120 éve emelkedett ekkorát a Dow egy elnökválasztás után
A Dow utoljára 120 éve, az S&P 500 és a Nasdaq pedig még soha nem teljesített olyan jól egy elnökválasztást követő napon, mint most, ha a jelenlegi pluszokkal ér véget a kereskedés – írja a MarketWatch. A 124 éves Dow esetében akkor történt csak ennél is nagyobb emelkedés, amikor William McKinley győzött demokrata ellenfelével, William Jennings Bryannel szemben. Elemzők szerint a részvénypiacok most nem egyszerűen Biden valószínű győzelmének örülnek, hanem annak is, hogy a várhatóan republikánus többségű szenátus képes lesz megakadályozni, hogy túlzott vállalati adóterheket vezessen be!
2000. Annak ellenére, hogy mintegy 500 000-rel több szavazatot kapott, mint ellenfele, George W. Bush, Al Gore elveszítette a választásokat, mert az elektori szavazatok aránya 271:269 lett Bush javára a floridai szavazatok újraszámlálása után. Habár maga elismerte Bush győzelmét, sokan – köztük Michael Moore, a Fahrenheit 9/11 című filmjében – annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a floridai szavazatok körüli huzavona során tulajdonképpen választási csalás történt.
most néztem trump tegnapi beszédét, nekem kurvára nem a győzelem bejelentésének tűnt, hanem a vereség megyarázatának. nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de legyen igaza.