Én idáig azt hiszem csak a Cetelemre helyeztem át, onnan máshová nem. De a hozzájuk helyezésért még nem telefonáltak. :-) Ez akkor praktikus, ha épp csekkel töltöm vissza az egyenlegem, de annak jóváírásáig is van kártyás költésem.
Sziasztok. Curve kártyát használókat kérdezem, hívott-e már valakit a bank a vásárlás elszámolása után másik kártyára történő áthelyezésből történő sztornó összegek miatt? Ha igen, történt-e utána valami?
Megjött a levél, végül is pontos, de beleírhatnák a hátralévő részletek számát. Az eredeti és az új(raszámolt) futamidő van benne és ez a netbank hülyeségével félrevezető.
Írtam az előtörlesztésem körüli mizériáról. A netbankban hülyeség volt. Felhívtam őket 3x. Volt, aki látott elszámolást, de teljesen rosszul (nagyon remélem). Volt, aki semmit. A harmadik tűnt a legkompetensebbnek, szerinte 20-án lesz (Illetve már volt) elszámolás, utána küldenek levelet.
Ma asszony megnézte a netbankot. Aszongya, induló részletek 46 (valójában 60), eddig befizetett részlet 13 (valójában 4+közel 10 havi előtörlesztés), fennmaradó részlet 33 (legalább a 46-13=33 ment).
A fennmaradó nem lehet 33, mert akkor annyit sem fizetnék vissza, amennyit felvettem, de nem lehet 46 sem, mert akkor gyakorlatilag nem csökkenne a visszafizetendő, hiába törlesztettem elő a tőke ~20 (a teljes tartozás ~17) %-át.
Úgyhogy várom a levelet. Tartok tőle, hogy nem lesz az igazi az eredmény, de nem tudom, hogy győzöm meg róla őket. Azért ez nem egy 2x2 kategória.
Most visszanéztem az elmúlt hónapokat, s egyáltalán nem tipikus, hogy a kivonat csak a félhavi tranzakciókat tartalmazza. Másoknak egész havi (június 19-éig szóló) kivonat érkezett?
No, most már az én hk-kivonatom is látszik. :-) Csak azt nem értem, hogy az elszámolási időszak 2020.05.20.-2020.06.19. (ez az első oldalon fel is van tüntetve), akkor a kivonat miért csak a június 5-ei tranzakciókig mutatja a költéseket-befizetéseket... Június 5-én mintha elvágták volna, s a június 6. és 19. közötti időszak nincs sehol... :-( Az majd csak a következő kivonatban lesz? :-) Sajna, a netbankban nem látszanak a befizetések. Ha utalok, akkor arról jön e-mail, de a netbankban nem jelennek meg a befizetett összegek. Ha meg csekken fizetek, akkor még ez az e-mailes plusz visszaigazolás sincs. Telefonáltam az ügyfélszolgálatra, hogy nem látom a június 11-ei csekkes befizetéseimet, de azt mondták, ők látják. No, ez például a kivonatból látszhatna. De ha azon csak a félhavi tranzakciókat tüntetik fel... Igazából nekem a kivonat sem kellene, ha a netbankban látni lehetne a beérkezett összegeket is.
Úgy tűnik, minta forintban adták volna közvetlenül a hitelkártya számlára és 1%-ot nem 0,5%-ot. De még mindíg nincs kivonat, h alátámaszthassa a gyanút.
Lehet, hogy technikailag a Cetelem állt mögötte, de az Auchan kártyát akkor is az Oney Zrt. bocsátja ki, mely egy Cetelemtől független cég. Ez pedig az elérhetőségük.
Van esetleg valakinek még Auchan hitelkártyája (Cetelem bocsátja ki azt is)? Az előző havi pontok még mindig nem érkeztek meg (eddig hó 8-9 körül jöttek), változott valamit a visszatérítési szabályzat?
6.3. Részleges előtörlesztés esetén az Adós(ok) választásától függően vagy a havi törlesztő részlet, vagy a futamidő módosul, a jelen szerződés egyedi részében meghatározottakhoz képest. A módosulásról a Bank az Adós(oka)t a módosított törlesztő-részletről és vagy fizetési ütemezésről írásban értesíti, a további törlesztő részletek az első részlethez igazodóan havonta esedékesek.
Harmadik verzió, a 600 e még nincs is elkönyvelve, a mostani maradék hó csak tájékoztató jellegű, kapok majd levelet. Saccra 46 kalkulált a hölgy. (még az sem jó, de most várok)
Azon túl, hogy 3. verzió, az jó még benne, hogy 1 hete _én_ kérdeztem, jön-e levél, mert régről úgy rémlik. Á, nem, ilyen nincs, az régen lehetett.
Rosszul írtam, 9 hónappal csökkent. De így sem stimmel.
Azt mondták, mivel még nem fizettünk ebben a hónapban (persze, hiszen később vonják), ezért 1 havi díjnyit arra számítottak be, a maradék ment előtörlesztésre. Hirtelen ráhagytam, de aztán beugrott, hogy ha 1 törlesztés, 9 előtörlesztés, akkor is - 10 hónap (minimum), nem -9.
A másik:
Azt mondja, 500 valamennyi ezer ment a tőkébe, 17e-rel csökkent a kamat. Tartottunkunk 2.8 milla tőkénél, 800 e kamatnál. Ha a tőkének több mint 20 %-át kifizetem, nem lehet, hogy a (kamatos) kamat 2-3 %-kal csökkenjen rá. Olyat is elrejtett a hölgy, hogy az elején járunk, azért nem csökkent nagyon. Ez is pont fordítva van, pont a legvégén nem sokat ér az előtörlesztés - most még a havi törlesztésből kb. 40 e a tőke, kb. 20 e a kamat, nyilván most van hatása az előtörlesztésnek.
Előtörlesztettem majdnem 10 havi részletet, erre a futamidő csökkent 7 hónappal. Hogy van ez? Mivel csökken a fizetendő kamat, 10 hónapnál többel kellene csökkennie, ezzel az (el)számolással többet fizetnék vissza, mint ha nem fizetnék előre...