Mollly, segíts légyszi! Nem tudok a fullextrára regisztrálni, mert azt írja ki, hogy hibás azonosító, de nem tudom mire. Név, felhasználó rendben, jelszót meg sem adok, ha nem muszáj. Mégsem vesz be a rendszer.
Azt írja ki, hogy hibás azonosító, meg hogy már létezik a jelszavam, ami lehetetlen, mert a kedvenc költőm nevét aligha választotta más is jelszónak, mindegy majd próbálkozom máshogy.
Igen!!!!!!!!! Akkor a tieid is tudnám itthon olvasni, nem kellene visszagörgetnem a topikoldalakat, ha eszembe jut újra pár sorod, ami tetszett. Mindíg is imádtam a nyomtatott könyvet, jobban mint bármit innen a netről! Kézbe vehető és magammal vihető! hajrá!:):):) Álom, álom, édes álom...
Ezt tulajdonképpen már felraktam más fórumokra is, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Előre is köszönöm.:)
Szenvedély
Élő fáklya vagyok, mi csak rád vár, hogy megolvaszthassa ajkadon a mézet, utolérjen téged is a Végzet és lángra gyúlj, bőrünk szikrázva egymást simítsa, míg lelkünk összebúj...
és majd
Lobog a görögtűz, egyre hajt, egyre űz, íriszed már folyékony arany, boldogan kacagva megadom magam, elmerülök benned és elmerülsz bennem, összeforrva, mint gondolat s szó, ugye érzed, kedves, most milyen jó? Repülünk, én és te, fénysziporkák között, egy testként keresve a megváltó gyönyört, fel, csak fel! Ó, édes!...
aztán
Mosolyod selymesen átölel, szerelem remeg kimondatlanul, lebegünk szótlanul, pihegve, gondtalan: új, közös álmunk van.
Drága, fiatal költő barátom!!!!!!:)))))))))) Minek kiadni?????????? Hász itt olvashassssa, aki csak akarja:)))))) Hidd el, sokan vannak!!!!!!!! Nem kapnál több reflexiót, mint a könyvedre:((((((( Habár és itt ellent kell mondanom, neked először válaszoló olvtársunknak, ma a versek sokkal jobban mennek, mint bármi más:))))))))
Azt tudom, hogy nem egy sikerágazatról van szó, és nehéz haszonra szert tenni vagy "rajongókat" szerezni. Még az út elején járok, csak tapogatózó jellegűek voltak a kérdéseim. Persze, olvasták és dícsérték már néhányan a verseimet, és van, amit én is jónak találok, de ez mind elfogult vélemény. Még nem tartok ott, hogy kiadjam őket, talán majd egyszer. Annyi pénzem meg még főleg nincs. :)
Félek, sokat nem tudok neked segíteni, de egyik barátom maga adta ki, saját pénzből az első könyvét, a másodikra már felkérésre dolgozott. Ha van elég pénzed, és itt milliókról van szó, akkor kiadhatod. Ha nagyon jó vagy, akkor is, ha felvállal téged egy kiadó. Mivel azonban versekről van szó és nem bestszeller gyanús kisregényről, sokkal nehezebb dolgod lesz. Először is a példányszám nem számít, mert egy adott példány alatt, nem olcsóbb, hanem drágább a kiadás. Ezt tapasztalatból tudom. Magyarán egy bizonyos összeg alatt nem tudod megúszni. Van minimál példányszám, ami alatt nem vállal a nyomda. Ez pedig nem öt darab, ám, hanem ezres nagyságrendű! A másik, hogy nagyon találd ki a koncepciód. Versekhez nagyon szép, ha van illusztráció, szívesebben veszik. Hasznot ne remélj, mert nem lesz, sőt örülj, ha nullszaldósra ki tudsz jönni. Olyan ez, mint a média világa. Ha van elég pénzed, Anettka is lehetsz, mert megvásárolod eleinte a műsoridőt, aztán, ha rajongóid lesznek, ami versek esetében kevéssé valószínű, de lehetsz zseniális is, tehát, nem lehetetlen, szóval, ha rajongóid lesznek, akkor már keresnek majd. Csalódásra elsőre készülj, s akkor kellemes meglepi is érhet. Nem ismerem a verseid, de ha úgy érzed jók, és páran olvasták is, és nekik is ez volt a véleményük, akkor sok sikert!! Azakaratod kell hozzá, és sajnos, sok pénz! Szeretettel kívánom, hogy sikerüljön!
Azok segítségét szeretném kérni, akiknek van tapasztalatuk saját verseskötetük vagy könyvük kiadásában - kiadatásában. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan működik az, ha én meg szeretném jelentetni például saját verseskötetemet. Sajnos teljesen tájékozatlan vagyok ebben a témában, csak azt tudom, hogy ma egy amatőrnek/kezdőnek nehéz megélni versekből, könyvekből, hacsak nem valami extra tehetség vagy nincs extra szerencséje, de most (még) nem is ez a célom.
Először is, a magánkiadás hogy működik? Viszek egy kész anyagot egy nyomdába, fizetek nekik valamennyit, ők kinyomtatják, és ennyi? Nekem kell járkálnom kell könyvesboltokba, hogy vegyék át tőlem és adják el? Mennyi pénz kell ahhoz, ha például 100 példányban akarok megjelentetni egy könyvet?
Aztán ha egy kiadónál akarom kiadatni a könyvemet vagy verseskötetemet, és tegyük fel, hogy szerencsés vagyok és találok kiadót, aki hajlandó kiadni, akkor hogy működnek tovább a dolgok? Kié lesz a szerzői jog? A kiadóé, az enyém, fele-fele, vagy változó?
Egyáltalán hogy működik ez a szerzői jog, ha én kiadok valamit (akár magánúton, akár kiadó segítségével), hogy tudom "levédetni" a művemet?
Előre is köszönöm a válaszokat, és bocs, hogy ilyen sok, esetleg nagyon amatőrnek tűnő kérdést tettem fel!
Láttam a boldogtalanságot én, Kemény volt, fekete és csupaizom. Az udvar mélázó gyöpén csattogott rémísztő vigyora. A puha, langy tócsa is elmenekült, Vicsorgott, kaffantott még felém. Ma is látom, míly határozottan menetelt sörtéi között a sötét.