Keresés

Részletes keresés

first trip Thailand Creative Commons License 2006.03.04 0 0 364

Szia Laci!

Nagy izgalommal és érdeklődéssel olvastam részletes beszámolód, annál is inkább, mert ez is eljött holnap start...

Megírnád az Imperial Queens Hotel közelében lévő bevált étterem nevét, ahol törzsvendégként köszöntetöttek és a kaja színvonala sem csökkent.

Előre is hálás köszönet neked is és mindenkinek különösen Missmarinak. Hála a tanácsaitoknak és beszámolóknak.

Sziasztok

first trip Thailand 

Előzmény: BonLaci (362)
missmari Creative Commons License 2006.03.03 0 0 363

Szia Laci!

Köszi a beszámolót! Szép és mozgalmas utatok lehetett, biztosan nem unatkoztatok! Kíváncsian várom a képeket is!

Szia, Marcsi

Előzmény: BonLaci (362)
BonLaci Creative Commons License 2006.03.03 0 0 362

Akkor itt a végleges a képek meg jönnek.

Sziasztok!

Hát akkor elkészült a beszámoló. (Bangkok-Phan Thiet-Siem Reap.)

1. nap: Indulás

Az indulás 14 órára volt ki írva, de alapállásból 1,5 órát késet, és ezt még egy kicsit növelte a megérkezésig. Dubaiban volt egy kb. 40 perces pihenő. Az út nyugodt volt (kivétel egy-két magáról megfeledkezett honfitársunk túlzott alkohol fogyasztása), az ellátás jó, 4 kaja, ehető, ital volt végig.

2. nap: Bangkok

A megérkezés után transzfer a The Imperial Queen’s Park hotelbe (http://www.imperialhotels.com/queenspark/index.html), 12 –kor elfoglaltuk a szobát, kis meglepődés, mivel tavaly is ebben a hotelben laktunk és nagyon jó véleményünk volt róla, most egy kicsit lepukkantnak tűnt. Kipakolás, aztán irány a 9-dik emeleti uszoda, két óra lazítás, punnyadás. Aztán átsétáltunk a szemközti bevásárló központba, nézelődtünk egy kicsit és kajálgattunk. Sok időnk nem volt, mert este mentünk hajókázni a Chao Praya folyóra, vacsorával stb. Végül is nem volt rossz, a kaja finom volt, a zenekar élvezhető volt a kis Kubai lány jól játszott, az esti BKK pedig csodálatos. Gyönyörű a kivilágított Királyi palota (The Grand Palace) és a Hajnal templom (Wat Arun).

Vissza a hotel felé ki lehetett szállni az éjszakai piacnál, mi is köztük voltunk, hát sok értelmes dolgot nem láttunk, nem is vettünk semmit. Vissza a hotelbe tuk-tuk-al hosszú alkudozás után, végül 50 batyinkáért elvitt. Igaz végig a fejét fogta, hogy milyen hülye.

3. nap: Bangkok

Ezen a napon a Királyi palota szerepelt a programban, ezt mi kihagytuk, mert nem akartuk 4x megnézni. Helyette neki indultunk a gyerekek által kért ajándékok beszerzésére. Fel a BTS-re négy megálló és onnan séta a WTC előtt a Pratunam piachoz. Évek óta az itt vásárolt pólókat használom itthon. Előtte megálltunk egy Centerben, ahol zenei DVD-et vettem (100 bat/db) az egyik működik a másik nem L. Itt mondtam a srácnak, hogy órákat szeretnék vásárolni. Eltünt egy öt percre és egy pasival érkezett vissza, aki mondta, hogy kövessük. Megsem álltunk az Indra hotelből nyíló piacra. Ahol lementünk az alagsorba és két őr társaságában megkezdtük az alkudozást. Vettünk 3 órát, utána póló vásárlás. Séta vissza felé, bementünk a „lebombázott” WTC-be. Bár az utcai része teljen le van rombolva átépítés miatt, de belül működik. Innen 1 megálló BTS-el a Siam megállóig és bementünk a Siam Paragonban működő Siam Ocean World-be (http://www.siamoceanworld.co.th/). A belépő felnőtteknek 450 bat, gyerekeknek 280. Cápa etetés 13:30-kor és 17:30-kor van, amiért külön nem kell fizetni. Nekem nagyon tetszett szerintem érdemes megnézni, főleg ha gyereket is viszel magaddal. Aztán BTS-el vissza a hotelbe, a párom ment masszázsra én meg betankoltam egy kis Chang sört.

Utána vacsora a hotel közelében lévő étteremben ahol már tavaly is rendszeresen ettünk. Hát a színvonal továbbra sem csökkent, a kaja ugyan olyan finom, mint volt. A személyzet is a régi volt. És érdekes, ahogy beléptünk megismertek és a törzsasztalunkhoz vezettek.

Aztán egy jó nagy séta és fekvés, mert reggel korán keltünk. 

4. nap: Bangkok

Ébresztő reggel hatkor, reggeli és hétkor indulás az úszópiacra. Útközben meg állunk egy kókusz ültetvényen, ahol bemutatják, hogyan dolgozzák fel őket. Lehet kóstolgatni, vásárolni, van WC stb. Tovább busszal, majd át szálunk csónakokba és irány az úszópiac, a csónakosunk nagyon béna volt. Mindenkit előre engedet majd azok hullámain, zötykölődtünk.

A piacon egy jó órát töltöttünk, ettünk sült banánt, nézelődtünk fotóztunk stb. Innen egy fafaragó üzemben mentünk ahol megnéztük a különböző faragásokat. Mondhatom csodálatosak. Innen a Samphran elefánt és krokodil farmra mentünk. Itt volt az ebéd, majd egy kb. félórás már megszokott elefánt, majd egy hasonló időtartamú krokodil show.

Ezután buszra ültünk és irány vissza a hotelbe. Itt az asszony megint ment masszázsra én pedig úsztam addig egyet.

Zuhany és indulás a kínai negyedbe. Taxival mentünk 100 bat-ba került négyünknek. Kb este nyolcra értünk oda, jó nagy zsufi volt. Kaja-kaja hátán egy jó másfél órát sétáltunk és a végén úgy döntöttünk, hogy inkább a hotel melletti törzshelyünkön eszünk. Vissza taxival, de most a sofőr bekapcsolta az órát. Így 96 bat lett, tehát ő is megkapta a százasát. Vacsora után még beültünk egy bárba, ahol élőzene volt 5 thai csaj játszott, elég jól.

5. nap: Bangkok – Phan Thiet (Vietnám)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és irány Vietnám.

Kb. fél tizenegyre érkeztünk Saigonba. Rajtunk kívül szerencsére csak egy házaspár utazott erre az útra (a többiek BKK-ból Samuira, Phuktre stb. mentek), így nagyon családiasra sikeredett. Az idegen vezető aki átjött velünk Kambodzsába is, Bátorkeszi Kiss Ákos volt, akiben egy nagyon szimpatikus és nagyon felkészült embert ismertünk meg. Tehát így ötösben plusz a soför és a Vietnámi idegen vezető indultunk el Cu Chi alagút rendszerhez (http://www.cuchitunnel.org.vn/?o=modules&n=news&f=newsindex), amit a vietkongok használtak a háború alatt. Ez a kb 200 km-es alagút rendszer volt a vietkongok fő búvóhelye, ahol a nappalokat töltötték, és sötétedés után jöttek elő és vertek különböző csapásokat az amerikai katonákra. Ez az alagút rendszer Saigontól északra terül el úgy negyven-ötven kilométerre. Kb egy órát voltunk itt végig néztük a különböző termeket, csapdákat, hogyan készítik a tavaszi tekercshez a tésztát és kipróbáltunk egy már kibővített alagutat is, ahol csak gugólva lehetett menni, hát a végén úgy jöttem ki zuhanyzóból, jöttem volna fel. Hát nem irigylem azokat, akik ott éltek lent. Meg kóstoltuk Meg kóstoltuk a tapiokát, amit az alagutakban ettek, csak ez volt és rizs, hát elég unalmas lehetett. Ittunk kígyó pálinkát is hát elég furcsa volt inkább maradok a whiskynél.

Vissza a buszba és irány a tenger part Phan Thiet. Itthon ezt az utat megtennénk két-két és félóra alatt (200-250 km), de ez itt csak hat és fél óra alatt sikerült. Útközben megálltunk egy helyen ebédelni, nagyon finom 5 fogásos menüt kaptunk.

Este fél kilenckor érkeztünk meg az Ocean Star Resortba (http://www.oceanstarresort.com/), szobaelfoglalás kb. 5 perc, aztán irány a tenger, sajnos elég sötét volt és ismeretlen víz lévén az esti fürdőzés elmaradt, meg kellett elégednünk a medencével, ami nagyon kellemes volt. Fürdés után egy kis séta a hotel környékén (hát nem Thaiföldi éjszakai élet), rajtunk kívül csak egy pár emberrel találkoztunk, az éttermek és a boltok már zártak. Vettem pár doboz sört („333” ez a sör neve) és fekvés, hiszen másnap is program van.

6. nap: Phan Thiet

Reggeli után indulás a közeli halászfaluba Mui Ne-be, a kikötőben rengeteg hajó vesztegelt, jó témát biztosítva a fotósoknak. Sétáltunk egyet a parton, szedtünk szép kagylókat (ilyen színeseket még nem láttam) kéregető vietnámi kis gyerekek között. Megnéztük, hogy hogyan készítik a halszószt.

Ezután megnéztük a vörös dűnéket és egy buddhistatemetőt, igen jól hallottátok, itt nem égetik el a buddhista halottakat, mint pl. Bali-n, hanem temetik.

Innen irány a Lótusz tóhoz, amit csodálatos fehér homokdűnék öveznek. Nem gondoltam, hogy Vietnámban fogom meglátni a számomra első homoksivatagot. Lenyűgöző volt majd másfél órát sétálgattunk a hófehér homokban, a meleget nem nagyon éreztük, mert a szél nagyon fujt, le is égtünk rendesen (még mindig hámlok).

Vissza a hotelbe, délután fürdés, napozás, koktélozás, szóval ami kell.

7. nap: Phan Thiet

Reggeli után fürdés-pihenés.

Délután egykor elindultunk a kb. 50 km-re fekvő Xe Dien-be ami, a hegyen fekvő Buddhista pagodáról és fekvő budháról híres, nem mellesleg ez Vietnám egyik legnagyobb zarándok hegye.

Mi nem vállaltuk, hogy a zarándokúton menjük fel a majd 700 m-es hegyre 35 fokban. Hanem a nem oly régen átadott drótkötél felvonón. Így is eléggé megizzadtunk mire fel értünk de a kilátás mindenkit kárpótolt, igaz egy kicsit párás volt a tenger part.

Ez a hegy Buddhista szerzetesről lett híres aki itt élt remete életet, és az ő tiszteletére emelték a pagodát és a fekvő budhát. Ami 10-20 cm-el hosszabb mint a BKK-i társa (itt is ők győztek) de igaz ez nem aranyból készült  hanem betonból. L

Ezután Phan Thietben felkerestük a bálna templomot. Az itteni halászok szentként tisztelik a bálnákat ezért nem is halásszák őket. Ha egy bálna elpusztul és a víz partra veti, megvárják míg a húsa lerohad róla és a csontokat pedig beviszik a templomba. Sajnos a múzeum már zárva volt és a felajánlott borravaló sem tette meg hatását.

Haza felé még megnéztünk Cham sztupákat, pont a naplementére értünk oda és csodás panoráma nyílott az alul elterülő városra.

Vacsora után a szokásos séta és sörözés egy kellemes étteremben, ahol élőzene volt.

8. nap: Phan Thiet

Egész napos pihenés, fürdés-napozás, ahogy kell, vacsi után a szokott sörözés a szokott helyen.

9. nap: Saigon – Siam Reap (Kambodzsa)

Reggeli után utazás Saigonba, mai nevén Ho Shi Min városba. A városnézés során megnéztünk egy kínai és egy vietnámi pagodát, majd a kínai negyedben még egy pagodát ide a nejem már be sem jött olyan füst volt bent, én feláldoztam magam bementem fotózni és filmezni, de mire kiértem nekem is patakokban folyt a könny a szememből (nem a meghatottságtól).

Sétáltunk egyet a kínai negyedben, hát itt még nagyobb a nyüzsgés mint a Bankokiban.

Ezután megnéztük a főposta épületet amit Eifel tervezett, sokban hasonlít  a mi nyugati pu-ra.

Itt megnéztünk még egy katolikus templomot is, meg kell jegyeznem, hogy nem csak itt láttunk katolikus templomokat is hanem az ország más részeiben is.

Ezután irány a Ben Thanh piac. Itt kb. volt egy óránk a nézelődésre, de mire kijöttünk volt hat (óránk). Hát itt nem dugdossák a pult alá az órákat, és sokkal nagyobb a választék, mint BKK-ban volt, és a minőségük is sokkal jobb. Ja és olcsóbb. Különben rengeteg ruhanemű vásárolható bagoért, de az idő most kevés volt rá.

Vásárlás után irány a reptér és negyed kilencre meg is érkeztünk Siam Reap-be az Angkor Holiday Hotel-be, gyors vacsora, és még egy kis séta melynek során már látszott, hogy ezek az emberek mennyivel kedvesebbek, mint a vietnámiak. Bár velük sem volt különösebb bajom de egy napon nem lehet említeni a thai és khmer emberekkel.

Aztán fekvés, mert másnap fárasztónapunk lesz.

10. nap: ANGKOR (csupa nagybetűvel)

Reggeli után elindultunk Angkorba a valahai khmer birodalom központjába. Reggel nyolctól kint voltunk estig. Rengeteg mindent láttunk a teljesség igénye nélkül, Angkor Wat, Bayon templom, Leprás király útvesztője, Ta Phrom szentély stb.stb.stb.

Sajnos csak egy napot voltunk itt, így csak egy nagyon rövid ízelítőt kaptunk ebből a kultúrából, amire szerintem min. négy-öt nap szükséges. Nagyon lenyűgöző volt és biztos vagyok benne, hogy ide hamarosan visszatérek és nem ilyen rövid időre!!!

Este még megnéztünk egy tradicionális khmer táncestet svédasztalos vacsorával egybekötve. Nagyon jól éreztük magunkat.

Este még egy kis vásárlás a piacon (fafaragások).

11. nap: Hazautazás

Reggeli után indulás a reptérre, utazás Bangkokba. Ott öt órás várakozás a tranzitba, majd MALÉV géppel indulás haza. Dubaiban a párom még meg vett egy gyönyörű nyakláncra.

Összességében csak fél órát késtünk, ez jó időnek mondható. A kiszolgálás most is tökéletes volt, sőt lehet, hogy csak nekünk de még rá is tettek egy lapáttal.

Hát ennyi volt kis utazásunk rövid története, mind az irodával, mind a légitársasággal meg voltunk elégedve, a hotelek tökéletesek voltak a programok is. Angkorra kellene több idő de, ezt úgy érzem majd saját szervezésben, fogom megoldani.

Jövőre biztosan hogy visszatérek a saját szervezéshez.

Sziasztok Laci

(ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok, a fényképek várhatóan a hétvégén lesznek feltéve a nick nevem alatt található honlapomra)

.

BonLaci Creative Commons License 2006.03.03 0 0 361
Bocsi de ezt elszurtam, véletlenül elküldtem. De hamarosan kész lesz.
Előzmény: BonLaci (360)
BonLaci Creative Commons License 2006.03.03 0 0 360
Sziasztok!

Hát akkor elkészült a beszámoló. (Bangkok-Phan Thiet-Siem Reap.)

1. nap: Indulás

Az indulás 14 órára volt ki írva, de alapállásból 1,5 órát késet, és ezt még egy kicsit növelte a megérkezésig. Dubaiban volt egy kb. 40 perces pihenő. Az út nyugodt volt (kivétel egy-két magáról megfeledkezett honfitársunk túlzott alkohol fogyasztása), az ellátás jó, 4 kaja, ehető, ital volt végig.

2. nap: Bangkok

A megérkezés után transzfer a The Imperial Queen’s Park hotelbe (http://www.imperialhotels.com/queenspark/index.html)

, 12 –kor elfoglaltuk a szobát, kis meglepődés, mivel tavaly is ebben a hotelben laktunk és nagyon jó véleményünk volt róla, most egy kicsit lepukkantnak tűnt. Kipakolás, aztán irány a 9-dik emeleti uszoda, két óra lazítás, punnyadás. Aztán átsétáltunk a szemközti bevásárló központba, nézelődtünk egy kicsit és kajálgattunk. Sok időnk nem volt, mert este mentünk hajókázni a Chao Praya folyóra, vacsorával stb. Végül is nem volt rossz, a kaja finom volt, a zenekar élvezhető volt a kis Kubai lány jól játszott, az esti BKK pedig csodálatos. Gyönyörű a kivilágított Királyi palota (The Grand Palace) és a Hajnal templom (Wat Arun).

Vissza a hotel felé ki lehetett szállni az éjszakai piacnál, mi is köztük voltunk, hát sok értelmes dolgot nem láttunk, nem is vettünk semmit. Vissza a hotelbe tuk-tuk-al hosszú alkudozás után, végül 50 batyinkáért elvitt. Igaz végig a fejét fogta, hogy milyen hülye.

3. nap: Bangkok

Ezen a napon a Királyi palota szerepelt a programban, ezt mi kihagytuk, mert nem akartuk 4x megnézni. Helyette neki indultunk a gyerekek által kért ajándékok beszerzésére. Fel a BTS-re négy megálló és onnan séta a WTC előtt a Pratunam piachoz. Évek óta az itt vásárolt pólókat használom itthon. Előtte megálltunk egy Centerben, ahol zenei DVD-et vettem (100 bat/db) az egyik működik a másik nem L. Itt mondtam a srácnak, hogy órákat szeretnék vásárolni. Eltünt egy öt percre és egy pasival érkezett vissza, aki mondta, hogy kövessük. Megsem álltunk az Indra hotelből nyíló piacra. Ahol lementünk az alagsorba és két őr társaságában megkezdtük az alkudozást. Vettünk 3 órát, utána póló vásárlás. Séta vissza felé, bementünk a „lebombázott” WTC-be. Bár az utcai része teljen le van rombolva átépítés miatt, de belül működik. Innen 1 megálló BTS-el a Siam megállóig és bementünk a Siam Paragonban működő Siam Ocean World-be (http://www.siamoceanworld.co.th/)

A belépő felnőtteknek 450 bat, gyerekeknek 280. Cápa etetés 13:30-kor és 17:30-kor van, amiért külön nem kell fizetni. Nekem nagyon tetszett szerintem érdemes megnézni, főleg ha gyereket is viszel magaddal. Aztán BTS-el vissza a hotelbe, a párom ment masszázsra én meg betankoltam egy kis Chang sört.

Utána vacsora a hotel közelében lévő étteremben ahol már tavaly is rendszeresen ettünk. Hát a színvonal továbbra sem csökkent, a kaja ugyan olyan finom, mint volt. A személyzet is a régi volt. És érdekes, ahogy beléptünk megismertek és a törzsasztalunkhoz vezettek.

Aztán egy jó nagy séta és fekvés, mert reggel korán keltünk.

BonLaci Creative Commons License 2006.03.03 0 0 359
Igazad van! Imádom Bangkokot! Mikor elősször voltam, azt mondtam soha többet. Most úgy vagyok vele, hogy nélküle nincs Thaiföld!
Előzmény: BÉva (357)
marcus12 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 358

Gekkó jöhet.

Phuket-re megyünk a Woraburi szállodába.

BKK-t inkább úgy kérdezem, hogy a repülőtérről be lehet-e gyorsan jutni a nyüzsgésbe, hogy egy kicsit beleszippantsunk a város hangulatába.

Azt tudom, hogy ahhoz, hogy "mindent" lássunk sokkal több idő kell, de ha azt mondod egy napra egyáltalán el se induljunk, akkor körülnézek szállás ügyben.

Előzmény: BÉva (357)
BÉva Creative Commons License 2006.03.03 0 0 357

Mit szeretnél csinálni Bkk-ban?

Én egy napra nem mennék. Bkk hatalmas, izgalmas, nyüzsis város. Nekem nagyon tetszett. Mi a 3 napot 4 órás alvás mellett töltöttük el.

A szoba tartozéka a gekó, pókkal nem találkoztam.

Bakancsot szerintem felesleges vinni, mégha egy kisebb túrára is készültök.

Én mindvégig egy stabil papucsban voltam, szóval sportcipő tökéletes.

Samuira mentek?

Előzmény: marcus12 (356)
marcus12 Creative Commons License 2006.03.03 0 0 356

Köszi az e-mail címet, tényleg használható.

Szerintetek BKK-ba egy napra is érdemes elmenni?

Az óriás pókok támadása az én fóbiás lelkemnek központi kérdés, de megnyugtattál, akkor már csak annyit, hogy a szállodákban ugye se kicsik, se nagyok nincsenek?

Ti vittetek rendes bakancsot, vagy az nem kell?

Üdv: Eszter

BÉva Creative Commons License 2006.03.02 0 0 354

Phuket Bkk, és Kambodzsa elég messze van. Legcélszerűbb repülővel. Nézd meg a www.thaivilag.uw.hu oldalt.

Minden jobb szállodában 2 törölközőt adnak, egyet a strandoláshoz, bizonyára itt is így van.

Nem ugrott a nyakunkba ilyen termetes pók, ne aggódj :)

Előzmény: marcus12 (352)
bebibm Creative Commons License 2006.03.02 0 0 353

Sziasztok !!

Köszi mindenkinek a sok üdítő választ !

Nem indul senki Bécsből március 13.-án 13.30-kor  a Eva Air géppel ????

bebibm

Előzmény: Dydand (351)
marcus12 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 352

Sziasztok!

Mi március 8-án indulunk két hétre Phuketre és már eléggé be vagyunk sózva.

Nagyon sok hasznos infót olvastunk, de lenne még egy-két kérdésünk, amire nagyon örülnénk, ha tudnátok válaszolni.

Például, hogy ha nincs benne a befizetett útban Bangkok, Kambodzsa ezekre a helyekre hogyan érdemes elindulni és kb mennyibe kerül?

A Woraburiban adnak strandtörcsit, vagy vigyünk, vagy ott vegyünk?

Dzsungeltúrán ugye senkinek se ugrott a nyakába egy ötkilós pók?

Előre is köszönjük

Eszter

Dydand Creative Commons License 2006.03.02 0 0 351
A hepa a-t mindenképpen jól tettétek.
Előzmény: bebibm (344)
bebibm Creative Commons License 2006.03.02 0 0 350

SZiasztok !

Hát mi sem a rántotthusi után fogunk vágyakozni..-:))

bebibm

Előzmény: takacstamas (346)
BonLaci Creative Commons License 2006.03.02 0 0 349

Szia Mariann!

Felvettem videóre a gépeteket ahogy megérkeztetek, de sajna már a tranzitban voltunk és nem tudtam kimenni elétek :-))

Laci

Előzmény: utazó36 (348)
utazó36 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 348

Sziasztok! Mi is megérkeztünk 21 óra utazás után. Kcsit kivagyunk, de megérte elmenni. Ahogy lesz időm beszámolok mindenről és teszek fel képeket is.

Szia Laci, örülök, hogy ti is épségben megérkeztetek, az üdvözletet megkaptuk Bangkokban a reptéren!!!!

Mariann

BonLaci Creative Commons License 2006.03.01 0 0 347
De az igazi ízeket csak ezeken a helyeken tudod élvezni. Most is a számban érzem :-))
Előzmény: takacstamas (346)
takacstamas Creative Commons License 2006.03.01 0 0 346

Szia!

Tökéletesen osztom Laci véleményét, nekünk még egy hasmenés sem jutott, pedig olyan piacon is ettünk, ahol megbámultak minket, hogy mit keres fehér ember arra felé.

BonLaci Creative Commons License 2006.03.01 0 0 345

Szia!

Már ez is sok!!!! Thaiföldre nem kell semmi oltás. Ha betartod a játék szabályokat bajod nem lehet, ha meg nem akkor az oltás sem segít, mert max kapsz egy jó kis gyomor rontást:-))) Arra meg fertőtleníteni kell!

bebibm Creative Commons License 2006.03.01 0 0 344

Sziasztok,

Ha csak Bangkok és Phuket + környéke az úticél, akkor milyen védőoltásra lehet szükségünk ?

Eddig csak a Hepa A-t adattuk be.

Szükség lehet ezen a környéken a malária elleni gyógyszerre szerintetek vagy az csak északi túrákhoz kell?

köszi

bebibm

Előzmény: takacstamas (342)
bebibm Creative Commons License 2006.03.01 0 0 343

Kedves bananas  & takacstamas !

Ezer köszönet a sok infóért.

Most már teljesen be vagyok zsongva, pedig eddig sem sokat aludtam !!

Ezzel a királykobrás sztorival nem nyugtattál meg...-:)) ,de egyszer élünk, bemegyünk a dzsungelbe !!

A massázsszalon nagyon jól hagzik, ennek az általad kipróbáltnak van vmi neve ?

Én úgyis csak kirándulni szeretek, majd napozás helyett itt töltöm az időt !

Bangkokban nem tudtok vmi kipróbált ,jó masszázsszalont a Khaosan Rd-hoz közel ?

Phuketen a parthoz közeli sznorizós partszakaszok  vannak ? Ahová csak simán be kell úszni ?

Szigettúra van, ahol elefántokon lehet ( kényelmesen ) kirándulni ?

Ti voltatok ilyenen ?

MIndent köszi..még 11 nap-:))

bebibm

Előzmény: bananas (337)
takacstamas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 342

Valamiért a felirat lemaradt.

-dzsungel

-pók

-Kai Nok

Előzmény: takacstamas (341)
takacstamas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 341
dzsungelpókKai Nok
bananas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 340

dzsungel dzsungel

pók pók

kígyó kígyó

bananas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 339

kenuzás aki nem köt ki, csak ennyit lát Maya öbölből

ezért KELL kikötni! ezért kell kikötni..

még mindig Phi Phi még mindig Phi Phi
bananas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 338

Wat Chalong Wat Chalong

Freedom Beach Freedom Beach

bananas Creative Commons License 2006.02.28 0 0 337

Szia bebibm!

Hidd, el csodálatos helyre mentek. Csak kiránduljatok sokat, mert maga Patong Beach -az éjszakai életet kivéve- nem nagy szám.

A dzsungel túrára én el sem akartam menni, mivel nagyon tartok a kígyóktól. Valamelyik filmben rangsorolták a veszélyes országokat, Thaiföld a 10. lett a kígyók miatt. Nem akartam keresni a bajt, aztán megnyugtattak, hogy azok jobban tartanak az emberektől. Így könnyen rávettek. Az egyik legnagyobb élmény volt. A vízesés után mindössze egy 4-5 fős skandináv csoporttal találkoztunk. Nekik volt vezetőjük, és méltatták bátorságunkat, hogy mi vezető nélkül neki mertünk vágni. Elmondásuk szerint ők láttak jónéhány királykobrát. Mi azért bántuk, hogy nem volt vezetőnk, mert biztos sokkal többmindent láttunk volna a segítségével. Ismerve az ottani árakat, ez sem lehet jelentős összeg.

Dollárt szerintem sem kell váltanod. Valamennyi Eurot mi is váltottunk kint, nem volt nagy különbség a végeredményt illetően.

Mind az éttermek, mind az utcai kajáldák nagyon jók. Utóbbiak jelentősen olcsóbbak, de egy nagyon jó étteremben is megkapsz 200 B körül egy kaját körettel. (pl. a kesudiós csirkét nagyon ajánlom ha nem kedveled a csípőset)

A Rat U-Thit Road (a parttal párhuzamos belső főút) északi részén, (most megnéztem térképen -ott lesz közel a szállodátokhoz) esténként egy elég nagy területet foglalnak el az utcai "kocsis" kájáldák. Bátran ajánlom, amit ott sütnek előtted, abban nem lehet hiba. Többször ettünk ott helyben faszénen megsütött pálcikás csirkemellet, csirkemájat vagy virslit. Ez 10 Baht, és 3-4-el már jól is lehet lakni.

Nem messze ezen az úton, csak a másik oldalán van egy kitűnő masszázsszalon is. Nagyon kultúrált, nem a kirakatban masszíroznak, hanem függönnyel leválasztott fülkében. Ruhát is adnak. 1 órás thai masszázs 300 Baht. Még az első napokban próbáljátok ki, egyrészt az esetleges leégés miatt, másrészt ha a leégést megúsznátok akkor mindennapos vendégek lesztek ott.

Az internet teljesen jól működik, nagyon sok netcafe van. A legtöbb helyen 1 B/perc, ill. 50 B/óra.

üdv,

bananas

Előzmény: bebibm (332)
first trip Thailand Creative Commons License 2006.02.28 0 0 336

Sziasztok!

A tanácsotok, segítségeteket kérem. Márc 5-én indulunk, (Bangkok-Phuket Aerovivával, de fakultatívunk nincs befizetve) és mindenképp szeretnénk elmenni az utolsó teljes bangkoki napon Ayutthyába 1 napos hajós kirándulásra. Már a második utazási iroda írja, hogy adjam meg a kártyszámom és leemelik a kirándulás árát. A bankban viszont azt mondják eszembe ne jusson megadni, mert ettől kezdve annyit vesznek le róla, amennyit akarnak. Az első utazási iroda arra javaslatomra, hogy adják meg a bankszámlaszámukat és átutalom, majd elküldöm az átutalás igazolását mail-ben azt válaszolta Bangkokban tartózkodásom idején zárva lesznek a Hotel tourist deckjénél foglaljam az utat.

Szerintettek megadjam a kártyaszámot, vagy Bangkokban is lesz lehetőség befizetni, mert ezt a kirándulást nem szeretnénk kihagyni. (a phuketi program szervezés kész hála a sok tanácsnak és infónak, amit adtatok. 

Előre is köszi, ha válaszoltok. 

first trip Thailand

missmari Creative Commons License 2006.02.28 0 0 335

Szia!

Természetesen, ha van eurótok akkor most ne válts dollárt! Akkora eltérés nincs a két valuta között, hogy emiatt dollárt vegyél. Váltani mindenhol váltják mind a két valutát, csak az árfolyamban van némi eltérés.

Jó készülődést!!!

Előzmény: bebibm (334)
bebibm Creative Commons License 2006.02.28 0 0 334

Szia,

A helyzet az, hogy van eurónk, ami szerintem elég lenne erre a túrára és,ha váltják a Bankok a reptéren ,BKK-ban és Phuketen, akkor nem vennék pluszban dollárt.

Szerinted ?

bebibm

Előzmény: missmari (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!