A km spirál az jó, km mutató megy rendesen menet közben. Viszont a diagnosztikai eszköz folyamatosan 0 km-t írt ki még menet közben is, akkor a jeladó volt a ludas, ami ki lett cserélve. Sajnos így karácsony előtt nincsen felesleges 5eFt-om, ugyanis ennyibe kerül Opeléknál a hibakód kiolvasás...
Van egy 96-os 1.4-es Tigránk, kb. 1 hónapja vettük. Kb. 2 hét óta az alábbiakat tapasztaljuk: Néha felvillan, majd folyamatosan világít a sárga motorelekronika lámpa. Abban az esetben ha világít a lámpa és nagyobb (kb 50 feletti) sebességről lassítok, akkor hirtelen leesik a fordulatszám és csak nehezen áll be az alapjáratra. Kb 10-ből 1x le is áll így a motor. Motorleállítás és újraindítás után nem ég a lámpa egy darabig. Továbbá lassú haladásnál szintén nem jön elő a probléma, csak ha nagyobb sebességről lassítok le motorfékkel vagy úgy, ha kirakom a váltót üresbe. A motor egyébként nem rángat, az alapjárat melegen egy kicsit ingadozik. Opel szervízben kiolvasták a hibakódot, ami a sebesség jeladó hibáját dobta ki. Kis jeladót külön nem árulnak, kilóméterórával együtt 50eFt. Bontókat körbejártuk, sehol sem volt sebességmérő műszer. Találunk egy műszerészt az Alig utcában, aki csak műszerfalak javításával foglalkozik. Ő rögtön mondta a hibát, hibajelenséget, a hiba okát stb, 2 óra alatt ki is cserélte a jeladót. Kb. 2 napig használtuk problémamentesen az autót, majd ismét felvillant a lámpa. Visszavittük a műszerfalat, ismét kicserélte garanciában a jeladót. Kb. fél napig volt jó, majd újra a régi probléma.
Ezzel kapcsolatos kér(d)éseim: 1. volt már valakinek hasonló jelensége? 2. hogyan oldotta meg? :) 3. lehetséges, hogy nem is a sebességjeladó okozza a problémát (a szervíz csak ezt a hibakódot olvasta ki)? 4. talán valami rejtett elektronikai hiba teszi mindig tönkre a jeladót? (a műszerész szerint egy rövidzárlat is tönkretehette a jeladót) 5. ha veszek 50eFt-ért egy új műszerfalat, akkor az is 2 nap alatt tönkre fog menni? 6. van kábelem, csak dignosztikai szoftverem nincsen hozzá, nincs valakinek egy ilyen szoftverről biztonsági másolata? :) 7. esetleg egy tuti szervíz, ahol meg tudnák oldani a problémát? 8. nem értem mi a kapcsolat a jeladó és a leállás között? (azért mert 0-val "állok", még alapjáratnak kéne lenni!) 9. olvastam a fórumon, hogy az AGR-szelep is okozhat problémát, lehetséges, hogy egy alapos tisztítás megoldaná minden gondunkat
Kérlek, segítsetek, imádjuk a tigrist, minden álmunk egy ilyen autó volt, de ez a hiba tönkreteszi az örömünket. Mindenki örömére mellékelünk egy képet róla.
sziasztok! nekem van 1 fekete 96 os tigrám 1.4 es sport . és oLyan kérdésem lenne hogy tudjátok e, hogy mi dzöröghet elöl amikor rossz uton megyek?tudom hülyén hangzik de hátha volt már valakinek ilyen problémája elöre is köszi
Hello aki kérte a tigrás kézikönyvet de nem kapta meg az irjon még egy e-mailt és(bart@freemail.hu) egy olyan címet ahol van legalább 11Mb szabad helye!
Nem is láttam még, hogy Tigrincseinkről is van itt fórum, egy érdeklődő mesélte. Ugyanis eladom:-(. Kaptam egy újabb autót, és a drága család nem engedélyez két autót.
Egy pár infó: fekete, 1998. decemberi, szervizelve van, minden hibáját az Opel Gombosnál csináltattam, r-go mindennek utána lehet nézni. 1.4-es, tuningolt: sportlégszűrő, sportkipufogó rendszer, futómű tuning. Szárny, klíma, ülésfűtés, bőrös, sony cd (de megvan valahol a gyári cd-je is), ülésmagasság állítás, ködlámpa, alufelni, riasztó.
Ha valaki épp nagy Tigra nézésben van, írjon: ildike.. kukac freemail.hu
Megvettem a téli gumikat felnivel, gyári dísztárcsával, fel is raktam, erre rá két napra megadta magát a feszítő görgő és lehet, hogy nagyon csúnyán összekócolt mindent a motorban... :( A napokban megy szerelőhöz a tigris, akkor már többet tudok... Azt hallottam, hogy ennél az autónál ha az ember cseréli a vezérműszíjat, feszítőgörgöt, ilyesmiket, akkor a vízpumpát is ki kell cserélni. Ez igaz?
Tigrisemhez keresek olcsó, akár használt, jóállaputú téligumit acélfelnivel. Ha lehet, akko 185/55 r15-öst :) Ha valakinek van jelezze! Ileltve a régi Tigrásokat kérdezném, hogy télire milyen gumit ajánlotok és van-e valami amire külön figyelni kell az autónál?
Hello nincs valakinek egy eladó első lökháritója??? Nagyon fontos lenne! Már az összes bontót meg ilyeneket felhivtam de nem hiszem el hogy nincs sehol :( Ha lenne valakinek azt megkérném hogy irjon a bart@freemail.hu -ra!!!!! HOLLa
Sziasztok! segítséget kérnék mi a különbség az X16XE és az X16XEL motor között az első egy ismerős tigrájában van a másik meg az én G Astrámban van vmi lényeges különbség ?
Opel Corsa B,Tigra kézikönyv ;) sajnos német de így is sokat "ér" http://rapidshare.de/files/34140921/opel_corsa_b_and_tigra-93-00-reparaturhandbuch.rar.html
Lehet, hogy én csinálom rosszul, de általában nem 2-esben 90-nel szoktam hajtani a kocsit, hogy legyen nyomaték az előzéshez, csak egyszerűen érdeklődtem, de ha nehezedre esik normálisan válaszolni, akkor inkább ne tedd! Szerintem neked sem az a célod, hogy megöld az autódat a nyomatékért...a fogyasztásról nem is beszélve, mert ugye nem két forint egy liter benzin, és ha jól tudom 5.-ben 90-nél fogyaszt a legkevesebbet.
En nem tudom, hogy te hogy tanulta vezetni, de szerintem olyat nem tanitanak, hogy nyomatek nelkul elozz :) Arrol nem is beszelve, hogy az 1.4-es motor (bar mar 6000-et forog), de 90-et siman elviszi 2-esben. Ezek utan nem hinnem, hogy 5.-ben lenne nyomateka :) Direktszuro sokat nem segit rajta, csak jobb hangja lesz. Ezen felul kb semmi tobbletet nem ad...
Szóval akkor ha előzni akarok, akkor 80-90-nél tegyem vissza 4.-be, aztán húzassam 120-ig, és aztán vissza 5-be? Egyébként a direktszűrő segít valamit, vagy nem érdemes babrálni? Ja, és légyszi Aaron küldd már át nekem a pdf fájlt! norbeeboy81@yahoo.com köszi!
Van egy 95'-ös 1.4-es tigrám, mondhatni, megkímélt állapotban (100.000. km), az a gondom, hogy alacsony fordulaton nem húz ki olyan jól. Mi lehet a baj? Vagy ez általában jellemző az 1.4-es tigrákra? A másik kérdésem az lenne, hogy milyen gyertya kell bele? Köszi előre is a segítséget!
Légyszi küldd már el a gzoo@vipmail.hu -ra a Tigris kézikönyvét! Fogadni max 5Mb-ig tudok, ezért ha ettől nagyobb, akkor please csomagold már darabokban!