>Szerinted 3 MSN-t van értelme hozzárendelni 2 kapcsolathoz (2B) bejövöben?!
n+1 esetet el tudok képzelni, amikor szükség lehet egy hozzáféréshez 3 vagy akár több számra, bár olyan példa, hogy egy analóg portra három szám kelljen, hirtelen nem jut eszembe.
> Mert amit Te le-OK-zol, az ezt jelenti.
Én nem ezt értettem ki a példából, hanem azt, hogy beírsz egy msn-nek egy fals számot az analóg portra, pl. "9", a többi msn-t pedig üresen hagyod. Igy sohasem fogja csengetni azt az analog portot bejovö hívásra, mert "9" sohase fog jönni a központból.
> Mivel P-MP ISDN-en (hivatalosan) nincs PBX, az alközpontra menö 2 "lehetöség"-nek böven elég két (publikus) hívószám
Nem függ össze ilyen szorosan a két számérték.
Gondolj bele, ha a két analóg portra teszel egy-egy, az sbuszra egy készüléket, már rögtön három msn, ha mindegyiket külön szeretnéd kintröl hívni. Persze kifele csak kettö beszéhet egyszerre, de ez egy másik kérdés.
> A harmadik MSN hívásakor 1+1 B-csati foglaltság esetén pedig sajnálatos módon mindig is elö fog állni egy 2-3 (esetleg 4-5) másodperces várakozás
(nem látom az állapotátmeneteket, üzeneteket, de szvsz ezután is torlódással dobja el a hívót). Ez a jelenség az éppen használatban lévö MSN-ek esetén is jelentkezik egyébként.
Pontosan ezért mindegy, hogy hány msn van. Hiszen egy msn esetén is minden további nélkül foglalt lehet mindkét b csati, és jöhet harmadik hívás.
> Amúgy meggyőződésem szerint nem megfelelő MSN-eket beírni (még ha ez kikerülhetetlen is) nem a legszebb megoldás szakmailag.
Ha ló nincs, szamár is jó :)
Valahogy meg kell oldani. Én sem tudok elegánsabb megoldást.
Különben miért nem "szép" megoldás ez szerinted?
>Pl. titkos vezérszám esetén akkor is elmegy CLIP-ben amikor a (mezei) előfizető azt hiszi, hogy nem megy ki semmi
Ha titkos, akkor kapcsolja ki a clipet. Ha ezt nem tudja, arról nem a rendszer tehet.
> (Jó, tudom: olvassa el a leírást - meg a Matáv mellékletét Intracomnál :) ).
Igazából gond egy kicsit, hogy az isdn "pilótavizsgás" a régi analóghoz képest, ezért a használatához, különösen a megfelelö kihasználásoz egy kicsit bele kell mélyedni a hogyanba. Dehát ez ugyanigy van a mobilnál is, hiszen egy isdn keszülék és egy mobil szolgáltatásai eléggé hasonlóak. Tulajdonképpen csak a több hívószám-több készülék használata az, amiben különbözik (bonyolultabb?) az isdn a mobiltól.
> Amúgy pedig bocsánatodat kérem, hogy megszólalni merészeltem:( !
a mai próba elmaradt, legközelebb csak szerdán tudok velr foglalkozni. 1ébként más alközpontnál az smán ment eddig, hogy 1 számot az analógra, 2-t a PBX alá tettem. Viszont nekem az is horror, hogy a TEI beállításra egyáltalán nem reagál a PBX jó 0 is meg auto. Pedig sima ISDN végkészülékről majdnem hogy meg se nyekken, ha nem jól van belőve ( Harrier vizsg tel, illetve egy S0 modemnél tapasztaltam) Ja és azt nem is mondtam, hogy ha az egyik foglalt, a másikon magamat hívom, akkor nem foglalt, nem kicseng, ahanem valami mély csengetéi visszahg szerű hang jön be.....
Szerinted 3 MSN-t van értelme hozzárendelni 2 kapcsolathoz (2B) bejövőben?!
Mert amit Te le-OK-zol, az ezt jelenti.
Mivel P-MP ISDN-en (hivatalosan) nincs PBX, az alközpontra menő 2 "lehetőség"-nek bőven elég két (publikus) hívószám
A harmadik MSN hívásakor 1+1 B-csati foglaltság esetén pedig sajnálatos módon mindig is elő fog állni egy 2-3 (esetleg 4-5) másodperces várakozás (nem látom az állapotátmeneteket, üzeneteket, de szvsz ezután is torlódással dobja el a hívót). Ez a jelenség az éppen használatban lévő MSN-ek esetén is jelentkezik egyébként.
A mobil szolgáltató trillája is ezt támasztja alá (üres emeletet adnak általában "egyéb" torlódásra).
És mint azóta a kollégától olvashattad (volna) az analóg végződést is ki szeretné használni (bejövőben).
Amúgy meggyőződésem szerint nem megfelelő MSN-eket beírni (még ha ez kikerülhetetlen is) nem a legszebb megoldás szakmailag. Pl. titkos vezérszám esetén akkor is elmegy CLIP-ben amikor a (mezei) előfizető azt hiszi, hogy nem megy ki semmi (Jó, tudom: olvassa el a leírást - meg a Matáv mellékletét Intracomnál :) ).
Amúgy pedig bocsánatodat kérem, hogy megszólalni merészeltem:( !
pannon, és Westel. Az ISDN vonalas mögül, meg tényleg nem ad 2 csatorna foglaltság esetén foglaltat. Bekopogás analóg NT kimeneten kikapcsolva. Analóg kp krisztina, és zugló ISDN krisztina. NT Kisvárdán Intracom. Én Bp-ről járok oda.....
>netMod NT-n két analóg telefon lóg , meg a PC . A három közül az egyik hívószámot átirányítottam ( nem felel esetére ) , de a csengetés szám túl kevés, pontosan 4 -azaz négy-, s már megy is át. Ezért állítanék rajta ,
Legutolsó infóm szerint isdn-ről nem tudsz :(
De utánanézek egy picit, hátha van valami változás.
>Az NT analóg kimeneteire direkt nem az NT-re szóló számok vannak programozva, hogy S0-án lévő számfoglaltságnál ne az analógón "csengjen". namost, minden működik,
Ez így OK, bármit is szól mikimaus :)
> ha mindkét csatorna foglalt, mert az alközpontból lefoglaltam, akkor attól függően, hogy milyen tip. vonalról hívták a hívó felé 3 jeélenség eészlelődik:ha mobilról hívok a számra "lépcső hangot trilláz",
Ez valami rossz beállítás miatt lehet a mobil központban. Melyik mobilról van szó?
>ha ISDN vonalasról akkor 2-t cseng és elhallgat,
Nincs foglaltsági hang?
Mert akkor ez már olyan hiba, amit be is lehetne jelenteni szerintem.
> ha analóg vezetékesről akkor rendben foglaltat ad.
> Ugyanakkor, ha az NT analóg kimeneteiről foglalom le minmdkét csatornát, akkor foglaltad ad mindhárom delikvensnek.
> Ha csak egy csatorna foglalt, akkor a foglalt számra valőó hívás mindhárom esetben foglaltad ad.
Nagyon érdekes jelenség, én is ki fogom próbálni.
Milyen típusú NT-d van?
Én úgy tudom, hogy ISDN esetén nem lehet állítani (sajna) a NV esetre a cseng idejét (ui. azt lehetett 5 és 60 sec között a sima analógon). De a HEK (1732) vagy a HLK (143) (amúgy a kettő - fizikailag - ugyanaz, ha jól tudom) át tudja paraméterezni az AXE-ben a portod adatait.
Viszont lökd el mail-ben ezt aHLK-s honlapot vagy csak én nem kapcsolok?
Azt az átirányítást viszont ugye nem 1 másik MSN-edre eszközölöd?! Mert akkor minden bejövő hívásod után (az ítirányított számra ti.) egy helyi hívás díját fizeted! Nem hülyének nézlek, de ez majdhogynem sehol sem szerepel a hivatalos leírásokban!
Üdv.
Maus Róbert Péter
mikimaus
PS: külön köszönöm, hogy lentebbi blamám ellenére bízol bennem ! :)
mikimaus:
Tőled szeretnék tanácsot kérni ( na , ja ez a népszerűség átka...) ISDN vonalam komforjának növeléséhez.
Alaphelyzet : netMod NT-n két analóg telefon lóg , meg a PC . A három közül az egyik hívószámot
átirányítottam ( nem felel esetére ) , de a csengetés szám túl kevés, pontosan 4 -azaz négy-, s már megy is át. Ezért állítanék rajta , de a HLK honlapjáról is elérhető kényelmi szolgáltatások beállítási segédletében leírt módszer nem igazán sikeres. Nem tudok pl. 8 -at beállítani vagy még többet . Ja , AXE-n vagyok.
Kösz előre is.
3 szám van, de igazából azt is használnám. Viszont csak a kp távfelügyeletére, amit az NT analóg kimenetéről is le tudok venni. Na majd hétfőn kipróbálom.
Latya (K.L):"Az NT analóg kimeneteire direkt nem az NT-re szóló számok vannak programozva, hogy S0-án lévő számfoglaltságnál ne az analógón "csengjen""
Akkor mik? Mert tudtommal (na én itt már nem merek tutit írni! :))) ) ilyenkor a főközpontban níílvántarott ún. vezérszámot adja kimenőben az analóghoz (CLIP), bejövőben meg vélhetően egy nem igazán definiált állapot keletkezik - de . Hány hívószámod van? Ha 3 akkor szvsz ebből 2-őt rendelj hozzá a PABX "S0 kátrtáyjához" és a 3.-at pedig a két analóghoz. Ezáltal tiszta lesz a helyzet.
A 2 cshang isdnről hívva szvsz amiatt keletkezhet, mert szegény rendszer egy ideig azt hiszi, hogy a be tud kopogttani aztán kap egy reject-et, mert ugye mégsem tud! Ha analógról hívod, akkro pl. a foglaltság ilyen esetben 2-4 másodperc késlekedés után jön, ami az egész ISDN hálózat alapvető problematikája, de mint kiderült lejjebb nem vagyok ISDN tutor és találgatni is csak magamban merek ez ügyne (egyelőre).
Egy RTK-s (Győr) Axe-s srác mefogalmazása szerint" az egész (analóg) NT-s ISDN egy nagy gány). Kezdek vele egyetérteni. Bár az egész rendszert szvsz 15 ember ha átlátja ma Mo-on!
A mobil trilláját a mobil-szolgáltató adja (lévén ilyenkor nem megy "egyenesbe" a hívott özpontja felé, nem véletlenül!).
ISDN készülék esetében pedig a típusegyeztetés miatt megint másként viselkedik (gondolom az erősebb kutya ürügyén csak azért is rá akart kopogni)...
Ha 2 számod van, akkor havi 4 kilóért megéri megrendelni a harmadikat és mint fent!
Talány: Adva van egy P-MP NT. Alatta alközpont. Az NT analóg kimeneteire direkt nem az NT-re szóló számok vannak programozva, hogy S0-án lévő számfoglaltságnál ne az analógón "csengjen". namost, minden működik, DE: ha mindkét csatorna foglalt, mert az alközpontból lefoglaltam, akkor attól függően, hogy milyen tip. vonalról hívták a hívó felé 3 jeélenség eészlelődik:ha mobilról hívok a számra "lépcső hangot trilláz", ha ISDN vonalasról akkor 2-t cseng és elhallgat, ha analóg vezetékesről akkor rendben foglaltat ad. Ugyanakkor, ha az NT analóg kimeneteiről foglalom le minmdkét csatornát, akkor foglaltad ad mindhárom delikvensnek.
Ha csak egy csatorna foglalt, akkor a foglalt számra valőó hívás mindhárom esetben foglaltad ad.
Beidegződésem rossz volt (a Baud-rate - bit-arány, DTE portra érvényes - nem egyenló a Baud-dal, amit mások is kevernek) és ráadásul a fellapozot szakirodalom is (lévén az RS232-vel foglalkozott) is feleslegesen megerősített.
Azonban ami miatt egy csöppet felhúztam magam - és nem néztem utána megfelelően, illetve titeket szólítottalak fel ilyesmire - az pusztán DuDoR-nak az a megjegyzése volt, hogy (a Baud-ot használó, amúgy a törvény szövegével nem egyező megjegyzésemre utalva) "kinevette" örömömet!
Viszont a régi Tt.-ben a következő szerepel:
"- Közcélú távbeszélő hálózat
Olyan közcélú vonalkapcsolt távközlő-hálózat, amely az állandó helyű szolgáltatás-hozzáférési pontok között lehetővé teszi 0,3-3,4 kHz közötti hangfrekvenciás jelek átvitelét többek között
- kétirányú, valós idejű távbeszélő beszéd-összeköttetések felépítése és fenntartása,
- legalább 2400 bit/s sebességű modemes adatátviteli (ITU-T "T" és "V" sorozatú ajánlásai)"
ÉS EHHEZ KÉPEST az új "Törvény a távközlséről" (EHT) ugyanezen ajánlásokra utalva 9600 bit/s-ot nevez meg!
Ez ugyan nem Baud (amit most remélem egy életre megtanultam!) de mégiscsak 4-szeres minőségi követelmény növekedést jelent (ARF központok!).
Erről viszont mindannyiotok mélyen hallgat (közvetve az én hadobválásom miatt, mely elterelhette a figyelmet...)!
És még egy mentegetőző infó:
NEM ADATÁTVITELLEL foglalkozom 14 éve (hanem alapvetően kapcsolástechnikával és az utóbbi 5-6 évben TPV szoftverekkel és távközlési joggal), így nem is tartom magam ebben a témában egzakt tudással bírónak.
Tehát még egyszer mindenkitől elnézést kérek és ígérem, a továbbiakban igyekszem szabatosabb és precízebb lenni!
Üdv.
Maus Róbert Péter
mikimaus
kéretik kis kezdőbetűvel, különben beperel a Walt Disney, bár a fordítottján is gondolkodom:)))
Ne feledd, hogy a géped -illetve a processzorod- dolgozik közben. Két modem esetében duplán terhelt. Különösen igaz ez egy analóg PCI softmodemre.
De azért talán gyorsabbnak kéne lennie. Nem tudom, nincs-e hatással, hogy különböző szolgáltatói beállításokkal használod az EGY böngésződet.
Próbáld talán letiltani a fix DNS szerver IP-t, valamint a proxy szervert.
De én nem vagyok nagy guru.
Ennek az első sora:
"V.34 : An ITU-T standard modem serial line protocol using symbol rates of 2400, 2743, 2800, 3000, >3200 and 3429 and up to 28800 bits per second. "
A legmagasabb szabányos jelsebesség (symbol rate) a V.34-ben a 3429 baud.
Remélem meggyőztelek, na jó éjszakát...
Itt le van írva (angolul) a baud definíciója. Azok kedvéért akik nem bírják a nyelvet, a baud az a másodpercenkénti jelváltások sebessége. Egy jelváltás azonban több bitet is kódolhat (ha nem kétféle állapot van, hanem négy, akkor pl. egy jelváltozással 2 bitet lehet egyszerre átvinni). Tehát a baud és a bps között nem biztos hogy egyenes az arányosság (pl. 2400 baud lehet 2400 és 9600 bps is)
Köszönöm a segítséget Dudornak és Olivérnek is.
Hát igaz ez az ágyúval verébre hasonlat. Egyébként elövettem az analóg modemet, így létre is jön az összekapcsolás, egyszerre két csatornán vagyok fönn, két ikon a tálcán, de valahogy belassul az egész. Most még kipróbálok egy USB-s ISDN modemet az NT-vel együtt, de egyelöre nem fenékig tejfel a két ISP-töl való hozzáférés összefüzése.
Mikimaus-nak:
Idézek neked a Tanenbaum könyv 1999-es magyar kiadásának 136. oldaláról:
"A 9600 b/s után a 14 400 b/s következik. Ezt a szabványt V.32 bis-nek hívják. A 14 400 b/s-os sebességet úgy érik el, hogy egy 2400 baud-os vonalon 6 bitet visznek át egy jelváltással.
Egy V.32 bis szabvány szerinti modem csillagkép mintázata 64 pontot tartalmaz. A fenti sebességet a faxmodemek használják bittérkép formájában előállított képek továbbítására.
A V.32 bis után a V.34 jön, ami már 28 800 bitet továbbít másodpercenként"
Mikimaus írta: "Ha minimum az ebben a mondatban tátongó logikai bukvencet (2400Bd:9600bps ÉS 2400Bd:14400bps egyenlő DE ez a kettő NEM egyenlő 3000Bd:28800bps !!!) észrevette volna, használta volna bőszen a backspace-t! "
A mondatban nincs semmilyen logikai bukfenc, a bukfenc csak látszólagos, nézz csak utána részleteknek a szakirodalomban. :-(
Szomorú vagyok, mert itt írogatsz hülyeséget, azelőtt hogy előbb utánanéznél. :-(((
Mikimaus írta korábban: "Kiemelem (mert nem akarok beleszerkeszteni html-ben) a 9600 Baud-os kötelező modem sebesség minimumot (a régi TT-ben csak 2400 volt)! Dobhatja ki szeggény Matáv a vonal-sokszorozókat (már amelyiket)! "
A fenti mondatoddal van a baj, lehet hogy csak elírtad, remélem.
Baud-ot írsz, pedig az EHT bit/s-ról beszélsz. Nincs szó baud-ról sehol az új tv-ben, ezt te keverted ide.
"A jelzési sebesség mértékegysége a baud" - Idézet Tanenbaum könyvéből (Szám.gépes hálózatok)
"Egy b baud-os vonal nem biztos hogy b bitet visz át másodpercenként, mert egy jelváltás akár több bitet is jelenthet" - Idézet folytatása
Ez alapján mondtam, hogy kevered a baud-ot és a bps-t, bár lehet hogy csak elírtad...
Lehet, hogy nem teljesen szabatos lesz, amit írok, de valahogy így gondolom:
A "baud" az az információátvitel sebességének mértéke. Ez a modemes átvitelnél nem feltétlenül a bitsebesség, mert a modemek az analóg vonalon nem biteket, hanem "információcsomagokat" dobnak át, és ezeknek az egymás utáni sebességéből számítható a baud. Tehát minden "állapotváltozás" egy "adatcsomag", ebből adódik a baud-rate. Viszont egy adatcsomag 2, 3 vagy több bitet is jelenthet!
Amire most emlékszem, hogy annak idején a 4800 és a 9600 bit/sec-os adatátvitelt (most fejből meg nem mondom már, melyik V-szabvány...), abban olvastam, hogy 4800 bit/sec esetén egy állapotváltozás (fázisforgatás, 4 síknegyed) 2 bitet hordoz, 9600-nál ugyanez történik, de amplitúdóváltozással együtt (4 síknegyed + 2 amplitúdó) már 3 bit egy "információ". És bizony-bizony, mindkét esetben másodpercenként 2400 "információ" (2 vagy 3 bit) érkezik.
Azt hiszem, erre gondoltak a kollegák. Ezért pongyola és tulajdonképpen nagyon is támadható az idézett rendelkezés, ami "baud"-ról szól. A félreértés abból adódhat, hogy a modem telefonvonali oldala már _nem_ digitális eszköz, és itt a "baud" már nem azonos a "bitsebesség"-gel. Természetesen a számítógépes oldalon már azonos (RS232).
És 3 a magyar igazság és 1 a ráadás 8ez lenne az)!
Érdekes módon fel sem merült bármelyiktekben, hogy a Tt.-ben IS bps-t írtak (akkor 2400-at) és az EHT-ben SI bps-t idéztem ide (9600-at) tehát ahelyett, hogy feleslegesen rávetődtetek volna az árnyékra, inkább az arányt kellett volna tekinteni!
Most legalább kiderült, hogy nekem is van - nem is kicsi - szakmai önérzetem ! :)))
Szívesen látnék itt egy hivatkozást a v34 olyan részére, amelyik egyáltalán CPS-t megemlít! Ui. a V34 egy adatátviteli/végberendezés szabvány, ami nem hivatkozhat "szabvámnyon kívüli" mértékegységre. Max. magyarázatként láthattad valahol :(
Ami miatt nem Baud-ot írnak be a törvénybe: a sávszélességre a bit/sec megjelölése implicite jellemzőbb adat, másrészt a Baud inkább portsebesség illetve eszközsebesség definíció, mintsem hálózati vagy az adatátviteli közegre jellemő adat.
És még csak egyvalami: egy adatáátviteli jellemző - függetlenül a definíciótól -és egy másik hasonló definíció által leírt sebességjellemző között az összefüggés konstans kellene legyen.
Már csak ezért sem értem DuDoR kolléga levezetését az egy Baud-értékhez tartozó különböző bitsebességekre:
"2400 BAUDddal járnak a 9600 bit/s modemek, sőt a 14400 bit/s sebességűek is. A 28.8-asok valahol 3000 Baud körül dolgoznak."
Ha minimum az ebben a mondatban tátongó logikai bukvencet (2400Bd:9600bps ÉS 2400Bd:14400bps egyenlő DE ez a kettő NEM egyenlő 3000Bd:28800bps !!!) észrevette volna, használta volna bőszen a backspace-t!
Fel a fejjel és éljenek a 9600 bps-es vonalsokszoroztók! Jut eszembe: 64kbps-ből hány 9,6kbps jön is ki? Mert ennek a felét használhatod ki egészségesen a mintavételezési szabály miatt egy multiplexer esetén, ami barátok között is olyan 3-4 multiplexált végberendezést jelent! ha erre megéri mpx-et tenni?! Legyen:)
Urak! ha már nem néztek utána annak amiket leírtok, akkor legalább ne szóljatok le!
"Mikimaus valóban keveri a baud-ot és a bps-t, neki pedig nem illene. :-( "
A baud az a bitfrekvencia a tényleges adatátviteli sebességre vonatkoztatva ("információátviteli sebesség") ÉS A MÉRTÉKEGYSÉGE A BIT/SEC! Magyarán ha 2400 bps-sel mint DTE sebességgel csatlakozik egy modem egy terminálhoz, az off line esetben 2400 CPS is lesz, hiszen gyakorlatilag nincs várakozás. A Baud értékből számított és a valós CPS (na ezzel keveritek sajnálatosan össze N81 esetén úgy kb 10-zel kell osztani!) tehát ilyenkor gyakorlatilag egyenlő! RTS/CTS kézfogás vagy xon-xoff kézfogás esetén ebben a sorrendben változik a CPS gyakorlati értéke és a Baud mint elvi átviteli sebesség értéke közötti arány az ideálistól.
Hivatkozásul tudom javasolni a Titze-Schenk féle "Analóg és diigitális áramkörök" c. alapvetést, annak is a 627/930. oldalait!
És fokozottan ajánlom mindkettőtöknek, hogy egy picit frissítsétek fel elméleti tudásotokat!
Kollegiális üdvözlettel
Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
aki már sok mindent látott :)))
A jelenlegi vonalsokszorozók nagy része már tudja ezt, mármint a 9600 bps-t, a kisebb része nem. De legkésőbb 2 éven belül meg kell szüntetni mindenütt a vonalsokszorozókat. Addig is azt fogják csinálni a cégek mint eddig: ahol modem van, és a gyengébbik sokszorozó, ott leszedik az ürgét a sokszorozóról és mást raknak rá.
"2400 BAUDddal járnak a 9600 bit/s modemek, sőt a 14400 bit/s sebességűek is. A 28.8-asok valahol 3000 Baud körül dolgoznak. "
Igen, 3429 baud a hivatalos v.34 szabvány jelesebessége. (=28.8 k-s modemek)
Mikimaus valóban keveri a baud-ot és a bps-t, neki pedig nem illene. :-(
A jelenlegi vonalsokszorozók nagy része már tudja ezt, a kisebb része nem. De legkésőbb 2 éven belül meg kell szüntetni mindenütt a vonalsokszorozókat. Addig is azt fogjéák csinálni a cégek mint eddig: ahol modem van, és a gyengébbik sokszorozó, ott leszedik az ürgét a sokszorozóról és mást raknak rá.
> Ha nincs a gépedben másik modemed, akkor a két account összefűzése NT soros porti modeme által (mintha két modemet akarnál használni) azért nem fog menni, mert egyszerre csak egy program (eszköz) tudja egy időben a PC soros portját használni.
Ez OK. Csak éppen most eszembe jutott, hogy az Elcon V24-hez CAPI-t is adnak! Igy ha nem közvetlenül a soros porton AT parancsokkal, hanem a CAPI-n keresztül hivunk, akkor illene mennie a párhuzamos hívásnak, nem? (Én most nem tudom kipróbálni, mert éppen nincs Elcon NT a közelemben)
Válaszom kizárólag actsy_farang kérdésére vonatkozik:
-Ha nincs a gépedben másik modemed, akkor a két account összefűzése NT soros porti modeme által (mintha két modemet akarnál használni) azért nem fog menni, mert egyszerre csak egy program (eszköz) tudja egy időben a PC soros portját használni.
Tehát ez nem az NT-n, hanem a PC-n múlik.
Igaza van DuDoR-nak: erre van az ML-PPP.
Tehát azt nem érdemes próbálgatni, hogy egy NT-vel, az NT soros portján, két accountot, KÉT MODEMmel sikerülni fog használni. Mert nem.
(KÉT kitárcsázás egyidőben az EGY soros porton).
-Másik-
Ha a Win kiírja, hogy 128000 kbps a kapcsolódás sebessége, akkor a beállított modem az ML-PPP.
Ha ez esetben mégis csak az egyik B-LED (piros) jelez foglaltságot, annak az alábbi két ok valamelyike lehet az oka:
-az account az ISP-nél nem multilinkes (128)
-a BOD aktivált, tehát igény hiányában csak 64 kbps a seb.
Ha további kérdés van ELCON NT-vel kapcsolatban, írjatok nyugodtan nekem.
Vagy lásd FAQ a honlapunkon.
Üdv és BÚÉK újra mindenkinek:
Kiss Olivér
kiss@elcon-system.hu
www.elcon-system.hu