Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2008.04.05 0 0 5032

... és a 4981-es bejegyzésben látható programokon kívül

ebben az évadban ezekben az előadásokban láthatjuk még:

május   7. Emberbarát

május 10. Libikóka (egyetlen előadás májusban)

május 17. Emberbarát

május 31. Emberbarát

Előzmény: oldadore (4981)
oldadore Creative Commons License 2008.04.04 0 0 5031

Kedves Zomborigyorgy5,

köszönjük, hogy jelezted nálunk ezt az érdekes, jó interjút, amiben végre nem csak az életút fordulóinak sablonjairól kérdezik, hanem sokkal többet a máról, a színészetről, a próbafolyamatról, a rendezésről vallott gondolatairól. :)

(bár szívesen olvastunk volna a külföldi tanulmányútja tapasztalatairól is...)

Részletek a Budai Hírlap interjújából:

„- Nagyon sokan szeretik, rettentő energia árad Önből a színpadon. Honnan ez a tűz? Honnan jön ez az energia?

- Nem tudom. Talán abból a munkafelfogásból adódik, hogy másképp nem lehet a nézőkhöz eljuttatni olyan nagyszabású érzéseket, ami egy-egy szerepben van, csak ha saját magad is telelapátolod energiával. Van ezzel kapcsolatban egy kedvenc metaforám: hogyha nem tudod akkorára kinyitni a szárnyaidat, mint amekkora az írott szerep, akkor jobb, ha bele se fogsz, mert akkor a nézők nem fogják átélni.

- Kinyitni a szárnyaidat - ezzel kezdődik a próba?

- Ez az egyik része a próbafolyamatnak – az egyik legfontosabb része, hogy a lelkedet akkorára ki tudjad nyitni, amekkora a szerepé a te elemzésed szerint. És ez energia. Én bennem nincs ennyi energia, ez nem a saját személyes energiám. Az elején, amikor próbálsz, borzasztó fárasztó. Egy – még ismeretlen - ember tulajdonságait és érzéseit kell valamilyen módon föltárni, másrészt minden egyes mondat külön erőfeszítés, mert neked nincsen ahhoz erőd, ami neki evidencia. De amikor ezt a nagyon keserves utat megjárja az ember, akkor utána a szerepé már az energia. Utána nem kell neked izmozni és izzadni, mert halálos könnyedséggel tudod a legpokolibb és a legnagyszerűbb érzéseket is megjárni. Mert az már oda van próbálva, oda van imádkozva, oda van simogatva, tehát akkor már megtörtént ez az egész nagyon bonyolult és sokrétű folyamat. A mindennapi életben ezek nagyon ritka pillanatok, de hogyha valaki ezzel foglalkozik hivatásszerűen, akkor annak tudnia kell akármikor sűríteni és kiereszteni ezt az erőt.

- Az, hogy tanított, rendez kalandvágynak köszönhető, vagy új művészeti kifejezésformákat keres?

- Azt hiszem, nem keresek új kifejezésformát, csak meggyőződésem, hogy lehet jobban, mint ahogy csináljuk. És néha kísérletet teszek rá, hátha sikerül. De nem török-zúzok azért, hogy rendezhessek. Ha valaki azt gondolja, hogy próbáljuk ki, akkor kipróbálom. Néha sikerül, néha meg kevésbé. Nagyon érdekel, mert sok problémám van az általam látott előadásokkal, meg a saját magam által készített dolgokkal is sok problémám volt - és biztos lesz is még. Itt vannak például a ritmusok, nekem ez a vesszőparipám. Egy színházi helyzetben, sokszor úgy érzem, hogy még mindig tart egy mondat, a nézők már réges-rég tudják, hogy miről van szó, de a színészek még mindig játszanak. Ezt nem lehet. Mindig a nézők előtt kell lennünk, mindig valami titkot kell vinni. És ezt nehéz megvalósítani. De ez engem érdekel, ezért kóborolok hol ide, hol oda. Kalandvágynak nem mondanám, érdekel a saját szakmám. Most újra érdekel és ez jó.

- Hogyhogy újra?

- Az utóbbi időben kezdtem elveszíteni azt a szerelmes állapotomat, ami engem a színháznál tart. Az meg nem jó, ha lesz belőle egy megkopott házasság, egy rutinokon alapuló és kissé elfáradt, bágyadt viszony. És ezáltal - hogy sikerült egy kicsit távolabb lépnem és szünetet kérnem - sikerült újraéleszteni, vagy újraéledt magától a kíváncsiság meg a tűz, meg minden, ami kell.”

oldadore Creative Commons License 2008.04.04 0 0 5030

Rítus fotógaléria:

http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=398&cid=31762

Bemutató holnap után, 6-án, vasárnap

de ma és holnap már megnézhető!

Utána látható:

április 9, 20,

május 6, 14 (közönségtalálkozó is), 29, 30,

június 5.

vincere Creative Commons License 2008.04.03 0 0 5029

"Pedig az Anconai szerelmesekre valószínűleg még mindig özönlenének, hiszen az utolsó előadáson a csillárról is lógtak a Radnóti Színházban…
- Remélem, hogy majd még fogjuk játszani, mert mi is szerettük, ők is szerették. Őszintén remélem, hogy még lesz előadás, azt majd meglátjuk, hogy mikor."

úgy legyen! én bármikor megnézem :-)

Előzmény: zomborigyorgy5 (5028)
zomborigyorgy5 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 5028
oldadore Creative Commons License 2008.03.30 0 0 5027

sajnos semmi, de az ötlet nem rossz... :D 

az eddigi két széria és a tavalyi jótékonysági előadás gazdaságilag is jól sikerült, talán akad idén is vállalkozó szellemű producer...  

megpróbálhatnád még feldobni a témát a Portál Anconai topicjában is.

Előzmény: kenzah (5026)
kenzah Creative Commons License 2008.03.30 0 0 5026
Sziasztok! Van valakinek információja arról, hogy esetleg lehet-e reménykedni egy nyári Anconai szerelmesek -ben? :) Esetleg a Vidám-ban? Vagy bárhol? :)
vincere Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5025

május 29? :-)

kb. ez az első időpont, amit be is merek vállalni. teljesen reménytelen. úgyhogy inkább ne is foglalkozzunk vele, de köszi, h. felajánlottad.

off, de én még az Asztalizenét és a Bunbury-t is meg akartam nézni a Radnótiban.

Előzmény: oldadore (5024)
oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5024

mikor tudnád megnézni? hozzak jegyet?

ami pedig azt illeti, hát tényleg nem a színésznőt szeretnénk látni mindenáron.

ám az is előfordulhat - mint már annyiszor -, hogy SzT 'felhozza' a partnerét, mellette jobban játszanak... 

Előzmény: vincere (5022)
vincere Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5023

nomen est omen - ezt a darabot nekem meg kell néznem...

(bár a színésznővel kapcsolatban azért erős kételyeim vannak)

Előzmény: oldadore (5021)
vincere Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5022

még boltba sincs időm elmenni mostanában, nemhogy színházjegyért...

de ez az én problémám :-)

Előzmény: oldadore (5020)
oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5021

május 6. körül lesz a Libikóka bemutatója, jegyek április első hetétől kaphatók - infó a Pinceszínházból :)

oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5020
érdemes lenne előre megvenned a jegyet, mert a Radnóti átrendezett ’új stúdiójában’ az erkély ugyanakkora marad ugyan, de a földszinten csak 3 sor lesz – amint ez a Bálint A.-interjúból is kiderül:

„létrehoztunk egy 170 személyes stúdiószínházat. Ezúttal a játéktér nagyobb, viszont a nézőtér kisebb lesz, körülbelül 140 személyes, mert most nem körben ülnek a nézők, hanem csak U alakban.”

http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=398&cid=31646

Előzmény: vincere (5019)
vincere Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5019

már értem :-)

a Rítust is meg kellene nézni, de mostanában nagyon nincs időm

Előzmény: oldadore (5018)
oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5018

az április 14. az egy neves nap, mint tudjuk ;)

és csak egy pillanatra tűnt úgy, hogy SzT-nek a Rítus-bemutató és a Pinprick forgatás után pihennie lehetne, mert aztán elkezdtem összeszámolni, hogy mi minden jön :) még

Előzmény: vincere (5016)
oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5017
vincere Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5016

:-)

szólhatok, akkor majd megpróbálok odafigyelni rá.

nehéz követnem ezt a sok filmet!

a Parát mindenképpen meg akarom nézni.

azt nem értem, április 14. után kinek és miért lesz pihenés, ahogy írod...

Előzmény: oldadore (5015)
oldadore Creative Commons License 2008.03.28 0 0 5015
éljen a másik Topicnyitó Alapító Tag tettestársunk is! :D

(én meg jól átmentem az 5000. bejegyzésen, észre se vettem volna :(  )

Vincere, szólnál, ha megjelenik az IMDb-ben a Pinprick?

meg aztán júniusra várjuk a Para bemutatóját is... :)

Előzmény: vincere (5009)
oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5014

... ésaztánmégottvan májusban a Valami Amerika 2 forgatása... ennyi mindent felsorolni is nehéz :D

Előzmény: oldadore (5013)
oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5013
ha csak nem a májusi pinceszínházi Libikóka bemutatóra kell gyors ütemben felkészülnie...

de hát ez így van jól, mert már mióta várunk arra, hogy sok-sok előadásban láthassuk... :-)

Előzmény: oldadore (5012)
oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5012

és április 14-én... ;))) már pihenés! :)

oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5011
talán majd április 13. után, a forgatás végeztével veszik adatbázisba
Előzmény: vincere (5010)
vincere Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5010

azért érdekes, h. abszolút semmi nincs erről a filmről az imdb-n.

pedig nagyon izgalmasan hangzik!

Előzmény: oldadore (5007)
vincere Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5009

micsoda filmes fejlemények!!!

éljen az 5000!!!!

oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5008
sőőőt !!!

„Herendi Gábor Valami Amerikájának második része körülbelül két hónap múlva, májusban forog, és megtudhatjuk belőle, hogy mi történt a VA szereplőivel az ötös lottónyereményük és az áhított filmjük leforgatása után. A film alapvetően vígjáték, sok zenével. A VA 2 költségvetését 360 milliósra tervezik.”

Filmhu, 2008.03.18. –

http://www.magyar.film.hu/object.f5c90bb6-f3a7-413e-b070-a4559803ce63.ivy

oldadore Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5007

"Filmet kéne forgatnia, ha az eddigi tendenciát követjük. 2001. Valami Amerika 2003. Magyar Vándor, 2005.?"

Kriszta108 ezek szerint nem hiába mantrázott :) 2005. júniusában, SzT-nek azóta már - a Para után - ez a második forgatása :))

"Március 10-én indult a Pinprick című, angol nyelvű (magyar szinkronnal) családi thriller forgatása Erzsébettelken, egy budai hegyen álló villában.

A filmben a két angol színésznő, Rachael Blake és Laura Greenwood mellett három magyar színész kapott főbb szerepet: Nagy Ervin játssza a kissé gyanús, ám sármos fiatalembert, míg Rátóti Zoltán a család életéből frissen kivonult apát, akinek a helyére tör a betolakodó.

Szervét Tibor pedig az anya aktuális szeretőjét alakítja, aki egy közösségi házban karatetanár.

Daniel Young, író-rendező: „Olyan filmet akarok csinálni, amelyre ha beülnek az emberek, magával ragadja őket a történet, a karakterek, a látvány, és lesz min elgondolkodniuk utána.""

Filmhu, 2008.03.26.

http://www.magyar.film.hu/object.d1b8a972-ddb5-4e47-961e-814b14c45aa6.ivy

ColinCrazy Creative Commons License 2008.03.27 0 0 5006
:))
Előzmény: oldadore (5005)
oldadore Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5005
gratulálok a Topicot Nyitó Alapítónak is!

ezt a topicot

létre 

KELLETT

hozni!

Előzmény: ColinCrazy (5003)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5004

"a Szentisvánnapi színlapot már sikerült megkapnom egy szintén ’csakolvasókedvestopictagunktól’ :-), köszönöm"

jaj, de jó! :)) és mért nem nyilatkozik meg tettek mellett szavakban is ez a kedves topiclakó?

Előzmény: oldadore (5001)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.03.26 0 0 5003
azta, ötezer!!! éljen SzT!!!
Előzmény: oldadore (5000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!