-a Lehel utca (!!:)), Béke út mellett lehetőség szerint kertre nézőt vegyél! -fekvés szempontjából a CP (F2) lehet jobb, mert ott a kert DNY-NY irányba van, a Béke Ligetnél és az Angyalkertnél ez K-DK. (ha ez számít persze...) -egy másik tényező a falazat, ami az Orchideánál Ytong (II. tuti, de tán a III. is), A CP-ben tégla, a többit nem tudom. -az Angyalkert belső utca, talán halkabb, de a sarok az "közvetlenül" a Róbert K.-ra néz (nincs ott más épület kifelé), és a szmog valószínűsíthetően nagyobb, bár a Béke tér sem lehet hegyi levegő :)) -Orchidea meg nem túl egységes lakópark, bár az eltérő design az épületeknél még jó is lehet, nem oan monoton, de a beékelődő gangos házak és egyéb csodás épületek a kertből nemtom milyen látványt fognak nyújtani, vagy le lesznek-e bontva, bár egy ilyen a CP sarkán is van, annak is sztem elég bizonytalan a jövője (bár az sejtet vmit, h az F2-ben gyógyszertár lesz, ami sztem ebből a régiből jön át, és lehet nem véletlenül
-a hozzáállás és kivitelezési minőség tekintetében sztem nincs sok különbség, mind szar
-sztem a május vége nem reális, ha átadás előtt ugyanannyit tökölnek, mint az F1-nél, mi jún. elején kaptunk kulcsot az elsők között, és emlékeim szerint akkor jobban álltak, és a CP F2-t nem feszítik szét a melósok (bár állítólag elindult intenzíven a dolog)
Én az Orchideáról tudok nyilatkozni, valószínűleg mi 2 héten belül leszerződünk velük a 4. ütemben épülő ház egyik lakására.
A 3. és a 4. ütemre a Coral egy saját kivitelező céget alakított, ami esetleg egy kis garancia arra, hogy minőségibb lesz a munka, mint a 2. ütemben. Talán...
És még egy kis biztatás: a 3. ütemnél októberben még csak kb. a földszint volt kész, mostanra meg már felhúzták az összes emeletet.
Egyébként persze én is csak akkor leszek nyugodt, ha már beköltöztünk...:)
Most tervezem, hogy lakást vásárolok a 13. kerületben. Már kinéztem néhány projektet:
Centrál Park. Béke Liget. Angyalkert. Orchidea Liget.
Ezekben a lakóparkokban 2008. május végi június eleji költözéssel hirdetnek lakásokat. Elolvastam az ide vonatkozó fórumokat is, de még jobban elbizonytalanottam. Szinte minden építkezés több hónapos csúszásban van, gond van a kivitelezés minőségével és azok kezelésével.
Kérlek segítsetek nekem:
Mivel az első helyen nálam a Centrál Park áll, ezért elsősorban erről kérdeznék tőletek: 1. Az építkezés jelenlegi állása szerint szerintetek reális a május végi beköltözés ? Vagyis amikor a Ti esetetekben ilyen stádiumban volt az építkezése akkor mennyi idő mulva költöztetek?
2. Mennyire zajos a Lehel út? Azért elviselhető, vagy elég gáz. (zaj, szmog) (Árban szinte egyforma minden lakópark, de félek, hogy a Centrál Park zajosabb a többinél)
3. Akik már ott laknak azok megbánták-e, hogy itt vettek lakást?
4. A többi lakóparkal kapcsolatban van valami infótok, véleményetek?
valami gebasz akkor is volt, mert kábé 1,5 hétig 2008-ban szinte csak 1-2 ember lézengett az építkezésen. Most már megint érkeznek az anyagok és az emberek is dolgozni. Szerintem elég komoly garanciát kellett letennie az asztalra a cégnek, hogy az alvállalkozók megint elkezdjenek dolgozni...
Orchideánál, meg egy ideig a 2-es ütemen azért nem dolgoztak, mert a 3-as ütemen dolgoztak. Ott is elkezdtek egy pár napja megint dolgozni a 2-es ütemen is. Hoztak két tartályt is a belső vakolatokhoz. Csak amikor töltik akkor az egész Csata utac járhatatlan mert beállnak középre...
Egyébként a parkolás egyre gázabb itt. Múlkot már a garázsbejáróban is álltak és amikor szóltam a fószernek, hogy ugyan álljon már arrébb mert ki szeretnék éppen jönni akkor még ő kezdett el szövegelni...
a tárolóval is vigyázni kell, minél előbb válasszatok és foglaljatok, nemtom F2-ben lesz-e a folyosón a lift mellett, vagy csak a "garázsban", de ami itt kijjebb van, ott frankón szar rácsos ajtó van rajtuk, nehezen kivitelezhető zárcserével (mert ugye azt nem árt, főleg a lakásnál), és fent nincs fal kb. 60 centin!!! mi jó időben lefoglaltuk, tán még alapoztak, vagy azt sem...
a bejáráshoz a mérőeszközöket lehet vinni, h a durva hibákat megcsinálják, de arra számíts, h 1-2 centi simán eltér, egyenes falakról és padlóról sem beszélhetünk... viszont a kivitelezést nagyon alaposan nézd meg, nemtom milyen állapotban készült el.
fényképezőt simán! oan képet soha nem tudsz már csinálni a lakásról, max. a felújításkor:))
aham... jelenleg úgy vagyunk vele, hogy megnézzük milyen lesz is az a lakás.. elkészül-e rendesen. Ha igen, akkor talán befektetünk egy beállóba meg egy kisebb tárolóba. Mostanában lesz a bejárás, már kiváncsian várjuk, hogy mit alkottak. Nálatok hogyan ment a dolog? Felkészülve mentetek és vittetek fényképezőt, centit meg derékszöget, vmértéket?
A bűnözési térképet elnézve... hááát ha már csak, ha az utóbbi 1 évet figyelem, akkor is jó pár esemény történt. Mondjuk kéne valami viszonyítási alap, hogy máshol milyen gyakoriak ezek az események. De nem akarlak elkeseríteni. Vannak itt jó dolgok is: pl: - park az önkormányzat mellett. - közel van a sziget, ahol reggelente sportolhatsz - könnyen megközelíthető :-)))
hát az F1-ben most akciózzák talán még mindig a beállókat, mert a kutya sem veszi, érdemes kivárni, persze az 1,1-1,2 M körüli összeg sem kevés, fél autó... de ha bevezetik itt is esetleg a parkolódíjat, vagy a belvárost korlátozzák, akkor itt sem lesz hely, sok már most sincs...
a környékről a benyomásom - ami szubjektív - az az, hogy roham léptekkel fejlődik. Körülöttünk csupa új házak. Sajnos ennek vannak hátulütői is. Ahogyan körbekocsikáztuk, sétáltuk a közvetlen környéket észrevehettük, hogy nagyon szűkösek az utcák. Rengeteg autó parkol rajtuk, alig lehet elférni. Szóval szükséges lenne egy garázs. Szerintem könnyen előfordulhat, hogy reggel észreveszed az autódon, hogy meghúzták vagy letörték a tükröt. De erről a már ottlakók jobb képet tudnak adni. A garázzsal meg az a gond, hogy drága. Ráadásul nem is kimondottan garázs, hanem inkább beálló. A másik dolog, ami nem annyira tetszik, hogy 1-2 utcával arrébb már korántsem olyan jó a környék. A Röppentyű utca meglehetősen csúnya pár buldózerérett épülettől és ha a másik irányba nézünk, akkor a Reitter F. utca és az afeletti rész egészen a vasúti átjaróig eléggé lepukkant. A környékén munkásszállók és egyéb olyan lakóhelyek, ahol az igazán kultúrálatlan nép fordul meg. Természetesen ők is járják a várost és a közvetlen lakóhelyünk környékét is. Szóval elkerülhetetlen, hogy találkozzunk velük. Az objektív dolgokkal kapcsolatosan egyelőre a zajtérkép tanulmányozását ajánlom, biztonsági szempontok mérlegeléséhez pedig a XIII. kerületi bűnözési térképet: http://policebp13.gov.hu/website/bp13ker/viewer.htm
csak azért, mert az építkezés mocskát nem sikerült eddig feltakarítani, és attól tartok, ien mázatlan fos csempéről (vagy tán már inkább csempéből) nem lehet kitakarítani... persze biztos spóroltak rajta 1-2százezret, mint ahogy a mintateremben a kiválasztáskor még véletlenül sem szereplő tré csapokon és villanykapcsolókon... szal azt is javaslom a díszes Gropius esetében, h a mintatermi kiválasztáskor fényképezzetek le mindent!
hát a zajhelyzet itt a 13-ban nem vmi rózsás (vagy inkább túl rózsás a térkép színei alapján), de ha belső kertre néztek, sztem kategóriákkal jobb a helyzet, itt nálunk egész csend van, zárt ablaknál nagyjából semmi, nyitottnál is egész tűrhető, bár sajnos konstans a terhelés... utcai lakásban nem vtam, azokban az ablak fokozott zajszigetelésű, de maga az épület, meg az E is, elfogja a kert irányába a zajt, és az is segít, h a kert ugye 3,5-4 m-re van felfelé az út szintjétől.
Állítólag a 3. és az engem érdeklő 4. ütemet nem az a kivitelező csinálja, mint a 2. ütemet, amire ti ráláttok, emiatt bízom benne, hogy talán egy fokkal jobb lesz a helyzet... :)
De azt totál bosszantónak tartom, hogy a telefonban mást mond az értékesítő, mint akkor, amikor a papírokat aláírod. Annyival persze meg nem romolnak a feltételek, hogy esetlegesen mégse szerződj, de...
amit viszont F2-eseknek naon ajánlok: próbáljátok meg kideríteni, a közös területekre (bejárat, folyosó, lift) milyen csempe lesz, és verjétek az asztalt, h rendes mázas legyen, vagy legalább sima felületű, vagy olajjal kezeljék le+ az erkélyen is!!!
erre miért van szükség? Van már valami gond belőle nálatok?
A kutyagumi meg szerintem mindenhol probléma a városban. Én eddig úgy láttam, hogy ott a környéken még jobb a helyzet mint a város többi részén. Bár én a kutyatartás betiltását nem javasolnám. Hirtelen egy csomó kóbor kutya lenne illetve hasonló problémákat vetne fel az ilyen jellegű intézkedés. De mindenesetre rájuk hárítanám a tisztítás költségét. Mondjuk beleépíteném az ebadóba :)))
Az adott intézményekkel kapcsolatban annyit, hogy tényleg sok mindent el lehet végezni már interneten, de messze vagyunk még attól, hogy mindent. Az ingatlan értékét meg mindenképpen pozitívan módosítja a környék relatívan jó kiépítettsége. Az, hogy mindent karnyújtásnyira el lehet érni. Biztos vagyok abban, hogy ez valamennyire megnöveli a környék forgalmát. De a körút ettől függetlenül is hatalmas forgalmat bonyolít le. Alapvetően Budapest elég zajos város és mi is egy fokozottan zajos környéken leszünk. Ez az alábbi zajtérképből is látható: http://index.hu/politika/belfold/budapest/zajtrek32982/ "Pesten a körutak mindegyike iszonyatosan lármás: a leginkább a Nagykörút, aztán a Hungária-gyűrű, de a Kiskörúton is komoly a terhelés." Ez ilyen, de szerintem ez is teljesen várható volt, hogy a nagykörúton nagy a lárma:)
Mi ez ellen úgy védekeztünk, hogy a belső kert felé fog nézni a lakásunk. Remélem, hogy ez azért számítani fog valamelyest.
Sziasztok!
Kicsit off leszek.
Egy bébivel otthon ülő lakberendező vagyok. Szeretek tervezni, rajzolni.
Tehát, ha valakinek ötletre lenne szüksége a lakása berendezéséhez nyugodtan írjon.
Persze teljesen ingyen. (van referencia is meg minden)
Üdv!berendezamanka@yahoo.com
hát azért várd meg te is a lakásod átadását, sztem neked is mindennel bajod lesz... a környék szempontjából ha elégedett vagy, jó neked... a villamos alatt sztem 1x nem sikerült felmosni az utat, nyáron amikor elmegy meg lehet fulladni. az árpád híd felé a bicikliút tele van kutyasz...l, a gazdáiknak letörném a kezét (bár én konkrétan a belvárosban betiltanám a kutyatartást, kollektív bűnösség alapján). az, hogy a posta, önkorm, stb. ott van, az annyira nem pozítiv, mert évente néhányszor ha megyek ilyen helyekre, és manapság interneten lehet intézni mindent, tehát csak a forgalmat növeli, meg a szabálytalanul parkoló autókat, a kórház is lehetne 1 utcával arrébb, bár mi belső kertre nézünk, a sziréna annyira nem zavar...
"viszonylag jó idő": minden ragasztó és vakolóanyagnak a normál bedolgozási hőmérséklet 5 fok, kötési idő 24 óra, tehát nem igazán jó, persze van kötésgyorsító meg fagyásgátló, de ez kb. annyira lehet "egészséges", mint a kajákban az E betűsök (lehet, hogy vannak tényleg tökéletes megoldások, de kétség ne legyen afelől, h nem ezeket alkalmazzák...)
amit viszont F2-eseknek naon ajánlok: próbáljátok meg kideríteni, a közös területekre (bejárat, folyosó, lift) milyen csempe lesz, és verjétek az asztalt, h rendes mázas legyen, vagy legalább sima felületű, vagy olajjal kezeljék le+ az erkélyen is!!!
Szerintem soha nem volt életveszélyes ez a környék... Én közel 20 évet éltem a 13. kerületben... Igaz, pár méterrel arrébb, a Duna Pláza tájékán. Továbbá jó látni, hogy ilyen gyorsan javul, szépül a környék és nagyon szerencsés az is, hogy sok minden megtalálható, elérhető a környéken (pl.: posta, önkorményzat, apeh és még sorolhatnám). A kormányzati negyedre nem igazán építettünk, amikor a centrál parkot választottuk leednő lakhelyünknek. De természetesen örültünk volna neki, ha megépül és ez valószínűleg pozítívan módosította volna az ingatlanunk értékét. Sajnos ez most kicsit meg lett kutyulva. Remélhetően gyorsabban lezongorázzák a kérdéses dolgokat, mint a 4-es metró esetében... Mert arra aztán jó pár évet (talán évtizedet is) kellett várni, hogy nekiálljanak... és most is gubancok vannak vele:( Az ablak témára visszatérve pedig teljesen normális szerintem az, hogy berekják őket télre, hogy legalább a belső munkálatokat el tudják végezni. Ugyebár a munkához szükséges megfelelő hőmérsékelet így lehet normálisan elérni. Ez már csak ilyen. Szerintem, ha figyelitek az időjósokat és az aktuális hőmérsékletet, akkor teljesen normális az, hogy kívül is dolgoznak viszonylag jó időben.
elég furcsa hozzászólásaitok vannak.. annyira nem tetszik nektek semmi és mindennel bajotok van... olyan ez, mintha az sztkban a nyugdíjasokat hallgatnám :))))
a remény bennem is él, mert az új társasházak a régi gangos házak lakóit, kedvezs "polgártárzsainkat" szorítja ki, az összes új ház rendes járdát csinál, és gond az önkorm. is így megtesz mindent a fiatal lakók helyben maradásáért... persze az építkezések maguk is hoznak kellemes figurákat, de ha véget érnek, az "építőmunkások" és a régi szimpatikus lakók is eltűnnek...
meg aztán idén már csak kész lesz az M0 északi része és a híd, és akkor a RK-on eltűnhetnek a kamionok, meg tehermentesül a Váci út, Béke út, Lehel utca is, naon remélem!!
a kormányzati negyed elodázása az adópénzünknek lehet jót tesz, de a lakások ára így nem fog szépen felmenni, de ami késik, lehet nem múlik...
mi az első műszaki átadási kísérletnél levertük a vakolatot az erkélyhez közel eső részeken, azt júniusban újravakolták, azóta van pár repedésünk, de ez új háznál természetes....
én környékbeli vagyok eredetileg, hidd el nekem, rohamléptekben javul a környék :)
az önkormányzat melletti parkban, de akár a 10 emeletes házak között is életveszélyben voltál 10-15 éve...
Ha az ember lenyeli a békát és inkább maga megcsinálja a problémás dolgokat és nem idegeskedik azon, hogy egy csomó pénz fizetett ki gagyi munkáért és saját magának kell rendbe tennie a dolgokat, akkor nem rossz az épület, bár a környéken még lehetne javítani, ileltve pl.: a Reál üzlet minőségén (értsd.: kiszolgáló személyzet öltözködése, modora, stb. (gyereket nem szívesen engednék egyedül a boltba, mert lehet hogy egy-két embertől megijjedne...) illetve a bolt tisztaságán és a kínálaton is) Összességében nem olyan rossz a helyzet persze, viszont 1-2 külföldi állampolgárságú lakóval már vannak gondok (hajnali fél négykor óbégat részegen, stb.) múltko láttam, hogy (asszem spanyol) leányzó az egyik emberke, aki szatyorszám pakolja az üres pillepalackokat a kukába, úgy, hogy nincs összenyomva, így az ő két szatyra elfoglalja egy kuka űrtartalmának 2/3-át. Ja és van valaki aki simán a lift elé dobálgatja a cigicsikkjét, de csak amíg nem látom, hogy ki az, mert gusztustalan és pofátlan dolog. Ha nem tulaj csak bérlő, akkor igen hamar bemutatkozom a tulajnak, hogy keressen más bérlőt! :-)
valszínű, az F1 is úgy volt, tehát egyiket sem a lehető legjobb időben vakolták sajna... de mi ilyen szempontból nem szívtunk, de van, akinek totál penész elég sok helyen, víz bejön stb...
a környéktől én jobbat vártam, sajna azt nem néztük meg eléggé...
hát azért lássuk be, az F2 sem lesz sokkal különb... leginkább annyi, h naobb román brigád, gyorsabban, és legalább téglából készül! mert F2 ablakai is bent vannak, de korlát, vakolat ott sincs. és ott online nézhetjük, h valszeg a mi épületeink is (B, F1) hogyan lettek tákolva... szal aki jót akar, ne is vegyen társasházat :)) ha régi, az a baj, ha új, akkor az...
a mi erklyüönktől 5-10m-re építi ööö.. inkább építgeti az orchideát egy olyan 5-10 fős román brigád, úgy 1.5 éve, a szeptemberben elkezdték kiásni az alapot, ma és 2-3 hete elkészültek a vasbetonszerkezettel...
az egy nagyon olcsó épület lesz - mármint költség oldalról...
10 emberrel szerencsétlenek havonta húztak föl egy-egy szintet vasbentonból, és YTONG-on kívülnem láttam, hogy mást használnának...
és amitől lehidaltam, hogy a miután a vasbetonszerkezet elkészült, elsőre rögtön az ablakokat rakták be, azon keresztül járkálva fognak vakolni, korlátot hurcolni az erkélyre, aljzatbetonozni, szóval elég durván fognak kinézni az ablakok a végére...
ja, és valszeg a teljes vakolási munka télen lesz megcsinálva (most hozták a tartályokat) az egy év múlva egyszerűen leesik...
szóval a gropius-minron páros nem a kedvencem, de az orchideát az ellenségemnek sem ajánlanám...
A CentrálPark még tervezés alatti ütemeit néztük ki magunkat, de emiatt a bizonytalanság miatt előre láthatólag egy Orchideás lakást fogunk megvenni. Milyen a környék arra felé (főleg a kis utcácskákra gondolok arra felé)?
Közös költséget fizet (gondolom), mértékét esetleg az szmsz szabályozza, ha nem, akkor ugyanannyi mint a lakóké. Esetlegesen kérhető bérleti díj a reklámfelületekért. Az üzlethelyiség tuti nem a Társasházé, így bérleti díj sincs a társasház felé. Ezen kívül természetesen fűtésért és vízmelegítésért kell fizetnie, ha a ház kazánjáról megy.
Lehet hogy marha nagy hülyeséget kérdezek, de az F1-nek nem származik valami haszna abból, hogy 2 bank is bérel a földszinten üzlethelyiséget? A kávézóról nem is beszélve. Társasháznak ebből nem származik bevétele?