Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.07.01 -2 0 85108

Biga Cubensis Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85107

Nekem azért alapvető elvárásom, hogy aki szerepel egy SW contentben, legalább az alap filmekkel/eseményekkel legyen tisztában. Legalábbis a Filoni/Gilroy sorozatoknál ilyen malőrökre nem emlékszem.

Előzmény: Mlle. Grenelle (85104)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85106

Amúgy igaza van:

Elmondjuk, hogy igazából miért is rossz az összes Star Wars film hivatalos alcíme.

https://youtube.com/shorts/8a7NnKCU4Ns?si=D1Vd5dUiN-6CRdzJ

mindenki senkije Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85105

Nekem megvan mind most is. Ezek amúgy hirdetések a Füles rejtvényújságból, szerintem sosem láttam őket. 

A Jedihez amúgy néhány évvel ezelőtt készült el Fazekas képregénye, SW klubbon belül lehetett megvásárolni

Előzmény: Biga Cubensis (85103)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85104

Nekem szimpatikus volt Yord.

A színész meg alighanem összekutyult két filmet, azért mondta ezt - emlékezz, a TPM-ben a gyerek Anakin lő ki egy hatalmas hajót, és menti meg a napot.

Előzmény: Biga Cubensis (85099)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85103

Ezek mind megvoltak, sajnos már csak múlt időben.

Talán a Jedi visszatérhez nem is volt magyar képregény csak az a nagyobb fotós+szöveges?

Emlékszem, általánosban volt egy csávó, akinek az apja sokat volt nyugaton és hozott egy francia nyelvű Jedi visszatér nagyalakú képregényt, akkor láttam először az Executort, persze csak rajzon. Sajna hiába kértem tőle kölcsön, hogy lerajzoljam, nem adta az irigy kutyája :))))

Előzmény: mindenki senkije (85102)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85102

Nem csak a gombok miatt :)

capacete Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85101

Biztos, hogy újracastingolják, de szerintem utána hamar meghal, miután megtalálja azt, amit keresett. (A pletykák szerint ez Abeloth lesz.)

https://starwars.fandom.com/wiki/Abeloth

Előzmény: Biga Cubensis (85099)
capacete Creative Commons License 2024.07.01 0 1 85100

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy arra fut ki a dolog. Ezt még jobban megerősíti, hogy a Kylo Ren képregényben a Ren lovagok korábbi vezetője majdnem ugyanúgy öltözködött, mint Qimir, csak a maszkja volt más. 

Előzmény: Biga Cubensis (85097)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85099

Nem halt meg igazából, akkor lenne ízléstelen.

Sajna engem baromira irritált ez a karakter+a színész is (Anakin blew up the Death Star...) legalább ennyi elégtétel volt.

más:

Pletykálják, hogy Baylan Skoll-t újracastingolják, mert még fontos szerepe lesz az Ahsoka 2-ben. El tudnám képzelni, hogy amivel majd találkozik, az valamennyire átformálja, mint ahogy Palpi átváltozott a ROTS-ben és így kicsit elfogadhatóbb lesz egy új színész.

Előzmény: Mlle. Grenelle (85098)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.07.01 -1 0 85098

Nem túl ízléses.

Előzmény: Biga Cubensis (85096)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.07.01 0 0 85097

Akár úgy. Bár nekem a Ren opcióval az a gondom, hogy "nesze semmi, fogd meg jól", legközelebb csak az ST-ben találkozunk velük, ott is minek.

Sith vonalon legalább lehetne infót csepegtetni a nézőnek, hogy alakul ki a később ismert Sith vonal, több részlet a tanítvány-mester viszonyról, "mindennapi életről", de hát ilyet nem nagyon remélhetünk.

Előzmény: capacete (85095)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.07.01 -1 1 85096

capacete Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85095

Azt leszámítva, hogy minden jel szerint Qimir nem Sith. Így viszont könnyen előfordulhat, hogy a jedik mégis tudomást szereznek róla, de továbbra sem gondolják, hogy a Sithek továbbra is léteznek.

Előzmény: Biga Cubensis (85094)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85094

Azt továbbra is tartom/fogadhatunk is, hogy a készítők célja, hogy a sith elvarrjon minden szálat, akár az eddig mutatott tanácstagok likvidálásával, hogy ez ne legyen probléma. Persze ha így is lesz, valószínűleg nem tudják teljesen jól megoldani, lesz plothole, de szerintem ez a szándékuk.

Előzmény: capacete (85092)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85093

Lehet még a sorozatban egy 100 éves Csubakka is és egy Stellar Envoy is.

Az volna a fura, ha ez a kettő együtt szerepelne. :)

capacete Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85092

Ki-Adi-Mundival ezt már elszúrták, úgyhogy akár Yoda is jöhetne. Az én tippem egyébként az, hogy Yaddle lesz a sorozatban.

Előzmény: Biga Cubensis (85089)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85091

"Egy érdekes kérdés: Mi van Yoda-val???"

Lehet hogy akkoriban épp a könyvtárat rendezte be Luke lakatlan szigetén, és nem tudott eljönni, mert véletlenül elsüllyedt az űrhajója a tengervízben.

Előzmény: RazorX911 (85088)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85090

Köszi.
Meglehetősen összetett az egész. Lucas egy csomó mindent összeolvasott előtte. Ezért is nyilatkozta Cannes-ban hogy dizninél nem értik az Erőt.

“I was the one who really knew what “Star Wars” was…who actually knew this world, because there’s a lot to it. The force, for example, nobody understood the force,” said Lucas. “When they started other ones after I sold the company, a lot of the ideas that were in [the original] sort of got lost."

Előzmény: Omar Khajjám (85085)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85089

Andor idején gondolom a Dagobán volt, az a Rogue One/New Hope előtt játszódik nem sokkal.

Acolyte idején... élnie kellett, és biztos, hogy már mester volt. Headland azt mondta, hogy nem lesz benne, de ki tudja. Egyébként úgy tűnik, Vernestra szándékosan tartja a Tanács kilétét titokban, szóval lehet, hogy ott van, csak nem látjuk. Amúgy meg ha benne lenne, nem hiszem, hogy túl sokat adna a sztorihoz max pár nosztalgiapontot, de ugyanúgy felvetné a problémát, hogy a Baljós Árnyakban miért nem emlékszik az incidensre, derüljön ki bármi is a következő epizódokban a jedik/Tanács számára.

Előzmény: RazorX911 (85088)
RazorX911 Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85088

Kb. két napig kerülgetve a topikot, a spoilerek végett...

Egy érdekes kérdés: Mi van Yoda-val??? A PT idejében már a Jedi-tanács tagja volt, de vajon mióta is? Az Andor/Acolyte idejében merre kóborolt? Az OT-ben elhangzk tőle, hogy már 800 esztendeje tanítja a Jedi-ket és ő a kora végett tudhatott is a Rule of Two-ról is, a Sithek eltűnte utáni időkből. (Jól gondolom?)

mindenki senkije Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85087

Igen, ezen én is nagyon meglepődtem, amikor a minap megláttam.

Ha ez igaz, akkor ez is olyan igazán Han Solós dolog, hogy nem, ő csakazértsem fog egy ilyen ünneplős dzsekit felvenni :D

Előzmény: Stratonicus84 (85086)
Stratonicus84 Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85086

Egyébként az nekem újdonság, hogy a medál-ceremóniának volt olyan verziója is, amiben nemcsak Luke, de Han is egy világos dzsekit viselt.

Arról már mind tudtunk, hogy volt Luke-nak dzseki nélküli, csak fekete inges alternatív medálos jelenete, de Han dzsekije számomra teljesen új! (És nem, ez nem Luke dzsekije, annak nem volt ilyen sötét sáv az ujján.)

Omar Khajjám Creative Commons License 2024.06.28 0 0 85085

Brilliáns levezetés, az Erőben csak akkor támadnak diszturbanciák, ha az Erőhasználók az Erőt olyan dolgokra használják, amit egy másik Erőfelhasználó felismer, ha kellő közelségben van.

A Sithek mindig csak akkor tudják becserkészni a Jediket, ha képesek rejtőzködni.

A Sithek olyanok mint a Földön a fekete mágusok. Hatalmukat abból nyerik, hogy az Erő sötét oldalát uralják... ami őket is uralja. Innen Yoda értelmezése.

A Jedik ennek az ellenkezője: azért képesek uralni az Erőt, mivel csak építő szándékú és védelmező tevékenységre használják. Az Erő világos oldala nem uralja, hanem segíti őket.

Előzmény: Jani-wan. (85081)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85084

A harmadik részben amikor a bosziknál zajlik a két lány éjszakai beavatása, van két fekete csuklyás alak. 

Ezek eltűnnek, amikor megjelenik a 4 jedi.

Spekulációk szerint ők sithek.

mindenki senkije Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85083

bizony, bizony, bizony! óriási rajongó vagyok, bár azért ott sem sikerül már tartani az első két évad színvonalát

Előzmény: Biga Cubensis (85082)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85082

Ha nem bosszankodni akartok, hanem szórakozni, nézzétek inkább a The Boys sorit...

Még ON szereplőkkel is vannak, láthatjátok Moff Gideont vagy Unkar Plutt alakítóját :)

Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85081

Szerintem mivel minden része az Erőnek, ezért minden okoz valami jellegzetes eltérést az Erőben is. Pl. ha valaki van valahol az nem olyan mint amikor nincs ott. (tudom hülyén hangzik :D)
De ha valaki nem használja az Erőt az csak nagyon kicsit változást okoz és majdnem olyan mint bárki más, csak mondjuk mindenkinél és mindennél kicsit különböző, egyedi és jellegzetes.

Szerintem ezt igazolja mikor elfogja a Falcon-t a HCS, és Vader úgy gondolja hogy ismerős jelenlétet érez, ami ugye Kenobi. De nem tudja hová tenni az érzést. Mint amikor az ember megérez egy régről ismerős illatot, de nem tudja hová tenni, csak tudja hogy ismerős.

Viszont ha valaki használja az Erőt, az teljesen más változás. Sokkal nagyobb. A használó körül a mező nagyon megváltozik és teljesen más jellege lesz, ami által könnyen felismerhető az Erőhasználat.
Ezt is megérzi Vader, amikor Kenobi lopakodásra használja az Erőt, hogy eljusson a vonósugár lekapcsolóhoz. És ebből már tudja azonosítani Kenobit.

Ha Palpi nem használja az Erőt, akkor a Jedik annyit látnak az Erőben hogy ott van az általuk ismerős szenátor, de semmi jele egy Sith által keltett zavarnak.
Szóval szerintem ezért nem vették észre hogy ott van az orruk előtt.

Előzmény: Mlle. Grenelle (85080)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85080

Elvileg anomáliát okoz az Erőben, nem?

Előzmény: Jani-wan. (85079)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.27 0 0 85079

És hogy vették volna észre ha nem használta az ERŐt a Coruscanton? Talán vért vettek volna tőle, vagy hogyan?

Előzmény: Mlle. Grenelle (85078)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!