Keresés

Részletes keresés

Sihuhu Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7564

Asparagus plumosus-t (vagy A. plumosa) keresek. Mára egzotikum lett, pedig korábban nagy divat volt a tartása.

Rózsához, szegfűhöz szokták adni zöldnek. (fazekaszs kukac hotmail pont com)

csoer Creative Commons License 2014.04.30 0 0 7563

Úgy látszik beválik az igen-igen laza közeg, beindult a cola acuminata.

zoolko Creative Commons License 2014.04.26 0 0 7562

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy az probléma ha kissé savas a magok ültetőközege? Perlit, kókuszrost, feketetőzeg, homok keveréke. A tőzeg miatt lenne kissé savas.

Stevia, schisandra és eperspenót magokat akarok vetni. Szerintetek ezek a magok igényelnek hűtve kezelést, a jobb csírázás miatt?

Köszönöm a válaszokat!

Nam Wan Creative Commons License 2014.04.24 0 0 7561
Sziasztok!

Van pár felesleges jackfuit, Artocarpus heterophyllus magoncom eladó.
mailcimem publikus.
zildi Creative Commons License 2014.04.24 0 0 7560

....vagy inkább ilyen, aminek neve ginger lilly

Előzmény: Arth_ur (7558)
marinmegye Creative Commons License 2014.04.24 0 0 7559

Kedves mindnyájótok! Talán ez a a legmegfelelőbb topic

Keresek Budapesten olyan embert aki kicsiráztatna nekem 'akebia quinata' magokat. 

Tavaly kaptam japánból de se tavaly ősszel se tavaszal nem csiráznak. a magok megduzzadnak de egyből penész támadja meg őket és berohadnak.  deszt vizzel és gombaölős vizzel is probálkoztam homokban.

Télen spájzban +2-6 fokon teleltettem őket szóval kaptak hideghatást.

Én sajnos nem vagyok otthon a kényes magok csiráztatásában,és most nem is tudok foglalkozni vle.

Van még sok magom. Felajánlanék 25-25 db magot becsületes szavahihető :) embereknek. Cserébe annyit kérek hogy sikeres csiráztatás esetén 2-2 db -ott (persze attol függ egyáltalán lesz belőle valami) szeretnék a kis növényekből.

Lenne erre jelentkező?

Arth_ur Creative Commons License 2014.04.23 0 0 7558

Valami ilyesmi volt az a díszes, szép vörös virág, vagy inkább ilyen?

A csicsóka levelét bizonyára szeretik a madarak is, de nálam a csigák zabálták le rendszeresen, amikor még ültettem a kertünkbe.

Előzmény: zildi (7557)
zildi Creative Commons License 2014.04.23 0 0 7557

a piacon láttam gyömbér gumót, rizomat és gondoltam elültetek egyet-kettőt, mi lesz belőle, de előtte olvastam róla az interneten, ahol azt írták, hogy az étkezési célra ültetett gyömbér virága jelentéktelen, de vannak olyan gumók, melyek virága nagyon díszes, éppen egy szép vöröset mutatak. Így kezdődött.

Ültettem csicsókát is, de a friss új hajtásokat a madarak megették.

Próbálkozom érdekes növényekkel is, van amelyik életben marad, de a tél nagyon kritikus időszak. A magról ültetett palackok szerencsére a második telet is átvészelték, még élnek. A kavicsvirágok is jól eleltek, és a húsevők is. A kerti növényekkel, mint pld. a bonsai fákkal nincs gond.

Előzmény: Arth_ur (7556)
Arth_ur Creative Commons License 2014.04.23 0 0 7556

Nem lehet hogy igazából nem is gyömbért, hanem gyömbérliliomot szeretnél?

Ez utóbbi néven a Hedychium fajokat szokták hívni magyarul, ezeket tényleg kifejezetten a virágjukért tartjuk, és az utóbbi években divatba jöttek és csomagküldő kertészetek is árulják.

Előzmény: zildi (7555)
zildi Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7555

köszönöm, hogy válaszoltál. A szép virág miatt szeretnék gyömbért ültetni, majd a kertészetekben fogok keresni.

Előzmény: ptak (7554)
ptak Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7554

Ja igen, és ha kifejezetten díszítő célzattal szeretnél gyömbért, akkor Alpinia fajokat érdemes ültetni. (A boltban kapható az a Zingiber officinale). Egyszer láttam egy nagyobb dísznövénykertészetben Alpiniát, hogy pontosan melyikben, azt már meg nem mondom sajnos.. 

Előzmény: zildi (7552)
ptak Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7553

Néhányszor már ültettem bolti gyömbért. A tapasztalatok: első évben sosem virágzott, és a leírások szerint is legkorábban a második, de inkább későbbi években hoz virágot. Én sosem teleltettem át, mert megettem a "termést". A boltinak valóban jelentéktelen, kevésbé díszes a virága az olvasottak alapján. Amit szeret: jó vízáteresztő, de nyirkosan tartható talaj (tiszta tőzegben egyszer elrohadt nálam egy rizóma, de a homok-tőzeg keverék oké volt), valamint nem gyökerezik nagyon mélyen, inkább szélesebb, mint mély edénybe kell ültetni, hogy könnyen tudjon a rizóma terjeszkedni. A közvetlen napot nem kedveli, árnyékolni kell nyáron és folyamatosan tápoldatozni. Az ültetés előtt én mindig megvártam, hogy a lakásban, 20-22 fokon, szárazban tartva a rizómán a rügyei elkezdjenek duzzadni, majd amikor már hegyesedni kezdtek a kialakuló hajtások, akkor szétszedtem annyifelé, ahányon volt rügy, vártam 1-2 napot, hogy a törésfelületek beszáradjanak és akkor ültettem el, olyan 2-4 cm mélyre, vigyázva, hogy a már hajtó rügyek ne törjenek le.

Előzmény: zildi (7552)
zildi Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7552

Ültetett már valaki GYÖMBÉRT??

Egyes leírások szerint a piacon, vagy közértben vásárolható gyömbér virága jelentéktelen, és van olyan vajta, amelynek nagyon szép, pld. vörös virága van. Én a szép virága miatt szeretnék gyömbért ültetni.

Van valakinek tapasztalata, tudna tanácsot adni? előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7551

Az én anya növényem olyan 3 méter körül jár és szépen telelt,egy hullám termés már volt.különben keresett neve lehet:Glycosmis citrifolia-pentaphylla.

Glycosmis citrifolia-pentaphylla.

Előzmény: Törölt nick (7550)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 7550

Egy érdekesség:Glikosmis trifoliata/Orange Berry/

Szorosan kapcsolódik a citrus családhoz,fürtös bogyóit tavasztól-őszig neveli,édes,mézes íze van.Gyakran használják dzsemnek és zselének.3-6 méteres növény edényben nevelhető:

gáborke Creative Commons License 2014.04.21 0 0 7549

Más topicokban olvastam már hogy egy növényre volt oltva a fiú és a lány. Elviekben semmi akadálya nincs, hisz nagyon közeli rokonok, szépen erednek. Esetleg a növekedési habitus miatt lehet probléma, a lány sokkal erőteljesebb.

Előzmény: zoolko (7546)
gáborke Creative Commons License 2014.04.21 0 0 7548

Ha jól nézem ez a tűzvirágfa (Delonix regia) más néven. Mivel pillangósvirágú, a forrázást nem fogod megúszni, ha gyorsan akarod hogy csírázzon.

Itt van vetés:

http://www.kolibrikerteszet.hu/tuzviragfa_delonix_regia

Előzmény: móniszilvi (7547)
móniszilvi Creative Commons License 2014.04.20 0 0 7547

Télen - erős felindulásból - vettem Pillangófa (Poinciana Regia) magokat.  A tasakon levő szűkszavú ismertető szerint mostanában kell elvetni, vetés előtt 1 napig langyos vízben áztatni. 

Eddig eljutottam, de sajnos az nincs feltüntetve, hogy milyen mélyre kell vetni, és vetés után még védett helyen (lakásban) kell-e tartani, vagy mehet a szabadba....

Nagyon örülnék, ha megosztanátok a tapasztalatokat ezzel a növénnyel kapcsolatban, mert a neten alig találtam róla információt...

Holnap szeretném elvetni a 2 db magocskát..... 

zoolko Creative Commons License 2014.04.20 0 0 7546

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tapasztaltatok már olyat, hogy valakinek sikerült Hayward-ba Tomur-i kivit oltani? Személyes vélemény és ha csak másnak sikerült az is jó hír. :)

Kíváncsi vagyok!

Köszönöm!

gáborke Creative Commons License 2014.04.19 0 0 7545

Pisztácia oltvány, egyenlőre itt tart, elég lassan nő csak a rügy, még nem biztos a siker.

Xenil Creative Commons License 2014.04.10 0 0 7544

Sziasztok!

-22,-23 az már nagyon jó egy citrusféléhez képest, az már máskérdés, hogy mennyire ehető a gyümölcse. Tudtommal, nincs még egy másik ilyen hibrid, amennyi ennyit kibírna. 

Ha jól tudom a legehetőbb fajta a Thomasville citrangequat ami -18 fokot elvisel, de ez sem csúcskategóriás, csak annyi hogy nem érződik benne a keserű poncirus íz.

Előzmény: gáborke (7543)
gáborke Creative Commons License 2014.04.05 0 0 7543

-22-23 fokot is bírta, sajna virág még nem volt, lassú növekedésű, vékony hajtásrendszerű.

Sztem a termése ha egyszer lesz, nem lesz igazán fogyasztható, de majd kiderül.

Előzmény: Xenil (7529)
gáborke Creative Commons License 2014.04.05 0 0 7542

A Füvészkerti is cserszömörcén van, tehát megfogja, csak ki kell kísérletezni a megfelelő oltásmódot.

A zöldoltást még nem próbáltam, de ez vajon pisztáciánál hogy megy, mivel azonnal kifásodik?

Kertészetekben szokott lenni, hol drágább, hol olcsóbb.

Előzmény: Xenil (7540)
csoer Creative Commons License 2014.04.05 0 0 7541

Ahogy Te is említetted, a montoso gardennél csak kínai fahéj kapható. Évekkel ezelőtt vettem tőlük, majd 100%-osan kicsíráztak. Sajna azóta bedöglöttek.

Ez a kertészet termékei szerintem tökéletesek. De utóbb, már nem tetszett egy módosításuk. A korábbi ~12 usd szállítási költséget módosították ~32 usd szállítási költségre. Tehát az elsődleges, vagy alap szállítási költséget már nem használták.

Egy 20 usd-os rendelésnél túlzásnak tartottam a drága szállítási költséget. Ezért nem rendeltem februárban.

Lehetett még kapni a trade winds fruit és a sunshine helyeken.

Előzmény: kles (7537)
Xenil Creative Commons License 2014.04.04 0 0 7540

Cserszömörcét ugyan sehol sem írnak neten, de szerintem sikerülnie kellene az oltásnak, mivel elég közeli rokonok. Ahogy Gábor is írta neki sem sikerült, én a házban szeretném megpróbálni, ott talán jobban odatudok rá figyelni. Hasíték, illetve angol nyelves oltást akarom kipróbálni, talán ezekkel megfogan egy-kettő.

Szeretném megkérdezni, hogy te cserszömörcéhez hol jutottál hozzá?

Itt sajnos (Zemplén) nem őshonos és még a környéken sehol sem láttam.

Előzmény: exocortis (7530)
csoer Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7539

montosogarden-nél jövőre lesz c.cassia

Előzmény: kles (7538)
kles Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7538

Tavaly a montosogarden-nél volt C. cassia, de mire rendeltem volna elfogyott. Most figyelni fogok, remélem nem futok ki az időből.

A kis avokádókat elég lesz majd akkor átadni ha jól megerősödnek, én ráérek. Viszont arra kérlek,hogy privátba értesíts, a mail-em publikus.

Előzmény: gáborke (7533)
kles Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7537

Ahogy figyeltem az elmúlt 2 évben a nagyobb magos weblapokat pont a ceyloni fahéjat forgalmazták a legtöbbet. Kasszia fahéjat úgy 4-5 éve sikerült rendelnem, de egy sem csírázott ki.:-(

Előzmény: csoer (7532)
gáborke Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7536

Oké. Még egy kihajtást mindenképp várnék az avokádóknál, hogy biztos megmaradjanak.

A két oltvány akkor vmilyen jelképes összegért odaadom.

Előzmény: kles (7521)
gáborke Creative Commons License 2014.04.03 0 0 7535

Ceylonival többször próbálkoztam, sokkal nyűgösebb, 10 centis korban mind elpatkolt, olyan kicsit licsis nyűgössége van.

A kínainál szűkebb tűrésű, kiegyenlítettebb klímát igényel. A nagyon hűvös és a nagy meleg sem túl jó neki, és elég lassan nő.

A kínai viszont nagyon erőteljes, 1-2 fokon telelt gond nélkül. A kínainak erősebb az aromája egyébként, és én ez ellen nem tiltakozom:DD

Előzmény: csoer (7532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!