Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 369
Aranyom, félrevezetö a topikod, a tied nem vegyesházasság lesz, ha csak a fiú nem orthodox jewish.
Ha itt kinnt éltek majd, számítanod kell néhány szokásra ami meröben més mint otthon, azon kívül szeretettel fognak fogadni, oktatnak, tanítanak, felnéznek rád, mert beszélsz egy msik nyelvet is. Azon kívül semmi. Garantálom, hogy ha nincs beteges honvágyad, akkor jól fogod magad érezni. Itt majdnem mindenkinek a valakije jött valahonnan. Majd meglátod. Ha van olyanod akkor meg ne gyere.
Előzmény: vikilány (4)
Yv Creative Commons License 2001.12.25 0 0 368
Szia Moni,

Egy kereszteny konferencia kozpontban vagyok onkentes es a konyhan toltom napjaim nagyreszet.

Es most dicsekszem kicsit:) Tegnap sutottem finom Anya-recept szerint sajtos rudat. Es mara mar el is fogyott. Pedig nem volt keves, harom oran keresztul sult:) Nagy buszke vagyok:)

Es en semmi angol hagyomanyosat nem ettem:) Ma volt a karacsonyi ebed, amit sikeresen ataludtam, talan majd talalok valami maradekot a konyhan:)

Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.25 0 0 367
Szia Yv,

Nalunk shepherd's pie volt, a hagyomanyos "Xmas pudding"-gal, amit utal az uram, ugyhogy nekem maradt az egesz :-) A sonka most rotyog a gazon ma estere... BTW lehet, hogy irtad mar, de mit dolgozol Devonban?

Előzmény: Yv (366)
Yv Creative Commons License 2001.12.25 0 0 366
Moni:

oke oke, tudom nem ugy ertettetek.

Hal... isteni halaszlet ettunk, isteni pontybol, isteni hal szaga van a hajamnak, ruhamnak, mert kicsit kesesben voltunk es nem volt ido furdesre:)

Boldog karacsonyt!!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.24 0 0 365
Szia Yv,

nem ugy ertettem/tuk - szerintem -, hogy _most azonnal_ ugess el a megfelelo hivatalba, de manapsag mar nekik is van emailcimuk, amit mondjuk szuleid meg tudnak Neked nezni otthon, es mire eljon a hazamenetel ideje, mar tudod, mit kell csinalni. Az "idegenrendeszet"... - bizony, ez az idetlen neve - ilyen hivatal nalunk is van, Alien Office-nak hivtak, amig hivatalosan nem toroltek az ir jogi nyelvbol az "alien" szot, hiaba jelent kulfoldit is, mindenkinek a kis guluszemu marslako jutott a szorol eszebe.

No, megyek karacsonyi vacsorat csinalni, jo unnepet mindenkinek! Boldog, formanyomtatvanyoktol, sorbanallastol mentes uj evet!

Előzmény: Yv (362)
vikilány Creative Commons License 2001.12.24 0 0 364
Na, nálunk még csak 10.30 van, otthon meg már mindenki karácsonyozik.

Classic,

A polgári esküvő után a pároddal bementek a követségre (előtte azon a számon, amit adtam, kérj időpontot, amikorra nektek jó), ahol adnak két tonna nyomtatványt, amit ki kell tölteni, és elmondják, hogy első körben mit kell beszerezned, aztán, ha mindent átirattál, beszereztél, akkor jön a második forduló az orvosi vizsgálattal és az oltásokkal. Szvsz, nem kell semmit intézkedned, csak a polgári esküvővel foglalkozz. Ja, és felejtsd el az INS-t, ha feleség vizummal mész ki, semmit nem kell csinálnod velük, a követség intéz mindent.

Ja, majdnem elfelejtettem, amikor közvetlenül a polgári után bementek a követségre, akkor még elfogadják a magyar házassági anyakönyvi kivonatot, lefordittatni, hitelesittetni csak a többi papir beszerzésével egyidőben kell.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!

v.

Előzmény: Classic Girl (363)
Classic Girl Creative Commons License 2001.12.24 0 0 363
koszi vikilany. szoval ha jol ertem, akkor elobb irassak at minden iratot az uj nevemre, es aztan kezdjek el intezkedni az INS-nel. ugye?

Boldog Karacsonyt! :)

Előzmény: vikilány (357)
Yv Creative Commons License 2001.12.24 0 0 362
Uhh.. hat koszonom Hettie es Moni!

Sajnos nem tudok bemenni se rendorsegre, se onkormanyzathoz, mert Angliaban vagyunk es nem beszel magyarul a leendo:(

De jovo szeptemberben nekem haza kell mennem az egyetem miatt. Itt nem akarok maradni, Spanyolorszagban meg nem tudok egyetemre menni, mert meg nem beszelek jol spanyolul...
Es hat csupan ket orszag johet szamitasba, mint leendo lakhely, Spanyolorszag es Magyarorszag.

Hettie Creative Commons License 2001.12.23 0 0 361
Talaljon munkat, es a munkaltatoja kerje meg a munkavallalasi engedelyt. Meg fogja kapni. De az egesz ugy indul, hogy letelepedesi vizumot kell kernie. Azt hiszem a BM-be kell menni avy a rendorsegre (idegenrendeszet, ugye milyen szep neve van?)? Fogalmam sincs mennyi ideig tart, de eleg csunya folyosokon kell sokat sorbaalni, es az mindenkepp elony, ha a ferjed beszel magyarul.

Hettie

Előzmény: Yv (359)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.23 0 0 360
Szia Yv,

nalunk annak idejen a kulfoldi tanarokkal a rendorsegre jartam, szerintem ott meg tudjak Neked mondani, mit kell tenned. Vagy miert nem kerdezed meg az adott onkormanyzatot? Azok biztos reszletesebb felvilagositast tudnak adni, nem? S ott mindjart utanajarhatsz az allampolgarsagnak is. Automatikusan biztos nem lesz allampolgar, ellenben keszulj el idegolo varakozasra, papirtenger kitoltesere, es idegbajos hivatalnokokra. De ne hervadj le, sok sikert!

Előzmény: Yv (359)
Yv Creative Commons License 2001.12.22 0 0 359
Classic Girl, Schgy: koszonom..

Szoval nem lesz olyan egyszeru a dolog:(

Ha mint argentin allampolgar dolgozni akar magyarorszagon, akkor tudjatok hogy mit kell tennunk? Merthogy en egyetemre fogok jarni, szoval valakinek penzt is kell keresnie...

schgy Creative Commons License 2001.12.21 0 0 358
Orosz feleséggel 2 és fél évig tartott mostanában (1998-2001) az állampolgárság előtti fokozat (bevándorlási engedély+magyar személyi) megszerzése, az állampolgárságot nem akartuk kérni.
schgy
Előzmény: Yv (348)
vikilány Creative Commons License 2001.12.21 0 0 357
Amikor a feleségvizumhoz beadod a kérelmet, akkor már az új néven kiállitottat kell beadni. Igy amikor az új nevedre kiállitják az új útlevelet, akkor a BM látja majd, hogy érvényes vizumod van a régiben, a szükséges helyeken érvénytelenitik, de visszaadják, igy a vizumot használni tudod belőle. Gyakorlatilag amig a turistavizumot használni akarod, addig két útleveled lesz.

Na remélem nem lett nagyon zavaros.

v.

Előzmény: Classic Girl (356)
Classic Girl Creative Commons License 2001.12.21 0 0 356
nekem is van kerdesem...

turistavizumom van 10 evig jo, de ha most kerem a felesegvizumot, beadom az utlevelem, raadasul meg is kell hosszabbitani, meg nevet cserelni rajta..meg stb. szoval ha nem kapom meg a felesegvizumot azert a turistavizumomat nem veszik el ugye?????? abba belehalok.

Classic Girl Creative Commons License 2001.12.21 0 0 355
szoval nem automatikusan, hanem kerni kell sok sok papirt kitolteni. az elso lepes hogy be kell jelenteni egy magyar cimre!!! vagyis az elso lepes hogy a hazassagi leveleteket be kell adni!
Előzmény: Yv (349)
Classic Girl Creative Commons License 2001.12.21 0 0 354
sok sok hercehurca utan igen, de tobb ev!!!! a parom szulei magyarok, elvileg siman megkapta volna 2 honap alatt, es elhuztak neki masfel evig!
Yv Creative Commons License 2001.12.21 0 0 353
upsz...szerinted hol lehetne ennek utanna nezni?
Előzmény: EMurphy (351)
Yv Creative Commons License 2001.12.21 0 0 352
most miert baj, hogy ferjhez akarok menni?:)))

Megkaptatok a kepeslapom?

Előzmény: Thall (350)
EMurphy Creative Commons License 2001.12.21 0 0 351
nem tudom igazából, de véleményem szerint nem, túl egyszerű lenne a dolog. Bár, ki tudja.

Thall Creative Commons License 2001.12.21 0 0 350
No Comment :))))))))))))))))))))
Yv Creative Commons License 2001.12.21 0 0 349
Hello!

En is Angliaban vagyok jelenleg, Devonban es a fonokom megigerte, hogy szerez pontyot szentestere. Es allitolag a hentes ma szallitja. Szerinted ez nem lesz az igazi? Ponty, ponty.. vagy nem?

Yv

Előzmény: EMurphy (340)
Yv Creative Commons License 2001.12.21 0 0 348
Sziasztok!

Lehet egy kerdesem?:) Ha osszehazasodok egy argentin fiuval akkor a srac automatikusan magyar allampolgar lesz vagy sem?

Elore is koszi a valaszt:)))))

Yv

Classic Girl Creative Commons License 2001.12.19 0 0 347
ja. 24-e itt is teljes munkanap, a 26-ai is mar, cask 25, es januar 1. az unnep!
Előzmény: EMurphy (346)
EMurphy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 346
A feldíszített kertek/házak nekem is nagyon tetszenek, habár a korai fadíszítést még nem nagyon tettem magamévá. Már csak azért is, mert így is nehézkes, hogy hová tesszük a fát, mivel a házunk nem túl nagy (vagy nekünk van túl sok cuccunk???). Na mindegy, majd jövő hét elején azért már díszítünk. Sajna mi 24-én is dolgozunk, habár remélem, hogy azért csak fél napot. Idén meg már jó időben megvettük az ajándékokat, hogy ne kelljen a nagy tömegben az üzletekeben tolongani, úgyhogy már minden be is van csomagolva.
Előzmény: Classic Girl (345)
Classic Girl Creative Commons License 2001.12.18 0 0 345
hello (itt usa)

itt is mar nagyon elore felallitjak a fat. november kicsit tulzas. mi most allitottuk mult heten, meg kicsit feldiszitettuk a kertet, de en elvezem. otthon mindent 1 napra tesznek fel. 1 nap a diszites, a kaja..stb. most csak a 24rol beszelek. a tobbi nap nem erdekes annyira. az csak pihi meg eves. szoval itt igy lehet keszulni, nem kell utolso napra hagyni a vasarlast. otthon mindig 22-en 23-an rohantam mint egy orult, es kenyszer volt a vasarlas. itt nem, mert latom hogy milyen szep minden, minden karacsonyi diszben, es tudok vallogatni es sok leertekeles van. decemberben mar ugyis mindenki a karacsonyra gondol, miert kell varni 24-ig mindennel?!
de persze otthon is szeretem a karacsont, meg itt is. igy erdekes hogy tobbfele keppen unnepelunk. ha itt vagyunk igy lesz a karacsony, ha otthon ugy. amilyen orszagban vagyunk ugy unneplunk mindent. igy erdekes. :) mondjuk azert jott a mikulas ebben a hazban 6-an.

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.18 0 0 344
Sziasztok! Nalunk (Dublin) mar javaban keszulnek az eurora. En egy boltban dolgozom, a penztarosoknak kulon kis treningen kellett reszt venniuk, izzaadtak is alaposan, a sok kis tizeneves. Megjottek mar a mintacsomagok az ermekbol a boltokba. Kicsit varom is, de ugyanakkor sajnalom a kifuto penzermeket (mar begyujtogettem beloluk az "emleknek" valot...) Kaptunk kis szamologepet (euro-ir font, es forditva, hogy az a polgar ellenorizni tudja, nem vagjak-e at, haha.) Utazas szempontjabol szerintem jo otlet, ugyanakkor mintha fel kellene adni valamit...
Apropo, ami engem elegge zavar "nyugaton" (de ez gondolom, Mo-on is megvan mar), az a karacsonyi vasarlasi orulet. Az egesz elvesziti az igazi, csaladi hangulatat, szamomra eleg ellenszenves az, hogy megnyujtjak azt a nehany napos unnepet, es mar november vegetol tart a hajsza, vegyel-vegyel-vegyel, kozben lattam mar nylonzacskot, amin arra figyelmeztettek a vasarlot, hogy a hitelkartyajarol elkoltott penzt vissza kell am fizetni a banknak. Orulet!!

Apropo, hagyomanyok. En otvozom a ketfelet (kaja, ajandekbontas), de nem vagyok hajlando fat allitani mar novemberben, az biztos!

Előzmény: EMurphy (342)
kAos Creative Commons License 2001.12.18 0 0 343
Csak hogy azert ellentmondjak magamnak, en elegge tamogatnam az Eurot. En egy idoben eleg sokat utaztam, igy aztan van egy "vodor" mindenfele penzem. Ezen kivul itt egy csomo szolgaltatasban/aruban a kulon valuta miatt kemenyen rafizetunk (engem az uzemanyag erint husbavagoan, de nezd meg a kontinentalis bor, kaja, auto, vonat, egeszsegugy ... arakat/szolgaltatasokat). Remelhetoleg ha az embereknek csak egy valutaval kell az araikat osszehasonlitani, majd ez hatassal lesz az itteni arszinvonalra (kulonosen a berszinvonalhoz kepest). Aztan majd meglatjuk hogy az uzleti eletben ez milyen valtozasokat jelent. De azt olvastam valahol, hogy bizonyos cegek siman elfogadjak majd az Eurot itt is. Pl. az M&S. (Amikota visszautasitottak elfogadni a kreditkartyamat (csak sajat kibocsatasut), azota bojkottalom oket. Ugy tunt masok is, mert nagy sarba kerultek gazdasagilag. Talan majd most megint elnezek arrafele.)

De egy kicsit elkanyarodtunk a "Vegyesházasság" temajatol...

Előzmény: EMurphy (342)
EMurphy Creative Commons License 2001.12.18 0 0 342
Igazad van, tényleg az a jó, hogy minden ország máshogy ünnepel. És valószínüleg mi is feldíszítenénk a fát már korábban, ha lennének gyermekek, akik igazán élveznék, majd talán pár év múlva. De az ajándékokat biztosan nem raknám a fa alá, túl nagy lenne a kísértés..:)))

Egyébként szerintem az europai országok közül tényleg Anglia tartott meg a legtöbbet a hagyományok közül, talán azért is próbálják minél jobban elhatárolni magukat "Europától". De én egyébként is azon a véleményen vagyok, hogy minden ország egyéni, nem nagyon tetszik, hogy behozzák az eurót, és örülök neki, hogy itt legalább ellene vannak. El tudom képzelni, hogy mekkora káosz lesz azokban az országokban, ahol januártól egységes pénz lesz. Hát, nem nagyon szeretnék ott lenni.

Előzmény: kAos (341)
kAos Creative Commons License 2001.12.18 0 0 341
EMurphy, ugy latszik ma veled levelezek. :-)
Szerintem ebben a karacsony meg tradiciok dologban pont az a buli, hogy elternek. En peldaul a leginkabb azt elvezem Angliaban, hogy nem a "kontinensen" van (nem csak foldrajzilag, hanem kulturalisan sem). Hogy minden maskepp mukodik, hogy egyeni az arculata. Ugyan nem ertek nemetul meg franciaul, ezert mas a hozzaallasom ezekhez meg a tobbi Eu orszaghoz, de nehezen tudom elkepzelni, hogy azokban az orszagokban is ugy "elveznem magam" mint itt. Szerintem pl. Bajoroszag tiszta Magyaro. (csak nem olyan lerobbant allapotban). Akkor mi az ertelme mashol elni (utazni) :-)?!
Előzmény: EMurphy (340)
EMurphy Creative Commons License 2001.12.17 0 0 340
Itt angolhonban sok helyen már december elején feldíszítették a fákat, sőt, anyósomék már a becsomagolt ajándékokat is aláhalmozták. Hát mi 24-én fogunk fát díszíteni, megvenni már megvettük, de még kint levegőzik. Az ajándékokat meg megbeszéltük, hogy a családomtól kapottakat kibontjuk 24-én, a többit 25-én. Mert itt 24-e egyáltalán nem ünnep, rendes munkanap, 25-e a Karácsony, és mindenki akkor bont ajándékokat, a karácsonyi ebéd is akkor van. Általában pulyka, de mivel most én főzök, nálunk nem pulyka lesz, mivel senki sem szereti igazából. Sajna halászlé nem lesz, mivel nem tudok rendes halat beszerezni hozzá, úgyhogy átmenetként báránycomb lesz.

Előzmény: tincsy (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!