ebben valszeg sok igazság van, de egy másik véglet sem épp üdítő, hogy ülsz egy irodában, haszontalan riportokat kéne faragnod, ehyelyett arról képzelődsze, hogy milyen fasza élet lenne ehelyett a színpadon állni és a zenédért megőrülő arcoknak élményt nyújtani. Nemtom, szerintem habitus kérdése, de én csípném a dolgot.
ma már majdnem minden metalkoncert hakni. az overkill is csalódás volt , nagyjából erős közepesként tudom jellemezni. nem is voltunk sokan, az is gáz. a szigetes maidenek is haknik. ez is az lesz
talán a tavalyi MET volt ahol azért odatették magukat. de ez saját megérzés
valahol azt mondom, simán megértem. könnyen bele lehet ám fásulni, ha állandóan kisebb lepukkant "b", "c" kategóriás helyeken lép fel egy zenekar, kontinensen belül autóbusszal zötykölődik hosszú órákon át, miközben az a lakása is. nem mindenkinek adatik meg, hogy "everything is first class" /ahogy lars ulrich mondaná. :-) / meg csak behuppansz a magán jet-be, és 1-2 órán belül bárhol ott vagy. lehet a zeneírás még mindig örömet jelent mustaine számára, ezt nem vonom kétségbe, de a hakni szerintem neki már egy ideje dög unalom (lásd. killig road c. szám szövege) és csakis a kötelező pénzszerzésről szól, különben miből élne? azon meg már rég túl van sztem, h annyira élteti őt a rajongói szeretet, a közönség, h ne lenne meg nélküle, vagy hogy ez inspirálná. a koncertjein is szinte nulla kommunikációt folytat saját közönségével a számok között, inkább csak gépiesen eldarálja a műsort, aztán húzás. az meg, h juniort visszavette, és úgy kommunikálta le, h mekkora keresztény, és milyen nagy dolog a megbocsátás, egy nagy kamu szerintem. igazából kurvára unhatta magát turnékon, h szinte mindig új arcokkal lóg, akikkel nagyon nincs közös múlt, téma, egyetértés, hogy inkább visszavette a régi cimborát, akivel rengeteg közös emléket tud felidézni, és elviselhetőbb így a hakni. ez a slayer-el való közös turné (amellett, h jövedelemzőbb is) állítom egyfajta felrázása az unalms turnézásoknak mindkettőjük számára.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy rohadtul nincs már ínyére a koncertezés.
Dév gondolatai valahogy a következők lehetnek: "gyorsan ledarálni azokat a számokat amiket mindig is játszottunk, vigyázva nehogy valamelyik eddig nem játszott szám keveredjen bele a listába. Ha kellően keveset mozgunk, akkor azt az 1 órás műsort még izzadás nélkül is megúszhatjuk, remélhetőleg még zuhanyozni sem kell menni a műsor után, max egy pisi és már itt se vagyunk. Ha a srácok meg pampognak a pénz miatt, akkor ordítva megkérdezem, hogy mégis mi a fenét akarnak 1 órás műsor után? Örüljenek, hogy nem ők fizetnek azért, mert velem léphetnek fel egy színpadon!"
Gyors fejszámolás: a Kijevi buli - ha összeadom a studióverziók hosszát - összesen 1:04:51. Tanulság: senki ne engedje meg magának azt a luxust, hogy kimegy wc-re a buli alatt!
szerintem már az is a kreativitás része, h ugyanazon a koncerten kétszer ugyanazt a dalt elpasszolja, miközben egyet elspórol. :-) mert oké, h a rust évfordulós turnén ezt megcsinálta, hiszen úgy kerek ha egyben lemegy, meg mint tudjuk régóta a holy wars-al zár, de hogy most is még ezt a duplázást megcsinálja... kell hozzá arc! :-)
Kezdem nem érteni, hogy mire értette azt Mustaine legutóbb, hogy kreatívnak kell lenni a koncertezések terén (talán a cikkíró tévesen "kell lenni"-nek fordította a "kellene lenni"-t)
Ez szinte 70%-ban ugyanaz, mint a tavalyi koncert. De izgalmas az élet.
Holy Wars...The Punishment Due Hangar 18 Wake Up Dead In My Darkest Hour She-Wolf Skin O' My Teeth A Tout Le Monde How The Story Ends Head Crusher Trust Sweating Bullets Symphony Of Destruction Peace Sells Holy Wars (Reprise)
nagyon nem bonyolította a mester, sőt! tornado, hook in mouth a kuka, helyette tulemon, plusz még egyszer odavágta nekik a holy wars-t. :-) de rafkós! :-)
oh, látom igazi ínyenc vagy youthanasia terén. :-) family tree, I thought I knew it all, hmmm... micsoda dalok! én még ide sorolnám az addicted to chaos-t is simán. de egy reckogning day igazi fejrobbantó kezdése lenne bármelyik koncertjüknek, bármikor! csak sajnos 0% rá az esély, h valaha is élőben hallhassam ezeket. talán, ha lesz évfordulós turné abból a zérából is...
endgame-ről nekem szinte bámelyik jöhetne, annyira tetszik. el tudom képzelni egy 1320 milyet tudna húzni élőben.
az tényleg elég érdekes, hogy még a tout le monde sincs benne arról a lemzről. A Reckoning Day, Train of Consequences, Elysian Fields mesterhármasról nem is beszélve.
na, ja! értem én, de ha meg nem játssza le a "kötelező" slágereket, akkor meg azért megy a kritizálás... amit kicsit nehezen értek, ha tényleg a rust in peace óta nem írt ilyen jó albumot, mint az endgame (ezek a saját szavai) akkor miért fél bemutatni, és miért nem ez adja a vázát a számlistának???
mellesleg a youthanasia, ami sztem a három legjobb lemezei közé tartozik, továbbra is nagyon alulértékelt. egy sincs róla a jelenlegi összeállításban...
Én pont ezért (is) nem megyek az áprilisi koncertre, mert megint csak a szokásos, unásig hallott nóták vannak nyúzva, leszámítva a "How The Story Ends"-et.
igen, én is nagyon hiányolom az endgame dalokat. úgy látszik hiába ez az aktuális album, aminek ideje alatt kétszer is voltak/lesznek budapesten, jól kimarad az életünkből. én pl. szívesen elviselném, ha kihagynák nálunk a skin o' my teeth, és sweating bullets-et. de hát még majd' egy hónap mire itt lesznek, biztos frissítik a listát. vagy nem...
na, akkor itt van a kijevi setlist a vérontás első európai állomásáról:
Wake Up Dead In My Darkest Hour She-Wolf Skin O' My Teeth Hangar 18 Hook In Mouth How The Story Ends Tornado Of Souls Trust Head Crusher Sweating Bullets Symphony Of Destruction Peace Sells Holy Wars
más:
az animált piros szívek a honlapon önmagában szeritnem annyira nem volt gáz, főleg, h a házassági évfordulónak szólt. ő is ember, érző lény. most az jobb lett volna, ha vic halálfejek ugráltak volna a szívek helyett?! :-P inkább az gáz (vagy inkább csak érthetetlen), h ezt most miért kellett kiteregetni, mikor köztudottan mustaine ugrik a hivatalos fórumán is, ha csak egy kicsit is a család kerül szóba. egyből jön a kimoderálás. na, mindegy végül is az ő dolga, mindenki változik. inkább emiatt tenném fel a kérdést, h mivé lett a világ...?! :-D
egyébként a fia, és lányá születésnapjáról is megemlékezett hasonló formában az idén, volt szerencsém mindketőnél aznap felmenni hivatalos honlapra.