Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
A játék zseniális és főleg nem a játékmenet, hanem a story miatt. Messze nem arról volt ott szó, hogy ész nélkül megy a zombítlanítás :), egy nagyon mély, emberi történet, ahol maga a világ, a zombik, a fertőzés csak körítés.
Fogalmam sincs, hogy mennyit és mit fog ebből visszaadni a sorozat, én nem kezdtem még bele, és talán nem is fogok. Félek, hogy a játékhoz képest (ami mindent megadott) csalódás lesz/lenne.
Bajban vagyok, mert nem ismerem ezeket a játékokat. Anno még a PC előtti időszakban volt 1-2 amit C64-en eljátszottam, de rövid időn belül borzasztó időpocsékolásnak éreztem. Kb a telefonos kígyós, meg 1-2 focis játék telón...max:-)) De amúgy is furcsa h egy játékból film lesz....ehhez régimódi vagyok asszem.
Egy kicsit így vagyok vele én is, eddig semmi bombasztikus dolog, ami magyarázná a hype-ot, de tudom, játszani egy ilyen sztorival más, annak tényleg lehet egy sajátos hangulata, mint anno, mikor haverokkal nyomtuk a Doom-ot, Prodigy-t hallgatva napokig kóvályogtam a hangulatától:) valószínűleg a hype ezektől a gamer-ektől gyökereztethető.
Amúgy nekem a műfaj bejön, szerettem a klasszikus zombulásos mozikat a nagy öregektőlbár azoknak vaskos üzenetük is volt, de bejött a The Walking Dead is, mint első zombi sori, de nekem még a World War Z is tetszett, pedig a könyvet olvasók azt is lehúzták.
Amúgy lehetne valami eredetit belevinni, mint pl. a Black Summer első évad autós rohangászásai.....meg a permanens kimaxolt közhelymentes menekülés.....de hát így....nahát gombák, fuhh okés.
Egyetértek. A nagyérdemű viszont nyeli (a hasonlókkal együtt), mint kacsa a nokedlit. És hát a kereslet diktál. Az agyatlan valóságshow-kat sem azért gyártják tonnaszámra, mert ez a heppjük, hanem mert sajnos igény van rájuk.
Szóval zombikból is lesz még tengernyi. Engem megnyugtat, mert legalább lesz egy jó nagy halmaz, mellyel nem kell különösebben foglalkozni.
Hát így 2 rész után eddig semmi érdekes, vagy eredeti megoldás. Kivéve azt, hogy az ilyen világvége hangulatú cuccok már inkább kellemetlenek, francnak sincs kedve nézni.... mert rohamosan nő az esély egy újabb kihalásra....
félreértesz. nem erről beszélek. én az intro gagyi kidolgozásán buktam ki, aminek a koncepcióhoz semmi köze. ennek jó minőségben elkésztett, totál valósághű 3D-nek kellett volna lennie olyan giccsesen, neonosan, álszentízűen, ahogy a koncepció alapján gondolták, de ez nem sikerült a végeredményben. mindegy, akkor csak nekem szúrta a szemem és lógott ki az egyébként színvonalas produkcióból.
pont ez volt a bajom, hogy nem a giccs esztétikuma jelent meg benne, ami a koncepció volt, hanem a megvalósítás gagyisága, ami viszont nem volt a koncepció része. pedig annyi jó motion designer van már itthon, akik külföldi prod-okban nyomulnak és isteni dolgokat csinálnak mindenféle műfajfilmekhez.
jó a megfogalmazásod, a Király sokkal észrevétlenebbül tárja a kort elénk, a Besúgó nagyon direkt, beállított, szinte panoptikumi kiállításával ellentétben.
Ja igen, hát nem nagy csoda, hogy tömegek gondolták úgy kivül tisztább az ég is, meg a fű is lényegesen zöldebb.
Amúgy érdekes mellékvágány, hogy a Besúgó is jó volt, de alapvetően másképpen. Az ottani korrajz, egy mai fiatal rendező szemével dolgozza fel az akkori legendákat, de mesterkéltebbnek, kimódoltabbnak tűnik az ábrázolás módja.
A Király sorozat valahogy érszrevétlenebbül, de mintha sokkal pontosabban vagy jobban odafigyelve a korabeli ismerős érzésekre, ezzel kapcsolatos emlékekre jelenítené meg az adott korszakot.
Mondjuk lehet lesz még Lagzi Lajcsis vagy a 3+2-ről szóló sori is, igen hasonló adottságokkal.:)
ez a sori pont ezt a kaput nyitja ki, hogy a valós kép is kirajzolódjon ezekről az emberekről. van miből meríteni, van mit mesélni:) és ezen keresztül egy tisztább kép is kirajzolódik kicsiny kis országunk társadalmi összképéről, amitől jobban érthető lesz a jelenlegi helyzetünk is. a Jimmy alapvetően ettől jó sori számomra, mert a ránk vetülő tükörről csiszitolja a valóság képét fedő koszt.
a főcím? tegnap épp megállítottam az uccsó rész elejét, mert annyira zavart. ki is elemeztük a nagyobbik lányommal, hogy mennyire ócska módon van összerakva, pedig mennyivel jobb lehetett volna, ha van némi ízlése annak, aki összerakta:) ezzel is eggyel jobb lett volna az összkép. de nem ütöm, mert tényleg jó a sori, megnézésre érdemes, ami ritka itthon.
Nem akarlak meggyőzni, Nagy Ervin nekem eddig semleges volt, itt viszont elmondja, hogyan közelítette meg a szerepet, és szerintem sikerült. (A horgászós jelent meg van ugye:-)))))
Értem ezt a részét is. Nagy Ervin valóban markáns, csak rá jellemző módon jelenít meg minden figurát. Nyilván nagyon megosztó és véleményes a jellegzetes, egyedi játéka, ami a karaktereire is rendesen rátelepszik. Ebben az esetben viszont elég jó választásnak tűnik, mivel itt a szerepe szerint is egy ellenszenves figurát kell hoznia, melyre általában is alkalmas a játéka.