A From minor to major-rel kapcsolatban nem tudok mit mondani. Én a Tömegpusztító fegyvereknél vettem át a stafétát. A Lost Diariest lefordítottam, a Prostrate Yearst a nyáron csinálom. Megjelenési dátumokat a Gabótól kell kérni. Majd próbálok érdeklüdni.
A háromnegyedénél tartok, tetszik, de szvsz humorban meg sem közelíti az eddigieket, (eddig) nincsenek olyan hajmeresztő balfasz húzásai, mint pl. a 23 és 3/4 éves-ben.Azért mindenképp kötelező darab.
Persze, a fordítás még sokat dobhat ezen a téren, hajrá KMG:-)
Óh, köszönöm, annyira sajnos nem vagyok penge angolból, hogy Sue briliáns humorát eredetiben tudjam maradéktalanul élvezni. Megvárom KMG fordításában a magyar kiadás(oka?)t.
A legutolsó kötet egyelőre csak angolul olvasható, a címe Adrian Mole and the Prostrate Years. Valamint van még egy Lost Diaries nevű könyv is, ami neten már fent volt korábban angolul, ha kell, elküldöm e-mailban.
Mint alább olvashattad, mindkettőnek készül a fordítása.
Megtennéd, hogy kiírod a topicban, mikor megjelenik ez és a Lost diaries magyarul? Ahol én lakom, tuti nem lesz egy könyvesboltban sem kapható, így még a végén "késve" kapok észhez:-)
Amúgy a "From minor to major" kötetben mennyi olyan dolog van, ami az első háromban nincs meg?Magyarul ezek szerepeltek valahol?
Ezt olvastam róla: "Contains the complete text of „The Secret Diary of Adrian Mole aged 13 3/4” and „The Growing Pains of Adrian Mole” together with the selection of diaries, letters and poems published in „The True Confessions of Adrian Albert Mole”. In addition there are 40 pages of diary extracts for 1989 and 1990."
Az a jó hír, hogy megéli a könyv végét... akarom mondani, nyilván nem akarom elrontani az élményt, de mindenestre nem úgy ér véget, hogy sírva kelljen letenni a könyvet
Én is megvettem, már a felénél vagyok. Hát, szegény Sue Townsend elég borús kedvében írhatta, mostanra majd mindegyik szereplőnek jutott valami testi/lelki nyavalya..
De mintha Adrian mostani készülő színdarabja nem lenne olyannyira megszokottan förtelmes, mint pl. az Ímhol Hazámnak vagy a Nyughatatlan Ebihal:-)
Irigyeim kedvéért: épp ezt fogom olvasgatni hazaúton. Annyit már látok, hogy ez a házassága sem egy puszta gyönyör.. naná, hiszen (mint tudjuk) a merő boldogságról nincs mit írni...
A Gabo megjelentette az Adrian Mole sorozatot egy új borítós formában, nekem nagyon tetszik: Adrian Mole könyvek
Mint látható egy bökkenő van a kis kétéltűek nem jelent meg ilyen módon. Írtam a kiadónak és a következő meglepő válasz kaptam:
"Az Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek heteken belül megjelenik ebben a formátumban, az AM és a kis kétéltűeket azonban egyelőre nem tervezzük. És még az idén várható 2 új kötet is, Az elveszett napló és A kései évek (munkacímek)."
Van ötletetek, hogy egy ilyen dolognak mi oka lehet egy kiadónál?
Mindenesetre nekem ötletem sincs. És roppantul sajnálom.
Van egy jó és egy rossz hírem (a kettő ugyanaz): az én dolgom lesz megbirkózni.
Mohó karmaimba kapaírottam a the Lost Diaries-t és a The Prostrate Years-t is. Mindkettő meg fog jelenni, ebben a sorrendben, várhatóan még ebben az évben, de pontos időpontokról egyelőre nem beszél a kiadó.