Az idén én is készítettem levélkomposztot. Szenzációs!!! Egy m3-es komposztálót raktam tele tavaly ősszel levéllel, de így is igen elgondolkodtam, hogy mi is kapjon belőle. Volt köztük pár klemátisz is.
Egyébként én minden ősszel körberakom őket komposzttal.
Hetente tápoztam őket eleinte volldüngerrel, később virágzó növényekhez való tápoldattal egészen augusztus közepéig. A volldüngert is feloldottam. Kb 2 kanállal tettem 5 l vízbe. Vedd figyelembe, hogy nálunk vacak homoktalaj van és több táp kell, mint normál talajok esetében. Ez a rezsim határozottan jót tett nekik. Most tervezem, hogy levéltrágyával fogom mulcsolni őket a télre, hogy egy kis szerves anyagot is kapjanak.
Mivel az idén nyár végén ültettem őket, virágot még nem láttam tőlük. A héten sötétben mentem dolgozni és sötétben értem haza, nem is láttam szegényeket. Ma meglepve tapasztaltam, hogy a Jayne Austin kibontott egy szép sárga virágot. Úgy örültem neki!
Csak úgy, hogy kb 70 fajta már van a kertben. Az újakat már úgy kell cipőkanállal bedugdosni :)
Neked is szép kis "csapatod" lesz. Úgy látom, hogy te is inkább az angolok és a történelmiek felé húzol, amit meg is tudok érteni. Amúgy a rózsa jó befektetés, mert jövő májustól minden reggel úgy fogsz felébredni, mint akinek csomagot hozott a télapó :)
Tetszenek a kiválasztottjaid. Hogy bírtad ennyire megtartóztatni magad?
Az 54456.hsz-ban leírtam milyen rózsáim vannak, miket várok. Közben meg rendeltem még: Evelyn, Jayne Austin, L. D. Braithwaite, Machbeth, Reine des Violettes, Rose de Resht, The Pilgrim. Szóval ennyi van/lesz, mert a szőregiek okt. végén jönnek.
Köszönöm. Elvileg egy részük kétszer virágzik. Az enyémek ezt eddig nem nagyon tették, de mióta az Ametiszt által ajánlott tápozási rezsimet követem, elkezdtek helyre jönni és több elég szépen virágzott másodjára is. Kivétel az Arabella. Ezt, mióta elültettem, azóta egész nyáron szüntelenül virágzik. Ez van az utolsó képen. A színe élénkebb kék, mint a fényképen látszik.