a helyet? és muszáj ehhez az Budapest közepén, az ország legdrágább dunaparti telkén álló, erre egyáltalán nem alkalmas műemlék épületet adni nekik ingyen ? menjenek ki lövöldözni valamelyik elhagyott orosz laktanya hangárjába 'önköltségen'.
meg egyáltalán mit keres egy 'sportlövőnél' AK-47-es ? Milyen engedéllyel van náluk legálisan(?) ilyesmi ? Még szerencse, hogy nem egy szerelmi bánatában bekattant egyetemistáról volt szó (a következő eset az lesz, meglátjátok !), és így csak három halott volt, nem háromszáz.
"A sikeres mentést követően a tűzoltók visszamentek abba a labirintusszerű pincébe, ahol aztán minden igyekezet és jó szándék ellenére bekövetkezett a nem várt tragédia. "
Mija zizé lenne, valaki néha értelmezné is azt, amit olvas?
"Sajnalom a tuzoltokat, de a halalukat a kepzes hianyara, vagy az alacsony fizetesekre fogni nonszensz. pl az ilyen emberek miatt nem vagyok ebben az orszagban tul sokat..."
Úgylátszik, sosem szembesültél még itthon az eszközhiánnyal, kedves tapasztalatlan, rövidlátó barátom, amivel nekem már rengetegszer sikerült, néha életveszélyt okozva (és soha el nem ismerten, mindig megmagyarázva), amin ez a kiváló kúrmány csak rontott eddig a pénzkivonásokkal - leszámítva, ahol látványosan demonstrálni akarta az ellenkezőjét. Papíron főleg.
Egyébként Demszkij milyen légpuskákról beszélt lőtérrel kapcsolatban? Csak nem hülye megint a politikus? Vagy csak nem hatásvadász már megint?
ugyan már, kolléga: bloki jár körbe a saját labirintusában, mindig ugyanarra fordul, ezért nem találja a matematikai bizonyatást. miközben félő, hogy a kommunaiták által az I. vh kirobbantása után ott felejtett űrballisztikus lottógép felgyújtja a maradék agyát, amelyellobban, mint a gyertyaláng... ;-)))
Lehet, hogy volt még bent valaki. Vagy a kimentettek, tűzoltók azt hitték. Lehet, hogy ki kellett (volna) valamit hozni. Okkal, vagy ok nélkül. Az is megdöbbentő, hogy a parancsnok az egyik áldozat, akinek aztán tudnia kell megállni is.
Nekem ez a homalyos az egeszben: "A rajok három személyt megtaláltak és légző álarcok segítségével kimentettek"
A loter kijarata eppen atellenes oldalon van a tuzfeszekhez kepest. Miert maradtak a loteren? Illetve ok hogy eltek tul a fustot, ha a tuzoltoknak legzokeszulekben nem sikerult par perccel kesobb.
Nos úgy tűnik igen, de valójában mivel ugyanazt a lőszert tüzeli (7,62x39) a polgári változat is mindegy melyiket használták tűzokozási szempontból, sőt egyes sportcélú fegyverek nagyobb kaliberű, energiájú lőszerrel működnek. Egyébként lehet hogy akkor az AK-t nem használták, de úgy látszik mummusnak kiváló. Nem tudhatom nem voltam ott, te tán igen? Amúgy ekkora intézményeknek régen volt saját tűzoltósága, akik épp az ilyen helyzeteket szokták gyakorolni és például segíthettek volna a tűzoltóknak a tájékozódásban, ezek nem véletlenül a takarékosságnak estek áldozatul?
a loveszet a bmen onkoltseges, tehat a loszert pl neked kell fizetned, ok csak a helyet meg a puskat adjak, de asszem a fegyverert is fizetni kell valamit
de egyáltalán miért kell az adófizetők pénzén hülyegyerek egyetemistáknak AK-47-essel egy zárt labirintus pincében lövöldözni ? az ilyen menjen az Idegenlégióba vagy Szomáliába, ott megteheti nem az én pénzemen.
Elvileg nem tévedhetnek el, mert egy tűzoltót nem akkor kell kihozni amikor elfogy az oxigénje, hanem belekalkulálják azt is, hogy akadályozottsága esetén is maradjon elég oxigén amíg őt kimentik.
Másrészt meg tudtommal megvan rá a rádiós technika, amin keresztül kapcsolatot tartanak a kintiekkel.
Alaprajzok vannak, tűz esetén vészkijáratok vannak, tűzriadó terv van, nem szabadna előfordulni annak, hogy valaki eltéved és nem talál ki.
Ami a hírekből látszik, hogy bementek, kijöttek, ezalatt elfogyott x levegő. Ráadásul az sem tutibiztos, hoy a palack előtte tele volt. A valamennyire kiürült palackkal mentek vissza. (Nem tudom, nem előírás-e, hogy bemenni mindig csak teli palackkal szabad. Ez lenne a normális. Persze tudom, nincs pénz téligumira sem, levegő is nagyon drága.)
Erről tudtam. Pusztán a levegő elfogyása miatt nem lett volna szabad meghalniuk. Hiszen az besúlykolt paraméter, hogy egy palacknyi levegő mennyi időre elég. A bentlévőknek és kintlévőknek egyaránt.
Udv mindenki, beleolvasgattam a topikba, hat az elso par hozzaszolastol majd elhanytam magam, persze hogy a kormany hibaja hogy eltevedtek. Ha jartatok volna ott tudnatok hogy meg fust nelkul is siman el lehet ott tevedni, tobb kilometeres az a labirintus. A tuzet meg kb barmi okozhatta olyan szar allapotban van az egesz K epulet, es ha kulsoleg, meg statikailag szar gondolom a villamoshalozat se lehet sokkal jobb, pl. Sajnalom a tuzoltokat, de a halalukat a kepzes hianyara, vagy az alacsony fizetesekre fogni nonszensz. pl az ilyen emberek miatt nem vagyok ebben az orszagban tul sokat...
A tűzoltók légzőkészülékben próbálták megfékezni a tüzet, ám mielőtt el tudták volna hagyni a pincerendszert, elfogyott a levegőjük. Három tűzoltó életét vesztette, öt tűzoltót kórházba szállítottak. Több füstmérgezést szenvedett tűzoltó saját felelőségére a helyszínen maradt.
...
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren tűz ütött ki. A tűzoltók légzőkészülékben próbálták megfékezni a tüzet, ám mielőtt el tudták volna hagyni a pincerendszert, elfogyott a levegőjük. Három tűzoltó életét vesztette, több füstmérgezést szenvedett, közülük ötöt szállítottak kórházba.
Ha a bejárattól kezdve követed a jobbra-tarts (vagy balra-tarts) szabályt, akkor nem fogsz körbe-körbe járni. Ha csak akkor kezded el, amikor már elvétedtél, akkor simán.