Hát, megmondom őszintén, hogy már jó régen beszéltem vele. Pedig az egyik hátsó szomszédunk, de sosem találkozunk. Amikor megvette, akkor utána egy évvel még nem volt problémája vele, aztán rá kis időre kérte tőlem a szerelő telefonszámát, ajajj, gondoltam kezdődik megint, de valami banális kisebb hibája volt csak, pontosan már nem emlékszem, hogy mi. Azóta nem is beszéltünk, mindig csak elhúz mellettem autóval, látni szoktam, de integetünk és annyi. Azért gondolom, ha állandóan rossz lenne, csak mondta volna.:O
Na, kicsit bővebben. Valami bizonyságod arra nézve, hogy a 6XXX és nagyobbak jobban bírják mint a kicsik? Mert találtunk valami 7XXX-est, de ... ááá... nemtom.
Heheheheeee.. ÉÉN nyertem! Megint lenyelte az irományom, de kimentettem küldés előtt a vágólapra, onnan másoltam vissza harmadjára. Többet nem ugrat be.. :))
- kommutátor lamellákat kipucoltam tapéta vágóval, jó állapotú amúgy
- szénkefék olyan hosszúak 3,5 év után, hogy ez nálunk még 12 évig elmenne...
- tartály telítettség jelzőt kipucoltam, de még bőven átjárható volt (kis átlátszó műanyag tartály a dob oldalán).
- gumicsövét lehúztam, hosszan belefújtam, kattant egyet, ahogy kell
- motor álló és forgórészen ellenállás mérés, meg a TACHO generátoron is, 3,7ohm, 2,9 ohm (ez a kettő lehet fordítva, de értékek ilyenek), a TACHON pedig 15 ohm, ahogy a service manualban.
- vezérlő panelen kicseréltük a triakot, mert kaptam tippet, hogy az is lehet hibás. Nem javult meg tőle..
Ami miatt előre haladott az állapot, az azért van, mert amikor megnéztem a motrot, onnantól --főleg teszt alatt látszott a hiba folyamata-- már nem is centrizett, csak megszakadt a program futása. Előtte az volt a felállás, hogy vízet enged magába, spricceli ki a mosószert, majd elkezd lassan forgatni, oda-vissza. Utánna szivattyúzás, és még be sem felyezte a szivattyúzást, de már a vége felé elkezdett centrizni, eddig rendben ment. Viszont innentől látható volt, hogy baj van, mert villogtak a ledek, de nem aludtak ki felpörgés közben. Amikor elérte a 800RPM közelét relé kattanás hangja hallatszott, akkor minden led kialudt egy pillanatra, és a bekapcsolást jelző led maradt villogva. Program futás nem folytatódott. Ha rányomtam a start gombra, akkor befejezte a teszt programot, kiszivattyúzta a maradék vizet.
- ami még javítva lett, a tacho jeladón a mágneseket a helyükön tartó műanyag gyűrű, az el volt repedve. Az meg lett ragasztva. Állítólag ez okozhatta a vezérlő panel megdöglését, a nagyobb áram kivezérlésével.
Még rá lehetne kötni egy teszterre, de sok kedvem nincs hozzá, plusz pénzt kiadni arra, amit amúgy is sejtünk, hogy a vezérlő panel döglött. De ha olyan tippet adtok, hogy még nincs veszve minden, akkor leteszteltetem.
Maga a gép tök egyben van kívül-belül. Emiatt fájó, hogy megdöglött.
Nem védem meg, mert nem...nem is kell.... nem akar rosszat, és persze nem neked volt ez pofon 600-ért, de tudod, hányan megszívják több tízezerre, vagy még többre az ilyen "tutinak vélt üzletet", amit ezek a seftes aljadékok csinálnak? Szóval ide akart ő kilyukadni, kicsit nyers a stílusa, de tényleg az igazságot mondta, csak úgy kell olvasni, hogy ne "magadra vedd", hanem úgy általánosságban véve az egészet.
Az ilyeneknek könnyű olcsón "adni", vagy "szolgáltatni", mert nem ad számlát, nem adózik, nem fizeti egy vállalkozás összes más költségeit sem, hanem stikában csinálja az egészet, úgy könnyű... de a "végeredmény" meg amúgy legtöbbször olyan is, mint amilyen az ár.
Ó, hogyne! :-D Rohadt nagy pofon, :-)) hogy nem buktam ezzel semmit (mert visszafizeti), és többször meg jót vettem tőle! :-)) Ezzel szemben hivatalos szerelők már több tízezerrel csaptak be az évek során.
Köszi, így ne is "segíts" rajtam, kimélj meg az effajta "segítőkészségtől". :-) És nem is esélyes, hogy te engem taníthatnál az élet dolgaira. :-DD
És bocs, de én ilyen alant stílbe nem óhajtok lemenni, így inkább nem reflektálok a továbbiakban a megjegyzéseidre. Sütkérezzél magabiztos önelégültségedben boldogan az új évben is, és ostobázzál, kapzsizzál le bárkit nyugodtan -- magadat minősíted! :-P
Én már hallottam olyan nagy ruhabizniszesről, akit bizony kiszúrtak és jól meg is büntették... ezeken az oldalakon az összes eladást tárolják, szóval bármikor előfordulhat.
Nekem elveim vannak... legalább az legyen.:D Seftestől semmit, még pár ezerért sem:)))
Ezt én sem értem, nem nagyon tudok mást elképzelni, mint hogy valamiért nem akarja kiszúrni. :-( Alapvetően ez eléggé felháborító szerintem is. Én sem mernék ilyesmit csinálni...
Úgy könnyű! :-DD Persze, ilyesmit én sem vennék ilyen eladótól. Max. pár ezer forint a felső értékhatár ilyen kockázatos üzletnél, amibe még nem pusztul meg az ember, ha elbukja. A mosógépet én is magánszemélytől vettem kéz alatt.
Igen, ebben igazad van. Körülnézek majd én is, hátha... Anyukám nagyon régóta szeretne egyet.
Azt nem értem, hogy nem szúrja ki ezeket a "nagytestvér"? Én nem is merném, félnék, hogy megbüntiznek.
Ha bedöglene a mosógépem (jajjj, nehogy már:D), akkor hála Istennek van tartalék gépem, a régi, amit lecseréltünk, hibátlanul működik, csak hát már nem volt megfelelő, azért lett cserélve... akkor mosnék azzal.
De ha ez sem lenne, akkor bizony muszáj lenne használtan venni, "kéz alól", de akkor sem vennék olyantól, aki külföldről nagy tételben hozza be, aztán itthon számla nélkül eladja, hanem magáneladótól vennék, aki a sajátját adja el... ha már muszáj használtan venni.
Biztos furán hangzik, de elvből ilyentől soha semmit. Lehet magánban is találni. Én például a botmixert (pont ez a téma egyébként is) a babaszobán vettem egy csajtól, sajátja volt, karácsonyi ajándék, nem kellett neki... számla, garijegy, minden jött vele, jóval olcsóbban vettem, mint az új ára. Ki lehet fogni ilyeneket, biztosan most is lehetne találni valamelyik oldalon, aki a sajátját árulja. Még akár "rendes" garival együtt is, mert új.
Elismerem, részben igazad van. De engem ez a pasi nem dühít különösebben, ez piti alak. Néznéd meg azt a csajt, akitől azt a bizonyos nadrágot vettem (és az elsőre bizony magánholmi-eladásnak tűnt), no az havi több százezret árusít (azóta utánanéztem). No az a durva!
Én számtalanszor találkoztam már ilyennel, lehet, hogy Pesten merészebbek? :-)
Hatszáz forintért garancia nyilvánvalóan nincs ilyen értelemben, csak kipróbálási. Ez benne van a levesben... Az meg, hogy így nem veszek... hát, ha az az alternatíva, hogy így veszek, vagy egyáltalán NEM veszek (olyasmit, amire szükség van), akkor azért meggondolod ezt a kijelentést. :-) Például -- ne legyen ilyen! -- ha bedöglene valami olyan háztartási géped, ami nélkülözhetetlen, de nem tudnál újat venni, mondjuk a mosógéped, akkor azért lehetséges, hogy inkább vennél használtan, garancia nélkül, mint hogy kézzel moss hosszú távon mindent... Én legalábbis ezt tettem. Amúgy a bolti vásárlás sem jelent semmire bizonyosságot, mert sokszor rövid idővel a garanciaidő letelte után döglenek be a dolgok, szerintem így gyártják őket. :-) Jóóóó, tudom, elvileg milyet kell venni, no de mit tegyen, akinek nem telik rá? Járjon a patakra, a fenti példánál maradva? :-)
Lehet, hogy hihetetlen, de ruhaneműn kívül én nem veszek vaterán sem semmit, csak ha számlát adnak hozzá. Anélkül lutri.... meg amiatt, amit írtam. Mi is adunk mindenről, akkor elvárom ugyanúgy.
Én még nem találkoztam olyan "mesterrel", aki ismeretlenül ilyet meg mert volna kockáztatni, mármint, hogy ne adjon számlát. Egyébként pedig előzetes árajánlatot szoktunk kérni mindenre. A férjemnek is a "fél élete" az árajánlatok készítésével megy el, mi is tudni akarjuk előre, hogy mennyi az annyi.
Nem mondtam, hogy még soha ne fordult volna elő, hogy valamiről ne kértünk volna számlát... ismerős háztartásigép szerelő, kijött, belenézett a mosogatógépbe pl., hozott egy másikat az eltört rugójú ajtó helyett, persze, hogy nem kellett számla tőle. Ilyen van.
De nagyobb összegű munkánál, áruvásárlásnál, aminél garanciális idő, esetleges javítás, bármi szóba jöhet, ismerőstől is kérünk, ez természetes.
Alapból engem az dühít, hogy az ilyen kis sunyi sumákolók nagytételben nyomják a bizniszt, más meg becsületesen próbál megélni, hát rajtam az ilyen ne keressen egy fillért se.:s :((
És? Akkor mi a megoldás? Mert a hivatalos kereskedelemben meg pofátlanul drágán árulnak sok mindent. Nézd meg ugyanazt az árucikket kinti és itthoni áron. A jóval alacsonyabb bérszínvonal mellett itt drágább... Ez sem éppen etikus üzleti magatartás. -- De hadd ne kelljen nekem ezzel foglalkoznom, nem is feladatom vizsgálni, hogy privátim vagy üzletszerűen árul a pasi. Ez a pacák egyébként kicsi halacska (szerintem nem ebből él, annyit nem ad el), ennél sokkal nagyobb cápák árulnak számla nélkül, de ezt Te is tudod, gondolom.
Egyébként meg... szép ez az erkölcsi felháborodás -- ne haragudj, de majdnem felnevettem... Mert az én területemen valóban csaknem beledöglik az ember a becsületes munkába. De tipikusan a kereskedelem olyan terület, ahol sok helyen rendesen csalnak, és ezen az alapon például a szerelők jó részét is elmarasztalhatnád, mert alapból szinte egyik sem akar számlát adni az előre jelzett árért, ha meg hiányolod, közli, hogy akkor (még) sokkal többe fog kerülni... ne mondd, hogy nem tapasztaltad már ezt magad is, és nem vettél még igénybe soha számla nélkül szolgáltatást, mert ez nehezen hihető! Én azt például sokkal felháborítóbbnak találom, mikor egy húzós árakkal dolgozó vízszerelő nem akar számlát adni. Ez a pasi mondjuk fillérekért árul.