Keresés

Részletes keresés

lipovánok Creative Commons License 2023.04.04 0 0 4967

Kurvára nem vagyok konkoly, kurvára nem követtem el bűnt.

Te sem, mert elképzelhető, nálad nem hazugság a fundi rögeszmésség.

Ám ahogy tekergőzöl, mondván az a bizonyíték, amely téged személyesen meggyőz valamiről, és nem az, amit a szótár állít, az már valóban lehet hogy büdös nagy hazugság.

Előzmény: fhrfl (4966)
fhrfl Creative Commons License 2023.04.04 -1 0 4966

Nem

A konkolyt nem való lekonkolyozni, hanem nevén nevezni való, tehát konkolynak nevezni. 

Példa volt a viselkedésedre, semmi egyéb. 

Jézus is példaként használta. 

Melyik szövegemre utaltál, amelyik süket, és amelyikből szerinted gúnyt űztél? 

Előzmény: lipovánok (4965)
lipovánok Creative Commons License 2023.04.03 0 1 4965

És neked van képed lekonkolyozni azt aki a süket szövegedből gúnyt űz?

Az se tűnt fel, hogy a jézusi példázat erkölcsi dolgokra utal?

Példás sötétség.

És nem fáradsz egy húszsoros igeszakaszt bekopizni.

Ilyen gyatra teljesítményre futja csak?

Előzmény: fhrfl (4961)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.04.03 0 0 4964

Jé! Lehet írásban is imádkozni?

Sose próbáltam még 

Előzmény: suta3 (4962)
11_11 Creative Commons License 2023.04.03 0 0 4963

2020.10.12.óra 16,45.perc A János  evangyéliom 10. fejezet: 1-42 ,v

(1-17, 20, 22-24, 42.)

A jó pásztor.

1 „Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló.

2 Aki a kapun megy be, az a juhok pásztora. 3 Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. 4 Amikor mindegyiket kivezeti, elindul előttük, s a juhok követik, mert ismerik a hangját.

5 Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.” 6 Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani.

7 Jézus folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok a juhok számára a kapu.

8 Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok.

9 Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál.

10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.

11 Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért.

12 A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem sajátjai, otthagyja a juhokat és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. 13 A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.

14 Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, 15 mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. 16 De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is ide kell vezetnem. Hallgatni fognak szavamra, s egy nyáj lesz és egy pásztor. 17 Azért szeret az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd újra visszavegyem.

suta3 Creative Commons License 2023.04.03 0 0 4962

Kérlek mindenek felett álló Istenünk, add meg ezeket. Ámen.

Előzmény: lipovánok (4960)
fhrfl Creative Commons License 2023.04.02 -1 0 4961

24. Más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett a szántóföldjébe.   

25. De amíg az emberek aludtak, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé, és elment.   

26. Amikor a zöld vetés szárba szökött, és már magot hozott, megmutatkozott a konkoly is. 

27. A szolgák ekkor odamentek a gazdához, és azt kérdezték tőle: Uram, ugye jó magot vetettél a földedbe? Honnan van akkor benne a konkoly?   

28. Ellenség tette ezt! - felelte nekik. A szolgák erre megkérdezték: Akarod-e, hogy kimenjünk, és összeszedjük a konkolyt?   

29. Ő azonban így válaszolt: Nem, mert amíg a konkolyt szednétek, kiszaggatnátok vele együtt a búzát is.   

30. Hadd nőjön együtt mind a kettő az aratásig, és az aratás idején megmondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, kössétek kévébe, és égessétek el, a búzát pedig takarítsátok be csűrömbe." (Mt 13: 24-30)

Növekedjék a konkoly, ha Isten úgy akarja, de felismerni szabad, ha pusztítani nem is. 

Előzmény: lipovánok (4958)
lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4960

"Csak próbálj meg egyfelé kapaszkodni, Isten felé, a békesség felé."

Minduntalan egyfelé kapaszkodok, Isten felé, a békesség felé

Hidd el, hogy a Teremtőnk téged is figyel, és terelget a jó felé, ha hagyod.

"Hiszem, erősen hiszem, hogy a Teremtőnk engem is figyel, és terelget a jó felé, ha hagyom."

"Ez a döntés a tied. Döntsd el, hogy hagyod e Istennek, hogy az élet felé vezessen, vagy nem."

Döntöttem. Hagyom Istennek, hogy az élet felé vezessen.

Előzmény: suta3 (4955)
lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 1 4959

"Helytelen dolog, ha igyekszel több embernek kiadni magadat."

Helytelen dolog LENNE, ha igyekeznék több embernek kiadni magamat.

Nagyon csúnya dolog lenne.

Az adja ki több embernek magát akinek két anyja van, éspedig a Béla és a Géza, de nem én.

Én nem adom ki magamat több embernek, hanem mi van, na mi?

Az van, hogy nekem több nevem van technikai okokból, és bizony előfordul hogy nem ugyanazon a néven válaszolok technikai okokból.

Aki azt hiszi hogy akinek több neve van az föltétlenül több embernek adja ki magát, az sajnos vagy buta vagy hülye. Vagy csak téved egy marha nagyot.

lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 1 4958

"Ez a topik a Bibliáról szóljon, ez jogos. "

Jogos. Pont ezért hagyd abba a büdöstrollkodást.

Látod mennyit vergődtél büdöstrollkodva sok mondatban??

És látod, hogy én röviden két mondatban próbáltam berekeszteni a trollkodásodat? Így kell ezt csinálni.

Előzmény: fhrfl (4956)
11_11 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4957

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. /2 Timóteus 3:16-17

Izajás könyve: 40: fejezet: 1-31, v (1-6, 8-13, 15-16, 26-28, 31,versek)

A próféta meghívása 6 Egy hang megparancsolja: „Hirdesd!” Erre megkérdezem: „Mit hirdessek?” „Minden test olyan, mint a fű, és minden szépsége, mint a mező virága.

8 Kiszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad.”

fhrfl Creative Commons License 2023.04.02 -1 0 4956

Lipivánoknak címeztem, vagy a Hahónak, vagy a többi nevének: neki. 

Annak, aki használja a neveit. 

Annak, akit ha kitiltanak valamelyik topikból, akkor nevet vált, azzal nyomul, majd azt mondja, hogy nem ő volt kitiltva, hanem a felhasználóneve. Annak, aki ezek szerint nem ír hozzászólásokat, hanem csak a felhasználónevei írják. 

Annak, aki hiszi, hogy van Isten. 

Annak, aki tudja, hogy van Isten. 

Annak, aki nem csak hiszi, hanem tudja.

Annak, aki csak hiszi, de nem tudja. 

Annak, aki mindezeket kijelenti önmagáról, és aki nem érzi, hogy ez képmutató viselkedés. 

Annak, aki a segítségét kínálja, majd egy napig nem válaszol a kérdésedre. 

Annak, aki amint észlelte, hogy válaszoltam neked: perceken belül előállt a válaszommal maga is (empátia). 

Annak, akit nem gyűlölök a képmutató magatartása miatt, de gyűlölöm a képmutatását. 

Ez a topik a Bibliáról szóljon, ez jogos. 

Ha valaki kéri, hát alátámasztom a Bibliával mindazt, amit fentebb írtam. 

suta3 Creative Commons License 2023.04.02 -1 0 4955

Kedves Lipovánok!

Fhrfl még nem írt a te nevedhez ilyen hozzászólást, amit említesz. De más névhez igen. Másoknak írt válaszokat gondolsz a magadénak, vagy rossz nevet választottál a sok általad beregisztráltak közzül.
Helytelen dolog, ha igyekszel több embernek kiadni magadat. Ezt a Biblia hazugságnak nevezi, persze Isten számára ez is megbocsájtható, de én mégis arra kérlek, se akaratlanul, se akarva ne csapd be a többi embert a sok neveddel.

Megértem a bajt, ami kísér téged. Tudom, hogy jelenleg nincs másik utad, de ezzel ártasz másoknak. Szerintem Isten nem ítél el ezért, és sokan mások sem, akik szeretnek téged, mint én is. Csak próbálj meg egyfelé kapaszkodni, Isten felé, a békesség felé. Hidd el, hogy a Teremtőnk téged is figyel, és terelget a jó felé, ha hagyod.
Ez a döntés a tied. Döntsd el, hogy hagyod e Istennek, hogy az élet felé vezessen, vagy nem.

Előzmény: lipovánok (4950)
suta3 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4954

Tisztelt Rhemaáb! Ki nevezet ki téged lovaggá?

Előzmény: rhemaáb (4949)
lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4953

"témánk a BIBLIA"

Úgy van! Ahogy te is mondtad, témánk a BIBLIA.

Én egy topikoló kérdésére (hogy miről szól egy ige) megfeleltem, miszerint én úgy vélem, az empátiáról szól az ige.

Etre jött egy békétlen troll, és írásomra ezt felelte:

"A komédiások szeretnek megpróbálni úgy tenni, mint az értők. 

A komédiások levetik a szerepüket, amikor a komédiás gönceiket levetik. 

A komédiások tudják, hogy kik ők, de a komédiások szerepe piszokul megkívánja a gazsulálást, és a komédiások akkor jó komédiások, ha meggyőzik a közönségüket arról, hogy ők tényleg azok, akiknek mutatják magukat a komédiában.

Áldjon meg az Isten téged is, aki képtelen vagy csak egyetlen felhasználónevet használni! 

Verjen meg az Isten, ha Ő gyermekének tekint, és az ostort tartja jónak. 

Gyűlölöm a képmutatást."

Holott a téma a BIBLIA, ahogy te is mondtad.

Előzmény: rhemaáb (4951)
11_11 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4952

Harmónia és empátia együtt.

Korintusiaknak írt I. levél  10. fejezet: 32-33 v

32 Se zsidót, se pogányt, se az Isten egyházát ne botránkoztassátok meg, 33 mint ahogy én is mindenkinek kedvében járok. Nem azt keresem, ami nekem hasznos, hanem ami másoknak van javára, hogy üdvözüljenek.

ÁMEN.

rhemaáb Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4951

témánk a BIBLIA

Előzmény: lipovánok (4950)
lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4950

Egy bizonyos igéről  (mely az empátiáról, beleérzésről szól),

azt írtam, ez az ige az empátiáról, beleérzésről szól.  Erre te

reakcióként leírtad a felém való lenézésedet, megvetésedet.

Vizsgáld meg magadban,  hogy  a reakciód ép elmére vall-e.

Ha pedig nem, akkor gondold végig,ez esetben mi a teendő.

Előzmény: fhrfl (4947)
rhemaáb Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4949

Templomjáró lovag vagyok,annyi ostoba szentbeszédet kibirtam már röhögés nélkül,hogy ezért szerintem kitüntetés jár.

Miközben  görcsölnek az okkultizmus ellen,lesátánozzák dacára hogy nem is ismerik,aközben övék a logokkultabb szentkönyv a Biblia ! Van ugyan szószerinti olvasata is,amely hemzseg a szerző,a másoló,a forditó tévedéseitől,néhol egy az egyben "legenda",rengeteg történelmi,logikai,földrajzi,stb hiba,aközben egyes komplett részek száz százaléka zárt,rejtett titkos.Ilyen  például JÁNOS : APOKALYPSE aminek  nincs megfejtése,talány a Második Eljövetel elmagyarázza.Itt minden jelkép , még az is ami mintha szószerint is érthető lenne.

A SZENTBIBLIA  kincs. De munka árán,érettség és szükséglet arányában szerezhető meg ez a belsó-felső szakrális értékesség.

A felszine inkább csak mint a bizsu.

http://biblia.lap.hu

lipovánok Creative Commons License 2023.04.02 0 1 4948

"Gyűlölöm a képmutatást. "

Nem a képmutatást gyűlölöd  (jelen esetben),

hanem az embert, aki rávilágít a butaságodra.

Mindemellet  általában  a képmutatást is gyű-

lölheted. Ha netán azt hiszed,  hogy képmuta-

tó vagyok, akkor az esetben te hülye vagy.

Előzmény: fhrfl (4947)
fhrfl Creative Commons License 2023.04.02 -1 0 4947

A komédiások szeretnek megpróbálni úgy tenni, mint az értők. 

A komédiások levetik a szerepüket, amikor a komédiás gönceiket levetik. 

A komédiások tudják, hogy kik ők, de a komédiások szerepe piszokul megkívánja a gazsulálást, és a komédiások akkor jó komédiások, ha meggyőzik a közönségüket arról, hogy ők tényleg azok, akiknek mutatják magukat a komédiában.

Áldjon meg az Isten téged is, aki képtelen vagy csak egyetlen felhasználónevet használni! 

Verjen meg az Isten, ha Ő gyermekének tekint, és az ostort tartja jónak. 

Gyűlölöm a képmutatást. 

Előzmény: Hahó a Balti tó (4944)
11_11 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4946

Jeremiás könyve : 41: fejezet: 1-18,v  (1-14, 17-18,versek)

1 De a hetedik hónapban történt, hogy a királyi vérből származó Jismael, Elisama fiának, Netanjának a fia tíz emberével együtt elment Gedaljához, Achikám fiához Micpába. Amikor együtt lakomáztak Micpában, 2 Netanja fia, Jismael felállt tíz emberével, és karddal rátámadt Gedaljára, Safán fiának, Achikámnak a fiára, s megölték azt a férfit, akit Babilon királya kormányzóul rendelt az ország fölé. 3 Ugyanígy megölte Jismael azokat a júdaiakat is mind, akik Gedaljával voltak a lakomán, a jelenlevő káldeus harcosokkal egyetemben. 4 A Gedalja meggyilkolása utáni második napon, amikor még senki sem tudott a dologról, 5nyolcvan férfi érkezett Szichemből, Silóból és Szamáriából lenyírt szakállal, megszaggatott ruhában és megvagdosott testtel: azért jöttek, hogy étel­ és italáldozatot mutassanak be az Úr templomában. 6 Netanja fia, Jismael kiment eléjük Micpából, ők meg sírva közeledtek az úton. Amikor összetalálkozott velük, így szólt hozzájuk: „Gyertek el Gedaljához, Achikám fiához!” 7 De mihelyt beértek a városba, emberei segítségével lemészárolta őket Jismael, Netanja fia, és egy ciszternába dobta őket.

11_11 Creative Commons License 2023.04.02 0 0 4945

Izajás könyve: 25 :1-12 fejezet: 1-12, v (2, 4-5, 7-9, 11,versek)

Hálaadó imádság 2 Mert romhalmazzá tetted a várost, rommá a megerősített várat. A kevélyek palotája nem város többé, föl nem építik többé soha.

4 Menedéke lettél a szegénynek, szorongatottságában vára a szűkölködőnek; menedéke a viharban, árnyéka a forróságban; mert az erőszakosak úgy tomboltak, mint a vihar. 5 Mint a forróságot a sivatagos földön, úgy törted le a kevélyek tombolását; és mint a hőséget az árnyékos felhő, elnémítottad az elnyomók diadalénekét.

A messiási lakoma 7 És leveszi e hegyről a leplet, amely minden népet betakart, és a fátyolt, amely minden nemzetet elborított. 8 Örökre megsemmisíti a halált. Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról, lemossa népéről a gyalázatot, lemossa az egész földön. Ő, az Úr mondta ezt. 9 Azon a napon majd így beszélnek: Íme, a mi Istenünk! Benne reméltünk, hogy megszabadít minket. Ő az Úr, s mi benne bíztunk. Örüljünk és ujjongjunk segítségén!

11 És ha kiterjeszti kezét, mint az úszó úszásra, az Úr megalázza kevélységében, bármilyen ügyesen mozgatja is kezét.

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4944

Ez az empátiáról, beleérzésről szól.

Előzmény: suta3 (4932)
11_11 Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4943

NEM az a GOND ha több neve van.

Ismerlek benneteket,  a gond akkor van ha a fények nem világítanak és kialszik.

Máté evangéliuma  5. fejezet: 14 Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. 15 S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. 16 Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!

Előzmény: polária (4940)
fhrfl Creative Commons License 2023.04.01 -1 0 4942

Empátia. 

Aki képes felmérni, belátni a maga hibáit, gyarlóságát, bűneit, megérteni a tulajdon esendőségét (mert amikor erőtlen, akkor a legerősebb): mind képes empátiát gyakorolni mások felé.

Próbáld meg így értelmezni Pál szavait, oké? 

Lehet, hogy nincs igazam. Ne is rám hallgass, hanem a lelkiismeretedre, amikor ezeket az igéket, meg a többit olvasod! 

Előzmény: suta3 (4932)
híg ember Creative Commons License 2023.04.01 0 1 4941

Persze, veled sem az a gond...

Előzmény: polária (4940)
polária Creative Commons License 2023.04.01 -2 0 4940

NEM az a GOND ha több neve van.

Egyesek azonban szadizni piszkoskodni járnak ide.Nincs jobb dolguk.

Előzmény: 11_11 (4936)
11_11 Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4939

Teremtés könyve 12. fejezet: 1-20 v, (1-9, 12, 14-16, 18, versek)

Ábrahám (Ábrám) meghívása.

1 Az Úr így szólt Ábrámhoz: „Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet majd mutatok neked. 2 Nagy néppé teszlek. Megáldalak és naggyá teszem nevedet, s te magad is áldás leszel. 3 Megáldom azokat, akik áldanak téged, de akik átkoznak téged, azokat én is megátkozom. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.” 4 Ábrám tehát elköltözött, ahogy az Úr megparancsolta neki, s vele ment Lót is. Ábrám 75 éves volt, amikor Háránból elindult. 5 Ábrám vette feleségét, Sárait, az unokaöccsét, Lótot, minden vagyonukat, amijük volt és az összes szolgát, akiket Háránban szereztek. Azután elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek, s meg is érkeztek Kánaán földjére. 6 Ábrám végigvonult az országon Szichem városáig, Móre terebintjéig. A vidéken kánaániták laktak. 7 Akkor az Úr megjelent Ábrámnak és így szólt hozzá: „Ezt a földet utódaidnak adom.” Erre ő oltárt épített ott az Úrnak, aki megjelent neki. 8Innét tovább vonult a hegyvidékre, Bételtől keletre. Fölverte sátrát, s Bétel nyugatra esett, Ai pedig keletre. Aztán oltárt épített az Úrnak és segítségül hívta a nevét. 9 Majd tovább vonult a Negeb felé.

11_11 Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4938

Sirák fia könyve  35. fejezet: 1- 24 v, (1, 3-9, 11, versek)

Törvény és áldozat. 1 Aki megtartja a törvényt, sok áldozatot hoz, közösségi áldozatot, aki a parancsokhoz igazodik.

3Hagyd el gonoszságod, s tetszésre lelsz az Úrnál, elhagyni a jogtalanságot vétségért engesztelő áldozat. 4 Ne jelenj meg üres kézzel az Úr előtt, mert Isten parancsa írja ezt mind elő. 5 Az igaz áldozata öröm az oltárnak, kellemes illata felszáll az Úr elé. 6 Kedves az igaz ember áldozata, nem felejti el az Úr, amit felajánl neki. 7 Dicsőítsd meg az Urat nagylelkűségeddel, s ne légy fukar, amikor első termésed feláldozod. 8 Mosolygó arccal hozd minden adományod, s légy vidám, amikor a tizedet adod. 9 Úgy adj az Úrnak, ahogy ő ad neked, adakozó kedvvel, tehetséged szerint.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!