Én is ma voltam.. az enyém azon aggódott, Sóskúton ki lesz a polgármester, nem tudja kire szavazzanak mert egyik sem jobb. Nem ismerem a jelölteket, passz, mondtam neki hogy nálunk nem kérdés, hogy az értelmesebbje hova szavaz. És reméljük, mi leszünk többen.
Magánügy, de ma voltam fodrásznál. Érdekes módon ott sem a fideszt éltették. Pedig férfi-nő vegyesen volt a helyiségben. Magyar Péter érdi mondókját emlegették, és hogy hány ismerőst láttak. :) Ezek szerint senki sem normális, és most tudtam meg, hogy Érden van a dollárbaloldal által támogatott ballipsi fodrászat is (mi más lehetne ezek után). Egyébként hajlok arra, hogy igaz az állítás, ha normálisak lennénk már rég elküldtük volna az anyja ... dácsájába a fideszt és talpnyalóit.
Láttam a Sparban azt a címlapot, rögtön mellette a vajda háborúpártizik. A Bors tényleg a legalja, elmebetegek írják elmebetegeknek. Viszont a Napi Ász vagy hogyhívják, annak nem ilyenek vannak a címlapján.
A videón egy fiatalabb Orbán mondja el részletesen, hogyan működik az agymosás ('háborús'-szpotokkal egybevágva). Félelmetes, hogy szóról-szóra sikerült itthon megcsinálni :( (A reklámokkal kapcsolatban csak annyi jutott eszembe, csak úgy zárójelben, hogy a Kőszegi Ákos (aki általában alámondja a szöveget), mint színész, elvileg egy művelt ember, hogy tud ennyire bedőlni ezeknek?)
Csúszol 1-re lejjebb. 2-re már totális hülyét csinálsz magadból és a megbízóidból. Már a Bors is hírforrás.
Komoly szánalmat érez az ember irányotokba. Nagyon kiszolgáltatott helyzetben mehet csak le ember ennyire kutyába. (Elnézést minden 4 lábú barátunktól....)
Kardosné Gyurkó Kata, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, az utóbbi időben több botrányos esemény kapcsán került a nyilvánosság elé, amelyek rávilágítanak néhány negatív tulajdonságára.
1. Politikai ügyetlenség és következetlenség: Kardosné Gyurkó Kata egy Facebook-posztban támogatóan nyilatkozott Novák Katalin kegyelmi döntéséről, amely nagy felháborodást keltett. Eredetileg azt írta, hogy „Elnök Asszony kegyelmi döntését tiszteletben tartjuk”, de később ezt a mondatot törölte, mivel arcpirítónak tartották. A poszt törlése és az utólagos magyarázkodás sokak szemében a politikai tapasztalatlanságát és ítélőképességének hiányát mutatta (atlatszo.hu) (24.hu).
2. Átláthatóság hiánya és gyanús pénzügyek: Kritikák érték a NOE-elnököt az ÉRteD Családbarát Egyesület kapcsán is, amely gyors ütemben jutott kormányzati támogatásokhoz. Az egyesület korábban egy budapesti e-sport szervezet volt, amit rövid idő alatt átalakítottak családbarát szervezetté, és jelentős összegeket nyert a Városi Civil Alap pályázatain. Ez az átalakulás és a pénzügyi támogatások körüli kérdések sokak szemében átláthatatlan és gyanús eljárásra utalnak (atlatszo.hu) (24.hu).
3. Pártkötődés és érdekérvényesítés: Kardosné Gyurkó Katát a kormány és a Fidesz politikai céljaival szoros összefüggésben látják, különösen mióta Érden polgármesterjelöltként indul. Egyesek szerint jelenléte az érdi közéletben nem független a korábbi helyi fideszes vezetés botrányaitól, és inkább a párt érdekeit szolgálja, semmint a közösség valós érdekeit (atlatszo.hu) (atlatszo.hu).
Ezek a példák rávilágítanak Kardosné Gyurkó Kata viselkedésének és megnyilvánulásainak olyan aspektusaira, amelyek alapján sokan negatívan ítélik meg politikai és társadalmi szereplését.
1. Autoriter Hajlamok: Kritikusai szerint Orbán Viktor vezetési stílusa gyakran autoriter vonásokat mutat. Kormányzása alatt jelentősen korlátozták a sajtószabadságot és a civil szervezetek tevékenységét. Az igazságszolgáltatás és más független intézmények függetlensége szintén csorbult, ami aggodalmat kelt az EU-ban és más nemzetközi szervezetekben (ORIGO) (Magyar Nemzet).
2. Politikai Megosztottság Fokozása: Orbán gyakran használ megosztó retorikát, amely tovább növeli a politikai polarizációt Magyarországon. Az ellenzék és a kormány közötti konfliktusok éleződése, valamint a politikai diskurzus durvulása is ennek tudható be (ORIGO).
3. Korrupció és Kliensrendszer: A korrupció és a kliensrendszer vádjai is gyakran felmerülnek Orbán Viktor és kormányzata kapcsán. Kormányzása alatt több botrány is napvilágot látott, amelyben kormányzati tisztviselők és Orbán közvetlen környezetéhez tartozó személyek voltak érintettek (Magyar Nemzet).
Ezek szerint sem én, sem a barátaim, sem az ismerőseim, sem a kollegáim, sem a családom nem normális. Sőt, egyre több távoli ismerősömről derül ki (pl. utcában szomszéd nyugdíjas pár) hogy nem normálisak ezek szerint. Nem baj, ilyen az én buborékom, így érzem jól magam :)
Isten éltesse Aracki urat! Aztán jön a kamion, se Érden, se Diósdon, se Tárnokon, se Törökbálinton, se Sóskúton, se Pusztazámoron nem fognak kérni belőle.
Persze. Igaz, hogy a rohadt qrmány halmozott föl mérhetetlen államadósságot mostanra, de terelni kell másra ugye retek? A költségvetést már áprilisban meghágták, megszorítások, beruházások leállítása folyik. A kórházak drámaian eladósodtak, a napelemesek nem kapják meg a pályázati pénzeiket, de ganyéskodásra futja a férgektől.
Hol van a Modern Városok 60 milliárdja amit Érdnek ígért személyesen a csúti gazember?
Megint mocskolódik a háromnevű troll. Persze megint nem a saját véleményét mondja, ahhoz 2-nél több agysejt kellene, hanem egy papíripari hulladékot idéz.
Hess vissza a megafonos langymelegbe retek!
Apropó!
Mikor tartóztatják le a WCkefe Petikét HAZAÁRULÁSÉRT? Mert kiszolgáltatták a teljes magyar diplomáciai rendszert az orosz kémeknek! Tudatosan, huzamos ideig.
Ez nem útszéli zsebtolvajlás! Az orosz vezetés hozzáfért, akár bele is írhatott bármit a többi NATO és EU-s partnerünk bizalmi levelezésébe is!
Érdnek három uszodája is van, ebből kettőt két éve zárva tart a városvezetés. Csőzik Lászlóék azt állították, hogy drága az üzemeltetésük, mára azonban kiderült: ez nem így van. Csupán kicsinyes politikai bosszúból zárták be, némi üzleti érdekkel fűszerezve.
2022 őszén, a DK-s Csőzik László és Bősz Anett számára elbukott országgyűlési választás után az érdi önkormányzati médiában azt harsogták: baj van, óriási lett az energiaszámla, azonnal be kell zárni az önkormányzati létesítményeket.
Több mint három milliárd forintos gázszámláról beszélt a polgármester, ezzel járta körbe az országos sajtót is.
A helyi fideszeseknek sikerült megakadályozniuk, hogy ennek a tombolásnak az Érd Aréna és a kulturális intézmények is az áldozatává váljanak. Sajnos a többség ennek ürügyén felszámolta a nagy múltú Városfejlesztési céget is (mint később kiderült, érdemi megtakarítás nélkül).
Jóval kevesebben voltunk, mint vihar nélkül lettünk volna, de így is közel tele lett a tér. Nagyon jó volt a hangulat.. a végén amikor kézenfogtunk idegeneket és felemeltük a kezünket, meg elénekeltük a "Tavaszi szél"-t, úgy éreztem, talán mégis van esély. Azért mentem, hogy saját szememmel lássam, és meggyőzött. (hála annak a topictárs-feleségnek, aki átküldte az időpontot, mert fogalmam nem lett volna hogy jön Érdre) Bekövettem a FB oldalát, és ott leszünk június 8-án. Engem, minket felrázott a sok évig tartó passzív puffogásból, remélem, sokan járnak így...