Azért, ha valaki szereti amit csinál és jó is benne, hasznos a társadalomnak, akkor nem inkább meg kéne fizetni, mint olyasmit erőltetni neki, amihez semmi kedve és tehetsége! Meg kell fizetni minden munka ellenértékét amire szükség van, mint más országokban!
Azért én azt hiszem, sokkal kevesebben mennének el, ha jobb lenne a lóvé. Tőlem az utóbbi évtizedben nem sokan mentek el, egyrészt mert megbecsültem őket, másrészt meg a saját szakmájuk átlagánál határozottan többet kereshettek. És az még messze van az osztrák bérektől.
Az a baj, hogy itthon bűvészkednek a statisztikai adatokkal. Ha valódi és mindenkit érintő komoly béremelés lenne, meggyőződésem, hogy sokan maradnának. De ha egy tízest kap, az nem alternatíva. A lányom se keres annyit mint kinn, de jóval többet mint a magyar átlag. És elvan. Nem is akar újra elmenni.
Valahányszor megérdeklődtem egy, az alacsony fizetése miatt jajveszékelő olvtárstól, hogy mit tett azért az elmúlt három évben, hogy jobb legyen a szakmájában / milyen más szakmát tanult ki, sosem kaptam választ. Maximum zorbánozást.
Magyar éves átlagbér, 2014: 8200 EUR. Ausztria: 33700 EUR. Németország: 35300 EUR. UK: 35900 EUR. Szóval tényleg, ha nálunk hipphopp 11500 EUR lenne és sehol máshol nem nőne, akkor is kerítést kéne építeni az osztrák határon a sok remigráns miatt.
Csak nehogy azt jelentse, hogy a haverok és kliensek jövedelme megháromszorozódjon a nagy többségé meg öt százalékkal növekedjen! Mert statisztikailag az is kijöhet harminc negyven százalékra.
nem. Ehhez 3000 milliárdos magánnyugdíj le nyulasa volt szükséges! Tudod az aminek megvedeset ígértek (Schmitt palgium kulon levelekben), aztán hatalmasat hazudtak az embereknek!
Látod! Ezért vagytok vesztesek, mert a szóból sem értetek :)
Senki nem írta azt, hogy Gyurcsány okozta a világgazdasági válságot.
De azt speciel le lehet írni, mert igaz, hogy Gyurcsány volt az első kormányfő, aki a válság első oldal szelére összerogyott és szaladt z IMF-hez megmentésért.
Csak a tényt rögzítsük. Államcsőd de facto 2008-ban volt Gyurcsány alatt.
2010 óta volt világgazdasági válság második hulláma, de államcsőd NEM volt. Végig tudtuk finanszírozni magunkat. Ehhez kellett az okosság az IMF-fel. Ezt úgy hívják tehetség. Ez az, ami nektek nem volt és most sincs :)