Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Üdv! Van valakinek Aurora fajtájú nyárfája (populus candicans 'aurora')? Vagy tudtok valakit akinek igen? Forgalmazták már itthon, de csak 1-2 helyen. Megköszönném ha segítenétek, mert nagyon szeretnék belőle szerezni. :)
Elnézésed kérem elsősorban, hogy csak most olvasom a nekem címzett leveledet, de sajnos bizonyos negatív körülmények miatt nem lehettem itt jelen! Nagyon köszönöm a felajánlásod, mellyel nagyon szívesen élni is szeretnék, de gondolom már nem aktuális így az idő múlásával!
Ezen Hokkaido töknek az interneten a következő megnevezései vannak még:
-Hokkaido Kürbis -Uchiki Kuri -Hokkaidokürbis -Red Kuri squash -Cucurbita maxima -Cmaxima Duchesne ssp. maxima convar.maxima -japán Squash -Orange Hokkaido squash -Baby Red Hubbard Squash -Uchiki Kuri Squash -Potimarron -Onion Squash
Hogy mit szeretnék érte cserébe? Elsősorban a következőket:
-Rebarbara magot,
-Goldena cukkini magot,
-Gumós kömény magot,
-Spárgatökből az Alba változatú magját,
-gömbcukkini magot (a sötétebb fajtából elsősorban),
-Izsóp magot,
-Kúpvirág magot,
-ha lenne valakinek céklakülönlegessége, pl.: sárga belű, vagy csíkos.
Nekem satsuma mandarinom van,még kicsi,de idén termett egyet.Könnyen hámozható,szép nagy,nem volt túl édes,szerintem tökéletes lett.Remélem jövőre is lesz rajta.
Hát, könnyen hámozható és nagyszemű is legyen. Nálam pont az általad említett két tulajdonság az utolsó szempont mikor választok. Mandarin, vagy mandarin szerű van Pl:clementin, vérclementin, C. reticulata, kukle, satsumák, stb. De mi a 47. szélességi fok környékén csodákat ne várjunk.
Fagyálló narancsom Rappai féle van, de elég rossz híre van fagyállóság szempontjából. Úgy néz ki mint a Poncirus, de citrus illata van. Inchang Papadeda van egy aránylag kicsi, tele van bimbóval. Sajnos az idén többszöri próbálkozás után sem sikerült oltanom róla.
Kis paw pawomat cserélném gyökeres citrusfélére. Elsősorban télálló narancs gyökeres dugványra. Budapesti, vagy M0-ás környéki átvétellel, vagy postán. nandikapitany@citromail.hu