Menjél vele, és vissza fogja venni :) Katalizátortól hátrébb, nem szól bele a szabalyzásba, semmi. Hátsó dob nem volt az autón, és semmi baja nem volt. Főleg hogy az első a szabályzó szonda, ami bele szól a keverékképzésbe, a hátsó meg az oxigén szenzor csak.
Befullad, akkor valaki computeren keresztül fals információt ad, és túldúsít...vagy beszegényíti a keveréket.
Dobják messzire azt a gépet, én egy koppintmány szerkezettel hibátlanul olvastam, és diagnosztizáltam.
Igazából élő adatos diagnosztika kellene, mert így senki ember fia nem mondja meg, max beletrafál tök véletlenül.
Lambda értéket kellene nézni, lehet soha az életbe nem kerül 1 közelébe, stb-stb. :)
Lehet mégiscsak a kipufogóhiba idézte elő a hibakódokat. Most nincs egy nullázás után és még pendingben sincs. Meglátjuk némi idő múlva. Remélem a legjobbakat :D
Viszont a régi másik gond, az alapjárattal meg van még. EGR nincs a képben immár az egyszeráség és hibakeresés kedvéért, IAC/alapjárati léptető jó elvileg (az melegen is hibázna gondolom), pillangószelep nem piszkos, hengerfejtömítés jó, nincs semmi olajos víz vagy majonézes olaj.
Most belenézve mélyebben, ha beindul a gép és vezérléses/open loop módon megy az első fél percben, addig jó az alapjárat. Amint még hidegen closed loop/lambda-szonda szabályzásos módba vált elkezd fulladni. Ámde mihelyst melegszik jobban jó lesz closed loopban is.
Nem lehet, hogy valami levegő hőmérséklet szenzor halódik vagy ilyesmi apróbb malőr, ami elállítja a keveréket?
Volt szerelőnél, ott lett a tipp az EGR szelep (nem az a tanulság szerint). Valamint én tudok a szotty kínai klón ELM-el belenézni még a legjobban, nekik nincs olyan kütyü, ami vinné a Daewoot, ahogy nézem sajnos.
Megtaláltam az eredeti angol szöveget a P1167 hibakódra:
P1167 HO2S Circuit High Voltage During Decel Fuel Cut-Off (DFCO) Sensor 1
Nagy feszültség, alacsony oxigén szint, dús az upstream/katalizátor előtti (motortól nézve) lambdaszonda értéke. Nem tudom, hogy ez lehet-e a hibás EGR-el kapcsolatban.
Ken_Block és almataa66: Köszönöm szépen hozzászólásaitokat!
Ránéztem a katalizátor előtti és utáni lambda szonda feszültség értékeire. Sajnos nagyon nem így néz ki, ahogy ki kellene neki. Gyakorlatilag a kettő kis eltéréssel de igen hasonló le-fel hullámzó képet ad. Lehet elhalálozott szegény katalizátor. Még egy másik mászerrel is ránézek majd, hátha rosszul olvassa ki ez az ELM327.
Amikor a kipufogó leszakadt kapott szép ütéseket a kocsi valami erdei úton csapatták Édesanyámék kissé meggoldolatlanul. Lehet megtört a belseje, a kerámia az ütésektől. Mondjuk ez épp nem a kocsi alján van ahogy néztem, tehát azért erre kicsi az esély. 160e km és gyári katalizátor volt még. Mostanság EGR szelep gondok is voltak, remélem nem annak a megcsinálásának a halogatása nyírta ki. Mindegy már, nem ér túl sokat szegény már, nem oszt nem szoroz az értékében ez csak azért zavaró.
Majd nézzük akkor a fogyasztást külön is. Teljesítményben gyenge volt mindig is, vezettem egy picit ma, most is gyenge. Nehéz megmondani, hogy rosszabb, mint általában volt, simán lehet persze.
A P1167 elvileg ez a fórumon való keresés után, számomra ez nem mond sokat a neten angolul meg elég típus specifikus nyalánkságok vannak, mindig mást írnak hozzá:
Első fűtött oxigén érzékelő (HO2S1) dús lassítási tüzelőanyag-elzárásban (DFCO)
Kicsit túlozva, de a szét ment kipufogó nem jelent igazából gondot, mert a lambda szonda a katalizátor előtt, és mögött mér közvetlenül, hátrébb mi történik neki már nem érdekes.
Az, hogy világít a check, oka van, magától, hiba nélkül nem jön elő.
A 3 hibából 2 ugyanaz az. Az egyik egy katalizátor működésre utal, a másik meg ha jól emlékszem a szabályzó lambda szonda hibára utal.
A logged, illetve pending, ha jól értelmezem, egy tárolt, de nem feltétlen aktuális hiba, az utóbbi, meg egy aktuális, jelenleg is fennálló....ne vegyél rá mérget, szerintem csak.
Ki kellene törölni őket, használni az autót. Vélhetően többlet fogyasztás, teljesítmény romlás tapasztalható, ha fent áll a hiba majd még.
a dob miatt max a hangja lett nagyobb. az nem produkál kódot. ha cserélték már/katalizátort/ akkor meg kell hajtani, ha nem akkor meg lehet javíttatni. vagy hallgatsz a szerelőre és letojod. üsd ki a kínai csodával a kódot és várd meg, hogy előjön-e újra. szvsz....
Check engine ég egy Daewoo Kalos 1.4S 8V, 2003-on. Szerelő szerint okés, nincs is hibakód. Le volt szakadva a kipufogódob, most új lett. Gondolom valami megzavarodott benne, amíg nem volt dob a leszakadás végett rajta sajnos.
Sima Torque és ELM327, kék ebayes csoda szerint viszont van kód
Gondolom nem poénból világít a lámpa, mondjuk lehet, hogy emlékszik még a kipufogóhiba miatti mesére.
-Mi a logged (P0420 és P1167) és a pending (P0420) hibakód közötti kölönbség? -A logged az most is fennáll vagy csak korábban az autó élete folyamán valamikor volt, de most már nincs? -A pending az olyan, ami épp úton van afelé, hogy fix hibának vegye a gép, de még kell pár detektálás, hogy hibának vegye? (valami ilyesmi volt a gugli eredmény)
Ha a logged az a valaha volt fenálló hibakódok halmaza akkor okés. Aszerint jelenleg egyedül a P0420 volna aktív, ami korrekt, a katalizátor hiba simán bejelezhetett elvileg a szétesett kipufogó miatt is, szóval az előbb utőbb eltűnik, kellő számú hibátlan állapotú indulás után elvileg. Ha nem akkor törlöm és meglátom mi lesz vagy ELM327-el vagy okosabbal.
Vagy feltehetően meghalt a katalizátor? Akkor az már úgy is marad az árakat nézve.
köszönöm előre is a tippeiteket a problémára, ha már volt ilyenetek.
Írtam korábban, hogy keresek szilikon O gyűrűket a Kalos klímához. Sikerül beszereznem csütörtökön a hőcserélőnél használatos két méretet, és a hűtőnél használatos két méretet. Természetesen gyári gumigyűrűket. A szárítószűrőt kivéve, mert az van a klímásnak. Az egyetlen szépséghiba, hogy minden méretből csak 10-es csomag gyűrűt fogok kapni. A klíma javító átveszi a felesleget tőlem, ezért kérdezem még az átvétel előtt, hogy érdekel-e valakit.
A gyűrűk gyári katalógusból vannak rendelve Szolnokon, a Meteor kereskedésben. A 40 db gyűrűért
15000 forint körül fizetek majd.
Ha később kell valakinek, itt be tudják szerezni a forgalmi engedély adatai alapján. Bár biztos más városban is hozzáférnek az adatbázishoz.
Elviszed valami műhelybe ahol pontosan megmérik mire képes az autód és kész. Az elméleti görbékkel úgysem mész sokra. Ráadásul milyen teljesítmény? Ez nem sportautó.
Sziasztok az alábbi szerkezeteket szeretnék az autómba szerelni. Világítás kikapcsolásra figyelmeztető kütyü valamint távirányítós központi zár. Valaki tudna segíteni hogyan kell bekötni ? Esetleg valaki elválalná Nagykanizsa - Budapest vonalon persze ha nem tart el fél napig :) (természetesen nem ingyen)
Sziasztok, szeretném megkérdezni, 1.2 Kalos-ba (új) zárbetét garnitúrát hol tudnék vásárolni? Lassan csak a csomagtartón keresztül tudom elérni a belső teret ;-)
Illetve volna egy olyan problémám is, hogy ha a kuplungot benyomom, úgy az alsó 1/4-ében kicsit érdesen pattogósan megy, ez mitől lehet, zsírzás vagy bowden csere?
Én az utastér világítással voltam így. Egyik nap még ment, majd nem ment. 3-4 hónap után vettem a fáradtságot és lepattintottam, két csavar ki, megnéztem. Totál rozsda az érintkezőkön. Megtisztítottam, összeraktam, megint működik.
Télen a fűtés ment el, most a klíma nem műxik. Egyik nap még tökéletes, másnap be sem kapcsol, csak a ventilátor forog. Elektromos gondra gyanakszom, feltöltve nem rég volt. Ötlet vkinek?
A képen (a fórumon találtam nem az enyém) látható féle EGR-el szerelt 1.4 8V szedán EGR-je kompatibilis bizonyos Opelekkel ugye? A tömítés végett kérdezem.
Nem. Így nem fog be magától. Most kellett utánállítanom a kézifékeket, mert valamiért nem állított
az autómata. Egy éve cseréltem fékpofákat benne, és nagyon megnőtt mostanra a fékkar útja.
Egyúttal csapágyat is kellett cserélnem, mert el volt törve. Mifelénk az út olyan, mintha aknamezőn járnál. Most folyik a lyukak tömködése. Persze nem úgy hogy jó legyen, csak alibi javítás folyik.
Ha jól akarnák megcsinálni, akkor körbevágnának minden lyukat, egységesen kitakarítanák, és úgy menne bele a javító aszfalt.
most olajos legők vannak alatta. szerintem még jók.(1 hete volt vizsgán ott rángatták jobbra-balra megfelelt) ebből gondolom hogy hogy még nem kéne cserélni.