Keresés

Részletes keresés

fotoblog Creative Commons License 2006.03.28 0 0 279

Hogy áll a projekt?

fotoblog Creative Commons License 2006.03.23 0 0 278

Sj, most láttam a kérdést. Sigma 70-300 APO DG az elkövető. (hmmm, ennyi pénzért nem is annyira gagyi, nem? Most láttam, az Edigital-nál már csak bruttó 61e pénz)

Mázlim volt a mókussal, nyugodtan falatozott, a hó meg kellemesen derítette alulról.. :)

Előzmény: Sj (258)
fotoblog Creative Commons License 2006.03.23 0 0 277

Mit raktatok ki nekik? Azért kérdezem, mert a lányom kedvenc galambjainak etetése során már tapasztaltam, hogy igencsak finnyásak. Nem esznek meg bármit, ahogy elnéztem, a galamboknál két dolog jött be: napraforgó és a nagypapagáj mix. A vörös köleshez a legnagyobb hidegben sem nyúltak hozzá. Szóval, ha egyébként láttatok madarakat a helyszínen, akkor kisérletezni kell.

Illusztráció:   ők azok :)

Előzmény: aewin (276)
aewin Creative Commons License 2006.03.22 0 0 276

Sziasztok srácok!

Nagy csend van az etető projekt óta... Tegnap arra mentem, kulcs híján bemásztam, és azt tapasztaltam, hogy a kajához szinte egyáltalán nem nyúltak, a hóban van azért szétszóródva pár szem, de ha csak az itthoni gagyi etetőm forgalmát nézem, azt max. két három madár csinálhatta. Szóval kicsit elszomorodtam.

A lessátor megvan, semilyen pontról nem látszik az utcáróla nádat jól kitaláltuk.

Na, csak ennyit akartam.

Üdv mindenkinek, Gyuri

szkzze Creative Commons License 2006.03.20 0 0 275

Jani, Te ukrán gyerek! Csókoltat a nem idén barnult spiné Terecsenyből. Összejött az itató? esetleg szólhattok a Clivlendi csávóknak... tudod, közlekedőedény  stb... de ha szomjas vagy, akkor kisunájkum serecskével...oszt természetfotós tali Njani kiállitásakor. Várjuk a T.társaságot!

Előzmény: Sj (274)
Sj Creative Commons License 2006.03.20 0 0 274

Nem gond, mi sem nagy munkát csináltunk, a lessátramat hagytuk kint a fészer alatt, remélem még megvan!

Tényleg Gyuri nem jártál ott azóta? Eszik vajon a kaját amit kinthagytunk?

Ma a bodrogon voltam kipróbálni az új csónakmotoromat (4 lovas négyütemű yamaha), jól viszi a csónakot, mondjuk cucc nélkül, de 20-25-el ment. A madárkák érkezgetnek, főleg vadkacsákat és kormoránt láttam sokat, de még nagyon kopasz minden.

Előzmény: fotoblog (273)
fotoblog Creative Commons License 2006.03.18 0 0 273
Srácok, bocs, de nekem most már délelőtt sem jó, el kell mennem. A következő barkácsnapon remélem ott leszek! :(
fhantom Creative Commons License 2006.03.18 0 0 272
EOSTiti Creative Commons License 2006.03.17 0 0 271
Ott leszek. Amit tudok viszek, a többit meg majd megoldjuk.
Előzmény: Sj (270)
Sj Creative Commons License 2006.03.17 0 0 270
Szerintem akkor menjünk! 9-kor parkolóban!
Előzmény: aewin (269)
aewin Creative Commons License 2006.03.17 0 0 269

Na mi lesz akkor srácok?

Az ásáson kívül elkezdjük a többit? Maradjon a 9 óra Toscana?

Ha mindenkinek a szombat jó, akkor tényleg ne hagyjuk ki, még ha csak kivisszük a cuccot, akkor se.

EOSTiti Creative Commons License 2006.03.17 0 0 268

Eszembe jutott, hogy nézek egy időjárás előrejelzést.

Nézzétek meg!  http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=weather&pid=elorejelzes&pri=0&mpx=0&kps=1&dti=28

EOSTiti Creative Commons License 2006.03.17 0 0 267

Ma valahogy megoldom azt, hogy hazakerüljön az anyag.

És ha ez sikerül akkor szerintem be is tudom vinni, de majd meglátjuk, ha

gondban lennék akkor csörgök. Most készíttetem elő a deszkákat (leceket?),

és a hordó is tuti. Meg ha valami még eszembe jut akkor viszek magammal.

Előzmény: Sj (265)
Cool(R) Creative Commons License 2006.03.17 0 0 266

Sj- írtam neked mailt kártya ügyben....

Ma Du 2-től csak mobilon vagyok elérhető...

Előzmény: Sj (265)
Sj Creative Commons License 2006.03.17 0 0 265

EOSTiti:

Megoldhatjuk úgy is, hogy én elhozom mert van futóm. Honnan kellene? Ha megyünk holnap, akkor fontos ma? Vagy reggel ott kezdjünk? A praktikerbe úgyis jó lenne kiszaladni a faanyagért is, ahhoz is jó lenne...

Cool(R): Szabadon? Én annyira nem ismerem ezt az erdőbirtokos dolgot, de gondolom kisebb gondjuk is nagyobb annál (meg a sok tulajnak is), hogy egy egy hektáros telekekkel körbevett, nagyrészt nagyon meredek parton lévő erdőt nézegessenek tüzetesebben...

Cool(R) Creative Commons License 2006.03.17 0 0 264

Üdv!

Akkor a terülten ezek szerint "szabadon garázdálkodhatunk"???

Szombat de én is ráérek... A lácfűrészt el tudom vinni ha kell, és akkus csavhúzót is!

Na akkor mi legyen?

EOSTiti Creative Commons License 2006.03.17 0 0 263

Ma reggel én is ledöbbentam mikor kinéztem az ablakon. Az ásást mindenképpen

el kell tolni, mert ahogy Gyuri is írja csak sárdagasztás lenne belőle.

De a helyszin megtekintése, előkészítés, stb... megoldható lenne.

Azt még nem tudom, hogy a sok cuccot hogy juttatom haza, de majd lesz valami.

Sj Creative Commons License 2006.03.17 0 0 262

Ahogy gondoljátok, bár talán az sem lenne egy utólsó szempont ha esetleg nem lehet ásni, hogy kimennénk és kivinnénk minden anyagot a telekre, átnéznénk mi kell még, mindenki láthatná a helyszínt, hordóba csapot szerkeszthetnénk, faanyagot megvehetnénk, ledarabolhatnánk, kihegyezhetnénk amit tudunk, lefesthetnénk stb...Kérem a véleményeket!

Előzmény: aewin (261)
aewin Creative Commons License 2006.03.17 0 0 261

Sziasztok!

Szerintem egy hetet csúsztatni kéne a projektet, totálisan szét van ázva minden, most még ráesett a hó, csak sárdagasztás lenne a dologból. Vélemény?

Sj Creative Commons License 2006.03.16 0 0 260
Ok, akkor szombat 9 óra a toscana parkolóban! A csavarra azért nem gondoltam, mert az 5 centis fához 8-10 centis kellene.. De ha van jó az is természetesen.
Előzmény: aewin (259)
aewin Creative Commons License 2006.03.16 0 0 259

Tálca ügyben holnap intézkedem, de mivel a péntek bolondokháza a TVK-n karbantartások miatt, ezért jó eséllyel inkább a jövő hétre ígérem. Mostanra maradna a földmunka, favágás, ilyesmi.

Sztem az 5x5 -ös fát kéne megvenni, legyen masszív, mivel nem sokkal drágább.

Ásót, lapátot, baltát, elektromos fűrészt, hosszabbítót vállalom, de nem baj, ha tud hozzon más is. Drótót vedd meg, de sztem szöggel ne operáljunk, faforgácslap csavar fillérekbe kerül, praktikusabb. Akksis behajtót is viszek.

Sztem a szombat reggel 9-t célozzuk meg, Toscana előtt, persze, ha másnak is jó.

Üdv, Gy.

Előzmény: Sj (258)
Sj Creative Commons License 2006.03.16 0 0 258

Örülök, hogy aktivizálódtok!

A mókus kép tényleg jó, mivel lőtted?

Ha fontos autóban segíteni tudok, bár csak kb 1,7m-ig fér bele dolog a puttonyba.

Váznak a nyagot néztem, 2,4-3 méteres kb 7-800 Ft a praktikerben. (4*6, 5*5cm)

A tálcát szerintem lehajtathatod, ha még tudod a héten Gyuri, mert zuhanytálcára nem nagy esélyünk van szerintem. Szög (szerintem 80-as) , drót (2-3mm), csapszerűség a hordóra van valakinek, vagy vegyek? A villanyfűrész, ásó jól jönne! Szombati találkozó? 9vagy 10 óra?

EOSTiti Creative Commons License 2006.03.16 0 0 257

Zsír a kép! Teccik...

Más: Nekem is a délelőtt lenne a jobb. Viszzont, hogy lehessen valamit csinálni ilyen száraz időnek kell maradni. Van hordó, deszkák, meg egy két használható dolog, csak azt nem tudom, hogy viszem el. Nincs teherautóm. Az én verdámnak még a

hordó is nagy feladat. :(

Na majd még egyeztetünk.

aewin Creative Commons License 2006.03.16 0 0 256

Ez a mókusos kép szenzációs ! Már az arénán is néztem reggel, grat !

Előzmény: fotoblog (255)
fotoblog Creative Commons License 2006.03.16 0 0 255

Srácok, nekem szombaton csak délelőtt lenne jó, de addig nagyon szivesen! Sajnos vannak névnapok is a világon...

Ja, tegnap sétálgattam Tapolcán... :)

Mókus
aewin Creative Commons License 2006.03.16 0 0 254

Én spec. várakozó állásponton vagyok, hogy gyártassak -e alumínium tálcát, vagy sem. Nemrég olvastam valamelyik topikban, hogy Tapika 50x50 mm-es akácfát 50 cm-re süllyesztett be a földbe, és évek óta áll a sátra.

A szombat részemről elvileg mehetne, kérdés mennyire aktivizálódunk. Földmunkát ha addig nem esik eső v. hó, már sztem lehetne kezdeni csinálni.

Előzmény: Sj (253)
Sj Creative Commons License 2006.03.15 0 0 253

Na fiuk gyűlik már az anyag? Hordó, léc, zuhanytálca? Szombaton jó lenne egy kis építgetés is, ha jó nektek! A hordót előre nem ártana becsapozni is talán... Szög, faanyag (5*5 centi körüli tartónak?

Megérdeklődtem a területet a füldhivatalból: egy sok tulajdonos erdőbírtokosságról van szó, amiből én azt vontam le, hogy senki nem zargat majd, hogy az övé. Szerintem.

Oregcsako Creative Commons License 2006.03.12 0 0 252
Köszönjük szépen!!! :)))))))
Előzmény: aewin (251)
aewin Creative Commons License 2006.03.12 0 0 251
Boldog névnapot a Gergely nevezetű fotósoknak :)
fotoblog Creative Commons License 2006.03.09 0 0 250
Ja, az etetővel kapcsolatban megkérdezem a sógorom, ő erdészeti szakoktató Varbó környékén. Hátha tud valami helyet és meg tudja mondani, mit lehet elérni. Őzet láttam vasárnap és van muflon is, a nyomaikat láttuk. Sajnos a nagy hóesésben hibernálódott az erdő, ezen kívül egy nagy harkály volt látható egy fa tetején. De szerinte van ott sok minden más is, szalamandra (ezt már tapasztaltam), pézsmapatkány egy kis tóban; olyan várat épített állítólag, mint a hódok szoktak. A régi robbanóanyag raktárban pedig denevérek laknak. És ínséges időkre van egy halom kitömött madár is, csak ki kell kötni egy ágra... :) Na jó, ez csak vicc volt, de érdemes megnézni őket, mert ilyen közelről élőben úgysem adatik meg gyakran. A legnagyobb egy méteres uhu...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!