Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

__Seth__ Creative Commons License 2017.06.17 0 0 30662
Előzmény: imate (30661)
AAAAAAAAAAAAAAA
imate Creative Commons License 2017.06.17 0 0 30661

Igen az új izzók sokat segítenek, de akkor is ....

Más nem nagyon....

Előzmény: __Seth__ (30660)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.17 0 0 30660

Lámpák trafókkal megvannak, csatlakozóik szintén, két szintérzékelő szintén megvan. A fényszórómosó szett már korábban bekerült. Ami még hiányzik: xenon lámpakapcsoló és adapter a MID kijelzőhöz, de úgy néz ki már ezt is tud adni egy srác, tehát az alkatrészek meglesznek.

Igen, olvastam, hogy nem annyira szuper a fénye, hát na, a szépségnek ára van :D

Valaki újjíttatott már fel xenon projektort, vagy van valamilyen módszer a fényerejének a javítására? Új izzók esetleg?

Előzmény: Nick_X14XE (30658)
imate Creative Commons License 2017.06.17 0 1 30659

Ja és a végeredményt tedd hozzá, hogy gyönyörű szép lesz.

De egy fos az amit látni fogsz mellette sötéstben. A normál izzós B2 10x jobb mint a gyári xenon.

Csak így 10 év után is :(

Előzmény: __Seth__ (30657)
Nick_X14XE Creative Commons License 2017.06.17 0 0 30658

B1-ben még nem létezett xenon. De vsz be lehet rakni a B2-ét.

Általában egy xenon-beépítés ezt jelenti: lámpák, trafók, vezérlő, lámpakapcsoló, egyik első és hátsó lengőkaron pozícióérzékelő, vezetékelés, más csatlakozók, nagyobb mosótartály, erősebb szivattyú, fényszórómosó fúvókák, csövezés. Egy donorból meg lehet csinálni, de sok munka azért.  

Előzmény: __Seth__ (30657)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.16 0 0 30657

B1-be gyári xenon beszereléshez van magyar vagy angol, német részletes leírás?

tlaci61 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 30656

Megoldóttnak látszik a probléma..... Javasoltad, hogy a 22 biztosítékot takarítsam meg...... Bejött. Azóta nincs gond a műszerekkel....

Előzmény: tlaci61 (30645)
mindennevfoglalt000 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 30655

Üdv újra! :)

Nagyon szépen köszönöm a gyors tippeket és segítségeket. Úgy néz ki, hogy cserélve lesz a kábelostor vagy mi. Meg a hőgombát is cserélni fogjuk. Az aksit a járó venti szívja le. Amúgy vicces mert 80 fokos a víz és már megy a venti. :) Na mindegy. Jövőhéten elvileg már csere lesz. Aztán meglátjuk. Majd írok, hogy mi történt vele. 

Köszönöm még egyszer!

Sankaka Creative Commons License 2017.06.15 0 0 30654

Szia!

Ugyanez volt nekem is. (X20XEV). A ventikhez menő kábelkorbácsot kellett kicseréltetnem, valahol zárlatos lehetett. Azóta tökéletes.

Előzmény: mindennevfoglalt000 (30651)
MBman Creative Commons License 2017.06.14 0 0 30653

Hűtőben lévő hőgomba, vagy valamilyen zárlat lehet a gond.

Álló motornál történő hűtőventilátor működés normális, ha meleg a hűtővíz. Egészen addig, amíg le nem hűl.

Dani7917 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 30652

Üdv!

Nekem is előfordult ez a problémám.

Megoldódott valahogyan, de majd újra fog előjönni.
Legutóbb télen, amikor garázsba raktam a kocsit, másnap reggelre lemerült, először azthittem hogy égve hagytam a belső világítást...

Feltöltöttem az akksit, amikor ráraktam a sarukat, egyszer csak felvillantak a reflektorok, aztán beindult a hűtőklíma és vízhűtő venti egyszerre... Pörgött ezerrel.. Csak néztem, hogy most mi a l*sz van.. Tavaly nyáron páran szóltak már, hogy pörög a venti a kocsimban, méghozzá leállított motorral..

Annyit tudtam csinálni , hogy minden relét kihúzogattam, ami köze van a ventik szabályozásához, még a vízhűtő hőfokérzékelőjének csatiját is kihúztam.. ahol volt "elszíneződés", ott levakargattam tisztára, és visszadugtam..
Arra gyanakodtam hogy kontakthiba lesz, a "megviselt" állapotú, törött lábú, egyentlen járású klímahűtőventit lecseréltem egy  bontott másikra.

Azóta, még nem tapasztaltam spontán indulást.

Szakitól szakiig vittem, nem találtak semmit.

Erre is csak két lehetőség van.. a vízhűtő hőérzékelője... vagy valamelyik kábelnél kontakthiba van..

Amúgyan engem is érdekel a probléma megoldása. :)

AAAAAAAAAAAAAAA
mindennevfoglalt000 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 30651

Üdv! 

Most regisztráltam az oldalra, mert nem tudom mi a baja a kocsinak. :( 
Nem nagyon értek hozzá, de valami nem oke.
Van egy 20 éves Opel Vectra B 2.0 autóm. És azt csinálja, hogy amikor leállítom a kocsit. Akkor a ventilátor folyamatosan megye és hűt. A gond ezzel az, hogy 1 óra elteltével is megy.
Kivettem a biztosítékot és így leáll, de ma reggelre valami leszívta az aksit és meg sem nyikkan. 
Kicseréltem a reléket ami az aksi oldalán található kis fekete dobozban van. Elvileg ott van egy zöld és egy barna relé ami a ventit vagy mit szabályoz. De semmi nem történt.
Valaki találkozott már ezzel a problémával? Esetleg van ötletetek, hogy mért nem akar leállni a venti? Jahhh.... Viszont, ha vártam vele picit és ráadtam a gyújtást, de nem indítottam be. Akkor a venti leállt. Ha meg levettem akkor meg elindult. 2 napja játszottam vele. És amikor levettem a gyújtást akkor leállt a venti is. Aztán meg 2 órával később arra lettem figyelmes, hogy a venti jár!!! De elvileg amikor a kocsit leállítom nem lenen szabad elindulnia!!!
Ennyi az össz baj a kocsival. Amúgy hibátlanul megy és működik. De az istenért nem tudjuk mi baja lehet. Ha itt sem kapok választ, sajnos akkor marad a szerelő. 

Ascer Creative Commons License 2017.06.14 0 0 30650

Igaz, ezzel kellett volna kezdenem, de valahogy kiment a fejemből. Köszönöm!

Előzmény: Nick_X14XE (30647)
Norbi mohács Creative Commons License 2017.06.13 0 0 30649

Ma történt egy olyan,hogy újraindult alapállásba a mid kijelző 1997.01.01et jelez. Eközben a kilóméteróra és a fordszámmérő leesett 0-ra. Mitől lehet ez? Volt már,hogy a napi km számláló is lenullázott ugyanígy a cd lejátszó is újraindult. A digitklíma is szarakodik 9es fokozaton. Megy 1 másodpercet aztán leáll,ismét megy,leáll... Összefüggés lehet a dolgok közt? Biztosíték? Kábelek???

Dani7917 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 30648

Köszönöm! :)

Előzmény: tlaci61 (30646)
Nick_X14XE Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30647

opel-infos.de oldalon megtalálod, milyen színekkel gyártották, színkódok is vannak.

Előzmény: Ascer (30641)
tlaci61 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30646

http://ecat24.com/opel/catalog/types/1/40/ 

Itt keresgélj.....

Előzmény: Dani7917 (30635)
tlaci61 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30645

Köszi a választ. Megnézem azt a biztosítékot én is. Azóta próbáltam, tettem bele másik rádiót a helyzet annyiban változott, hogy ez a rádió nem elhalkult, hanem dübbent egy nagyot. Most kivettem belőle a rádiót és így rádió nélkül nem jelentkezik a hiba.....  Melyik vezetéket kell elvágnom, hogy a rádió ne küldjön jelet a TID-nek. Arra gondoltam, hogy amikor valami háttér jelet küld a rádióállomás(trafik), akkor az zavarja be a műszereket.

Előzmény: varjan01 (30640)
tlaci61 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30644

Nem rég tárgyaltuk a műszerek kihagyási hibáját. Mint akkor is leírtam menet közben sokszor leesik a fordulat és sebesség mutató majd vissza áll a helyére. Más esetekben pedig a hőfok és üzemanyagszint jelző esik le. Ilyenkor a rádió hangja is elmegy, de nem kapcsol ki és a napiszámláló valamint a TID sem nullázódik. Azóta próbáltam, tettem bele másik rádiót a helyzet annyiban változott, hogy ez a rádió nem elhalkult, hanem dübbent egy nagyot. Most kivettem belőle a rádiót és így rádió nélkül nem jelentkezik a hiba..... Van valakinek tippje????? Melyik vezetéket kell elvágnom, hogy a rádió ne küldjön jelet a TID-nek. Arra gondoltam, hogy amikor valami háttér jelet küld a rádióállomás(trafik), akkor az zavarja be a műszereket.

MBman Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30643

Azt nem mondtam, hogy ne próbáld meg, csak nincsenek szabályok, hogy ez ehhez biztosan jó, ahhoz meg nem. Meg kell próbálni összeprogramozni.

Előzmény: __Seth__ (30642)
__Seth__ Creative Commons License 2017.06.10 0 0 30642

Értem, akkor nem foglalkozom vele, köszi az infót :)

Előzmény: MBman (30639)
AAAAAAAAAAAAAAA
Ascer Creative Commons License 2017.06.09 0 0 30641

Azt tudja esetleg valaki hogy az antracit színnek mi a színkódja? Az a majdnem fekete de mégis szürke :D pl:

varjan01 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 30640

Két hónapja kínlódtam vele. Kétszer lebontottam a műszerfalat, kerestem zárlatot. Átnéztem a test pontokat is. Kapcsolási rajzokkal a kezemben rohangáltam. Hibát nem találtam.
Megoldásom hihetetlenül hangzott, én sem hittem benne, de : 22-es bizti (20A) csere.
Nekem egy kínai ócó volt benne, a lábai sem olyanok voltak mint a gyárinak. Kicseréltem és azóta jó... max még feszmentes állapotban a foglalt lábait tolhatod össze. Jelezd majd vissza, hogy bejött e nálad ez a megoldás.

Előzmény: tlaci61 (30625)
MBman Creative Commons License 2017.06.08 0 0 30639

Nem hinném. Még B1 sem mindig kompatibilis a B1-el.

Előzmény: __Seth__ (30636)
wrooney19 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 30638

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, valaki tudna nekem abban segíteni hogy van egy 2001-es Opel Vectra amibe Y20DTH motorkódú motor van. A MID kijelzőnek valószínűleg rossz kód van beállítva mert hatalmas hülyeségeket ír. ( fogyasztáshoz, hátralévő út stb...) 

017 5 14972-t ír a MID kijelző. Megtudná nekem mondani valaki akinek ugyan ilyen autója van és tökéletesen működik az övében a fedélzeti computer, hogy az ő autójában milyen kód van beállítva? Előre is köszönöm a választ! 

ovoo Creative Commons License 2017.06.07 0 0 30637

Sziasztok

Esetleg valaki olcsón tud kulcsmásolót?          -aki chippel együtt megcsinálná..?Központi záras kulcs? HA kell kép teszek fel ...

Illetve A turbó mögött 2000dti van egy vákumszelep arról a vékony vákumcsövet elolvasztotta a turbó De ugy van meg a csö hogy nincs meg a helye ahogy szétolvadt a darab fennakadt nem tudom hová volt bekötve.  Aki érti ezt a részét vagy megnézné küldök képet avagy ha Vác környéki és 101 lovas DTI  , akkor átnézném A csövezést Amennyiben neki minden ok. Köszönöm A segítséget előre is

__Seth__ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 30636

B1-es riasztós kpzár vezérlőt össze lehet hangolni B2-es kulcsokkal?

Dani7917 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 30635

Sziasztok!

Nincs meg véletlenül valakinek caravan csomagtérajtó robbantott ábrája?

Az ablaktörlő rész érdekel, a gumi tömítései végett, meg az ablaktörlő rúdjánál levő "végdugó" eléggé kopottas állapotú (szétrohadó tömítés?), és lehet-e cserélni, vagy csak egybe van az ablaktörlő motorral együtt? (nem mertem nekiállni leszedni, nehogy kukába landoljon a jó állapotú alkatrész)

Másik gondom, a tanksapka ajtó kp zár nem működik, néha kiugrik a retesz, de visszahúzni nem. Esetleg megtört a kábel, vagy csatlakozóvég elkorrodálódott? (szereztem hozzá "újszerű" kp zárat, azzal se megy..) 

Illetve kinek volt ilyen problémája?

Turbóval is haosnlóan vagyok, két bontott turbóval egyik se volt jó, így az eredeti került vissza.. Menni megy, de turbóhatás 0, és 2000 fordulatszám felett motorhibakód, ha leesik 2000 alá, akkor kialszik. meg időnként érzek kis kipuf gázt mely beszippant a fűtőventillátor..

Turbó vagy inkább leömlő tömítési problémák / kipufrendszer?

A kocsi, 99/12es B2 vectra caravan, x20dth motorkóddal szerelt

Köszönöm előre is a válaszokat, 

D

Ascer Creative Commons License 2017.06.06 0 0 30634

Eladó egy gyári car 400 szép állapotban, kóddal és beépített bluetoothal. 10e. Akit érdekel írjon.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.06 0 0 30633

Lehet orvosolni; adagoló felújítással.

Előzmény: BARILLA75 (30632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!