Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.25 0 0 516
A mantánál fennáló adat:

100 km/h-s sebességről történő teljes erejű fékezésnél (a gyári újjal megeggyező fékhatás esetén) a fékerő 78 %-a az első féken jelentkezik.
Ez elsősorban a súlypontelmozdulás miatt van így.

Főfékhengert kellene kicserélni. Nagyobb szervó dob, nagyobb fékerőszabályzó. Első hűtött tárcsa. Jó fékolaj (pl. castrol racingot használok), jó fékbetét, stb.

Tom

Előzmény: bohocka (515)
bohocka Creative Commons License 2002.02.25 0 0 515
hogyhogy nem valtoztat a fekhatason? nem mitha ketelkednek a szakertelmedben, csak furi, a gyari motorhoz boven eleg a tarcha+drum es tarchaval se lesz jobb ez azt jelenti? egyebkent nekem van egy ismerosom videken aki egy senator 3000-es motorjat rakta a mantaba + 3 par dellorto es o mondta, hogy mar csak a fekkel kene utolerni a teljesitmenyt... mondjuk az a kocsi 1-2-3-ban addig kapar amig nyomod neki...:)

bohocmester

Előzmény: Mantona (513)
MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.25 0 0 514
Fékerősítés: főfékhenger csere, fékerőszabályzó átalakítás.

3000-es mantát nem csináltak gyárilag. A Manta 400 tárcsafékes hátul is.

Tom

Előzmény: Mantona (513)
Mantona Creative Commons License 2002.02.25 0 0 513
hy!

köszi Tom a bizalmat... 4 nap alatt tárcsafékest csinálok belőle...de hogy milyen módon azt ne kérdezd...:-))))

mivel lehetne javitani a fékhatást?:-)mert nem nagyon erős csak ha taposom:-) gyárilag melyik Mantára szereltek 4 tárcsaféket? gondolom a 3.0 motorral kivitelezett változatára:-)))

most vittem elektronikushoz a kocsit,....

és tök jüó mert újra kell kábelezni a hátsó ablaktörlő kábeljeit...mert nem műxik sehogy. szóval lesz vele munka....már a tetőkárpit kekerült:-( semmi vész holnap kész:-)))

MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.25 0 0 512
Jó reggelt !

Itt olvasgatom a hozzászólásokat. Tök jó. Mantona viszem hozzád a kocsit, fékcserére. De akkor 4 nap alatt meg legyen ám :))
Komolyra fordítva a szót:
A Mantánál nem javul a fékhatás a hátsó tárcsaféktől. Ezt inkább csak a különlegesség miatt szokták cserélni. Nekem is az egyik Mantám négy tárcsás, de az gyárilag.

Tom

Előzmény: Mantona (511)
Mantona Creative Commons License 2002.02.25 0 0 511
oké vágom...szürka Mantona:)))

nos én a műszaki dolgokban sajnos nulla vagyok bár egy minimálisat értek hozzá...
szerintem is jó lenne átalakittatni hátsó tárcsafékessé mert igy nagyon nehezen fogja meg a kocsit a dobfék..bár én most voltam fékbeállitáson, fékfolyadékcserén...
idő ügyileg nem is lehet sok inkább pénz ügyileg drága...szerintem 4 nap alatt megvan szereléssel együtt bár nem tudom lehet e dehát miért ne lehetne? csináltak már ilyet...sok kocsin.
de egy brebo fékszett...az lehúzza a kasszát..itt inkáb ez a kérdés:-))

bohocka Creative Commons License 2002.02.25 0 0 510
nem a lila, a szurke mantonahoz lakom kozel, bocs ha kuszan fogalmaztam.

mas:
mennyi ido es penz megcsinalni egy mantat hatso tarcsafekesre? melik fek jo ala? nekem nagy maniam a harapoisten fek, igy nagyon erdekel, bar meg nem aktualis

bohocka

Előzmény: Mantona (508)
Mantona Creative Commons License 2002.02.25 0 0 509
állatira ottvan a szeren a gép..20 éves és még mindig vagány járgány:-))) ha rajtam múlik 10 év mulva is szuper lesz!:-)) és ez tuti:-))
Mantona Creative Commons License 2002.02.25 0 0 508
Te hol laksz helyileg ????

nem budakalászon?

vagy a lila tulajára céloztál?:-)
mert az jelenleg én vagyok:-)) most akkro mellettem laksz vagy Budakaláészon?:-))

Mantona Creative Commons License 2002.02.25 0 0 507
Bohocmester!

erre a mailre már válaszoltam:-)))

nem kaptad meg?:-)))

bohocka Creative Commons License 2002.02.25 0 0 506
tok vagom a muszert, sot mint irtam en is gondolkoztam hogy megveszem, az elozo tulajt is ismertem, sot a szurke mantonat is, itt lakik tolunk nem messze a srac akie.
nagyon pipec kis verda, nem hittem hogy valaha fog tetszeni lila auto..:))

bohoc

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 505
a vasam:-)))))))) az a Mantona névre hallgat...egyedi név mint ahogy a kocsika is egyedi...
Manta B CC Ascona elejével...nos mielőtt tátod a szád...meg kell emlitsem hogy az átalakitás lényegesebb része nem az én érdemem hanem már igy vettem igaz már egyre több minden lesz rajta amit én találtam ki...de pl. az Ascona front az előző tulaj érdeme... ez azért fontos kihangsulyozni mert nem akarok más munkájára én büszke lenni bár tény..büszke vagyok a Mantonára.

ha látni szeretnéd akkor a www.gsi.hu cimen a mantaclub oldalánál...a club rövid története alatt vannak képek is és a következő képeken találod a kocsit: a képek nagyon picik...szóval: első kép...valaki ül a tetején ketten mellette ekkor még szürke, most lila..egy sárga Manta hátulja belóg a kép jobb oldalába.
második kép: oldalról, előről már lilán látod... fekete Manta hátulját ábrázolja a meleltte levő kép...és felette egy szines manta van összesen 4 kép van egy sorban..a jobb oldali legszélső egy piros autó torta a bal oldali legszélső a kocsikám...
harmadik kép róla sréhen lent szemben Mantona egy ugráló felfujható mizéria előtt párkol...szemből a kép.

bohocka Creative Commons License 2002.02.24 0 0 504
hopp, pont megeloztelek :))))))))) ha vegre sikerul mantat szereznem akkor siman, sok kocsit kirpobaltam mar, de amit a legjobban szerettem volna (manta) meg sose vart ram a kertben...:( talan most, egyebkent van neve a vasadnak?

bohoc

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 503
bohocka!

nem kaptam meg a mailt!
jó cimre küldted?
felbi@chello.hu

vagy még nem ért ide mert olyan friss?:-))

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 502
hát ilyen nincs....lecsúsztam az 500-ról..ezt a pechet.....jáááááj..pedig erre készültem.

bohocka!!

lehet hogy nemsopkára üdvözölhetünk a Mantások táborában?
lépj majd be a kluba Te is!
én is belépek...jó dolognak tartom ezt az autós klubb dolgot...

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 501
500:-)))))
vagy most 501?:-)))
bohocka Creative Commons License 2002.02.24 0 0 500
Tom! mail ment, elore is koszi.
Mantona, Neked is dobtam msg-t a pirossal telleg komoly gazok voltak, de koszi,

bohoc

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 499
tudom én nem főmufti:-))))) csak olyan egyértelmü volt hogy a Mantaclub elnöke is részt vesz a rendezvény lebonyolitásának a menetében:-))))de ez tök jó dolog:-))) de szinte éreztem hogy nem csak vedég leszel a rendezvényen:-))

bár szuper dolog az is továbbá hogy a két klubb ilyen szorsan kapcsolódik egymáshoz. ez jó nagyon:-))))

amugy akkor talán ha van még hely akkor nevezek...próba cseresznye:-)) csak kérdés: melyik kategóriában indulhatok? a széria hátsókerekes autók versenyén vagy a nem széria hátsókerekes autók versenyén?:-))) illetve hogy a pálya hogyan lesz kitalálva, kialakitva? mert nem akarok a Mantával egy a pálya meleltti oszlopon, betonon, bukkanón landolni...

van valami védő rész a pálya mellett? vagy hogy oldják meg egy esetleges kicsúszás esetén azt hogy a kocsi ne kerüljön veszélybe se a nézők közé...

komolyan érdekel...lehet hogy sak én vagyok hülye és nem tudom hogy megy ez de mit tegyek még sosem láttam:-))))

MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 498
150 autó indulhat. Ha lesz még hely, akkor lehet nevezni. Nem főmufti leszek, csak a BMW-sek segítséget kértek.

Tom

Előzmény: Mantona (497)
Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 497
Teljesen véletlen főmufti vagy:-))))))) mi más is lehetnél?:-))))) oké..majd a talin dumálunk...
amugy nemsemmi kb hány autó lesz a műlyégen? és mennyi ember!?:-)))) kár hogy nem indulok.....már sajnálom. de hát nem tudhattam...még lehet nevezni? nem hiszem...nem nevezek...még épülget a Mantusz..:-)))
MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 496
Én rendező leszek, úgyhogy előbb megyek, de a találkozón magbeszéljük.

Tom

Előzmény: Mantona (495)
Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 495
köszi a segitséget!:-)

megyek rohanok megnézem a Mantonát:-))

amugy király lehet ez a műlyégpályás tali...tuti elmegyek...

lesz valahol egy találkozó a Mantásoknak? gondolom mindenki aki csak tud Mantával jön.. meg akinek Mantája van..:-))

MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 494
Persze, hogy jöhetsz. Valószínüleg kb. 13h-kor vége lesz a találkozónak, akkor mindenki hazamegy kajálni és 15.00-kor ott leszünk a műlyégpályán.

Tom

Előzmény: Mantona (492)
MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 493
Nem tartozol semmivel és nyugodtan kérj bármit, ha tudok segítek.

Keresek képet.

Hoppá! Ha ugyanott a klubtörténetben a legfelső 3 képet megnézzed (1995-ös, svájci túra leírása). A 3. kép (alsó) ahol a sárga Manta hátulja beló jobbról, mögötte egy ezüst manta szemből, ülnek a tetején meg állnak mellette. Na az volt a Mantona 1995-ben.

Tom

Előzmény: Mantona (491)
Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 492
Tom!

a jégen csúszkálós városligetni programon ugyan nem indulok de Clubbozás után szivesen elmennék veletek mint néző...és mint kiváncsiskodó újdonsült Mantástag:-)))

ugye van rá lehetőség? úgyértem nem zártkörű..mert addigra már a Mantona is 100%os lesz... azért nem neveztem mert nem akarom egyenlőre csúszós felületre vinni és külömben is féltem:-))majd még jobban rá kell érezzek a vezetésére:-)) amugy nem is tudtam még előre hogy kész lesz -e de már kedden készen lesz és szerdáig szerintem a papirok is rendben lesznek!:-)))

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 491
Tom!
ha még megvan a kép róla...elküldöd neikem MAilben vagy beteszed ide? szeretném beállitani háttérképnek....tudod mennyire imádom:-)))

igérem több szivességet nem kérek:-)))
már igy is sokkal tartozom:-)

kösziiii

ivi

MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 490
Igen tudom. Én csináltam. Örülök, hogy örülsz! :)

Tom

Előzmény: Mantona (488)
MagyarOpelMantaClub Creative Commons License 2002.02.24 0 0 489
Én mindenképpen CIH-re szavazok.

Tom

Előzmény: Veisace (486)
Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 488
TOM!!

most néztem meg a Mantaclub honlapját a GSI.hu weblapon! a Club története oldalon a képek között ott a Mantona (lila) !! nem is tudtam hogy feltettétek...jó volt viszont látni 2 képen is:-))))ha jól láttam...de 1 képen biztosan ottvan:-))))

hát ez tök jóó...kellemes meglepetés...scka a képek olyan picik:-))

Mantona Creative Commons License 2002.02.24 0 0 487
Eisace nem adja fel a C kadett reményeit:-)))

tudok gey eladót...üdv.

Mantona

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!