Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1531

Az egyik sárga kinyílva 1 db virágja hozott . remélem jövőre nagyobb lesz.

Előzmény: Törölt nick (1529)
lychnis Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1530

Nem tudja esetleg valaki a keresztnevét ennek?

Pont olyan a színe,mint a P. officinalisnak,csak sokkal-sokkal nagyobb. Azt tudom,hogy suffruticosa.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1529

A fotón nem látszik a halvány puder szín. Esőtőtől a szírmok kokadtak.

Szép nagy bokor siófokról.

Dóra

Előzmény: Törölt nick (1527)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1528

Szia!

Cuki a kölyök, annyira komondoros és szép termetűnek tűnik és jó a fejformája, nekem is ezek tetszenek, a szukánk is ilyen. Lehet tudni honnan származik? Nálunk is voltak "meglepi" szerelemgyerekek, november végén születtek, 12 (8 kan és 4 szuka), mind megmaradt, mondjuk a férjemmel lényegében felváltva aludtunk 1 hónapig és mindegyik gazdára is lelt nagy örömömre. Ez kicsit off volt, bocs, csak én is örülök, hogy másnál is találkozik a növények és a komondorok szeretete. 

T.

Előzmény: anita.n (1520)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1527

Ez tavalyi kép a püspök liláról.

Előzmény: gyula_k (1512)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1526

Szia Anita!

Igen azt a két satnyát a vedégházba vettem, a peóniáim között ez a kettő a legsatnyább leggyengébb, még a oázisba vett is szép erős lett nálam.

Érdekes amit a szín változtatásról írsz.

Dóra  

Előzmény: anita.n (1499)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1525

Szia!

Anita a nagyszakértő a cserépbe nevelésnek.

Kicsit megtévesztő a kép. A peónia kivan ültetve, és előtte van egy cserépbe, olaszból hozott fácska.   A peóniát tervezem elültetem onnan.

Dóra

Előzmény: guba2002 (1496)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1524

Szia!

Valami hasonló rózsaszint szeretnék, mint neked a középső kép.

Siófokon a bácsitól amit vettem nagyon halvány puder, majdnem fehér, majd teszek fel képet.

tudnátok segíteni ez a rózsaszín van siófokon és a bácsinál, valyon minek mondja.

mivel nyúgdíjas vagyol elmennék vonattal egyet kirándulnék, nagy tőből egyet kicsiből esetleg többet is eltudok hozni vanaton, Szerintetek nagy bumlizás,  a vonat hol áll meg, sokat kell gyalogolni.

Bocsi a sok kérdésért tudtok ebbe segíteni.

Dóra

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (1506)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1523

Szia Anita!

Szerinted a Te féhered meg az enyém ugyan az, látok itt egy fehéret másnak akinek a közepe nem olyan lilás mint nekünk.

hihetetlen mennyi féle van egyformának tűnik, csak a közepük más.

Felkeltetted az érdeklődésemet a lágyszárúak iránt.

Azokat hol a legjobb beszerezni.

Köszönöm:Dóra   

sirrra Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1522

Szép napot:D

anita.n Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1521

Remélem a kakukktojásért senki sem haragszik!

anita.n Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1520

anita.n Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1519

Na hozok pár képet, mielőtt kiderül, hogy nincs is peóniám! :-))

anita.n Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1518

:-)))))))

Egyébként most láttam, hogy az Aldiban is lesz a jövő pénteken fás és lágyszárú is. 1990-.ért, de nem akkora, mint a siófoki.

Előzmény: guba2002 (1517)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1517

Szia!

Megnézem az Obiban is, bár az nálunk szerintem elég tré. Végülis nem hagyott nyugodni a dolog, körbetelefonáltam az ismerősöket és szerdán mennek Siófokra és hoznak nekem, remélem lesz is még valami. 

T.

Előzmény: anita.n (1511)
ninovarga Creative Commons License 2014.04.27 0 0 1516

A fásszárú szezonnak vége, indulnak a lágyszárú pünkösdik.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1515

Nekünk most ez kezdett nyílni.

,

anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1514

Abból a majdnem feketéből nekem van.  :-)))

Amikor elhoztam még nagyon kicsi volt rajta a bimbó, a levélzete nagyon hasonló volt a sárgáéhoz. Aztán nem sárga lett.

Mondta is utána, hogy vigyem vissza, szívesen kicseréli.

Jót nevettem.

Na ő az egyik fajta, ami nagyon büdi, pedig olyan szép bársonyos, mélybordós a virágja.

Előzmény: gyula_k (1512)
Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1513

A fehér illatosabb mint a lilás, de tulajdonképpen az is illatos.

A bácsi nem postáz. Ezek nagy növények, iszonyúan nehezek, szerintem megfizethetetlen lenne a posta.

3 ágasak, sacc/kb 70-80 cm-esek lehetnek, 10 l-es konténerben.

Tavasszal Kolibrivet is árult fás bazsarózsát, Tündérkertje is, ők szállítást is vállalnak, de az áraik jóval magasabbak mint a bácsié. A minőségről nem tudok nyilatkozni, nekem csak ez van amit most vettem.

Előzmény: guba2002 (1508)
gyula_k Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1512

Üdv mindenkinek!

Én ma délután voltam Siófokon,vettem is egy püspöklilát,és egy sárga bimbósat.

A bácsival beszélgetve elmondta,hogy már nem olt több paeoniát,hanem ami van azt eladja és kész.(elmondása szerint 500-600db)

Volt nála két fajta, egy majdnem fekete (nagyon sötét bordó) és egy gyönyörű piros ami izgatta a fantáziámat,de nem adta el.Majdtalán jövőre.

anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1511

Mindegyik fás peónia illatos, illetve van 1-2 féle, ami inkább kellemetlen szagú. Nekem 2 féle van, ami szerintem tök büdös, de a többi illatos.

A bácsi nem postáz, még arra sem hajlandó, hogy a színeket megjelölje. Így is sokat elvisznek tőle.

Ha megfogadsz 2 jótanácsot, akkor azt ajánlanám, hogy a hosszú hétvégén csak a virágért ne menjetek Siófokra, mert tuti nem nagyon lesz olyan, ami virágzik, netalán bimbós lenne. Nagyon hamar levirágoznak a fás peóniák. Ha jó a levirágzott is, lehet, hogy majd, ha egyszer mentek arra, tudsz venni szép tövet, csak a színe meglepi lesz.

Ilyenkor meg nem szabad peóniát postázni, mert szanaszét törik! Csak miután ledobta a leveleit, vagy kora tavasszal, kihajtás előtt. 

Nincs felétek valami jó kis kertészet, ahol tudnál venni?

Például az Obiban is lehetett mostanában kapni.

Előzmény: guba2002 (1508)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1510

Ilyen rózsaszínem nekem is van ( máshonnan ) idén már nagyon szép lett. Ilyet bordósat én is hoztam Siófokról, most, hogy már nagyobb, több virág van rajta, egyre jobban tetszik. Majd rakok fel képet róla, csak fel kell töltenem a gépre előbb, meg mindet át kell méreteznem.

anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1509

De jó, hogy más is szereti a komondorokat!!!

Előzmény: guba2002 (1505)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1508

Szia!

A leanderes fórumokról más "ismerlek". Gyönyörűeket vettél, csak ámulok. Úgy látom többágas, mekkora magasságúak?  Illatos is van köztük?

Gondolom nem postáz ez az ember. Miért is? Most felvetettem a férjemnek, hogy a 4 napos hétvégén úgyis tervezünk kirándulást és menjünk Siófokra, egyből  átlátott a szitán, mondjuk nem csoda mert napok óta ezen pörgök, hogy legyen fás bazsarózsám. Próbáltam meggyőzni mennyire megéri, de azzal érvelt, adjam már hozzá az útiköltséget is Kmétről és végül is igaza van. Csak amikor mi megyünk arrafelé, gondolom akkor meg már az ember nem árul. 

Valaki megszánhatna, aki arra vagy ott lakik, átutalnám neki a pénzt és vehetne nekem. 

T.

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (1507)
Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1507

Sziasztok!

Szeretettel üdvözlök mindenkit. Idén szerettem bele a fás bazsarózsákba.

Az alant lévő képekből a fehér és a lilás fehér az enyém.

Remélem jövőre bővíteni tudom az állományomat.

Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1506

Szia!

Én is új vagyok itt. A barátnőm kedden volt Siófokon, a következő bazsarózsákat vette:

2000 Ft volt/db.

Személyesen kell elmenni, nem árt előtte telefonálni. Kb 20 féle színárnyalatban léteznek. Ha bronzot szeretnél, az már elfogyott sajnos.

Előzmény: guba2002 (1497)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1505

Szia!

Én is komondorkölyköt nevelgetek. Az "öreg" 4 éves, vele már semmi gond, de a Bodza - 2 éves- , eddig nagyon jól viselkedett, azonban 3 hete nem tudom mi lelte, belebújt a kisördög, megrágott egy jázminomat, megmetszett egy caesalpinia gilliesit, ami már 1 méteres volt, 4. éve nevelgetem és idén talán megláttam volna a virágát, de lehet, így lesz jó, mert ezerrel elkezdett hajtani Bodza metszése után. Legújabb akciója, hogy utánam dolgozik, kiszedte  a kiültetett liliomhagymáimat. Kicsit megfegyelmeztem, mostmár talán érti mi a helyzet, de azért az ördög, meg a komondorkölyök nem alszik. Nálunk a virágoskert - 6 különálló -  fa ágyásszegéllyel van körbevéve, tiszteletben tartják, van 2 nagy tuja, ami alá befekszenek, de ennyi. Van lágyszárú bazsarózsám is, nem bántotta eddig. kicsit eltértem a fás bazsarózsáktól, bocsánat. 

Előzmény: anita.n (1503)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1504

Amit a Tündérkertjétől kaptam plusz növényt ( az első nem piros-fehér lett, hanem tiszta piros) az úgy néz ki, hogy talán tényleg piros-fehér lesz. Már eléggé úgy néz ki, de 2 nap múlva 100%-osan ki tudom jelenteni, hogy az-e.

Előzmény: anita.n (1501)
anita.n Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1503

Ültetni ősszel érdemes, a kiskutya meg a cserépből is kirágja, ha olyan kedve van.

Van egy 4,5 hónapos komondor ifjoncunk, és nagyon oda kell figyelni rá, mert ő nem mindig az ösvényeken szalad, úgy, mint a 1,5 éves. Ő tavaly a sárga fásba ugrott bele, kitörött a fél növény ( szerencsére már elég jól összeszedte magát) de egyéb gaztettet nem követett el. Viszonylag szépen közlekedik a kitaposott ösvényeken.

A kicsi nem akar gonoszkodni, csak hebrencs, és a 25 kilójával már nagy kárt tudna tenni a fásokban. A lágyszárú könnyebben kiheverné.

A veteményes körül villanypásztor van. Csak 2 napig volt bekapcsolva, azóta messziről elkerülik.

Most azon molyolok, hogy a virágost hogyan tudnám bekeríteni a villanypásztorral.

Előzmény: guba2002 (1502)
guba2002 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 1502

Szia!

Köszönöm Anita a válaszodat. Én is csak átmenetileg gondoltam cserépben tartani, amíg a kölyökkutyánk el nem éri az agyilag is érett kort és nem rágja nekem le. Akkor lehet várnom kell őszig a beszerzéssel. 

Timi

Előzmény: anita.n (1501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!