Ne felejtsd el, a részönkormányzatot az ott lakók összesége alkotja, azok akik szavaznak, csak ott ülnek. Tessék ezen jkv alapján aláírást gyűjteni. Tiltakozni. Ez aéapvető jog. Ez után kíváncsi vagyok mit szavaznak. Jogilag egyébként tök mindegy, mert a közgyűlés dönt. Ezt a jogot nem adták le a részönkormányzatnak. Naná. Az egész eljárás kábítás, rákosi féle színjáték.
Miki, erre a településrészi önkormányzatra gondolsz?
Jegyzıkönyv 2009. június 23.JEGYZİKÖNYVFenyves Parkváros Településrészi Önkormányzat ülésérılAz ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)
Idıpont: 2009. június 23. kedd 17 óra
Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerintSzabó Béla(Fenyves Parkváros Településrészi Önkormányzatelnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket.
Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 5 fıvel. Ismerteti a napirendi javaslatot.
1. sz. napirendi pont:Tárgy: Javaslat a volt Lıtér területe településrendezési tanulmánytervének elfogadásáraSzabó Béla: Ez a téma már szerepelt 2008-ban a Településrészi Önkormányzat elıtt. A lıteret még a 90-es
években megvásárolta egy magánszemély és többször tervezte, hogy társasházat fog építeni a területen. A tavalyi
évben egy 80 lakásos ötlettel állt elı. A területet ehhez át kellene minısíteni.
Érczhegyi Lajosné (tag): Kérdezi, hogyha ezek a tervek megvalósulnak, akkor az Iparos úton hogyan fognak majd
közlekedni.
Pappné Pubori Andrea (tag): Javasolja, hogy az átminısítéssel várjanak még.
A Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat egyhangúlag 5 igen szavazattal támogatja a lıtér területetelepülésrendezési tanulmánytervének elfogadását.
Egyszerű a telpülésrész önkormányzatot össze kell hivatni az ott lakók aláírásgyűjtéssel adjanak hangot. Erre TMA nem mondhatja majd az ott lakók érdeke.
Érd Felső-Parkváros Esztergályos utca végén található területre (volt lőtér) is elért az önkormányzati mutyi. A korábbi önkormányzati álláspont (és rendezési terv) szerint az ingatlan csak rekreációs és sportlétesítmény kialakítására használható. A tulajdonosa szerint a helyi lakosság igényeit kiszolgáló sportlétesítményt nem rentábilis létrehozni. Önkormányzatunk segít neki jövedelmezőbb befektetéshez jutni: ÁTMINŐSÍTI A VÉDELEM ALATT ÁLLÓ TERÜLETET LAKÓÖVEZETTÉ ÉS TELEPÜLÉSKÖZPONTI VEGYES ÖVEZETTÉ. A képviselő testület 01.28-án (jövő hét csütörtökön) szavaz az ügyben. Bővebben itt: http://79.120.218.133/doc/szervezes/elot.nsf/04c4e1ea56e0ce3500256f7f001820c6/bc5208cb02b34af9002576b3002bba26?OpenDocument
El lehet képzelni a környéket, ahogy a 400 lakás felépítésében résztvevő billencsek, munkagépek, építőiparosok, alkalmi munkások ellepik a környéket, a zajt, a port, az utak állapotát, az ingatlanárak meredek zuhanását... Ahogy a reggeli dugóban újabb 300 személygépkocsi igyekszik munkába az Iparos úton...
Van! Úgy hívják településrendezési eszköz. Amikor megvették akkor még nem volt belterületbe vonva. Az ök dönti el a terület hasznosítását. A belterületek növelése érdekében a rendezési tervekben már belterületiként jelölték. Szabályozási tervet nem készítettek rá. EZ az a fegyver, amivel a beruházót zsarolni lehet. HA kicsit zsarolják úgy hívják együttműködés, ha nagyon akkor a beruházó önkéntes felajánlása. A lényeg a pénz vagy az ök nál vagy a kufároknál landol, de lehúzás mindenképp van. HA nem fizetnek, nem lesz szabályozási terv. Lásd Dunaparti sasad területek.
No, de mit mondott a Tóth Tamás? Mi lesz a terület sorsa?
Különben érdekes az is, hogy a Sóskúttal határos rész valóban védett terület. Az lenne a jó, ha összefogna a két település, és egy szabadidő eltöltésére alkalmas területté alakítanák ezt a részt. / Játszóterek, parkok, sétautak,korcsolyapálya...../
Néhány éve cégünket is meghívták egy megbeszélésre. Főnököm: menj el, nekem ehhez nincs idegem! A lényeg: egy pécsi cég készítette a "projekteket". Érden és környékén nincs elég mérnök és közgazdász? ( Ugye, TMA ???) Nos , az előadás lényege: mondjuk meg mit szeretnénk, úgy módosítják a rendezési tervet. Tóth Tamás mindentudó mondott ezt-azt, de felszólalva elmondtam: ne lebegtessük angyalszárnyainkat, mert a Hivatal és a Földhivatal évek óta kereszbe-tesz az ercsi úton lévő telephelyünk belterületbe- bevonásához.
Utólag tudtam meg, hogy Demján S. építésze is a teremben volt.
Ennyit az érdi vezetésről. Kampány során akár többet is. sziasztok.
Sajnos egy befektető megvette -gondolom a honvédségtől-, így nem tudom, hogy végül azt tesz a területtel amit akar, vagy az önkormányzatnak van-e beleszólása a dolgokba: nevezetesen abba, hogy újabb lakótelep lesz vagy meghagyják parknak, sportpályáknak....
A CBA érdi és százhalombattai üzleteiben. Így szól a hír. Tehát mindkét érdi CBA-ban. Hogy miért nem másban? Gondolom, más üzlet nem volt hajlandó rá. A CBA magyar tulajdon, jórészt magyar árukkal, és máshol is segíti a magyar kultúrát és egyebeket. Inkább ott, mint a tescóban.
Még annyi kiegészítés, illetve pontosítás: Nem az önkormányzatot támogatja, hanem a kulturális szolgáltatásokat igénybe vevő polgárokat (téged nem, mert nyilván nem érdekelnek az ilyen világi hívságok, mint a kultúra).
"Olvasom mindenjegy levásárolható: Trükkös mondhatnám megható.Egy csókos üzlet támogatása,mert nem igen megy az a bolt.Vásárló behajtás....Persze durva gondolatok amikor a jószándék..Lehet. De ugye a dolog másik oldala pénzt,bevétel vonunk el a közös kasszából.Igaz majd kipótoljuk.Ez lehetne ugy,hogy ingyenes a belépő,nem de?Igen de akkor mi van a másik szándékkal?"
Szövegértési (általában értési) problémáid vannak. Nem az önkormányzat támogatja a CBA-t, hanem a CBA az önkormányzatot, mert ő adja az árengedményt, nyilván a reklámérték és a forgalom növekedése miatt. Ha megértetted volna, a következőt tudnád: Megveszed a jegyet mondjuk 1500 Ft-ért, kapsz mellé egy bónt, aztán elmész a CBA-ba, veszel valamiket 10.000 Ft-ért, és csak 8500 Ft-ot fizetsz, a többit a CBA állja. Világos? Mert ha nem, kérdezz!
Nos, nemigen foglalkozom érdi ügyekkel. Vidékre ez a vezetés is jó. (vicc volt....) Volt valaha az ERD.HU honlapon egy üvegzseb rovat. Megvan -e még, és mik vagynak rajta?????
( valahová elmentettem a tavalyi excel- táblázatot, de a memóriám nem a régi. ráadásul a memóriám is romlik....................)
Trükkös mondhatnám megható.Egy csókos üzlet támogatása,mert nem igen megy az a bolt.Vásárló behajtás....Persze durva gondolatok amikor a jószándék..Lehet.
De ugye a dolog másik oldala pénzt,bevétel vonunk el a közös kasszából.Igaz majd kipótoljuk.Ez lehetne ugy,hogy ingyenes a belépő,nem de?Igen de akkor mi van a másik szándékkal?
Más.
Olvasom az egyre dagadó iskolaberuházási botrányt.
Igen,Ki kell vizsgálni Mészáros úr!
Ne féltse a járdát amelyet sokan soha nem látnak Őntől.
Derüljön ki az igazság.Ez Őnnek is javára szolgál,nem igaz?
Más:
Az adócsoport az iparüzésiadó előleget a 2008 évhez méri,miért?Gondolom ők is jól tudják sok vállalkozásnál tavaly ezt a szintet messze nem érték el.Csak ne legyenek ennyire vállalkozó barátok kedves polgártársak!Vagy a fenét nem érdekli csak majd az APEH adja vissza de az már nem a mi gondunk!
Én azt látom az adómat bekaszálják,és ezért nekem és sok másnak semmit sem nyújtanak.
Gyarmatositás.Lehet csodálkozni,miért?Azért!Osztannyi! Ez igy talán még értelmesebb is mint néhány nagyfejü indoka!
Szerintem.
Ha közlekedni akarok,akarunk utat csinálunk
Igaz igy sem látni a hatást,mert jön az eső.De el lehet mondani azoknak akik csak a pént veszik fel anélkül hogy ellenszolgáltatnának,Mi ott is jártunk de a természet ilyen!
Elkeseritő hogy "az elit",nem tudom miben,ennyire hülyére veszi azokat akiknek a pénzéből,munkájukból él nem is olyan rosszul!
Tóbiás képviselőjelölt mutatkozott be az ÉRD TV Négyszemközt című műsorában.
Hát teljesen el vagyok keseredve. Ez a HANGEMBER képviselt minket (a várost és térségét) az országgyűlésben. (Vagy Jánosi? Nem tudom, mivel én még nem láttam nyilatkozni őket.) Semmi konkrétum nem hangzott el a tipikus humán erőforrás menedzser szájából.
Csodálkoznék, ha egyáltalán ismeri Érd MJV és kistérsége problémáit. Ez az ember a humán erőforrás gazdálkodáson és persze a retorikán kívül semmihez sem ért. Egy ilyen pozícióba csak jogászt és/vagy mérnököt és/vagy közgazdászt javasolnék. Van elég sok jó szakember, csak sajnos ők nem pártkatonák.
Azért valamit valamiért. Ne felejtsük el, a nevezett személyt a kilépés (kizárás) és a jó gombok megnyomása után újra megválasztották 5 évre az ÉKF igazgatójának.