Illik a sorba nálunk: Áron Vilmos, Ágnes Vilma, Artúr Vince, Alfréd Vencel sorrendben a négy gyerek. Az az érdekes, hogy ha nekem fura is egy név, ami mondjuk a gyerekeim iskola, vagy ovistársának a neve, az ő szájukból már egyáltalán nem hangzik furának, vagy szokatlannak. Pl. a fiam egyik osztálytársa Roxána, ami önmagában fura, szokatlan név legalábbis nekem, de ha a fiam mesél róla, hogy Roxi így, vagy úgy, már teljesen természetesen hat.
Ja, amúgy pontosan nem tudom, mi az a liofilizátor, csak volt egy nagyon kedves szomszédom, aki biológus volt, kutató, és ő tájékoztetott erről. (A vicces az, hogy ha Lió lány lett volna, akkor meg Hanga lett volna a neve.)
A gyógyszer Avemar, de valóban erre lehet asszociálni. Szegény gyerek... A Beliánról itt-ott írják, hogy magyar, de a szláv eredet meggyőzőbbnek tűnik. Ez a szó legalább tényleg névnek érződik, ellentétben az előbbivel.
A "Gamos" létező fiúnév? Mert ugyanezen az oldalon van egy olyan is, hogy (tucatvezetéknév) Gamos (tucatfiúnév), viszont a többi (tucatvezetéknév) között, úgyhogy lehet hogy nem dupla vez.név...
Egy oldalon egy iskola tanulói között (16 osztály) olvastam 3 sose hallott nevet: Avenár, Belián, Szabrina
Az Avenárról valami gyógyszer jut eszembe, amit így hívnak... A Beliánt meg megnéztem, és régi magyar. Pedig azt hittem, ez is egy -ianus végű latin névből jön.
Van ott egy "Panni" is, a második neve Napsugár...