Megint legyoztuk a Szeged, igy akkor donto a pecsi kupan holnap, az OSE ellen.
Eddig mindig a 4 legios + Plezer kezdett, kivetel, amikor Hilliard bezeg volt. Persze ezek meg edzomeccsek, de lehet Lazics is ugy gondolja, hogy egy neger amerikai legiosnak fejben is, meg egoban is fontos, hogy kezdo legyen.
SZÉP VOLT FIÚK,VOLTAK SZÉP KIDOLGOZOTT HELYZETEK ÉS AMIKOR KICSIT KÖZELEBB JÖTTEK ÚJBÓL ÖSSZEKAPTUK MAGUNKAT A CSERE PAD IS SOK PONTOT DOBOTT,ÉN ELÉG BIZAKODÓ VAGYOK HOGY ÖSSZEJÖN VALAMI NAGY DOLOG MERT JÓ LENNE TELTHÁZAS MECSEKEN KINT LENNI,SOKAN KIVAGYUNK ÉHEZVE MÁR
Szombati online közvetítést láttam csak, de az alapján tetszett amit láttam. A 4 légiós közül Martin kivételével mindenki meggyőzött, viszont magas poszton Rolival, Csorvásival olykor Forddal kiegészülve bőven belefér ha nem 20 pontos 15 lepattanós centerünk van, szóval akár ő is abszolút működhet.
U23-as játékosoknak viszont elég nehéz helyzetük lesz, itt nyilván sok másik csapat sincs könnyű helyzetben, de én szkeptikus vagyok, hogy ők mennyire nyújtanak olyan teljesítményt amivel pályán lehet őket tartani, márpedig pályán kell tartani őket.
Jó lesz ez, van még pár hét lehet csiszolódni aztán uccu' neki, előre a playoffért.
Tetszett, amit csütörtökön és tegnap láttam. Ford, Hilliard és Price extra légiós, utóbbi biztos mindig el fogja vállni a kiélezett helyzeteket, de nekem a másik kettő is nyerő típusú játékosnak tűnt.
Martin brusztolós, jól védekezik, inkább ez lehet majd az erősségének, de a 10 pontját ő is oda fogja tenni támadásban.
Krnjajszki ott van a Falco válogatott magyarjai utáni legjobb magyarok csoportjában, Rolit tudjuk, Csorvási is jol szállt be tegnap.
A csapat egység, kémia rendben van, Lazicsnak van anyaga a jobb szerepléshez, nem akarom elkiabálni persze, de ez a csapat nem playout és alsóház szintű, az utóbbi pár év legjobb keretének néz ki szerintem. Persze, hogy ez mire lesz elég majd meglátjuk, nyilván mindenki a 8-ba jutna.
Mindenesetre én most azt mondom, hogy "jó lesz ez!" :)
Hilliard - Plezer kezdőben biztos vagyok, de hogy a többi ki lesz szerintem az adott csapat ellen fog csak eldőlni. Volt, hogy tavaly Rivers 3-as és 4-es is volt kezdőben, szerintem Ford is hasonló lesz. Price szerintem, akár csak tavaly Milo, a padról fog beszállni, ami szerintem nem egy rossz opció. Csorvási és Martin is váltogatni fogja egymást, de legtöbbször szerintem azért Martin fog a kezdő center lenni. Roli is akkor lesz kezdő, ha Ford 3-as poszton kezd. Szóval lehet variálni.
Én speciel így raknám össze a kezdőt és a cseresort:
"Arénában már nyári kosártábor vendége voltál (bátyáddal Márkóval együtt), játszanál-e akár válogatott játékosként, akár felnőttként természetesen KKK mezben az Arénában?
Persze, ez mindig egy opció lesz számomra.
Tervezed-e, hogy bátyáddal Márkóval egyszer a KKK-ba együtt szerepeljetek, illetve édesapád Gordan irányítása alatt?
Persze, nincs kizárva. Úgy gondolom, hogy ez egy igen speciális és hatalmas dolog lenne.
Mi a véleményed a jelenlegi KKK-ról, mit vársz tőlük, szerinted mi lehet a célkitűzésük?
Szerintem egy jó kis csapatot raknak össze erre a szezonra és jó esélyt látok a 8-ba kerülésre is.
Mit gondolsz a Bicskás szurkolókról?
Úgy gondolom ,hogy nagyon jót tesznek a kaposvári kosárlabdának és nagy segítség a csapatnak.
Üzensz a valamit a Kaposvári szurkolóknak ?
Elég erősnek tűnik a bajnokság és nagy harc lesz a playoff-ba kerülésért, ezért buzdítsák
továbbá is a csapatot ,hogy egy sikeres szezont tudjanak letudni!"
Szerintem úgy lesz, ahogy tavaly volt, hogy az egyik légiós (elsősorban Price vagy Ford) a padról száll be és a Hendlein/Csorvási duóból forma/ellenfél stb. alapján valaki mindig kezd.
Ford echte hármas, szóval ő ott tud igazán játszani és ha kell, akkor játszik 4-est. Price elvileg 1-3-ig bevethető, de a 2-es a posztja. Az u23-asok pedig 2-3-as mindegyik igazából.
Szóval tippre én a Hilliard, Plézer, Ford, Hendlein, Martin sort tippelném és a padról a Krnjajszki, Price, Puska, Bogdán, Csorvási. Beninek is megvan a helye a négyes magas rotációban elvileg.
Bogdán helyét nem nagyon látom, esetleg Hendlein cseréjeként, a csere cseréje.
A hármas poszt kicsit lyukasnak tűnik, persze majd meglatjuk, hogy Price mennyire tud ide fel-, mig Ford lejatszani. Illetve azert ne zarjuk ki annak a lehetoseget sem, hogy Paar kellemes meglepeteskent, akar meg el is ezzel a lehetoseggel.
Nem mostanaban volt negy amerikai neger legiosunk, raadasul egyik sem ujonc, mindegyik 28 eves, a legjobb korban van, kivancsi vagyok, jo lenne, ha elvezetes, gyors kosarlabdat latnank toluk!
Varom mar az edzomeccseket, es egy honap es indul a szezon is.
Jeff Allen se volt magas (201cm) és láthattuk, hogy mire képes. Szerintem nagyon hasonló a két játékos stílusa. Nem lesz ez rossz csapat. Várom az első meccset.
Videó alapján jó játékosnak tűnik, viszont magassága lapján nem igazi center. Tehát ő lesz az első számú, a Csorvási a cseréje. A másik, hogy 4 amerikaival mit tud kezdeni Nikola, mennyire lesznek csapat játékosok.
Négyes-ötös poszton egyaránt bevethető magasemberrel erősítettünk
A 203 cm magas, 109 kg-os rendkívül erős felépítésű amerikai Wayne Martin 2017-ben végzett a Tennessee State egyetemen, majd első profi szezonját Koszovóban töltötte, ahol csapatával a Bajnokok Ligája selejtezőjében és a FIBA Europe Cupban is pályára lépett.
Martin az elmúlt időszakban Észak-Európában kosárlabdázott, a koronavírus miatt idő előtt véget érő 2019/20-es idényt a svéd Jamtland csapatában fejezte be, ahol átlagban 26,5 perc alatt 18,2 pontot (mezőnyből kereken 60%, büntetőből 75%-kal célozva), 7,8 lepattanót és 1,1 blokkot átlagolt.
A mögöttünk hagyott évadot a finn Helsinki Seagulls csapatánál töltötte, akikkel kupagyőzelmet ünnepelhetett, megnyerte az alapszakaszt és végül bajnoki bronzéremig jutott. A pontvadászatban 33 bajnokin átlagban 23,6 percet töltött a pályán, 16,2-es pontátlagát 61,8%-os mezőny- és 64,8%-os büntetőmutatóval érte el. Emellett 7,1 lepattanót átlagolt és 18,8-es index mutatójával a helsinkiek egyik legjobbjának bizonyult.
Wayne pár napon belül már csatlakozik is csapatunkhoz, amelyben a 33-as mezszámot fogja viselni. Martin leigazolásával negyedik amerikai játékosunkat szerződtettünk és mind a négy játékos egyaránt 1993-ban született – Wayne éppen a nyáron töltötte be a 28. életévét.
A 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosaink: Wayne Martin, Xavier Ford, T.J. Price, Nimrod Hilliard, Csorvási Milán, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Puska Bence, Paár Márk.
Csapatunk felkészülési programja2021.08.18.Több edzőmérkőzés mellett két tornán is szerepel a Kaposvári KK
Kialakult csapatunk felkészülési programja a 2021/2022-es idény előtt. Az első edzőmérkőzésünket augusztus 28-án játsszuk hazai környezetben zárt kapuk mögött a KTE-Duna Aszfalt együttesével.
Idén ismét megrendezzük az Orosz László Emléktornát. Hazai tornánkra ezúttal sokkal korábban kerül sor: a Kaposvár Aréna elfoglaltsága miatt már szeptember elején vendégül látjuk az Eszék, valamint a Szedeák gárdáját. A hagyományos emléktorna már nyilvános lesz, a részleteket a hónap végén ismertetjük.
Az ezt követő héten három mérkőzésen is pályára lépünk, előbb a pécsi felkészülési tornán vendégeskedünk, majd a hét utolsó napján Kecskemétre utazunk.
Míg a szeptember 22-i nyitóforduló előtti héten várhatóan a PVSK otthonában játszunk.
A tervezett program:
Augusztus 28., szombat, 17 óra (zárt kapus): Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt
Szeptember 2-4., csütörtök-szombat (nyilvános), Orosz László Emléktorna, Kaposvár Szeptember 2., csütörtök, 18 óra: Kaposvári KK – KK Vrijedosnice Osijek Szeptember 3., péntek, 17 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – KK Vrijedosnice Osijek Szeptember 4., szombat, 18 óra: Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák
Szeptember 9-10., csütörtök-péntek, PVSK-MATRO Kupa, Pécs (PVSK-VEOLIA, OSE Lions, Naturtex-SZTE-Szedeák, Kaposvári KK) Szeptember 9., csütörtök, 16 óra: Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák Szeptember 10., péntek: helyosztó
Szeptember 12., vasárnap, 17 óra: KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK
Szeptember 16., csütörtök: PVSK-VEOLIA – Kaposvári KK