Én meg fotózok mindkettővel. de nem szeretnék flamelni. ahol nekem beltérben jó a 6D iso 3200 ott az A7 maximum 1600 . ami még az Én szememet nem zavarja. az más kérdés hogy a 6D fókuszrendszere kaki, többek között ezért vettem A7-est :)
Szóval az az én bajom, hogy hiába jó a Canon zajszűrése, ha minden másban alul marad. Ott a DxoMark összehasonlító oldala, dinamika, szinérzékenység, tónustartomány, mind 10-15%-kal gyengébb a Canon. Amig egy Sony érzékelő közel 10 fényértéket hoz iso3200-on, addig a Canon 8,5-et. Szinházi fények közt ez sokat számit.
hogy lennék már Canon hívő Sony vázzal a tulajdonomban ?:) Imádom ezt a vázat, de ha már zajról beszélünk szerintem az A7S kivételével mindnek a gyenge pontja, ott meg tudjuk miért nem.
RAW-ból konvertáltam, PS-ben zajszűrés ment rá és egy kis kontraszt. Nyilván többet ki is lehetne hozni belőle ráadásul ez a teljes felbontás, szóval leméretezve még csökken a zaj. Engem a zaj sose zavart, a dinamikaesés és a Canon narancsos beütése sokkal jobban. És lehet hogy zajos, de van benne részlet.
Igen jó! Én is úgy találom, hogy a Sony utolérte magas ISO feldolgozásban a Canont, ahol régebben ők voltak a legjobbak. Sőt! Talán le is hagyta, ha megnézitek az A7R-t.
Tuti tesztelték előtte jó sokat :-) Azért a Minolta Anti Shake képstabija is elég jó volt annak idején, de Canon/Nikon stabis objektivekben is nehéz optikai elemeket mozgatnak. Szóval biztos hogy ki van ez találva az elmúlt közel 10 év tapasztalata alapján.
A nagyobb felbontás miatt alacsonyabb lesz a zajszint, a mélységélesség is csökken és jobb lesz a háttérmosás. APS-C módban használva semmilyen különbséget nem fogsz látni a NEX-hez képest.
Köszi, az tiszta, hogy miért lesz kisebb a felbontás. De ezen túl mivel nyújt többet a 2470-es obi a 1670-esnél fullfrémen a felbontáson kívül? Az esetleges jövőbeni beruházás miatt kérdezem.
Azért kisebb a felbontás mert nem az egész érzékelőt használja az APS-C objektivvel hanem az annak megfelelő méretűt.
De kipróbálhatod hogy egy adott gyujtótávolságtól már közel teljes képkört is kaphatsz az érzékelőn egy SEL obival. Viszont a széleken azért nem lesz túl penge a kép.
Legyetek szívesek világosítsatok fel: jól értelmezem, hogy meglévő 1670cz nex obimat a megfelelő beállítás (a gépen) után nyugodtan használhatnám egy estleg megvételre kerülő A7, A7II-n, csak a képfelbontás csökkenne? Ha ez így van, akkor a felbontáson kívül miben nyújt többet egy 2470cz FE objektív használata?
Honnan tudná szegény gép, hogy te tekertél az élességen? Mondjuk ez a beállítás nekem kevésbé szimpatikus, mert ne álljon automatikusan nagyításra. Fotózás közben nem hiányzik, hogy ne tudjak képet komponálni és fotózni, mert épp belenagyít...
ha natív optika van fent manuális fókusz beállítással akkor autómatikusan bele nagyít a fókusz gyűrű forgatására a képbe. idegen adapterezett optika felhelyezésénél ezt nem lehet beállítani ? tudom hogy funkció gomb behívja, de úgy plusz 1 gomb nyomás :D