Keresés

Részletes keresés

elemes2 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42009

ha a PMB-vel importálom a videókat, ezt kapom:

(a moffokat rég töröltem).

Előzmény: beeex (41999)
elemes2 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42008

az MTS file-ok tartalma a sok bluray lejátszó által is támogatott AVCHD kódolású videó, de ugyanez a file a bluray lemezen M2TS kiterjesztéssel szerepel.

bluray filerendszer (egyszerűsítve):

http://en.wikipedia.org/wiki/Bluray#Directory_and_file_structure

/ -- BDMV --+-- PLAYLIST

+-- CLIPINF

+-- STREAM

+-- AUXDATA

A STREAM könyvtárban vannak az M2TS file-ok -- a filenév egy ötjegyű szám. A CLIPINF könyvtárban levő CLPI file neve ugyanaz az ötjegyű szám, ami a hozzá tartozó M2TS file neve, de a CLPI file szerkezetét nem ismerem.

Ha a sony kamerához adott PMB szofferrel másolod át a kameráról a file-okat a számítógépre. a szoffer az MTS file-okat átnevezi M2TS-re, és mindegyik mellé létrehoz még két filet: a MODD tartamazza a videó kiegészítő adatait (XML formátumban, de ember számára értelmezhetetlen hexadecimális stream-ként), a MOFF pedig egy indexfile: a videó áttöltése után a PMB a file-on belül jeleneteket, arcokat keres és ezek kezdetét rögzíti a MOFF-ban. amikor én videót szerkesztek, nem hagyatkozom a PMB jeleneteire, ezért a MOFF file-okat törölni szoktam. a MODD tartalma érdekes lehet később is.

nekem nincs bluray lejátszóm, ezért próba cseresznye alapon azt javaslom, hozd létre a fenti file-szerkezetet és a STREAM könyvtárba rakott MTS file-okat nevezd át <nnnnn>.M2TS-re (ötjegyű szám). az eredményre kíváncsi vagyok, ha meg tudom javítani a videokamerámat, beszerzek egy Bluray lejátszót :-)

elemes2 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42007

videokamera szervizkönyvek:

http://www.eserviceinfo.com/

nagyobb méretű file-okat több darabban lehe tletölteni, pl így:

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/42735/SONY_HDR-SR11.html

a "file information" rész utolsó sora a "Multipart", ott lehet a következő részt kiválasztani.

a több RAR file-ból a winrar kicsomagolja a 11 megabyte-os PDF szervizkönyvet.

a japán kamera angol szövegein érezhetően vézna a fordítás de egészében jól használható.

vjozso Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42006

Zeki3:  A benti reflektor nem hülyeség. Nekem a régi kamerám egy Pana nv-gs55, na annak ritka gyalázatos képe beltéren.. Kénytelen voltam venni egy 500W-os reflektort, 2-3 ezer ft volt asszem. A plafont megvilágítva teljesen korrekt a képe. Persze elég nyűgös így videózni... Szerencsére az új géppel már nincs szükség ilyesmire.

beeex: hdmi kábellel közvetlenül rádugni a TV-re?

MRTigra Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42005

ja, mts-re ne nevezd át ;-)

Előzmény: MRTigra (42004)
MRTigra Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42004

Próbáltad átnevezni mts-re, vagy mp4-re, esetleg mpg-re?

hátha úgy észreveszi.

qwer1234 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42003

No az baj volt, mert a lejátszóknak, videóvágó szoftvereknek általában szükségük van arra a buzi directory struktúrára és a bennük található extra információkra. Ezért útálatos formátum az avchd, mert elintézhették volna egyetlen mp4 konténerrel is az adott snittet.  Ehelyett másolhatod egyszerre az egészet és ha utólag törölni akarsz a videók közül már a számítógépen, akkor azt nem teheted meg. Nem törölheted egyszerűen ki az adott mts file-t, mert fejreáll tőle a struktúra.

Előzmény: beeex (42001)
panabubus Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42002

Sziasztok! Jó nagy off, mert analóg téma...  :S  (De hisz valamikor talán mindenki ott kezdhette)

A fotóbörzén hozzám került egy veterán darab, persze olyan áron...  SONY HC5500-as.

Nincs valakinek megunt, "levetett" felselegessé vált  Video8-as  kazettája, amit átvehetnék? Ahogy elnézem a(még itt-ott) kapható árait, hát a gomb többe kerülne a kabátnál...:(    On:

beeex Creative Commons License 2011.03.25 0 0 42001

de igen, csak az mts fájlokat másoltam át

Előzmény: qwer1234 (42000)
qwer1234 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 42000

Nem lehetséges, hogy a directory struktúrát nem másoltad át? Csak az mts fileokat?

beeex Creative Commons License 2011.03.24 0 0 41999

Sziasztok, segítségre lenne szükségem.

Van egy Sony HDR-SR7E kamerám. Eddig a videókat a számítógépre írtam ki, és azon néztem ill. tároltam. Vettem pár hete egy Panasonic G20-as plazmatévét, és mivel ha már HD-s a kamera gondoltam a panán is megnézem a felvételeket, vettem hát egy külső vinyót, kiírtam rá a fájlokat. A tv nem hogy nem játsza le, de nem is látja ezeket a fájlokat. Közben beszereztem egy LG bluray lejátszót is ami rengeteg fájlformátumot képes lejátszani, hát ez sem játsza - illetve nem is látja a fájlokat. A vinyóra vettem fel több mp4-es filmet, azokat látják ill. le is játszák.

Azt szeretném kérdezni, mi a módja annak, hogy meg tudjam nézni a tv-n a hd-s felvételeket?

A FreeCommender MTS kiterjesztésnek írja  a fájlokat,

Kösz beeex

Csombee Creative Commons License 2011.03.24 0 0 41998

Sziasztok

Szerintetek a Sony DCR-SR 15 videókamera jó?
Érdemes megvenni?

Véleményt tudtok mondani.
Vagy a Sony DCR-SX 85 ES

Én az elsőt venném a HDD miatt.

Köszi ha tudtok segíteni.

EosFanTom Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41997

Ha valaki szeretne olcsón, jó minőségű 3CCD-s videokamerát, nekem van egy valóban új állapotú,

karcmentes, hibátlan Pana miniDV kamerám (Panasonic NV-GS230).

Összesen 3 órányi anyag volt vele rögzítve és 40eFt-ért odaadom.

Mailem publikus, küldök róla képet is, ha valakit érdekel.

Előzmény: Törölt nick (41976)
elemes2 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41996

popupi

nekem is tetszett :-)

Előzmény: analóg (41994)
elemes2 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41995

na jó, visszabújok a csigaházamba.

Előzmény: foveon (41992)
analóg Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41994

"csak az objektiv belepopupillaja"    ??

Előzmény: foveon (41992)
etwg Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41993

Probáld most, nem tudod a LINK néha nem azt teszi mint gondolom.  (Ha nem megy ird be a YouTube keresöbe, hogy "Exotische Züge").

Előzmény: LoviGabi (41991)
foveon Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41992

csak az objektiv belepopupillaja (ami nagyon nem egyezik meg a frontlencse atmerojevel meg altalaban sem).

Előzmény: elemes2 (41989)
LoviGabi Creative Commons License 2011.03.23 0 0 41991

"Inkább nézzetek némi egzotikus vasutas videokat ITT"

Nem engedi lejátszani.

Előzmény: etwg (41981)
analóg Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41990

Hát igen már régóta így mőködik, jó öreg fény meg az üveg :)

Előzmény: elemes2 (41989)
elemes2 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41989

igen, az f érték az objektív fényereje, konkrétan (fix objektívnél) az objektív hasznos átmérője (általában a frontlencse átmérője) per effektív fókusztávolság.

Előzmény: analóg (41944)
elemes2 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41988

a tudás önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki tanítson.

Előzmény: kepzavarvideo (41985)
analóg Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41987

Alukáljál tovább jobb lesz itt mindenkinek :)

Előzmény: kepzavarvideo (41985)
kepzavarvideo Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41985

Akkor marad a zajos szinhibás kép, vagy veszel egy rendes kamerát!

Sajnos hiába keresel, ebben a kategóriában nincs sokkal jobb! Valószinúleg a drágább kicsit jobb lesz, de túl nagy különbséget ne várj, és mégegyszer mondom, ne a paramétereknek higyjetek az amatőr kategóriában, mert csak reklámfogás! Az összes paramétert valami más nem reklámozott paraméter rovására lehet csak javitani!!! Az objektiv fényerő az egyik ilyen, ha jó

CSak a saját szemeteknek higgyetek! TESZTKÉPEKET, TESZTVIDEÓKAT keressetek az alapján döntsetek!

A világitás meg lehet hogy szerinted a profik privilégiuma, de ha zavar az olcsó megoldás, akkor keress drágábbat!

Egyébként a falról-padlóról deritett fény bevált a tévénél is, illetve a profi fotósok sem véletlenül a plafonra villantanak a vakuval... i tényleg szép szórt fénye van, mint egy jó nagy távoli reflexernyő! A fejlámpa nem olyan szép képet ad. de praktikus és mobil megoldás!

Bocsi!

Azt nem mondtad hogy fényérzékeny a gyereked! Beragasztod a szemét amikor kiviszed a lakásból? ...ha nem birja azt a pár száz luxot amit tud egy ilyen lámpa.... főleg deritve plafonról, falról... akkor napra nem is viszed? Akkor nem a feleségemhez hozd ha kell róla pár jó fotó, akkor 2000-3000Ws nem lesz jó neki....

A nevem meg az ami, de én legalább tudom miről beszélek! Sajnálom hogy nem érted! Főiskolán oktattam videotechnikát, cégeknél továbbképzéseket tartottam videotechnikából és rendszertechnikából, ha gondolod és túl sok a pénzed lehet ki tudsz fizetni pár órát nálam...

de megjegyzem, vizsgáztatásnál kb azt gondolták rólam, és oda küldtek ahova kb most te...

Előzmény: Törölt nick (41971)
panabubus Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41983

Mivel, bármilyen hihetetlen, nem voltam képben. Annyi erővel lehetett volna egy noname, de használható cucc is. Éppen azért kérdeztem volna mert nem vagyok se nepper, se kereskedő, sem pedig jártas a mostani dömping cuccosai tekintetében. És feltételeztem hogy aki képben van ezekkel, az tudna tippet adni. Mindössze ennyi.

(Az tény, hogy utána találtam egy ugyanilyennek kapcsolatos videót a juhtúrón, úgyhogy a hirdető kis hölggyel még idejében sikerült lemondani a randit)

Előzmény: Törölt nick (41982)
etwg Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41981

Nem tudom, miért ilyen következtetést vonsz le. Az fel sem merül , hopgy senki az itt lévök közül nem ismeri a kérdezett kamerát.

Milyen tanácsokat adhatunk igy?

Többször leirtam, legutoljára pár hsz-el lejjebb, hogy milyen felelötlenség manapság ilyen tanácsot adni. Fogadjátok már el ezt (akár mint hozzáéretö nézetét).

Inkább nézzetek némi egzotikus vasutas videokat ITT

Jo szorakozást!

Előzmény: panabubus (41980)
panabubus Creative Commons License 2011.03.22 0 0 41980

Ne tedd.  Mármint a bizakodást.  :)

Én vagy három hete lassan hogy feltettem egy kérdést, mert úgy gondoltam hozzáértő és segítőkész csapatot találok szakmailag. Az akkori kérdésem válaszolatlan maradt máig, sztem el is adták azt a kamerát amivel kapcsolatban merészeltem érdeklődni.ű

Arcsoftnak van  videós szoftvere? Én tőlük csak a Photostudio 2000-el talákoztam idáig..:S

Előzmény: Törölt nick (41958)
etwg Creative Commons License 2011.03.21 0 0 41977

Talán tulzottak az igények.

Amikor egy-egy amatör kamera élethossza a piacon kevesebb, mint egy év (a megjelenésétöl az eltünéséig) aligha várhatsz el tapasztalatokat, minöségi elemzést.

Erre már a nagy szaklapok sem vállakoznak, illetve, ha ezt megteszik, inkább (reklám-) maszlag, mint valodi vásárlási iránymutato.

Változnak az idök, ehhez változni kellene az igényeknek is ugy, ahogy a társaság is változott.

(Lehet, hogy többek elkeseredtek, hogy a tanácsaik nem váltak be, vagy a kapott tanácsok kerültek ilyen sorsra. Meg a piac is reagált, hogy ne lehessen ilyen egyszerü eszközökkel negativ reklámot csinálni.....a piac érdeke minél több kamerát eladni legyen az jo vagy rossz - nekik nem kell a minösités, ezért jutottatok vékony jégre).

Előzmény: Törölt nick (41974)
analóg Creative Commons License 2011.03.20 0 0 41975

Jó társaság lehetett.

Sajnos változnak az idők.... és az emberek :)

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (41974)
analóg Creative Commons License 2011.03.20 0 0 41973

Látod, nem kell fényerős objektív, bármilyen kamera jó, halogént a gyerek szeméba had csillogjon.

Természetesen fog viselkedni a gyerek , meg bájos lesz:)

Előzmény: Törölt nick (41971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!