tegnap derült ki, hogy a férjem mégsem utazik szombaton.(úgy volt, hogy 1-2 hétre elmegy (üzleti út) -arra gondoltam, hogy nagyon jó lett volna egy össznépi találkozót szervezni-persze csak ha mindenkinek ok.
most az a helyzet, hogy talán nov. közepén repül...
Pár ismerősöm reklamált, hogy nem töltöttem fel olyan képeket, ahol én is látszódom. Hát most az ő igényeiket is kielégítettem. És ha esetleg ti is kíváncsiak vagytok rám tokyoi háttérrel, akkor ezt töltsétek le. Oolong in Japan Persze sztem annyira nem érdekes..... :)))
Egyébként Oolongnak is mondtam már, hogy a beszámolója valahogy közelebb hozta Japánt. Többé nem olyan elérhetetlen, távoli, rejtelmes. Sokkal emberközelibbnek érzem már Tokyot is, és ez nagyon jó érzés. ^^
Én meg piros fákról, meg kőlámpásokról álmodom már péntek óta...
Oolong klassz élménybeszámolót tartott, rengeteg képpel, de én hirtelen nem is tudtam mit kérdezni tőle, mert igazából a fejébe akartam látni, hogy mindent tudjak, mindent átéljek. A sok kép segített.
Jajj....igen..."ismerős" képek... Tényleg visszavágyom. Sőt, nehezebben állok vissza mint gondoltam. De Sárkány és Geisha olyan arik voltak, hogy főztek nekem "köszöntő" vacsit még isteni süti is volt! :) Ez azért sokat segített. Meg valójában csak most fogom fel, hogy vazzzzz tényleg voltam ott! :) Ez elég hülyén hangzik, de így van... És az még a nehéz, hogy minden ruhám kimossam, mert abban még japán kosz van... :))))))
Üdv itthon!!!!! Gondolom nagyon visszavágyol, el fog tartani egy ideig:))) Öcsémék ugyanezt mondták mint te, mikor hazajöttek, hogy vissza kell menni. Persze ők csak Sendai és környékén voltak, Tokióban összvissz. egy teljes napot (az elsőt és utolsót).
A képeket köszönöm megkaptam, várjuk a többit is!
Beteszek ide pár sendai-i fotót neked és a többieknek, Tokióról és Kiotóról te majd gondoskodsz:)) le kellett kicsinyítenem, mert hatalmas méretűek. Sendai Tokiótól északra fekszik kb. 300 km-re az óceán partján, 10 milliós nagyváros, az 5. legnagyobb városa J-nak és a legzöldebb (!). Hasonlóan Bp-hez, egy folyó választja el középtájt (de nagyon keskeny), egyik oldala lapos, a másik hegyes-dombos, zöldövezeti-kertvárosi rész. Egy nagy egyetemi campus-sal rendelkezik, de csak természettudományi karokkal. Nagyon szép, messze nem olyan zsúfolt, mint a többi nagyobb város és sok fiatal kerékpárral és robogóval közlekedik.
(megjegyzem, szívem csücske JUI (Vidoll énekese) innen származik, itt született, itt nőtt fel és az első 3 zenekara még itteniek, de KuRt-ék is innen valók:)))
Talán karácsonyra már ott lesztek.... Hall az ember mindenféle rémhíreket hasonló estekről. Remélem minden rendben lesz.
A legnagyobb gond Bp.-el az, hogy szállásunk nincs, pénzünk meg kevés. Nálunk van sok ágy, itt lehet aludni, akár 10 embert is el tudok helyezni. Na meg nekem MINDIG megfájdul a fejem a fővárosban. Azt hiszem nem bírom a klímát... A többiek nevében csak ennyit tudok nyilatkozni.
Jíí, köszöntünk itthon, és elhiszem, hogy vissza akarsz menni... A japi haverod meg nagyon édeees :))) így gondolt rád... oolong, én is szeretnék veled találkozni!!!! Kíváncsi vagyok nagyon, miket láttál, csak mostanában suli miatt lehetetlen, iszonyú nagy a hajtás :( De majd ha ráérsz, és van kedved, megbeszélhetnénk egy talit nov. eleje fele-akkor van őszi szünetem, de majd priviben is írok még :) jah, és az emailcímem átírva és láthatóvá téve ^^