Keresés

Részletes keresés

genetta Creative Commons License 2001.03.09 0 0 120
Én is pont most készülök ruhavásárlásra, úgyhogy jókor stresszeltek!:-)Terhességem óta szinte semmit nem vettem magamnak, nyár végén vettem 2 nadrágot, mondván, azért valamiben járni kell télen is. Nagy örömömre mostanra már lóg rajtam az egyik, úgyhogy Apa hordja (a másik sztrecs!). Muszáj venni valamit tavaszra, de azt el sem tudom képzelni, most vajon milyen méretű vagyok? Egyébként nagy kedvem lenne az egész ruhatáramat kidobni, és újrakezdeni, dehát... Már azt se tudom, mit hordanak manapság az emberek, annyira kiestem ebből az öltözködésesből. Mondjuk sosem érdekelt különösebben a divat, de most jólesne már egy kicsit végre kinézni valahogy, és nem ugyanazt az öt pólót-pulóvert váltogatni (most már) ugyanazzal a nadrággal...
vickie Creative Commons License 2001.03.08 0 0 119
Ja, arra meg már rég rájöttem, hogy a legjobb úton lenni éppen valahová...
vickie Creative Commons License 2001.03.08 0 0 118
Én a héten vettem magamnak egy gagyát, igen régóta először. Utoljára talán 36- os méretem volt. Elkezdtem próbálgatni:
36-os: na, ezt azért gondoltam, hogy térdig jön csak
38-as: hát ez még belefér a kihízásba...
4o-es: ráncosodó homlok...
42-es: ennél már férredobtam a gatyát igen dühösen...
44-es: visszakullogtam, valamiben csak járni kell... Most ez van rajtam.
És csak 2 kg-al vagyok több!!!!

Család: A föld másik végére akarok költözni!! Ha lehet, ne legyen telefon! Meg posta sem!
Miért öregszünk meg???

tamara Creative Commons License 2001.03.08 0 0 117
Sziasztok,
köszi MÁmi, Borka baba már jobban van, bár még alig eszik a lelkem.Tegnap este megkezdtük az elalvásra nevelését, de nagyon nehéz. Eddig 1:1-re áll a meccs, lefekvéskor mi nyertünk 40 perc után, de éjfélkor felébredt, és az a csata két és fél óra után az ővé volt. Ma folyt köv.??????
(Egyébként megkaptam a leveled, igyexem du. válaszolni.)

Én is szeretek emberek közé járni, azzal nincs gondom, de egyszerűen képtelen vagyok bemenni egy ruhaboltba magamnak venni egy-egy cuccot. Utálom a 36-os méretű ruhákat, a missz p.csa eladókat. Akarok magamnak néhány új, jó göncöt, de ez nagyon nehéz.
Néha úgy érzem, hogy na, most sikerült jól felöltöznöm, kicsit jobban nézek ki mint máskor, majd bemegyek valahova, és meglátom, hogy a pulcsimon, vagy a gatyámon, van egy kis hányásdarabka, vagy valami más szöttyenet.

sziasztok,
már csak az vigasztal, hogy itt a tavasz!
t.

genetta Creative Commons License 2001.03.08 0 0 116
Cicó, az alábbiakat SZÓRÓL SZÓRA így érzem én is: "Én nem félek az emberektől, elég sokat mászkálok, ha van kedvem hozzá...de van olyan amikor napokig nincs kedvem elindulni itthonról, csak gubózom.Úgy érzem beszűkültem kissé és nincs közös témám a környezetemmel.Ha a barátnőimmel találkozom csak hallgatom a nyavalyáikat,gyereke egyiknek sincs.Van viszont munkahelyük, és úgy gondolják, hogy csak ők lehetnek hisztisek, mert dolgoznak, én meg mivel itthon vagyok piszkosul ráérek és nem is lehet rossz napom, csak az lehet ideges aki gályázik.Néha rámjön a munkakedv ha sokat voltam itthon, de aztán ha belegondolok, hogy reggel fel kéne korán kelni, aztán bölcsi, robot, x műszak stb...gyorsan el is múlik...:-)
Csak arra nem sikerült még rájönnöm, ha se itthon lenni nem jó állandóan, se eljárni dolgozni...akkor mi?"

Én is sokszor azt érzem, hogy a babatémán kívül már nem is nagyon tudok mihez hozzászólni. És az összes barátnőm teljesen más üzemmódban van éppen (egyet kivéve, aki most szült, de az egy külön történet). Legjobb barátnőm most éli meg egy új szerelem kezdetét (ennek egyébként örülök), el tudjátok képzelni, mennyit tudunk találkozni/beszélni, és mennyire közösek a témáink!:-(((

Előzmény: cicó (114)
Mámi Creative Commons License 2001.03.08 0 0 115
Sziasztok!

Helló cicó! mi még nem ismerjük egymást, de máris küldök neked ímélt taksi néni ügyben. Örülök, hogy nem csak én vagyok, aki felnőtt, asszony-családanya fejjel úgy érzi, hogy nem kell nagydobra verni ezt a dolgot.

A frizurákról: világ életemben kopasz babát szerettem volna, s miután én hatalmas fekete hajjal születtem aszittem ez csak álom marad. Osztán megszületett Nagyobbik, gyönyörű tojás fejjel, teljesen kopaszon, akkor boldog voltam, de mikor már az ovi kisközépsőjébe se volt haja, akkor már kezdtem aggódni. Olyan volt a feje, mint egy őszibarack, olyan szöszös, ráadásul fejszínű, vagy bőrszínű "hajjal", úgyhogy ami volt az sem láccott igazán. Állandóan fiúnak nézték, még a fodros, narancssárga, egyrészes fürdőruhájában is (?). De aztán eccercsak beindult és jó nagy, sok-sok, hullámos haja lett. aztán az uszoda miatt levágtam. Kisebbiknek sincs haja, csak neki nem tojás, hanem golyó feje lett. (ő is lány).

Frizuráról még: képzeljétek, ma Apa korábban jött haza, én pedig hirtelen felindulásból elfutottam a fodrászig. (ez a második alkalom, mióta Kisebbik megszületett-9 hónapos) Miután ez egy sokakat érintő problémának tűnt kicsit lejjebb, ezért bátorkodtam megemlíteni. (mézesmadzag gyanánt:) )

tamara: hogy van a babád?

Van egy újabb gondom, főleg a több gyerekeseket érinti: mostanában azon lelkifurdalom magam, hogy Kisebbikkel közel nem bírok foglalkozni annyit, mint annak idején Nagyobbikkal. Tudom, hogy ez így törvényszerű, miután kettő a gyerek, de mégis... Szóval? Szerintetek?

cicó Creative Commons License 2001.03.07 0 0 114
Sziasztok!
Egy hét üzemszünet után benéztem és azt láttam, hogy a kismama-kisbaba nagy része átköltözött ide, ott meg sok új nevet látok.:-)
Én már régen megtaláltam a topicot, csak nem írtam,de amióta átlényegültünk szülői munkaközösséggé egyre többen jönnek ide beszélgetni.
Aki még nem ismer...van egy nagy 15 éves fiam és egy 20 hónapos lányom.Úgyhogy ami a rózsaszín-virágos bigyókat illeti csatlakozom az előttem szólókhoz.
A végén pedig az is kiderül, hogy jónéhányunknak van taksi nénije...nekem is, bár csak december óta.Szerintem is áldás.Tulajdonképpen ha az ember megengedheti magának akkor már csak belefogni nehéz, hiszen arra készül az ember, hogy egy vadidegen nőszemélyt beenged a lakásába aki turkálni fog a cuccaiban...és ugye nem mindegy, hogy ki az.Nekem nem volt senki a környezetemben aki ajánlani tudott volna valakit, úgyhogy belecsaptam a közepébe és hirdettem a neten.Szerencsém volt, mert szinte elsőre kifogtam egy becsületes nőt aki még szimpatikus is.Mára már egészen baráti a viszony és elég sokat beszélgetünk miközben teszi a dolgát.A lányom olyan édes, ha meglátja, elkezdi feltekerni a szőnyegeket...:-)De a családban én sem reklámozom.:-) Egyébként én is szoktam pluszban adni neki dolgokat, főleg azért mert egyedül neveli a lányát aki koraszülött volt és visszamaradtak nála olyan problémák ami miatt járniuk kell a Petőbe tornázni és emiatt a csaj nem is tud állandóra elhelyezkedni,mert sokat kéne emiatt hiányoznia, így most méltányossági gyes-en van.Gondolhatjátok, hogy az mire elég!?
A múltkor szólt, hogy a szerdai napra tudna még munkát vállalni ha tudom ajánlani valakinek, úgyhogy ezúton szeretném megragadni az alkalmat a szólásra, hogy ha valakinek kéne taksi néni az dobjon meg egy méllel.Köszi.
Hogy a topic eredeti témájához is hozzászóljak, nekem szerencsére ritkán szoktak előjönni a gyes-es világfájdalmaim.Én nem félek az emberektől, elég sokat mászkálok, ha van kedvem hozzá...de van olyan amikor napokig nincs kedvem elindulni itthonról, csak gubózom.Úgy érzem beszűkültem kissé és nincs közös témám a környezetemmel.Ha a barátnőimmel találkozom csak hallgatom a nyavalyáikat,gyereke egyiknek sincs.Van viszont munkahelyük, és úgy gondolják, hogy csak ők lehetnek hisztisek, mert dolgoznak, én meg mivel itthon vagyok piszkosul ráérek és nem is lehet rossz napom, csak az lehet ideges aki gályázik.Néha rámjön a munkakedv ha sokat voltam itthon, de aztán ha belegondolok, hogy reggel fel kéne korán kelni, aztán bölcsi, robot, x műszak stb...gyorsan el is múlik...:-)
Csak arra nem sikerült még rájönnöm, ha se itthon lenni nem jó állandóan, se eljárni dolgozni...akkor mi?
Na dugulok elfele már...
üdv.cicó
Tantus Creative Commons License 2001.03.07 0 0 113
Úgy látom, ti is a D-vel kezdődő neveket preferáljátok... Nem fogod elhinni, de nekem is van egy Danim is. Márcsak a Dalma hiányzik.
Az én Danimnak nem voltak hajvágási gondjai kétéves koráig. Az apja le sem tegadhatta volna a kölköt: ugynolyan kopasz volt a gyerek, mint ő.
Üdv minden gyeses és gyestelen anyukának!!
Előzmény: Lovászi (112)
Lovászi Creative Commons License 2001.03.07 0 0 112
Mi is!!! A szokásos 2-kor evett, aztán 6-kor kelt a nappal!

Tantus, üdv a Dorka-anyukák táborában! Nekem is van ám egy Dórám, csak ő már nem igazán baba, lévén 13 éves lesz májusban.

A hajvágás egy nagy muri volt nálunk is. Dórinak alig volt haja 2 éves koráig, így vele nem szereztünk tapasztalatokat. Daninak 1 évesen muszáj volt levágatni, mert hosszú göndör haja volt, és mindenki lánynak nézte. Olyan édes volt, ahogy ült megszeppenve, behúzta a nyakát, és csak kb. fél órával a hajvágás után nyújtotta ki. Majd meghaltunk a röhögéstől!
Dalmának lassan a szemébe lóg elöl a haja. Olyan furi, hogy van egy hajas lányom :-))) Nagyon érdekes a hajszíne: a hajvégei sötétbarnák, amivel megszületett, alatta világosabb barna, az elje meg tök szőke.

Tamara, kedves, jobbulást Borkának!

Sziasztok!

Tímea

Előzmény: Elayne (111)
Elayne Creative Commons License 2001.03.07 0 0 111
Gyors gyogyulast Borkanak!!

Ma ejjel csak egyszer keltunk, bebee! :)

kriszi Creative Commons License 2001.03.07 0 0 110
Én is szeretnék rózsaszín-virágos ruhákat vásárolni!!!
De haja van a fiúknak is. Bálintnál tegnap megejtettük az első fodrász-látogatást. Kicsit aggódtam (a bátyjánál szerzett tapasztalatok után, aki még 5 évesen is üvöltött), de tündéri volt. Ült és nézelődött, egy hangja sem volt. Viszont kitört otthon a családi botrány, mert jól megnyirattam szegényt, kis tüskebökire. Apja jobb szerette hosszabb hajjal, ő csak fazonigazításra gondolt. De nekem így kis golyófejjel is tetszik :-)))
tamara Creative Commons License 2001.03.07 0 0 109
Szia Mámi,
ha gondolod, írd meg mélben a paramétereket (hol laksz, mekkora a lakás, stb.), és én megkérdezem Julikát.

Borka beteg, úgyhogy nincs túl sok időm. Valami nyavalyás virust kapott el szegény, úgyhogy tiszta nyűgös (de ez a legkevesebb, hány, fosik, stb.), hétfőn nagy volt az ijedségem. Amikor felébredt, két kortyot szopott, majd öklendezni kezdett, szürkés-fehér volt, és ha letettem valahova, feküdt, mint egy darab fa. Úgyahogy voltam, fogmosás, kontaklencse nélkül, leroncsoltam a (helyettes) dokihoz, aki átvezényelt minket a Heim Pál Kórházba - fülészet (!), belgyógyászat. Ott azt mondták, nem annyira komoly. De a szívgörcs kerülgetett!

Az alvás nálunk is iszonyú mostanában. Min. 3x kel fel egy-egy iccaka. De most bekeményítünk a kedves Babóné által küldött könyv szerint. De persze meg kell várni, míg meggyógyul.....

A múlt héten én is elmentem cuccokat nézegetni a Le Hale-ba. Gyönyörűek, de az áruk! Bár vettem neki egy virágos rövidgatyát... Nagyon cuki.

üdv, t.

Előzmény: Mámi (90)
Tantus Creative Commons License 2001.03.06 0 0 108
Nekem is nagy öröm volt belépni a lányos mamák klubjába. :)
A fiam esetében ugyanis a dolog természetéből adódóan kiestek az ilyesféle örömök, amik ma értek: mivel a lányomnak egyéves létére hosszú a haja( már vágtam vagy háromszor, mert akkora volt a feje tetején, hogy fonni lehetett volna), ma bevetettem magam egy bigyóboltba(nem tudok rá jobb nevet) és alaposan bevásároltam hajgumikból, csatokból, hajráfokból és mindenféle apró mütyürökből. Hazaérve készítettem a lányomnak egy fergeteges frizurát, és annyira aranyos volt, hogy egészen feldobódtam tőle... Nohát, ahhoz képest, hogy a fiam még fésülni sem hagyja magát, ez egy hatalmas élmény volt.
Nálunk hatalmas szerencsénk volt az éjszakai felébredésekkel: mivel leánykám az éjszakai szoptatások hatására nemhogy elaludt volna, hanem tökéletesen felébredt, ilyenkor órákat töltöttem kinn vele a konyhában, mert annyira jól érezte magát, hogy ennek hangot is adott, és a konyha az egyetlen elszigetelhető hely a lakasunkban. Ettől azonban másnapra a mosott trotty állapotába kerültem, ezt a párom megunta, és ő kelt fel a kiscsajhoz éjszaka. Nem kellett hozzá több, mint egy hét: Dorka minden további rinyálás nélkül végigalussza az éjszakát, hallatlan megkönnyebbülésemre. Előtte azonban kínlódtam nyolc hónapot éjszakánként kinn a konyhában. Egy előnye volt: hogy ne teljen feleslegesen az idő, egyfolytában a konyhát takarítottam, állítom, hogy nekem volt akkoriban a legtisztább konyhám a környéken. A színvonal azóta sokat esett...
Előzmény: Elayne (107)
Elayne Creative Commons License 2001.03.06 0 0 107
Timea, detto!

Amikor a fiamnak kellett ruhat venni, en is csak sohajtozva neztem a gyonyoru kislanyrucikat. Most elvezkedem, csupa rozsaszinu es kisviragos cuccot veszek (persze elhordja azt is, amit a batyjatol orokolt, nem lehet am pazarolni!)

Mami (bocs, nincs ekezetem), Philadelphiaban. :((

Lovászi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 106
Hali!

Tul.képpen azért borított ki ennyire az éjszaka, mert 3 és fél hónapos koráig este 8-tól reggel 5-ig aludt. Utána beiktatott egy kelést 2 és 3 között, de aztán 7-ig szunyált. Most meg evett este 8-kor, aztán 11-kor, aztán 1-kor, aztán 5-kor, majd 7-kor. Nem is tudom mikor aludt... Azért gondolom, hogy éhes lehet, mert a főzelékhez reggel elrakott tejem olyan, mint a víz. Még föle is alig lett, pedig 2 hete még anyukám azt hitte, hogy tehéntej van a hűtőben kispohárban, olyan sűrű volt... A nagyoknál azt tapasztaltam, hogyha tele volt a pocijuk, fel sem ébredtek iccaka. A dokibácsink szerint Dalma már most akkora, mint egy átlagos 1 éves (69 cm és 8 kg 60 dkg), és szerinte egy ekkora manónál még testsúlyarányos az étvágy. Hát nem tudom, hagyok neki 1-2 napot, és meglátjuk.

A turkálókörutam abszolút sikeres volt! Vettem a hölgynek 3 tündéri nyáriruhát, egy pepita nacit, és egy apróvirágmintás farmert. De jó is az, ha lánya van az embernek! (Emlékszem anno a fiamnál mennyire csorgott a nyálam a kisruhák láttán...)

Na mentünk fürcsizni, Dalma is mindenkit puszil!

Tímea

Mámi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 105
Sziasztok!

Lovi (Lovászi), kösz az érdeklődést, csütörtökön megyünk be a profhoz, de talán még egy hét mire a vér eredmények megjönnek. Addig legalább még reménykedhetek, hogy csak egy félreértés volt az egész, és elfelejthetjük, mint egy rossz álmot, de hát….

Az etetésekről meg annyit, hogy gyereke válogatja. én is próbálkoztam a tejpéppel, de ha szájába is került egy kicsi, lenyelni már nem volt hajlandó, s amíg a nyelvéről le nem töröltem nem húzta be. A főzeléktől meg nem lakik jól szerintem, maradt a gyümölcs. De 7 hónapos koráig anyatejen kívül semmit nem volt hajlandó elfogadni, még teát, forraltvizet, gyümölcslevet, meg semmit se. pedig elég alapos kánikulánk volt a nyáron. A cumisüveget fogalma sem volt hogy kell használni, pedig a létező összes cumifejet kipróbáltuk. A csőröspohár az könnyebben ment-megy a sürübb gyümölcsökkel, meg a kanál. Most 9 hónapos és még mindig az anyatej a főtápláléka, de a kórház bekavart egy kicsit, úgyhogy napi egy tápszert kénytelen meginni, d.e, d.u egy kis gyümölcs, vagy főzelék, a többi anyatej.

Elayne: hol van ilyen csúnya nagy hó? én már alig várom a tavaszabbat, hogy ne kelljen ennyit öltözködni, olyan tortúra.

M.

Elayne Creative Commons License 2001.03.06 0 0 104
Most irigykedem...:))

En hiaba etetem meg Florat 11 korul, ugyanugy folkel ejszaka, mintha 8-kor eszik utoljara. :((

Előzmény: vickie (103)
vickie Creative Commons License 2001.03.06 0 0 103
Szijasztok!

Hát én eddig aszittem, hogy szarul járok azzal, hogy fél 11-kor este megetetem Pannát utoljára. Ezekszerint nem, mert így csak reggel hallok róla legközelebb, Ti meg kelhettek éjjel is hozzájuk.
JJaaj, holnap rohangálhatok a gyed igénylésem miatt...
Olyan jó, hogy itt van az anyukám!!!!!!! Azt csinálok, amit és amikor akarok!
És imád takarítani, na gondolhatjátok, ragyog minden!

Elayne Creative Commons License 2001.03.06 0 0 102
Szia Timea!

A mi ejszakank is horror volt. Flora orankent kelt fol. No azert nem etettem meg mindig, volt hogy csak megigazitottam a takarojat, hogy tudja fogni, azzal ugy latszik megnyugszik. De azert 3 eves is volt a dologban, ma ismet zombi leszek.
Mi egyszer eszunk fozeleket, de meg mindig eleg gyatran megy a kanalazas, ugyhogy meg odebb van a masodik. Dehat raer, nem? En is ugy hallottam, hogy az ejszakan nem segit a gyerek megtomese.:)) A fozelek amugy nem is mindig fozelek, idonkent rizspehely gyumolccsel.
Meg mindig szakad a ho, ma se dugjuk ki az orrunkat :((

kriszi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 101
Szia Tímea!
Mi főzeléket vezettünk be 2. kajának is. Tudom, sokan adnak tejpépet, de én azt későbbre hagytam.
Egyébként a gyümölccsel mi a baj? Én azt is kiskanállal adom Bálintnak, pépessen, nem folyékonyan. A délelőttibe már kap joghurtot vagy túrót, pici zabpelyhet (lemásoltuk a HIPP-ket), de neki persze már több ilyen ételre van szüksége. Egyébként ő csak 7 hónaposan kapott főzeléket és 8 hónaposan a 2.-t. Dalma súlya sem kicsi, jó dolog az az anyatej.
Az éjszakákon meg sajnos nem igazán segít a főzelék (egy cipőben járunk, azt hiszem). :-))
Kriszta
Előzmény: Lovászi (100)
Lovászi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 100
Sziasztok!

Na, jöttem panaszkodni!
Dalma az éjjel 3-szor ébredt fel. Mindig ugyanaz volt a műsor: felébredt, a hátára fordult, ennek örült egy kicsit, majd vissza akart fordulni, ez nem ment, erre üvöltött, visszafordítottam, akkor próbált egy kicsit visszaaludni, majd újabb sírás, hogy együnk mááááárrrr! Kész vagyok!
Közben apa meg a nagylány áznak a franciáknál síelés címén...

Mámi, szerintem azért nem adják vissza a befizetett teljes összeget, mert már befizetted. És ugye pénzt visszakérni... majdnem lehetetlen, pláne oktatási intézménytől. Örülnek, ha kapnak...
Mámi, mi újság a nagyobbikkal? Eredmény van már?

A nassolásról én is ódákat tudnék zengedezni. Tegnap leültem netezni, és mire észbekaptam majdnem felfaltam egy egész zacskó Cerbonát, csak annyi maradt, amit a kisfiam ma jóízűen megreggelizett... És még én csodálkozom, hogy visszahíztam a szülés előtti súlyomra...

Ma egész nap azon fogok rágódni, mi legyen a kajálásunkkal. Dalma 5 és fél hónapos. Eddig 6-szor szopott egy nap (na ma rekorderek leszünk, összejön a 8 is estig), és egyszer evett főzeléket. Szerintetek elég, ha még egy főzeléket kap, vagy kezdjük el a tejpépet is? (A gyümölcs azért nem játszik nálunk, mert semmiből nem tudom megitatni, ezért minden kaja után szopik is.)

Azt hiszem elmegyünk egy kis turkáló körútra, attól mindig jobb lesz a kedvem :-)))

Sziasztok!

Tímea

Elayne Creative Commons License 2001.03.05 0 0 99
Ezt a fogmosast kiprobalom, de akkor nagyon sok fogkremre lesz szuksegem, ha mindig megmosom a fogam, amikor ennivalo utan nyulnek....:))
Mámi Creative Commons License 2001.03.05 0 0 98
Sziasztok!

Szilvi: a kocsi az nagyon szuper, sokat segít, kitárulnak a lehetőségek, lehet menni bátrabban messzebbre is, meg ugye nem kell tömegközlekedni. (pl a metro egy kész fertő, főleg egy bébinek)

A kilókról: sokat számít, hogy szopik-e még a baba. Bár én elvileg könnyen beszélek, mert terhességen kívül nem vagyok egy hízós tipus, sőt, de a Nagyobbikkal is akkor ment le az a nagyon sok amit felszedtem, amikor már nem szopott (több, mint 30-at híztam vele). S miután Kisebbik még szopik, addig még reménykedhetem a könnyű fogyásban.
Egyébként a nassolás ellen elég jó a gyakori fogmosás, fogkrémízre nem annyira jó egy alma, csoki, meg ilyenek. No meg a fogaknak kimondottan hasznos is.

Blan: a két külön rendeletnek a számát nem tudod véletlenül? azt nem tudom, a befizetett tandíjamnak miért csak a felét akarják visszaadni, talán mert második diploma? a harmadiknak pedig a harmadát:) jó lenne utána nézni.

Maggie: üdvözlet neked, s panaszkodj nyugodtan, azért vagyunk, sőt, azon kívül, hogy itt megértő fülekre (szemekre) talál a nyavajgás, még jól is esik a hallgatóságnak, miután más is így van vele. pl, "ha te se takarítasz ma, akkor én se", s ez naggyon jó. ez kicsit kuszára sikeredett, de sebaj.

M.

Elayne Creative Commons License 2001.03.05 0 0 97
Sziasztok!

Szia Maggie, udvozlet korunkben! :)

Nem tudjatok, hogyan lehet lekuzdeni az edessegfuggoseget? Ha rossz kedvem van, mindig valami edeset keresek, igy aztan eleg nehez lefogyni. Probalok egeszsegesebb nasikat enni, pl. mazsola, gyumolcs, de tegnap is azon kaptam magam, hogy az almat olvasztott csokoladeba martogatom...nesze neked gyumolcs. Amugy nem ennek en sokat, csak az edessegekkel bevitt kaloriam tetemes.
Most vagy 3 napig nem megyunk sehova, rank szakadt egy jo nagy hovihar :(( A fiamat sem tudjuk oviba vinni, az iskolak is bezartak. A ferjem persze bement dolgozni, aztan csodalkozva nezett korul, hogy rajta kivul meg 1 kollegaja lezeng ott, a tobbiek "otthonrol dolgoznak" :) Lehet hogy hamar elindul majd, de hogy mikor er haza ezen a jeges uton?
Na eleg a panaszbol, keritek valami ebedrevalot, mert ehesen nyugos vagyok.

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.05 0 0 96
Sziasztok!

Én már és még nem vagyok gyes-beteg, de tartok tőle nagyon (18 hetes a pocaklakóm). Ezt elkerülendő én nem maradtam le a jelentkezési határidőről, pedig csak juniban fejezem abba az előzőt (jaaaaaaaaj, nekem is szakdolit kellen már írnom...)
De a lényeg: nem csak az első diploma ingyenes gyes alatt. Ez két külön rendelet. Az első diploma megszerzése és kizárólag nappali az ingyenes. Ez az első szabály. A második, hogy gyes alatt a költségtérítést nem kell befizetni. Most is van olyan csoporttársam, aki második diplomáját gyűri, gyesen van és ingyenes.
Blan

Előzmény: Tantus (93)
genetta Creative Commons License 2001.03.05 0 0 95
Kis depressziós időszak után most ismét jobb a kedvem.
Egy hete "fogyókúrázom", ami abból áll, hogy nem nassolok, és este nem eszem, illetve max. kevés gyümölcsöt, ilyesmit. Két kilóval kevesebb lettem! Ráadásul nem is esik olyan nehezemre. Ma még tornázni is eljutottunk (mert Kapi is általában alszik de., de ma sikerült). Szombaton megvettünk végre egy rég tervezett könyvespolcot. Megjött a GYED! És itt a tavasz! Szóval, minden szép és jó!:-)
A felfedezések kora nálunk is eljött, folyamatosan a távirányítókat, a növényeket, könyveket, és a TV-t, videót védelmezem. Most, hogy már biztosan áll, rájött, hogy az újságtartót vagy a kisasztalt maga előtt tolva menni is tud, szóval nincs akadály! Mindent felér!
kriszi Creative Commons License 2001.03.05 0 0 94
Tantus,
ha Te le tudod beszélni a kicsit, nekem is mond el a módszered.:-)) Náunk Bálintka most jött rá, hogy lehet járni az ágyon is.:-((
Előzmény: Tantus (93)
Tantus Creative Commons License 2001.03.05 0 0 93
Hát ez biza nagyon ismerős, kedves Babóné, ugyanis rajtam sincs tobb négy-öt kilónál, de amíg régebben mindíg combra-popsira híztam, most az egész valahogy cicire és a hátamra gyűlt, úgyhogy úgy érzem magam, mint egy piaci kofa. És azt hiszem, hogy onnan a legnehezebb lesorvasztani a hájat, legalább is eddigi tapasztalataim szerint.
Nálam sokat segit a lábaim karbantartásában, hogy én megyek a fiamért az óvodába, és ahhoz meg kell másznom egy hegyet, és ez a babakocsival fűszerezve, nem mondható könnyűnek, csodálkoznak is az óvónénik, hogy amikor felérek az oviba, rögtön kérek egy pohár vizet...
Egyébként ha gyermekem hagyja, akkor én otthon is szoktam tornázni, van ez a Norbi-féle duci tréning. Nem nagyon megerőltető, viszont jól átmozgat. A srác stílusához meg hozzá lehet szokni egy idő után:))
Leányom elérkezett a " mindenre felmászok" korszakába, most úgy néz ki, mint Koko a vb. meccse után:tegnap a bátyja ágyáról esett le, ma a dohányzó asztalról. Egyfolytában a nyomában vagyok, de annyira szemfüles, hogy elég kimennem a konyhába, már fenn vigyorog az asztalon, mikor visszajövök. Hogy lehet egy alig egyéves gyereket erről lebeszélni???

Ja! A felvételi jelentkezésről én is lemaradtam, nagyon sajnálom, bár a harmadik diplomára tuti nem vonatkozik a tandíjmentesség, legalább is nincs nekem akkora szerencsém...

Előzmény: Babóné (92)
Babóné Creative Commons License 2001.03.05 0 0 92
Sziasztok!

Megint hétfő... Egész eddig takarítottam, meg mostam, Lili most aludt el. A hétvége nagyon jól sikerült. Miért van az hogy hétfőn rendszeresen olyan rosszulérzem magam reggelente? Mármint fizikailag is:fejfájás, köhögés stb. Persze valszeg azért, hogy hátha itthon marad apa és nem kell egyedül lenni. Különben meg olyan boldogságos vagyok, hogy megvan az autóm! Úgyhogy kevésbé vagyok lehnagolva mint egyéb hétfőkön, mert egész hétre minden napra van valami programunk. A munkahelyemre is be kell mennem, mer elszúrták az adópapíromat.Jellemző.

Nem tudtok valahol valami tornát, ami nem délelőtt 10 körül van? Lili mindig akkor alszik. Pedig nagyon kéne már valahova járni ... Hiába vagyo 3 kilóval több mint szülés előtt, mégis úgy nézek ki mint akin 10 kg felesleg van.:((( Lili április 21én lesz 1 éves, jó lenne, ha addigra valahogy normálisan néznék ki, és a képeken nem egy kisebbfajta malacka vigyorogna vissza. Ráadásul pár napja megint mindent megennék ami a kezem ügyébe kerül:(

Na megyek, folytatom a takarítást! Mivel vészesen közeleg április 1, amíg le kell adnom a diplomamunkámat, inkább takarítok...

Szilvi

Maggie Creative Commons License 2001.03.05 0 0 91
Sziasztok!

Ma sikerült rátok találnom. ((((-:
89 üzenet sikeresen letudva ((: Tanulságos!
A dolog biztosan sorsszerű. Éppen a héten pattant el először a húr bennem.
Egy mosolygós fiú anyukája vagyok, aki éppen ma (4-én) lett 7 hónapos.
Eddig tényleg azt hittem nagy optimistán, hogy nekem biztos nem lesz kutyabajom se hiszen van rengeteg barátom, párom, anyukám lelkesen segítenek az első pillanattól kezdve és amúgyis egy optimista beálítottságú ember vagyok.
Szentül hittem, hogy az internet és a telefon segit leküzdeni ezt az elszigetelődést.
Úgy tűnik tévedtem.
Eddig még csak-csak lefoglaltam magam, nyelvtudásomat csiszolgattam az internet segítségével, de a lurkó - a természet szavának engedelmeskedve - kiváncsi és örökmozgó, ami nem baj csak éppen köztudottan fárasztó pedig még nem is jár!!!!!

Sajna nálam is tetemes lett a súlyfelesleg - márcsak azért is, mert a terhesség előtt is volt belőle némi.
Ezért is a terhesség közben is rendkívül figyelnem kellett az étkezésre, amit a szülés után is fenttartottam.
Kb. egy hete viszont azt vettem észre, hogy
nap-nap után estére mindig hasfájásig össze-vissza ettem elméletileg kimélő ételeket - csak nem ilyen mennyiségben és nem egymásután természetesen ehhez kellő lelkiismeretfurdalás is járult, hiszen más se hiányzik, mint még több súly.
Az sem volt éppen kellemes, hogy rosszul voltam estére, amikor végre hazajött a párom.
Ő is eléggé hullafáradtan, de azért még szívesen vett volna némi kedveskedést.
Háááát nem ment ... mindig majd holnap nem leszünk ilyen fáradtak jeligével fordultunk oldalunkra.

Ez már a vég!!!

Éreztem, hogy süllyedek ... egyre kevésbé kötöttek le a dolgok, míg végül már csak a "kötelezö" feladatokat láttam el ezt még tetézte, hogy ki tudja mitől a depitől vagy ettől a kiszámíthatatlan időjárástól iszonyatos fejfájás gyötört. Ilyenkor a legnehezebb a gyerekre mosolyogni.
Száz szónak is egy a vége bili borult beszélgettünk most kicsit jobb.
Valóban S.O.S megoldani
-a testmozgás problémát
- értelmi kihivást - csak sajnos éppen lekéstem a jelentkezési határidőt pedig rendesen belelkesitetettek a diploma GYES-en témával.

OFF
A különböző chat-ek közül én inkább a MSN Messenger Service nevezetű progit használom. Ehhez egy hotmail-es cim kell csupán.

Az ICQ közül ajánlatos a legujabbat használni - a régivel be tudnak mászni a gépekbe - senkinek se hiányzik

OFF

Még nem próbáltam, de igazán jóllesett ez az ismeretlenül is baráti panaszkodás.
Bocsika,hogy ilyen hosszúra nyúltam.

M.

Mindenkinek jó "gyógyulgatást"
(:
És jó éjszakát

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!