Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
De a fogyó társadalomnak nem ezek az okai, nem ebből fakad. És hogy a fenébe ne lenne szükséges a tolerancia. Minden kapcsolatban szükséges tolerancia. Legfeljebb egy kicsit több kell ilyen "különleges" esetben. Hogy mennyire fogadja el a család? Hát nyilván családfüggő! Meg valószínűleg sokkal könnyebben fogadnak egy gazdag amerikai üzletembert, mint valami 3. világból származót. :)
Igen részben ebből látszik hogy az ország valamilyen téren keletre húz. Nem vagyunk hozzászokva de szerintem ez idővel változni fog,bár amíg a magyarság fogyó tendenciát mutat addig kevésbé leszünk elfogadóak. Mondjuk én fontosnak tartom hogy befogadjunk más kultúrákat mert így a mienk is kicsit felfrissül és esetleg hoznak új tudást, és esetleg ez által mi is másképp látjuk majd a dolgokat. Szerintetek szükséges mind két fél számára a tolerancia? Családok szerintetek mennyire fogadják el ha a gyerekükkel egy más nemzetiségű jár/van kapcsolatban?
Mi magyarok vagyunk ilyenek. Nem vagy hozzászokva. Más országokban, ahol sokkal több nemzet él egymás mellett, ott senki nem nézi ki kicsoda, és kivel áll kapcsolatban. Maradiak vagyunk ez a baj. Sokkal rugalmasabbnak kéne lennünk. Neked miért furcsa látni az ismerősöd egy nigériaival?
Szerintem nem a pároknak nehéz elfogadni egymást, hanem inkább a körülöttük élőknek! Leginkább családtagoknak. Bár nekem is furcsa volt, mikor először megláttam egy ismerősöm a nigériai barátjával!
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre. Már egy valaki itt felvetette de úgy láttam nem érkezett rá válasz. Mi a véleményetek a vegyesházasságokról? Egy kisebb tanulmányt írok és ehhez kéne a ti álláspontotok is. Szerintetek nehéz két párnak elfogadni egymást ha eltérő kultúrából jöttek?
Gödöllői Esküvői Kiállitás 2010. február 27-én lesz az uj Erzsébet Szálloda Báltermében.Erre a napra érvényes dekorációs akciónk megtalálható a www.szonja02.gportal.hu cimen.
Leánybúcsút szerveznék egy barátnőmnek, de nem igazán találok ötleteket. Már nem divat?? Ha esetleg tudna valaki eredeti ötleteket, nagyon hálás lennék, már hármat szerveztem, a mostani menyasszony is ott volt, szóval a saját ötletekből kifogytam.
szia, nekem is a daalarnából volt a ruha és én úgy oldottam meg, hogy a ruhám két részes volt. A felsőt meghagytam végül menyecske ruhának és csak szoknyát vettem,amit anno a Zaraban vettem ....sok sikert:-) Ha videósod már van kérdezd meg, hogy csinál-e videoklipet a vágott anyagból. Ti adtok neki egy számot és arra vág klipet, amit akár e-mailben is lehet továbbítani. Nekünk nagyon nagy sikerünk volt vele. ha felmész a romet.hu oldalra, találsz erre példákat. Szia
semmi extra, nem kell tőle megijedni! Csak kinyomtatod, kivágod és ha bemész a Horváth Cipőbe (vagy bármelyik másik boltba), akkor odaadod azt a kupont, amin a bot neve található! :) Jó shoppingolást nektek és szép esküvőt!
nagyon kedves vagy, köszönöm szépen. Megnéztem a linket, de nem értem, hogy mit kell csinálni. honnan kell kivágni a bónt? ne haragudj, hogy ennyit fárasztalak. :)
Tulajdonképpen minden nagyobb plázában van ilyen bolt. Én anno az Árkádban vettem, de most inkább az Aréna Plazát ajánlanám neked, mert ott 20%-os kedvezmény lesz szerdán. http://www.arenaplaza.hu/cikk/nyomtathato-kuponok-februar
Szóval ha tudtok szerdán jönni, akkor szerintem megéri. :) 2-es metrót ajánlom hozzá, a Kossuth térről a Stadionokig kell mennetek, onnan pici séta! http://www.bkv.hu/metro/index.html
szia Lilimili, köszönöm az ötletet. Jövő héten megyünk fel leendő anyóssal Pestre, majd megnézem. Meg tudod mondani, hol van ilyen bolt? lehetőleg metró közelben, mert nem nagyon ismerem a várost, a kossuth meg a nyugati térre eltalálok, onnan meg megy metró, ugye? köszönöm előre is a segitséged.
Szia! Nekem sokan azt tanácsolták cipő ügyben, hogy vegyek valami olcsó darabot, mert úgyis csak egyszer fogom felvenni, aztán soha többet. Ebben nyilván igazuk volt, de én sehol sem láttam szép és kényelmes cipőt olcsón. (abban az 1 hónapban, amikor keresgettem). Végül a Horváth Cipőben találtam egy szépet, ami viszont nem volt olcsó... Viszont felvettem és annyira kényelmes volt, hogy úgy döntöttem, inkább a menyecskeruhámon spórolok majd :) Szóval szerintem a kényelem a fő szempont - ha ugyanis végigszenveded a saját esküvődet azért, mert töri a cipő a lábadat, az nagyon rossz...
Sziasztok, márciusban lesz az esküvőm, és már szinte mindennel megvagyok (menyasszonyi ruha, helyszin, meghivó, stbstb), a legnagyobb problémám a cipő illetve a menyecske ruha. A ruhám a dalarnából lesz, de menyecskét nem akarok onnan, mert méregdrága meg varratni sincs sok kedvem, nincs valami tippetek?
Szia! Nekem egy unokatestvérem van, aki Belgiumban él, és ott volt egy muszlim pasija. Együtt voltak 2 évig, de végül szétmentek. Pedig én nagyon szurkoltam nekik.
sziasztok, szeretném megosztani Veletek az új felfedezésemet! konkrétan a megmentőimet :) a május végi esküvőmhöz kerestem dekoros cégeket, amikor megtaláltam a Sentimentát! Van egy olyan kollekciójuk, ami a Nanomenta nevet viseli, és mindent megterveznek, alapanyagokat biztosítanak, viszont a dekoráció (meghívó, ültetőkártya, asztalközép, köszönetajándék stb.) összeállítás, hajtogatás, szalagozás stb. a menyasszonyok "feladata". fent vannak az árak az oldalon és már ki is választottam egy tulipános designt! szerintem ez szuper ötlet! nézzétek meg Ti is! www.sentimenta.hu
Nem ismerem a pontos jogi hátteret, de biztos van valami indoka a hatóságoknak arra, hogy miért csinálják. Az már más kérdés hogy ez jogos-e vagy nem. Nem hiszem hogy joguk lenne ezzel eldönteni pároknak a sorsát.
Igen ezt én is hallottam hogy nem automatikus az állampolgárságod, de ha már van családod az országban akkor a letelepülésit megkapod, vagy ha nem akkor miért vizsgálja a bevándorlási hivatala a vegyes házasságokat?
Nem csodálom, az érdek házasság nem ismeretlen fogalom, és hogy próbálják szűrni őket, sajnos persze ezeknek sokszor eshetnek áldozatul igaz kapcsolatok is. Kitartást nekik mert ha ezt átvészelik akkor már minden jó lesz.
Szia, Nekem van egy barátnőm, akinél ez most problémákat okoz, írtam egy másik fórumba is. A vallási különbségek és a hivatalos szervek is gondot jelentenek.
Sziasztok, látom itt inkább az esküvői előkészületekről van szó de azért megkérdezném azt,hogy nektek mi a véleményetek az "interkontinentális" esküvőkről? Arra gondolok,hogy egy magyar és egy külföldi összeházasodik? A napokban találkoztam 1-2 negatív hozzászólással és kíváncsi lennék,hogy ugye ez azért nem így van!? Ti,hogy vagytok ezzel ha egy külföldi jön színesíteni a kultúránkat és beházasodik egy magyar családba?