Gondoltam én, hogy a gyerekek élvezik ezt a felhajtást a legjobban:-) Soma is mindig ott van, ahol nem kéne. Ma megtapogattam az ínyét, és úgy ráharapott az ujjamra, hogy azt hittem, rögtön elsírom magamat. De még mindig csak 11 foga van...
Nos, most már én is azt mondom, hogy meleg van! Legalábbis a gyerekeknek. Nálunk is szörnyűre sikerült az éjszaka. Nagyon büszke vagyok, hogy a lányom már egyedül elmond egy 8 soros versikét, de ezt már két napja mindíg hajnali 5-kor adja elő és utána nem is akar aludni tovább. Így mostmár nekem nem a meleg okoz gondot lassan, hanem a fáradtság.
Ne is mondd! Már 6 napja késik, eddig nem izgultam, de ma csináltam azért egy tesztet is, hogy még ennyire se izguljak. Biztos a meleg kavart be. Meg az építkezés felpörgetett. Rettentő ritka eset, hogy képtelen vagyok aludni ilyenkor...
Sziasztok, Piros, tényleg nem rossz a napi program, mert délelőtt sokat játszunk, mesélünk, délután meg elég tűrhető az idő a víz mellett. Soma mondjuk egyelőre csak messziről szemléli a vizet, de azért sikerült már 1-2 alkalommal becsábítanom, mondván: megnézzük a halacskákat. Persze a Komjádiban nem sűrűn vannak halak a medence alján, de ez most mindegy:-) És amit még nagyon élvezek, hogy egy csomó mindent meg tudok itthon csinálni délelőttönként. Pl. most, hogy ilyen meleg van, kimostam az ágytakarókat, az összes farmert, egy pár szőnyeget. Estére simán megszáradnak... Valahol már nagyon várom, hogy Soma ne aludjon délutánonként, mert akkor biztos, hogy este 8 után kidőlnek. De egyelőre kell még Neki az a kb. másfél óra. Igaz, ma pl. nem aludt, és lazán bírta este 9-ig. Szerintem holnap délután sem fog aludni, mert hozzá van szokva, hogy a babakocsiban alszik az erkélyen, de ilyen hőségben tutira nem teszem ki, mert OK, hogy nem süt oda a nap, de még így is iszonyú meleg van. A lakásban pedig nem tud délután aludni. Hiába, na: a szokás hatalma...
Ancsúr: ha kéred, szívesen küldünk kristálypoharakat mi is:-) Van 2 készlet, amit még az esküvőnkre kaptunk, pedig nem kértük:-))) Az nagyon jó, ha élvezed a felújítást. Én modjuk kevésbé komálom ezeket a dolgokat, de a végeredmény biztos szép lesz. Nálunk is rosszul aludtak tegnap éjjel a gyerekek: Soma nyöszörgött, Lora meg csikorgatta a fogát. Szörnyű volt.
Nálunk nincs locsolási tilalom, szerintem nem is lesz. Az ivóvízfogyasztás tutira nem nővekszik(csapvíz), mert az itt élők kb. 3%-a issza ezt a vizet.
De kókadoznak a virágok, némelyik szerintem nem is fog már magához térni. Napról napra kisebb kedvvel megyek ki esténként, rossz látni, hogy küzködnek.
Zádor is tegnapig bírta a hőséget. Nem nyűgös, csak nem tud aludni. Éjjel kislámpánál futkosott ide- oda, játszott.
Hajrá kristálypohár.....Megvan a krácsonyi ajándék.:)) Nekünk általában akármilyen műanyagpohár megfelel. Kaptunk egy jó párat,így van mibe válogatni. De mostanában folyton az enyémből akar inni.
Teljesen jól fejlődik a alányom szókincse. Azon kívül, hogy elég sok verset mondogat, bár inkább csak a részleteit, ma azt közölte, mikor mondtam, hogy Enikő alszik, hogy inkább mész a nagyihoz. Így. Viszont az egész játszóteret bemutatta a fiamnak, így egész délután cipelhettem a kis lurkót, mert mindent meg kellett nézni és kipróbálni, amit Eikő mutatni akart.
Hát majdnem megfő.... Egyébként nem lenne rossz, ha tényleg így lenne. Szauna bérletre viszont egyáltalán nincs gondom. Mellesleg mivel nálunk így nézve szinte mindíg meleg van, így nem igazán esik most nehezünkre a kinti nagy meleg. Bár azt nem mondom, hogy kellemes, de mindenki jól viseli, a gyerekek is. Nem nyügösebbek este, és még a pelenka alatti kiütések sincsenek.
Pisko
Egészen jól hangzik ez a napi program. Azért mi délután kimegyünk úgy 4 után a játszótérre. Megbeszéljük előre mindíg a barátnőmmel és mivel jó árnyékos a játszótér, így délután már nem is vészes kinnt lenni. Cserébe viszont nálunk már legkésőbb 8.30-kor alszanak a gyerekek. Így apára is jut egy kis időm.
Mona
Szívgesen átírnám a nevem, de még nem jöttem rá, hogy kell. Súghat vki.
Egyébként ha vkit érdekel, és akarja nyugodtan hívhat Piroskának, vagy Pirosnak, mint Mona. Minden egyéb becézése a Piroskának részemről tilos. Előre is köszönöm.
Akaratos, akaratos, én is az vagyok! Igy összeveszünk. Na a lába: azóta,hogy itt volt a védőnő, egyszer sem ment ugy!(Isti bizi, hogy nem beképzelem hogy hülyén ment a gyerek! Tanuim vannak :))))
Viszont a köldök fúrás, az megmaradt! De annyira hogy nem tudok mit ráadni, mert mindent levesz, hogy hozzá férjen! Tiszta lila a húsa ahogy piszkálja! Most ezen az ökörségen kivül nincs gond. A maradék három örlő is kirepedt már, már csak növeszteni kell. Igy a fogakról le van a gond.
Piros! Tényleg, akkor neked főzni sem kell, csak lerakod az asztalra a kaját, és hipp-hopp kész is! Piros, miért nem irod át a neved Pirosra???
Ancsúr! Nálatok nincs locsolási tilalom??? Mert itt az van. De a drága szép virágjaim.... A füvet nem is locsoltam eddig sem, mert ugy sem tudom felveni a nappal a versenyt. Kiég. Csak a virágok, a rózsák.... :(((
A fiúk és a lányok tényleg másképp akarotasak. Lorát sokkal könnyebb volt bármiről meggyőzni, Somára akár százszor is rászólhatok, akkor sincs foganatja. Nálunk csak az válik be, hogy elterelem a figyelmét: ha pl. valami olyannal játszok, amivel nem kéne (pl.: ki- és bekapcsolgatja a fagyasztószekrény gombjait, megpróbálja bedugni kisautóit a videómagnóba - jelzem, egy sütőtökös kanál már vagy fél éve benne van:-)), akkor azt mondom Neki, hogy "gyere, mutatok valami érdekesebbet". Ez egyelőre működik. Más nem.
Mi egész nap ki sem megyünk itthonról. Még boltba se. Hétfőn jól bevásároltam, a kenyeret én sütöm, szóval péntekig nem kell itthonra semmi. Délután 4-re viszem Lorát úszni, és akkor mi is strandolunk egyet. Soma mellesleg üvölt a vízben, szóval Vele csak combközépig érőbe tudok bemenni (persze Neki ér combközépig), de így is jó. Aztán este, miután már megvacsoráztunk, összepakoltunk, és megágyaztunk, olyan 8 után még lemegyünk egyet kismotorozni: Soma motorozik, Lora pedig görkorizik. 9-kor szoktunk feljönni, gyors mosdás, és fél 10, hn. 10 körül már alszanak. Akkor sem aludnának el hamarabb, ha nem mennénk le este...
Akkor én nyertem:-) Lora születése után 16 hónappal jött meg, és így összesen 25 hó szünet volt. Ezek után szinte "sokkot" kaptam, mikor Soma után már 6 hónappal megkezdődött...
Képzeljétek, gondoltam, akkor elmegyek tényleg TSH- kontrollra. Beutalót beszereztem, mégsem tudok menni. Ugyanis ezen a héten (nem tudom mióta) még csak a sürgős eseteket fogadják. Majd jövő héten kell telefonálnom a laborba, hogy van beutalóm, adjanak időpontot. Lehet, hogy nagyobb városokban ez eddig is így volt, de itt ez határozott visszaesés a rendszerben.
Ma teljesen véletlenül láttam meg, hogy a BBC Prime-on van de. fél 10- kor egy irtó jó műsor a dacos gyerekek kezeléséről. Ma pont a boltos hiszti is benne volt. Holnap is megnézem vagy felveszem, nagyon tetszett!
Pohár: lányom mondja, hogy ő olyan pohárból szeretne inni, mint amilyenből a szomszédban szokott. Na, átmentünk, mert nem emlékeztem rá, hogy az milyen.
Kristálykészletből való...
Csak kiteszed a kaját és magától megfő? :-((( Már én is kezdek szenvedni.
Jaj, ez nagyon kiborító időszak, emlékszem egy sztorira, a lányomat lemostam, jó koszos volt, és ő elkezdett üvölteni a kádban, hogy ő akarja lemosni a koszt. Jó, mondom, bekoszoljuk valahogy. "De én azt a koszt akarom lemosni!!!!!" Akkor persze nem éreztem ilyen viccesnek. :))) Meg olyan kérdései voltak, hogy pl. miért sárga ez a ház...
Kitartás a poharakkal.Nálunk határozottan jól működik és már a lányom is egyre gyakrabban kéri a poharat, mert látja, hogy a fiam abból iszik.
Ma teljesen csúcs volt a játszótéren!A fiam egész idő alatt a homokban ülve játszott (és csak egyszer feküdt bele!). Ami az akaratosságot illeti: Ha a fiam járni tudna, ma biztos minden gyereket elvert volna a játszótéren. Ugyanis, ahogy a homokban ült, a közelébe pakoltuk a homokozókat. Ez igen tetszett neki, de az már nem, hogy a lányok néha elvettek egy -egy formát és akkor elkezdett a maga módján hangos nemtetszését kifejezni és a kezében lévő lapáttal püfölte maga mellett a földet.
A melegről: Amikor a lakást vettük, tudtuk, hogy mi alattunk van a kazán, de ezt nem gondoltuk annyira bajnak. Szóval képzeljétek el, hogy egy panelban lakunk és az összes melegvizes tartály és a kazán is a mi lakásunk alatt van. Na ez után mondjátok, hogy meleg van! ( A házunknak saját fűtése van és saját melegvíz ellátása is. Ez egész évben szuper, mert amikor kinnt már hideg van, de még nincs bekapcsolva a fűtés, mi akkor is üdülünk a melegben. Nyáron azonban ez most elég meleg, de egyenlőre még jól bírja mindenki.)
Reggel 48 fok volt a napon. Utána nem néztem, nem is bírta volna mérni a hőmérő.
Beindult nagyon az építkezés, úgy örülök! A kosz is alakul, de sebaj:-) Ma átvágta párom a falat az új részleg felé. Mivel Zádor a héten rájött, hogy feléri a kilincseket, így nem lehetett bent tartani. Törmeléken keresztül ki, majd be.
Zorka is akaratos volt (gondolom ritka az a gyerek, aki nem), de másképp. Pl. egyszer nem engedtem neki, hogy kiszórja a fülpucolót. Simán beleegyezett, hogy visszarakjuk. De másnap, ahogy kifigyelte, hogy nem látom, előkereste, kiszórta és még a vattákat is elkezdte leszedegetni.
Hatalom átvétel :)))))))))))))))))) Ez jó! Nálunk is hasonló van kialakulóban. De nem már a nyúl vigye a puskát.... Norbi is baromi akaratos, ez is az egyik legnagyobb probléma. Az hogy akaratos, nekem egy kolléganőm mondta, egy fénykép alapján. "... jó hegyes az álla, baromi akaratos lesz..." Eddig bejött. Majd értekezek vele, mit lát a csemetémbe, amit még én nem tudok. :)
Megőrülök ettől a melegtől. Persze nyár van, de ez már túlzás.
Zádor tegnap megint lefejelt a boltban, mikor akartam kihozni....
Ma meg játszani akart az ollóval. Lecseréltem gyerekollóra, de az nem kellett. Bosszúból (látszott az arcán) kikapcsolta a rádiót, nézte, hogy mit szólok.
Majd hisztizett, mert nem tudott kimenni a kamraablakon a munkásokhoz. De nem ám akárhogyan! Még ebédet sem evett.
A kis bontakozó személyiség:-)
Múltkor azt mondta párom aura- látó kolléganője, hogy nagyon erős a kisugárzása, nagy ember lesz belőle. Nem hiszek az ilyesmiben, de azért jó volt hallani.
Tehát lehet, hogy nem is dackorszakban van, csak már most át akarja venni a hatalmat:-)
Ne aggódj, Enikő is lábújhegyen kezdett el járni, bár csak néha teszi. Egyébként tök rendesen jár.
A nevelési tanácsadóba pedig jelentkezz be. Ott biztos tudnak vmi hasznosat mondani és a védőnőnek tényleg semmi köze hozzá.
Képzeljétek, ma négy egész korty tejet ittunk a kisfiammal. Nem hányt és hasméneése sem volt. Így reménykedem, hogy a tejjel sem lesz gond, bár ez még nem volt akkora mennyiség.
Elnezest, hogy csak igy RO-bol idejovok, de nekem van egy 13 eves lanyom aki kb 5 eves koraig volt minket kepes az oruletbe kergetni a labujjhegyen kozlekedessel. Persze nem mindig o sem, hanem kiszamithatatlanul, o mind a ket labaval. Elvileg lehetne ez achilles in rovidulesi problema (azt operaljak) de allitolag ha a gyerek amugy tud menni idonkent rendesen is, akkor ez nem az es kinovi. Legalabbis minket ezzel biztattak az ortopedian, es ugyan irto lassan notte ki szerintem, de kinotte, ma mar nem jar labujjhegyen. Szoval jo esellyel nalatok is lehet, hogy valoban csak ido kerdese es elmarad.