Keresés

Részletes keresés

krist Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1206
Addig ne emlegesd amíg nem tudom hogy jutok ki. :)))
Előzmény: zakatool (1204)
krist Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1205
Nicsak mit találtam: http://www.dannycarey.org
Ott pedig a philosophy és a science/occult menü.
Ismerős a koponya? :)
zakatool Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1204
http://www.youtube.com/watch?v=qR6cWXSfR1I&search=meshuggah

ezt egy fórumon találtam, majd kimultam, ha ilyenek lesznek prágába...
zakatool Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1203
annyira
zakatool Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1202
http://www.deathball.net/notpron/

na szóval, sztem ez lehetett egy alapötletadó, vagy ha nem, akkor is hasonló, csak nem annyit "cooltool":) (ettől a szótól hányingerem lett)
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1201
Frászkareszt, ha megvan a borítós rejtvény megfejtése aszerint kell mixelni a nótákat és az adja ki az új albumot. :) Na az durva lenne. :)
Előzmény: zakatool (1193)
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1200
Öjjjdezsír. :))))
Én olyat értek, hogy: Listen to your mother, your father was right...blablabla még ott van valami.
Előzmény: zakatool (1175)
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1199
Igen, pont ez a szép hogy mindkettő. De kapok is valamit a pénzemért, ha már megvettem. Gondolok itt arra, hogy mégha nem is jön be a zene, legalább a borítóval elvagyok. :) De az is bejön. :)

Itt a példa, hogy nem perelni kell a letöltögetőket, hanem olyat csinálni amit muszáj megvenni, mert jó nézegetni, tapogatni, hallgatni. Szagolgatni ugyan nincs értelme, bár ki tudja, úgy még nem teszteltem. :)))

Még apám és anyám is elvitték a borítót vagy egy fél órára megnézegetni, pedig olyan távol áll tőlük a téma mint Cthulhutól az elsőbálozás.
Előzmény: Zeusz (1190)
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1198
Lélektripper. :)))
Az egy igen kemény betegség. :)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1197
valakinek a tool, sok mindent mondó zene:)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1196
valakinek tool sok mindent mond egy zene
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1195
Egyesek tool sokat képzelnek bele ebbe a zenébe...
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1194
ez a dallamok világa.
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1193
ja és simán lehet igazatok, akár az is lehet, h a régi albumok témáit tördelték szét és ennél az albumnál főleg a fejtvényeken gondolkodtak, h aztán a megfejtéssel, mondjuk egy internetcímhez juss vagy vmihez, ami elvezet az igazi albumhoz, nem tudom. Én ennek örülnék a legjobban, 2 tool egy év alatt még gombócból is sok.
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1192
ezt mind tudom én is, csak egy pár dolog:

1. le merem fogadni, h a tool rakta ki az albumot, mivel ponotsan 11 nappal a megjelenés elött került ki netre:) és ha valaki kutakodott az albumon, akkor tudja,h ez vicces vagy nem.
2. az emberek anélkül is megvették volna, ha nem lenne rajta a lencse, ha csak szép képek lennének benne, max egy nagyon kevéssel kevesebben
3. én egy fajta vegyített dolgot képzelek el: tele rakták nagyon jó kis fejtvényekkel az albumot, hogy valóban meg is vegyék az albumot ill. emellett legalább gondolkodik a nép, vagy drogozik:) és sokkal inkább érthetővé válik a hangulat
4. toolék mindig aszonták, h a zene a lényeg, úgyh akár a negtív oldal is lehet az igaz.
angyalhentes Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1191
Ha nem hallgattam meg otvenszer, akkor egyszer sem. Nem erzem semmifele masik valosag jelenletet. Sot, igazibol az egyiket se nagyon. :)

(A Lateralus elso hallgatasra is teljesen mas, mint az Ænima.)

A trippelesbol meg ugy tunik, kinottem.
Előzmény: zakatool (1187)
Zeusz Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1190
Amúgy haggyad a hentert, vannak emberek, akik erre nem fogékonyak, míg mások nagyon. És azér is haggyad a hentert, mer egy egyetemre jártunk.

Két dolgot tudok elképzelni, mert nálam azért a Toolnál semmi sem olyan száz százalékig tuti, mint Neked, kedves zakatool.

1) Mindenben igazad van, van belső megfejtés, Maynardék kitalálták ezt az egész egymás után felvett jobb-balra mixelt szám témát, az összes vonatkozást _akarattal_ tették bele a borítóba, minden kis image szarság direkt van benne.

2) Semmiben nincs igazad, és ez az egész csak marketing. Ugyanis mitől veszik meg az emberek az albumot? A zene már kint van a neten, tehát azért nem. De az artworkért igen! Egy nagyítót nem lehet feltenni a netre, és nem is lehet letölteni. Ha tehát az emberek elkezdik használni a nagyítót, akkor tulképp könnyen beleláthatnak akármit is, ezt pedig az interneten megbeszélik, a többeik (letöltők) kíváncsiak lesznek, és rohannak vásárolni. Makes sense?

És én a toolról mindkettőt simán el tudom képzelni. Voltak itt az emberek átbaszva toolilag, ment a "Ne higgy el semmit" politika is. Szóval? Bármelyik lehet. Bármelyiket alátámasztod, és mondom az ellenérvet rá. Mindkét oldalról. EZ jellemző a Toolra.
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1189
szar, mer excell nehéz volt, meg az access is, h rohadna meg:), legközelebb már fogok rá készülni:). sztem sok mindenkinek nagy meglepi lehetett, mer tényleg nem volt könnyű enyhén szólva, én meg még emeltezni akartam:D. lehet, h ezt is úgy kellett volna átérezni, mint a toolt, de nem ment, mer csak egy vicc, egy rossz vicc.:)
Zeusz Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1188
Inkább aszongyad, milyen volt az érettségid. Lélektripper!:)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1187
angyalhentes:ne dumálj, hallgasd meg többször!tényleg megéri, legalább több próbálkozást. és ne azon járjon az agyad, h ez erre hasonlít, meg arra, mer anno a laterlussal is ez volt a probléma, h jajj, ez olyan, mint az aenima, és totál nem. ez az album egy audiovizuális lélektripp, amit át kell érezni, egy teljesen más valóság.
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1186
valakinek van tippje, h miért van szétesve a 2ik képen az a járat?talán köldökzsínór?hmm...
Zeusz Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1185
Ez egy kicsit agyonbasz...

És ez az én életem...
angyalhentes Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1184
Amikor eloszor hallottam a Vicarioust, arra gondoltam, ez a Schism gyengebb verzioja, de aztan folytatodott az "Ami a Lateralusbol kimaradt" resszel, es alighanem ez nekem mar eleg volt ahhoz, hogy latatlanban se bizzak a szokasos Tool-fele tulmisztifikalt dumaban, ami ragacsos ektoplazmakent koveti oket a rajongoi oldalakon.

De semmi gond, remelem, negy ev mulva hatha megint odafigyelnek a zenere is, nemcsak a puzzlere.
Előzmény: zakatool (1183)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1183
én a legeslegelső Vicarious hallgatásomnál ásítottam és majdnem bealudtam a 7 perc aladt, aztán sokat hallgattam. a szöveg miatt azt hittem, hogy elmentek egyszerűbe (things die meg mittomén) és most meg ott tartok, h a számhoz van egy kép.várom a klippet:D:D
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1182
és sztem az utalások felerősítik a zenei élvezetet, majdnemhogy az albumban élsz és télleg lapozgatni is akarod az albumot, ahogy maynard mondta (bár én először nem így képzeltem:))
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1181
Érdekes én még mindig nem tudok megválni tőle. Túl (Tool) elfogult lennék vagy tényleg tetszik? Asszem tetszik, különben nem hallgatnám folyamatosan. Pont ezek miatt az kis hülye részletek miatt amit közben fedezek fel (úgy mint a képeken).
Ha már a borítóképeknél tartunk - először jólnevelten átnyálazod a nagy egészet, tök átlagosnak tűnik, aztán a szemed elé teszed a két lencsét (felteszed a fülhallgatót), tisztán kivehetőek lesznek a részletek és napokat töltesz el csak nézelődve.
De mondjuk a Lateralus óta keményen rászoktam a zajzenékre úgyhogy ne hallgass rám. (Amúgy se fogsz.)
Előzmény: angyalhentes (1179)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1180
amúgy azt elismerem, h pl. a rosetta stoned riffje a Third Eye riffjének egy tört változata, csak kihagytak egy ritmust, de ettől függetlenül zseniális és apuzzle megoldása abban a számban rejlik. a Toolnál semmi nincs véletlenül és ezzel sztem nem élnének vissza soha, ha saját maguktól lopnak riffet, akkor annak van vmi oka és talán az a dolog, h lehet, h ez nem is az igazi album még mindig és ez nem egy vágy, csak ez is következtethető az egészből. ehhez az albumhoz máshogy kell hozzáállni és akkor egy idő után megadja magát. idáig minden toolnál ez volt, "az előző jobb volt, ez egy szar", mert mindig valami újat csináltak és szokni kellett, ez van, watch the weather change és kész.
angyalhentes Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1179
Engem ez az album meg arra sem kenyszerit, hogy folyamatosan hallgassam, mint ahogy a tobbi tette. Aztan enfelolem lehet mindenfele utalas rajta, nalam az sem menti a zenei otletek szinte teljes hianyat.

De hat en mar csak ilyen felszines ember vagyok.
Előzmény: zakatool (1178)
zakatool Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1178
mindenesetre nagyon durva dolgok vannak ezen az albumon és ezt a nagy tool kétkedők sem tagadhatják. minden egyes pixel és hang egy újabb utalásnak fogható fel, amit végtelenszámú dologgal lehet párosítani, összehasonlítani, szinte a teljes drog és spirituális irodalom elolvasására kényszeríti az embert az album, nekem kicsit a notpron nevezetű játékra hasonlít a dolog, amit kb. fél évig bírtam, de tovább nem. Ellenben ez kurva jó:))) vmi nagyon beteg dolog áll a háttérben és ha ráadásul tényleg az az ötlet beigazolódna, h egy új album követné ezt közvetlenül, akkor lehet kicsit elmennék szabadságra pár évre. eszemnt dolgok ezek, amit soha nem hittem, h megkaphatok egy albumtól:)
krist Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1177
Azaz hallgatom na.
Előzmény: krist (1176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!