AZ 50-es egy hasznos cucc... a Samyanggal csak az a bajom hogy MF. Hiába a világos nagy kereső, ha ki akarok használni egy 1.4-es obit akkor azt ugye nyitva teszem... és 85mm portréra 1.4-en 1cm-nél kevesebb élességi tartománnyal elég nagy tévedi faktoral bír. Akkor inkább a 85/1.8 D használtan hibátlan állapotban 75-80ezer magasságában. Persze ez csak az én véleményem :) UWA esetén nem gond az MF... de azzal meg úgy vagyok hogy nincs olyan hogy "elég nagylátószög"... ezért maradok a 12mm-nél.
Köszönöm! Egy szavam sincs off márka magyarországi hivatalos szervizére, bár sejtem, hogy lehet ez akár olcsóbb/gyorsabb is....
Külföldön élek és szeretném fejleszteni a szettet, hátha egy fórumtali alkalmából újdonsággal tudok valakinek szolgálni... Egyenlőre egy 50/1.4G és egy Samyang 85/1.4 lapul a táskában, következő talán szintén utóbbi márka 14/2.8-as remeke lesz.
Photome és társai eredeti képből simán kiolvassák az expo számot.
Javítás? A Nikon szervíz szerintem lassan csődbe megy... ezek nem az elromlós kategóriájú cuccok :) Most voltunk nyílt napon és az egyik szervizes srác mondta hogy járt náluk egy D90-es váz zárcserén. Megállt majd 500 ezer expo után :-D Ki a franc tesz 500e expot egy D90-be? Persze... lehet elaludt az expogombon...
Szevasztok márka/típus társak! Ma tettem szert erre a gyöngyszemre (egyenlőre úton van a Posta jóvoltából) és lesz a közeljövőben néhány blőd kérdésem, amiért előre is elnézéseteket kérem.... Az első kettő ( ha valaki lenne szíves...):
- "C" márkáról váltottam, ezért fogalmam sincs pl. expószám-kiolvasás ügyben. Tudja ezt maga a váz, vagy sw kell hozzá?
- "C" márka rengeteg donorját orvosoltattam a hivatalos magyarországi szakszervízben. Egy mondatban meg tudná valaki fogalmazni, hogy mire számítsak Nikon/Nikkor vonalon, úgy is mint munkadíj, alkatrész költség, javítási idő.....viszonyítás képpen?
Szia,
Ezeket nem ismerem. Én pixel vertax - t vettem anno ebay - ről. Első nekifutasra a kici kínai Meike típust küldött, ami jóval olcsóbb volt, mint amiért fizettem és a minősége sem közelítette meg az általam elvártakat. Visszakuldes és refund után már a pixelt kaptam. Ezt ajánlani tudom, érzésre erősebb anyagból lehet, legalábbis nem nyeklik. Akksitarto ezen is lötyögött picit, de kis két oldalas ragasztó remekül megoldotta. Árban kb ott lennél, mint az általad mutatott olcsóbbik. Üdv
Detto, a Nikon nekem is volt, viszont azt Sigmat nem mertem bevallalni, mert egyreszt vegyes volt a visszhangja, masreszt akkor fosta ossze magat az EX Sigma zoomom mechniakaja+ a flex is kezdett szakadni benne, nem voltam eppen S. rajongo idoszakban. Teny, az uj G-s 80-400 pont ketszer annyiba kerul mint akar a D-s verzio, akar a fix 300/4 + tc1.4 kombo aminek igen jo kepe van (meg eselye is nalam).
A fenykepeszek nem egymast fenykepezik, hanem egymast fikazzak. Ugyanugy, ahogy a kujvanenik sem egymasert allnak kint a sarkon. Ha talal vevot, miert ne ontsa a szemetet. Legalabb neked megmarad az igenyes kliens.
Máshol sem olcsóbb- szóval ha később leviszik kegyelemből 200 dolcsival akkor is horror marad az ára. Ez nem amatőr obi lesz... már ami a vásárlást illeti.
Barátom pár éve vett egy 600/4 IS USM-t. Annak akkor kb 2.5 milla volt a listaára. Most a II széria már 1 millával drágább. Szóval ott sem gombokkal gurigáznak, de hogy 3.5 millát kiadni egy lencsére az már nem hétköznapi mérték.
Amikor megjelent a 70-300 VR vettünk egyet újonnan. 2006 vagy 2007 lehetett. Alul nagyon jó volt az az obi... de felül nem. A Sigma 80-400 a valóságban sokkal jobban dolgozott 300mm felett is. Lessátrazásnál gyakorlatilag 400mm-re koppantva használtuk. És semmi gond nem volt vele. Pontos de hangos a fókusza.