy a Magyarország elleni jelentésről elhíresült Jourovához mentek az ügyben, hogy tessék, akkor szóljon be egy kormánykritikus médiának is.
Az általad linkelt cikkből kiderül, hogy a Habony Művek van a téma felfújása mögött, úgyhogy szerintem még fognak egy darabig "rugózni" rajta.
Édesanyám említette: tegnap este az M1 Híradóban is volt szó erről az ügyről, az amerikai elnökválasztással egy blokkban. Teljesen nevetséges, mert a műsor véget ért, a "bocsánatkérés" megvolt, a "magyarázat" is ésszerűnek és elfogadhatónak tűnik!
"Elítéli a rasszizmust az RTL, nem tudtak a gazdasszony előéletéről
Bár az Origo azt állította, hogy az RTL Magyarország nem hajlandó reagálni a történtekre, a Media1 megkeresésére rövid időn belül megérkezett a válasz, illetve a következő tartalmú nyilatkozat, melyet szó szerint idézünk:
„Az RTL Magyarország a kirekesztés minden formáját elutasítja, műsorainkkal a világ sokszínűségét igyekszünk bemutatni, következetesen kiállunk az egymással szembeni tolerancia és nyitottság fontossága mellett. Nem kivétel ez alól a Házasodna a gazda című produkciónk sem, amelynek az alkotói ezúton is hangsúlyozzák: nemet mondanak a gyűlöletbeszédre és a kirekesztés minden formájára. A műsor szerkesztőinek nem volt előzetes tudomása a 2012-es ügyről. A műsorba történő kiválasztása során Vincze Betti a leghalványabb jelét sem adta annak, hogy ezeket a számunkra fontos értékeket tagadná vagy akár csak megkérdőjelezné. Az eddigi közös munka alapján nincs okunk kételkedni abban, hogy amit a lentebb idézett fb-posztjában ezzel kapcsolatban leírt, azt őszintén és komolyan gondolja.”z RTL Klub székházának egyik felirata. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Elküldték Vincze Betti (Betti gazdasszony) október 23-án megjelent Facebook-bejegyzésének tartalmát is:
„2012-ben indulatból hülyeségeket írtam a fb-oldalamon. Azonnal megbántam. Töröltem a bejegyzést és a hozzá tartozó kommenteket, sőt még a profilomat is. Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat. 8 év alatt sok minden változott az életemben. Sokat változtam én is. Igyekeztem új életet kezdeni. RTL Klub szerkesztőinek sem mondtam, hogy 8 éve milyen butaságot csináltam, mert szégyelltem:(. Vállalom a múltamat és a hibáimat, de remélem, hogy a műsorban bizonyítani tudom azt is, méltó vagyok a bizalomra. Köszönöm, ha ti is esélyt adtok erre.”
Erre könnyen tudok válaszolni, mert mástól is hallottam, de itt le is van írva:
"Rengeteg hajótársaság kínálja szolgáltatásait, részt lehet venni csoportos hajókirándulásokon, de akár saját kis motorcsónakot is bérelhetünk több helyen (Cipruson nem kell hozzá más, mint “B” kategóriás jogosítvány. Helyben kap az ember egy gyorstalpalót illetve egy rövidke útbaigazítást és már suhanhat is a vizeken)."