Keresés

Részletes keresés

Fklari Creative Commons License 2008.01.21 0 0 661
Szia!

A bolti tejhez annyit hozzátennék, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy, bár mindenfajta bolti tejjel "dolgozik" a kefírgomba, mindegyik megalszik tőle (kivéve természetesen a tartós, UHT tejeket), de vannak olyan bolti tejek, amelyekkel nagyon car lesz az íze. Ugyanakkor vannak olyan típusok is, amelyekkel alig különbözik a kefír íze attól, amit igazi bocitejből csinálsz. Ami a lényeges különbség, hogy a bolti tejet nem kell felforralni előtte, a bocitejet meg igen.
Előzmény: citera (660)
citera Creative Commons License 2008.01.20 0 0 660
Működik a gomba :). Már meg is ettem az első adag kefírt. Először úgy tűnik mintha nem akarna megalvadni, de az utolsó 2 órában szalonnássá válik, kavarás előtt a savót is lelehet róla önteni. Bolti tejjel is dolgozik. Egyszer majd kipróbálom, hogy tejporral műkszik-e? :)
Előzmény: Monybaba (654)
livingSTONES Creative Commons License 2008.01.20 0 0 659

Kedves Monybaba,

ha még aktuális a kefír-gomba ajánlatod, én igényt tartanék rá.

Kérlek jelezd vissza, hogy hova mehetek érte és mikor.

Köszönöm,

Üdvözlettel,

Herr Katalin

3. ker. Budapest, Szentendrei út.

katalin.herr@gmail.com

70/77-6-77-77

Előzmény: Monybaba (654)
hakaj Creative Commons License 2008.01.10 0 0 658

szerbusztok!új kefírfogyasztó vagyok, így szeretnék kérni  valakítől gombát.pesten-

budán. köszönöm.

havelina Creative Commons License 2008.01.06 0 0 657
A kefirt postan is feladhatod. Muanyag zacskoba (olyan, amit le lehet zarni) kell egy kis tejet es a kefir gombat tenni es egy kiparnazott boritekban, vagy kis dobozban elkuldeni (biztos ami biztos, en dupla zacskoba teszem, es ragaszto szalaggal meg korbe ragasztom, nehogy szivarogjon).
Telen egy hetet is kibir ily modon csomagolva.
En tavaly kuldtem anyamnak kefirt ilymodon az USA-bol Budapestre, es tokeletes allapotban megerkezett (feladastol kezhez kapasig egy het).
Persze nyari kanikulaban nem ajanlanam ezt a szallitasi modot, mert a kefir nem birja a nagy meleget.
Előzmény: pipilány (656)
pipilány Creative Commons License 2008.01.04 0 0 656
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Valaki kefirgombát szeretne kapni tőlem Pápáról, mert egy hozzátartozója nagyon beteg, s ebben van az utolsó bizodalmuk is.
Elég nehézkes a megoldása (én messze lakom), s ha akadna valaki a környékről, akinek van, és szívesen adna, akkor megoldódna a probléma :)

A mélcímem publikus
Szép napot!

Köszönöm :)

kisidi Creative Commons License 2007.12.19 0 0 655
Én voltam a filmjölkös. Nekem sem sikerült. Megkérdeztem a svéd gyártót, hogy hozzá lehet-e jutni oltóanyaghoz, hát nem, sajna. A fajta megvan, csak nem tudom beszerezni, ill. hogy hol kereshetném, és az arányokat sem tudom. De azt talán ki lehetne kisérletezni. Pedig literszám innánk itthon is, mert a legfinomabb ami létezik tejtermékben.
Előzmény: mgy (653)
Monybaba Creative Commons License 2007.12.09 0 0 654
Egy adag kaukázusi kefír készítéséhez alkalmas gombát Óbudán (III. kerület) szívesen átadok valakinek - természtesen térítésmentesen :-). Én is úgy kaptam, de nagyon jól tartom őket, mert triplájára fejlődtek... :-)
mgy Creative Commons License 2007.11.21 0 0 653
Tettem egy próbát a filmjölkkel (valaki pár hete kérdezte). Sajnos csak aludttej lett a végeredmény. Pedig nem bánnám, ha ezt is lehetne otthon szaporítani, annyira finom! :(
vaszonszemely Creative Commons License 2007.11.16 0 0 652

Habár lerágott csont már, szerintem éppen az a garasoskodó, aki mindenből pénzt akar csinálni.

Lényeg: én tudnék egy adag kefírgombát szervírozni annak, aki a ínyugati közelébe eljön érte. (Én a kefirgomba.hu-n jutottam hozzá egy nagyon kedves hölgy révén, de már igencsak elszaporodtak.)

gittabenkoe@hotmail.com

beetee Creative Commons License 2007.11.14 0 0 651

Látod, így is lehet! Az Index fóruma és ez a topik főleg nem a haszonszerzésről szól.

De adtál egy ötletet.

itt is lehet érdeklődni gombatenyészetek után

A kefirgomba.hu fóruma.

Előzmény: --Roland-- (650)
--Roland-- Creative Commons License 2007.11.13 0 0 650

Sziasztok kedves továbbra is panaszkodók!

A fukar,garsoskodó fórumosok figyelmébe ajánlom a következő linket:

http://www.expressz.hu/ingyen/showAdvert,6189978,28,1.html

Örüljetek! :DDDDDDDDDDD

Tengermély tiszteletem!

Motun Creative Commons License 2007.11.13 0 0 649
tiger
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.11.12 0 0 648
Támogatólag egyetértek véleményeddel!
Előzmény: macimoci (647)
macimoci Creative Commons License 2007.11.12 0 0 647
Szerintem nem szorulunk rá, meg tudjuk védeni magunkat!
Előzmény: beetee (646)
beetee Creative Commons License 2007.11.12 0 0 646

Én is ingyen kaptam anno, aztán én is osztogattam ingyen. Most éppen nincs, de azért jöttem ide, mert szeretnék újra.

Szóval keresek.... fdaninak mindjárt írok is. :) Ha neki most nincs, akkor pedig előre megköszönném, ha jelentkezne olyan, akinek aktuálisan van feleslege!

Szénégető! Ha tényleg ennyire zavar, akkor szólj be az Életmód moderációs topikba! Oda tartozik ez is. Biztos vagyok benne, hogy törlik az alábbi napok ide nem illő kereskedelmis hozzászólásait.

Előzmény: szén/égető (645)
szén/égető Creative Commons License 2007.11.07 0 0 645

Kedves Rolland

Én valojában nem azért vagyok mérges mert te pénzért adod a gombákat hanem ,hogy nem itt kellene ezt tenned.Vannak megfelelő oldalak:apróhirdetések,aukciok,bazár stb.,ezeken az oldalakon probálkozz.Én is néztem ilyen oldalakat és láttam az árakat.Amugy olcsobban is lehet gombához jutni.Lehet te pénzért vetted,de ha pénzért szeretnéd tovább adni ne ezen az oldalon tedd.Köszönöm megértésedet.Remélem majd rájössz ,hogy ez csak egy rossz kezdeményezés volt ezen az oldalon.

Üdv Szénégető

Még mindig sok a gomba ha valaki kér akkor írjon .Vagy személyesen vagy postán   tudok adni. 

Üdv .Szénégető     

Előzmény: --Roland-- (639)
f_dani Creative Commons License 2007.11.07 0 0 644
(elnézést mindenkitől... ez a fórum kicsit eklektikusan viselkedik...)

Én erkölcsi okokból ingyen adom. Viszont piacgazdaságvan :P Ebben az esetben viszont...vajun tud-e számlát adni? :PPP
Előzmény: vesztergom (637)
f_dani Creative Commons License 2007.11.07 0 0 643
Én erkölcsi okokból ingyen adom. Viszont piacgazdaságvan :P Ebben az esetben viszont... <a href="http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0200043.TV&kif=sz%E1mlaad%E1si+k%F6telezetts%E9g#xcel" target="_blank">vajon tud-e számlát adni</a> :PPPPP
Előzmény: vesztergom (637)
f_dani Creative Commons License 2007.11.07 0 0 642
Szélsőséges esetben megoldható az átvétel Püspökladányban, Biharkeresztesen[/size] illetve [size4]Nagyváradon...
Előzmény: f_dani (641)
f_dani Creative Commons License 2007.11.07 0 0 641
Engem nem különösebben érdekel, ha valaki pénzért adja, az nem az én dolgom, viszont én ingyen szeretnék adni valakinek, mert iszonyat gyorsan szaporodnak az enyémek :) valószínűleg jól érzik magukat nálam, mert 1-1,5 hét alatt duplázódnak, úgyhogy most épp alszanak :)

Szóval,

Kefirgombát ajánlok elvitelre, ingyen - akárkinek, aki eljön érte (Budapest, XIX.ker)

Érdeklődni e-mailben lehet a fdaniel {kukac} altavizsla {pont} hu címen.

Én azt preferálnám, ha befőttesüveggel, tejjel érkeznének a jelentkezők. Esetleg műanyag-szűrőt tudok importálni olcsóbban az itthoni árnál, de ez attól függ, van-e éppen a piacon :)

Készítettem egy oldalas tömör leírást is a kefirgomba "tartásáról", azt is szívesen odaadom.
macimoci Creative Commons License 2007.11.06 0 0 640
Kedves Roland !

Nem az a gond, hogy te pénzért adod a gombát, hanem az, hogy itt teszed azt!
Vedd már észre, hogy ez a topik nem erről szól! ha kereskedni akarsz miért nem mész a vaterára?
Előzmény: --Roland-- (639)
--Roland-- Creative Commons License 2007.11.06 0 0 639

:)))))))))))))))))))))))))

Kedves szén/égető!

Mint már lejebb is írtam, Te nyugodtan osztogasd a "picinyeidet" ingyen ne csak veszprém megyében hanem az egész országban,sőt még a határon túliakról se feletkezz meg!!!

Nem tudom mi a bajod azzal, h én mit csinálok.

Te azt teszel amit akarsz én se szólok bele se a Te se senki dolgába.

Szerintem mindenki értelmes ember aki ezt a fórumot olvassa és képes eldönteni, h mit szeretne.

Lejjebb már arra is utaltam, h ebbe a "nehéz egészségügyi időkbe" én is pénzért vettem a gombát.

Felhívom minden kedves olyan olvasó figyelmét, akik nem szeretnének venni gombát,hanem ingyen szeretnének hozzájutni,akkor forduljanak bizalommal szén/égető kollegához!!!

Figyelmeteket és megértéseteket köszönöm!

Előzmény: szén/égető (638)
szén/égető Creative Commons License 2007.11.06 0 0 638

Üdv.Mindenkinek Sziasztok.

Ezelött egy pár héttel kefírgombát kerestem.Ugy láttam,sőt ha  jól emlékszem mindenki probált egyik a másikon segíteni ,hogy gombához jusson.Most amikor én is szeretném nagy örömmel bejelenteni,hogy van felesleges gombám (mivel az a pár hét alatt sokan lettek a,, picinyeim "a gombáim),mit látnak szemeim egy Rolland nicknevű fazon pénzért ÁRULJA..Ez már több mint felháborító.Vagy én nem értettem valamit egy adag gombát 1000ft-ért.A pofám leszakad.Ez szerintem össze téveszti ezt a topikot valami nyegle aprohírdetésí oldalal.Tisztelt topik olvasok ,ha tehetném és modomban álna kitiltanám ebből a topikból,menjen az aukcios oldalra vagy a hírdetésire.Ez már döfi van mersze az ürgének.Mindegy nem is ezért akartam írni.

Tehát aki szeretne kefír gombát Veszprém megyében az írjon,természetesen igyen+postaköltség nem PÉNZÉRT!!!!!!!!Már megint felhuztam magam.

Kedves Rolland remélem tényleg csak eltévedtél ezen a topikon.Amennyiben tévedek nagyon gyorsan fejezd be a kefírgomba árusítását.Mi az itteni olvasok még egymáson szeretnénk segíteni ezekben a nehéz egészségügyi idökben ,amikor a gyogyszerek méreg drágák.Remélem a gombák árát majd gyogyszerre fogod költeni.

Üdv.Szénégető

Üdv mindenkinek. Bocsi de ez már több a soknál.

Szénégető

vesztergom Creative Commons License 2007.11.05 0 0 637

Pusztán a naív és a gombákat nem ismerő új emberek kedvéért írom le, és hogy lássák tisztán a helyzetet:

-Azt hogy a gomba milyen jótékony hatással van azt nem kívánom most részletezni, erről elég sok infó van a fórumon és különféle oldalakon.

-Amiről már kevesebb infó van, hogy mennyit szaporodik a gomba: Kb. 3-4dl kefír készítéséhez elegendő gomba ~max.2hét alatt szaporodik annyit, hogy el lehet vele kezdeni ismét egy 2,5-3dl tej "kefíresítését" (azaz kb.1 evőkanálnyit.) Tehát ez kerülne 1000forintba Rolandnál + postaköltség.

Remélem Roland nem fogsz úgy járni, hogy kérnek tőled gombát póstán, úgy hogy a címzett fizeti az 1000forint gomba- plusz a pósta kölséget mikor megállapodtok. Csak éppen a címzett "valamilyen oknál fogva" éppen elfelejti átvenni az érkező csomagot... Mert ez esetben neked fog sokba kerülni a jó pénzért adott gomba...

Én pusztán a jótékony hatása végett sem, adom pénzért, mert örülök, hogy valakinek ezzel is tudok segíteni a gyógyulásában, vagy közérzete javulásában, de nem kívánom tovább részletezni.

Előzmény: --Roland-- (634)
--Roland-- Creative Commons License 2007.11.05 0 0 636

Elnézést kérek mindenkitől!

1 ropi = 1 ezer forint

Fklari Creative Commons License 2007.11.05 0 0 635
Szia kedves Roland!
Engem személy szerint kevésbé az ára, jobban a stílus zavar. A ropiról csak az jut eszembe, hogy boltit kérsz, vagy süssek Neked?
Előzmény: --Roland-- (634)
--Roland-- Creative Commons License 2007.11.04 0 0 634

Sziasztok Kedves Panaszkodók!

Ha akarjátok akkor nyugodtan osztogassátok ingyen a gombát, én nem ezt teszem,mivel én is ennyiért vettem és ennyiért is adom!

Nem hiszem h 1 ropi bárkinek is problémát jelentene,de ha Ti ingyen osztogatjátok hát tegyétek a Ti dolgotok!

Én senkire se fogom rátukmálni,de ha valaki tőlem szeretne akkor pénért fogok neki adni és nagyon sajnálom ha ez titeket zavar de ez van.

Fklari Creative Commons License 2007.11.04 0 0 633
Sziasztok!

Nagyon szeretnék kaukázusi kefírgombát. Budapesten, a XV. kerületben lakom. Ha van valaki, akinek elérhető távolságban a közeljövőben lesz gombája, esetleg el tudná küldeni postán, kérem, jelezze! Mail-címem: farkasklara@na.hu
Előre is köszönöm!
macimoci Creative Commons License 2007.11.04 0 0 632
Nem a te csomagodról volt szó, az tényleg +jött időben, de hidd el nem a kisujjamból szoptam, hanem a tapasztalat diktálta. Nemrég kapott apám 1 hivatalos levelet,
Mohácsról röpke 2 hét alatt ért ide.
Előzmény: kulináris kóstológia (631)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!