Boracay nagyon nem rossz hely, decemberben volt szerencsém 10 napot ott eltölteni. Nagyon kevés szebb hely van a világon, ebben biztos vagyok. Én nem oltattam be magam semmivel, de nem is volt belőle problémám. Az internet a szigeten valóban nagyon szar, folyamatosan elment a hotelban, viszont van 2 MCD is a szigeten ott van jó minőségű free wifi, igaz amikor kimaradás volt, akkor ott is elment. December ott még nem high season, egyáltalán nem volt tömegnyomor, sikerült sok olyan képet csinálnom a white beachen ahol látszólag én vagyok az egyetlen fürdőző. Ahhoz mérten, hogy a Fülöp szigeteken belül ez a legdrágább hely (még Manilánál is drágább 20%-al), még így is olcsó volt. Az éjszakai élet se volt rossz, de minden hely tele van kurvákkal és ladyboyokkal fele-fele arányban.
Nem, Boracay egyáltalán nem rossz, sőt. Nem véletlen szerepel mindenféle világ 10 legszebb strandja és hasonló összeállításokon, a white beach valóban szép. Csak lévén felkapott hely, talán a legfelkapottabb az egész Fülöp-szigeteken, fel kell készülni az ehhez párosuló tömegre, illetve a tömegturizmussal együtt járó minden hátrányra. Tehát ha tudod mire számíthatsz, nem érhet nagy csalódás.
De ha választanom kellene a kettő között, akkor inkább El Nido. És persze Coron, ha már úgyis ott vagy, vétek lenne kihagyni ;o)
Én is belevágtam a fejszémet ebbe a dologba.... (már ha ugyanarra a Cebu jegyre gondolunk), csak én egyedül és két hetem lesz, ha megyek. Mert még nem száz százalék.
Mindenesetre egy kisebb összeget még rááldoztam. Az utolsó napomra volt Tagbilaran - Manila promós jegy 9€-ért. Azt még megvettem. Így a vége valszeg Bohol lesz.
Ennyi időre talán El Nido + Coron, már ha elsősorban az island hopping, snorkelling, ilyesmik érdekelnek. Ha pedig a strandon döglés, sok orosz, és még több csíkszemű turistával körülvéve, ámde amúgy szép helyen, akkor Boracay.
Új vagyok, a témában pedig még inkább. 2 napja brutálisan jó áron vettem 2 jegyet Manilába, de arról fogalmam sem volt, mibe vágom a fejszém. Az biztos, hogy jó lesz! :) Messze még az utazás, és sajna csak 1 hétig fog tartani, de eddig nem nagyon sikerült felmérnem a terepet, hogy mi fér bele, és mi nem. Kábé a következők érdekelnek:
Taal Volcano-Boracay-Batad-Coron-El Nido.
Vagy tudnátok nekem ajánlani ennyi időre valami ütős programot?
- Érkezés HK - Manila reggel - Az esti busszal Banau - Batad rizsteraszok érkezés reggel kirándulás esti busszal vissza Manilába 1-3 nap
- Manilába ékezés reggel onnan egyből repcsi Kalibo - Boracay itt eltöltenék 2 éjszakát 4-6 nap - Innen repcsi Kalibo - Cebu cebu busszal - Oslob cápanézés 7-8 nap
- Dumagaute - Zamboanquita - Apo (Apon legalább egy 2 napot töltenék a tekik közt úszkálva) 9-11 nap
- Dumagaute - Manila érkezés kora délután Este Manila - Hong kong 12. nap
Még a részleteket pontosabban meg akarom tervezni csak pár javaslatot várok....
1. Kivitelezhetők a tranzitok?
2. Hol ragadhatok be egy-egy napra? 3. Van olyan opció is hogy motort bérlek de csak cebu meg manila környékén találtam értékelhető lehetőséget... Jogsim az van mindenre csak nem nemzetközi. Ha Cebuban bérelnék akkor motorral:
Cebu - Oslob - Dumagaute - Zamboanguita - Apo - Cebu és akkor Cebuból repülnék Manilába
4. Ezen az útvonalon mi az amit feltétlen ajánlotok megnézésre illetve kipróbálásra (olcsó szállás stb..) esetleg busz jeepney komp árak ... 5. Illetve milyen a közbiztonság? Nem akarom hogy a moci szárnyra keljen valamelyik éjszaka... 6. A banau - Batad tura után akarom megvenni az összes repjegyet Manilában ha esetleg ott elcsúsznék egy napot..
7. Egyedül menék egy hátizsákkal mega a fényképezőgépemmel, de szívesen csatlakozom a programokhoz ha valakivel épp ütközik az utam...
Köszi a topicot RUD - nak már töbször végig olvastam de rengeteg az info és sok minden változott! Eredetileg Palawant terveztem de oda majd visszatérek később a párommal...
Termeszetesen nem kotelezo, de szerintem pl hatarozottan ajanlatos.
Jobb otthon egyszer ellatogatni az oltokozpontba es heti egy tablettat beszedni, mint kinnt esetleg elcseszni a nyaralast valami jo kis tropusi nyavalyaval.
Kell valamilyen védőoltás, illetve ajánlatos beoltatni magam (vagy malária elleni gyógyszert szedni) ha a Fülöp-szigetekre megyek? Februárban lesz az út, Manila, Puerto Princesa, El-Nido, Boracay térségekre! Néztem az oltóközpont honlapját, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Köszönöm!
A Fülöp-szigeteken az egyik legrosszabb az internetszolgáltatás. (általánosságban). Nem tudnak rendes hálózatot kiépíteni az időjárás és egyéb tényezők miatt. Azonban egy normálisabb szállodában biztos van, de kitűnő sebességre ne számíts :)
Nem az a lényeges hogy melyik szigetre, hanem hogy milyen kategóriájú szállásra. A nagyon lepukkant, erősen budget helyeken ne nagyon számíts wifire, de ami ezeknél csak egy kicsivel is jobb, ott azért már nagy eséllyel lesz. Persze az eldugottabb részeken, ahol áram is max délután 6-tól éjfélig van, ott nem kell túl nagy csodákat várni ;o)
Januárban utazunk egy nagyobb csapattal Fülöp-szigetekre. Mi a tapasztalat internet terén? Jó a szolgáltatás. Szállásokon van Wifi? Gondolom az is lényeges, melyik szigetre megyünk.... :)
Mi Manilában leszünk, Bohol szigetén, Cebu, Palawan szigetén. Hasonlóra kell számítani, mint Thaiföldön, vagy bőven rosszabb?? :)
Köszönöm a választ előre is és BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!
A miénk rothedit@gmail.com. Ha viszel pezsgőt feltétlen Törleyt . Különben meg ott vehetsz minden félét olcsóbban mint itt. Jó bulizást !!!!!!!!!!!: üdv: Peti
Szia mi én és a feleségem január 17-én megyünk El nidoba a 27-ig utána 27-30 Puerto princessa vannak egész olcsó hotelek, hostelek
30- febr 2 Kuala Lumpur sajnos aztán mi jövünk haza de február 3.-án van itt KL -ben a Thaipusam fesztivál 1,5 millio ember megy el rá ha érdekel és van hozzá gyomrod, kedved. Biztos nagy buli .!
Underground River 1 napos program volt nekünk utazással együtt. Puerto Princesa-ból vannel utaztunk, csónakáztunk a barlangban, majd szintén vannel elutaztunk El Nido-ba. Underground riverre előző délután foglaltunk jegyeket még Puerto Princesa-ban, valami pláza földszintjén volt egy turisztikai iroda.
Bármikor szívesen visszamegyek hozzájuk, nagyon kedvesek, segítőkészek. A szoba "ablakából" látod a tengert, napfelkeltét, naplementét. Jó reggelizőhelyek sétatávolságban.
Coronban nem jártunk, ha minden jól megy Szilveszterkor felfedezzük.
Jobban jársz ha a manilai reptéren váltasz, legalábbis én különös módon ott találtam a legjobb árfolyamot. De El Nidoban is vannak pénzváltók bőven, és gondolom Puertoban is hasonló lehet a helyzet.
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy El nidoban hol lehet és hol érdemes pénzt váltani ? Vannak -e pénzváltók? És Puerto princessaban ugyan ez a kérdés.