Keresés

Részletes keresés

miki591001 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 7070
Ne felejtsd el, a részönkormányzatot az ott lakók összesége alkotja, azok akik szavaznak, csak ott ülnek. Tessék ezen jkv alapján aláírást gyűjteni. Tiltakozni. Ez aéapvető jog.
Ez után kíváncsi vagyok mit szavaznak.
Jogilag egyébként tök mindegy, mert a közgyűlés dönt. Ezt a jogot nem adták le a részönkormányzatnak. Naná.
Az egész eljárás kábítás, rákosi féle színjáték.
Előzmény: fenyves*** (7069)
fenyves*** Creative Commons License 2010.01.25 0 0 7069

Miki, erre a településrészi önkormányzatra gondolsz?

Jegyzıkönyv 2009. június 23.

JEGYZİKÖNYV

Fenyves – Parkváros Településrészi Önkormányzat ülésérıl

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Idıpont: 2009. június 23. kedd 17 óra

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

Szabó Béla(Fenyves – Parkváros Településrészi Önkormányzatelnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket.

Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 5 fıvel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

1. sz. napirendi pont:

Tárgy: Javaslat a volt Lıtér területe településrendezési tanulmánytervének elfogadására

Szabó Béla: Ez a téma már szerepelt 2008-ban a Településrészi Önkormányzat elıtt. A lıteret még a 90-es

években megvásárolta egy magánszemély és többször tervezte, hogy társasházat fog építeni a területen. A tavalyi

évben egy 80 lakásos ötlettel állt elı. A területet ehhez át kellene minısíteni.

Érczhegyi Lajosné (tag): Kérdezi, hogyha ezek a tervek megvalósulnak, akkor az Iparos úton hogyan fognak majd

közlekedni.

Pappné Pubori Andrea (tag): Javasolja, hogy az átminısítéssel várjanak még.

A Fenyves – Parkvárosi Településrészi Önkormányzat egyhangúlag 5 igen szavazattal támogatja a lıtér területe

településrendezési tanulmánytervének elfogadását.

Előzmény: miki591001 (7067)
miki591001 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 7068
Először a széleken lévőkkel kezdeni. Biztos aláírják a jelemlego zöld terület helyett nem akarnak falakat látni.
Előzmény: miki591001 (7067)
miki591001 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 7067
Egyszerű a telpülésrész önkormányzatot össze kell hivatni az ott lakók aláírásgyűjtéssel adjanak hangot.
Erre TMA nem mondhatja majd az ott lakók érdeke.
Előzmény: fenyves*** (7066)
fenyves*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 7066
fenyves*** Creative Commons License 2010.01.23 0 0 7065
Kedves Fórumozók!

Érd Felső-Parkváros Esztergályos utca végén található területre (volt lőtér) is elért az önkormányzati mutyi.
A korábbi önkormányzati álláspont (és rendezési terv) szerint az ingatlan csak rekreációs és sportlétesítmény kialakítására használható.
A tulajdonosa szerint a helyi lakosság igényeit kiszolgáló sportlétesítményt nem rentábilis létrehozni.
Önkormányzatunk segít neki jövedelmezőbb befektetéshez jutni: ÁTMINŐSÍTI A VÉDELEM ALATT ÁLLÓ TERÜLETET LAKÓÖVEZETTÉ ÉS TELEPÜLÉSKÖZPONTI VEGYES ÖVEZETTÉ.
A képviselő testület 01.28-án (jövő hét csütörtökön) szavaz az ügyben.
Bővebben itt:
http://79.120.218.133/doc/szervezes/elot.nsf/04c4e1ea56e0ce3500256f7f001820c6/bc5208cb02b34af9002576b3002bba26?OpenDocument

El lehet képzelni a környéket, ahogy a 400 lakás felépítésében résztvevő billencsek, munkagépek, építőiparosok, alkalmi munkások ellepik a környéket, a zajt, a port, az utak állapotát, az ingatlanárak meredek zuhanását...
Ahogy a reggeli dugóban újabb 300 személygépkocsi igyekszik munkába az Iparos úton...

miki591001 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 7064
Van!
Úgy hívják településrendezési eszköz. Amikor megvették akkor még nem volt belterületbe vonva.
Az ök dönti el a terület hasznosítását. A belterületek növelése érdekében a rendezési tervekben már belterületiként jelölték. Szabályozási tervet nem készítettek rá.
EZ az a fegyver, amivel a beruházót zsarolni lehet. HA kicsit zsarolják úgy hívják együttműködés, ha nagyon akkor a beruházó önkéntes felajánlása.
A lényeg a pénz vagy az ök nál vagy a kufároknál landol, de lehúzás mindenképp van. HA nem fizetnek, nem lesz szabályozási terv.
Lásd Dunaparti sasad területek.
Előzmény: ilona45 (7059)
miki591001 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 7063
Nem a nyomdászt!
Előzmény: cayenne bors (7062)
cayenne bors Creative Commons License 2010.01.22 0 0 7062
"Néhány éve cégünket is meghívták egy megbeszélésre."

A szippantóst?
Előzmény: vz55 (7060)
ilona45 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 7061

No, de mit mondott a Tóth Tamás? Mi lesz a terület sorsa?

Különben érdekes az is, hogy a Sóskúttal határos rész valóban védett terület. Az lenne a jó, ha összefogna a két település, és egy szabadidő eltöltésére alkalmas területté alakítanák ezt a részt. / Játszóterek, parkok, sétautak,korcsolyapálya...../
Előzmény: vz55 (7060)
vz55 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 7060

Néhány éve cégünket is meghívták egy megbeszélésre. Főnököm: menj el, nekem ehhez nincs idegem!  A lényeg: egy pécsi cég készítette a "projekteket". Érden és környékén nincs elég mérnök és közgazdász? ( Ugye, TMA ???)
Nos , az előadás lényege: mondjuk meg mit szeretnénk, úgy módosítják a rendezési tervet. Tóth Tamás mindentudó mondott ezt-azt, de felszólalva elmondtam: ne lebegtessük angyalszárnyainkat, mert a Hivatal és a Földhivatal évek óta kereszbe-tesz az ercsi úton lévő telephelyünk belterületbe- bevonásához.

Utólag tudtam meg, hogy Demján S. építésze is a teremben volt.

Ennyit az érdi vezetésről. Kampány során akár többet is.
sziasztok.

Előzmény: ilona45 (7059)
ilona45 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7059

Sajnos egy befektető megvette -gondolom a honvédségtől-, így nem tudom, hogy végül azt tesz a területtel amit akar, vagy az önkormányzatnak van-e beleszólása a dolgokba: nevezetesen abba, hogy újabb lakótelep lesz vagy meghagyják parknak, sportpályáknak....
Előzmény: miki591001 (7057)
hederg Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7058

Ennek lehet itt nem igaz.de nagyon nyomós okai vannak.

Sok tapasztalat utal arra és hidd el a csókosság még finom megfogalmazás.De legyen.Mea qulpa!

De ma ez megy,és ez nem pártfüggő.

A legjobb reklám különben a jó üzletpolitika,a jó és versenyképes árú.

Ezen valószinű megint el lehetne vitatkozni,de a magyar termékekkel  sok bibi van.

A CBA kedvenc üzletem volt,de inkább a hús vonatkozásában,Ligeten.Ez megszünt.

A Parkvárosi már nem az igazi.

Komoly verseny van és ebben a Tesco is lemarad.Nincs pénz az embereknél.

Előzmény: cayenne bors (7055)
miki591001 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7057

Tudtommal a lőtér nagy része a NATURA 2000 -hez tartozik. Kíváncsi vagyok, mennyit ér meg a beruházónak hogy elintézzék a más célú felhasználást.

Előzmény: ilona45 (7056)
ilona45 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7056

A keddi bizottsági ülésen /a városfejlesztésin/ vajon a lőtérrel kapcsolatban milyen állásfoglalás született?

Újabb lakótelep lesz???
cayenne bors Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7055
Hát az mire, hogy rögtön csókos üzlet támogatásáról írtál?

De oké, bocs a stílusért.
Előzmény: hederg (7054)
hederg Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7054

Hát igen én a Ti félék világában tengődöm,a szellemi restség,a Magyar Nemzet és  a Zenit TV ékes magyar besszédein csüngök.

Csak azért nem anyázok mert lányos zavaromban a rámzúduló ékes szólamok közül amelyeket már kezdek megtanulni,nem találnám meg a legmegfelelőbbet.

Mire ez a stilus?

Előzmény: cayenne bors (7051)
cayenne bors Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7053
A CBA érdi és százhalombattai üzleteiben. Így szól a hír. Tehát mindkét érdi CBA-ban.
Hogy miért nem másban? Gondolom, más üzlet nem volt hajlandó rá. A CBA magyar tulajdon, jórészt magyar árukkal, és máshol is segíti a magyar kultúrát és egyebeket. Inkább ott, mint a tescóban.
Előzmény: hederg (7052)
hederg Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7052

Bocs!

Lehet hogy igazad van de az érthetői irás nem erőssége az Érdi Újságnak.

Például az adó osztály kimondottan zavarosan válaszolt a kérdezőnek,

Szóval akkor jól láttam a gazdakörök olcsó boltja ilyen.

A magyar vásárló meg olyan hogy a drágát nem tudja megvenni.

Ahányszor arra járok látom fuccs az üzlet.Tehát az önkormányzat felhajtó lett?

A másik érdi CBA mostohagyerek?

Miért nem valóban olcsó az üzlet?

Előzmény: cayenne bors (7050)
cayenne bors Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7051
Még annyi kiegészítés, illetve pontosítás:
Nem az önkormányzatot támogatja, hanem a kulturális szolgáltatásokat igénybe vevő polgárokat (téged nem, mert nyilván nem érdekelnek az ilyen világi hívságok, mint a kultúra).
Előzmény: cayenne bors (7050)
cayenne bors Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7050
"Olvasom mindenjegy levásárolható:
Trükkös mondhatnám megható.Egy csókos üzlet támogatása,mert nem igen megy az a bolt.Vásárló behajtás....Persze durva gondolatok amikor a jószándék..Lehet.
De ugye a dolog másik oldala pénzt,bevétel vonunk el a közös kasszából.Igaz majd kipótoljuk.Ez lehetne ugy,hogy ingyenes a belépő,nem de?Igen de akkor mi van a másik szándékkal?"

Szövegértési (általában értési) problémáid vannak. Nem az önkormányzat támogatja a CBA-t, hanem a CBA az önkormányzatot, mert ő adja az árengedményt, nyilván a reklámérték és a forgalom növekedése miatt.
Ha megértetted volna, a következőt tudnád:
Megveszed a jegyet mondjuk 1500 Ft-ért, kapsz mellé egy bónt, aztán elmész a CBA-ba, veszel valamiket 10.000 Ft-ért, és csak 8500 Ft-ot fizetsz, a többit a CBA állja.
Világos? Mert ha nem, kérdezz!
Előzmény: hederg (7048)
vz55 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7049
Nos, nemigen foglalkozom érdi ügyekkel. Vidékre ez a vezetés is jó.
(vicc volt....) Volt valaha az ERD.HU honlapon egy üvegzseb rovat. Megvan -e még, és mik vagynak rajta?????

( valahová elmentettem a tavalyi excel- táblázatot, de a memóriám nem a régi. ráadásul a memóriám is romlik....................)

:-)))))
hederg Creative Commons License 2010.01.21 0 0 7048

Olvasom mindenjegy levásárolható:

Trükkös mondhatnám megható.Egy csókos üzlet támogatása,mert nem igen megy az a bolt.Vásárló behajtás....Persze durva gondolatok amikor a jószándék..Lehet.

De ugye a dolog másik oldala pénzt,bevétel vonunk el a közös kasszából.Igaz majd kipótoljuk.Ez lehetne ugy,hogy ingyenes a belépő,nem de?Igen de akkor mi van a másik szándékkal?

Más.

Olvasom az egyre dagadó iskolaberuházási botrányt.

Igen,Ki kell vizsgálni Mészáros úr!

Ne féltse a járdát amelyet sokan soha nem látnak Őntől.

Derüljön ki az igazság.Ez Őnnek is javára szolgál,nem igaz?

Más:

Az adócsoport az iparüzésiadó előleget a 2008 évhez méri,miért?Gondolom ők is jól tudják sok vállalkozásnál tavaly ezt a szintet messze nem érték el.Csak ne legyenek ennyire vállalkozó barátok kedves polgártársak!Vagy a fenét nem érdekli csak majd az APEH adja vissza de az már nem a mi gondunk!

De a Miénk annál inkább!

vincelléri Creative Commons License 2010.01.18 0 0 7047

Nyugodt lehetsz, Dr. Aradszky jelölt is kapott kritikát. Ő sem mondott igazán konkrétumokat. Ő legalább szakember, jogász.

hederg Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7046

Még valami ha ez igaz az aluljáró takaritási dij,és a több gyanus ügy nem zavar

Miért nem jász utánna?Irsz róla?

A horribilisnek tünő dijak bujtatott nak tünő megbizásoknak ahol szinleltszerződés gyanúja is felmerül?

Ha igaz ird meg,ha nem cáfold.Jó kis témák nem gondolod?

De sok ilyet láttam anno Istenem,KISZ a párt a ..ez más lenne?

Előzmény: hederg (7045)
hederg Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7045

T.Vincelléri!

Multkor kérdeztem minden szint képviselsz-e a tudositások zuhatagában.

Látom nem!

Csak egy hangszoró vagy a néhány közül!

Nyugodj meg nem kell szajkózni a központ napi lejárató dumáját.Ja akkor mi lesz a karrierrel?Igen ez bibi!

Azzal foglalkozz inkább mit is akar,tesz kedvenc pártod.És ami fontos valóban tegyen is az emberekért.Itt sok a hiba ugyanis.

Megemlitem,nem hallottalak Vincellér dolgaiért semmit sem hallani Tőled.Pedig itt kell letenni a garast.

A politikai ellenfeleket nem ócsárolni kell,se jobb oldalon se a balon.A programm az kell.A tenni akarás.

Ennyi barátom!

Előzmény: vincelléri (7043)
hederg Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7044

Nagy lett az öröm.Könnyü volt elérni.

Én azt látom az adómat bekaszálják,és ezért nekem és sok másnak semmit sem nyújtanak.

Gyarmatositás.Lehet csodálkozni,miért?Azért!Osztannyi! Ez igy talán még értelmesebb is mint néhány nagyfejü indoka!

Szerintem.

Ha közlekedni akarok,akarunk utat csinálunk

Igaz igy sem látni a hatást,mert jön az eső.De el lehet mondani azoknak akik csak a pént veszik fel anélkül hogy ellenszolgáltatnának,Mi ott is jártunk de a természet ilyen!

Elkeseritő hogy "az elit",nem tudom miben,ennyire hülyére veszi azokat akiknek a pénzéből,munkájukból él nem is olyan rosszul!

Előzmény: miki591001 (7034)
vincelléri Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7043

Tóbiás képviselőjelölt mutatkozott be az ÉRD TV Négyszemközt című műsorában.

Hát teljesen el vagyok keseredve. Ez a HANGEMBER képviselt minket (a várost és térségét) az országgyűlésben. (Vagy Jánosi? Nem tudom, mivel én még nem láttam nyilatkozni őket.) Semmi konkrétum nem hangzott el a tipikus humán erőforrás menedzser szájából.

Csodálkoznék, ha egyáltalán ismeri Érd MJV és kistérsége problémáit. Ez az ember a humán erőforrás gazdálkodáson és persze a retorikán kívül semmihez sem ért. Egy ilyen pozícióba csak jogászt és/vagy mérnököt és/vagy közgazdászt javasolnék. Van elég sok jó szakember, csak sajnos ők nem pártkatonák.

miki591001 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7042
Azért valamit valamiért. Ne felejtsük el, a nevezett személyt a kilépés (kizárás) és a jó gombok megnyomása után újra megválasztották 5 évre az ÉKF igazgatójának.
Előzmény: tutus1 (7040)
tutus1 Creative Commons License 2010.01.15 0 0 7041
Bocs, helyesen K.J.L.
Előzmény: tutus1 (7040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!