Keresés

Részletes keresés

muttter Creative Commons License 2003.01.25 0 0 528
Petőtől és Bauertől elősorban nem szalonképes ez a párt, ugyhogy Ha megválasztanák a körmösbauer gyereket akkor nekik annyi is lenne a legközelebbi választásokkor.Érdeklődéssel figyelem a fejleményeket.
Előzmény: naiv (527)
naiv Creative Commons License 2003.01.25 0 0 527
Mivel SZDSZ elnök akar lenni a fiúcska, próbálom felidézni, milyen gyerekszobája volt...

Persze Pető Iván sem jobb a deákné vásznánál.

naiv Creative Commons License 2002.12.21 0 0 526
Mivel Pető Iván,

SZDSZ képviselő, az SZDSZ (Szabad Demokrata Szövetség) ügyvivője,

kinek anyja ávós százados volt, apja ávós őrnagy (szépen megtekinthetők a Terror Házában) beterjesztette költségvetési javaslatát, melyel lehetetlenné akarja tenni annak működését. A kormánypárt ezt szépen meg is szavazta, padsoraiban további ávos gyerekekkel pl. Keleti-vel.

Ezért azt gondolom, hogy illő karácsonykor is gondolni rájuk, és feltenni a kérdést? Mi van dr. Bauer Miklós volt ávóssal, akit embersiégellenes, soha el nem évülő bűnökkel vádolnak és mi van többi ávós társával, hogy érzik ilyenkor magukat, és azok akik még ma is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megtorlatlanul maradjanak aljas tetteik?

naiv Creative Commons License 2002.12.04 0 0 524
Most, hogy jön a Mikulás,

kérdem én mi van Bauer Mikivel, az aranybogárral?
Hoz e a Mikulás neki tárgyalást a puttonyában?

naiv Creative Commons License 2002.11.27 0 0 523
Aranydrágabogárkishozzászólóm,

ha elolvastad volna a topicindítót, dr. Bauer Miklós feljelentették, el nem évülő emberiségelllenes vádakkal, a többi közöt dr. Ries miniszter meggyilkolásában közreműködéssel.

1. Engem az érdekelne, hol tart a per. El lett e tusolva, a paraván mögött született e megegyezsés stb.
2. A topic másrészt a hasonló esetekről szól, mintegy mementóként, mert pl. tájékoztatni kell a mai ifjúságot, hogy képben legyen, ne gondolja, hogy az AVH mondjuk az APEH funkcióját látta el az ötvenes években.
3. Lássuk az összefonódásokat 1919, 1946-56,1956-89 és a mai politikai élet szereplői között.
4. Nem fáraszt, úgy gondolom ez a legkevesebb amit megtehetek.

elvtársi üdvözlettel

naiv

Előzmény: PuPu (520)
PuPu Creative Commons License 2002.11.27 0 0 522
Nézd, lehet, hogy te azt várod, hogy a Népszabadság jobboldali lap legyen.
Szvsz hiába. De nem is kell ez, - tartsa meg minden lap a politikai irányultságát, - akkor tartja meg az olvasóit is. Márpedig a jelek azt mutatják, hogy a NSZ-nak sok olvasója van, - a MN-nek meg kevés. Itten eképpen az merül fel, hogy akkor vagy "átolvasnak" a jobboldaliak, vagy a baloldaliak közül sokkal többen tudnak olvasni, mint a jobboldalon...
És a szenzáció csak akkor az, ha igaz. Ha nem igaz, akkor csak szenzációsan tálalt hazugság, - ezért hát csínján kell bánni a szenzációhajhászással, mert a MN arra fázott rá leginkább, hogy az igazságot túl soxor áldozta fel a politika oltárán.
:O)))
Előzmény: SanyaX (521)
SanyaX Creative Commons License 2002.11.26 0 0 521
"Lett belőle színvonalas, mérték és értékadó jobboldali lap? Olyan, amelyiket mondjuk én is el szeretnék olvasni, hogy a tájékozódásom nehogy egyoldalú legyen? "

Tudsz példák tengerét mutatni (vagy egyet) itt az indexefórumon, hogy balos/libes olvtársaink a jobbos vélemyénekkel toleránsak voltak, vagy fogékonyak voltak az érvekre? Szerinted lehet nektek mértéktartó bármilyen jobboldali média?

Egyébként a Népszabóval összevetve a Nemzet lényegesen jobb jelenleg. A piacot uraló ballib orgánumok bizonyos tabutémákat úgy kerülnek, mint ördög a tömjénfüstöt. Bizonyára nem mindig érdekli őket a szenzáció.

PuPu Creative Commons License 2002.11.26 0 0 520
Mit kínlódsz itten ennyit?
Keressed meg, oszt merényeld meg. Dobjál rá rohatt paradicsomot, vagy öncsed le tintával. Te leszel a magyar Bronzos Karcsi, a nép + majd szívébe fogad és ünnepel...
Ha ennyire biztos vagy a bűnösségében, miért nem jelented fel?
Tallinban is így kezdődött...
:O))))
Előzmény: naiv (519)
naiv Creative Commons License 2002.11.26 0 0 519
És mi van dr. Bauerrel, ú
ha Észtországban a történelem előre megy, nálunk miért áll?
naiv Creative Commons License 2002.11.19 0 0 518
Észtországi per a sztálini titkosrendőrség tagjai ellen

november 19. 20:12
[MTI]

Per kezdődött kedden Észtországban a Saaremaa-szigeti Kuressaare városban a sztálini titkosrendőrség nyolc olyan egykori tagja ellen, aki közreműködött az 1940-es években 400 ember Szibériába irányuló kitelepítésének megszervezésében. Az 1949-es nagy kitelepítési hullámban közel 20 ezer embert, túlnyomórészt jómódú parasztgazdát hurcoltak el Észtországból Szibériába. Közöttük volt a Saaremaa-sziget 400 lakója. A kedden a szigetről kitelepítettek ügyében megkezdődött pert a szovjet titkosszolgálat iratainak három éven át tartó tanulmányozása előzte meg. A vádlottak valamennyien ártatlannak vallották magukat, többen azzal érveltek, hogy az akkor a Szovjetunióban érvényben volt törvények szerint cselekedtek, és semmilyen törvényt nem szegtek meg.

naiv Creative Commons License 2002.11.19 0 0 517
Ez egyszerűen nem igaz.

Jobb lap lett belőle, mint volt.
Nekem nem kell mértékadó lap, erre lehet a kommunistáknak szüksége van(pravda), de a polgári oldalon elég, ha egy lap helyet ad híreknek a fontos irányokból, igyekszik nemzeti hovatartozásának megfelelő értékekeket továbbítani az olvasóhoz, kommentárjaival, elemzéseivel, k u l t ú r a közvetítésével.
A többi fejlődéséről gondoskodik a konkurencia. Namost konkurencia egyelőre csak a baloldalon van, erről a MN nem tehet. Én időnként élvezettel forgato, a kultúroldalakat különősen és persze találok benne csapnivaló cikkeket is, de sokkal kevesebbet, mint 5 évvel ezelőtt...

De mi van dr. Körmös Bauerrel?

Előzmény: PuPu (516)
PuPu Creative Commons License 2002.11.17 0 0 516
Horn, - ami azt illeti, - pénzt adott a Magyar Nemzetnek, mikor kormányon volt.
Vityka kitömte őket lóvéval, + megkapták a Sportfogadást.
És?
Lett belőle színvonalas, mérték és értékadó jobboldali lap? Olyan, amelyiket mondjuk én is el szeretnék olvasni, hogy a tájékozódásom nehogy egyoldalú legyen?
Nem lett, - a Nemzet az maradt így is, amivé tettétek, - agot-prop brosúra.
Ha erről panaszkodtok, mindíg a klasszikus vicc jut eszembe:
Tud úszni?
Nem?
És ha megfizetem?
Előzmény: naiv (515)
naiv Creative Commons License 2002.11.17 0 0 515
Igen megírja, ameddig van, ameddig ki nem húzzák alóla a (D-209) nyomdát, amíg össze nem törik a szerkesztőséget (Horn /Demokrata), amig el nem zárják a pénzcsapot (Terrorháza/D-209) stb.
Előzmény: PuPu (514)
PuPu Creative Commons License 2002.11.17 0 0 514
Bocsáss meg, - elkerülte a figyelmemet...
A média olyan-amilyen. De plurális, és ez biztosítja a demokratikusságát. Amit nem ír meg a baloldali, - megírja a jobboldali és fordítva.
Igenám, - de ez csak akkor működik, ha a média szereplői komolyan veszik magukat és egy valamirevaló újság nem enged a lapjain fröcsögészetet meg hazudozásokat felvezetni, hanem a tények alapján dolgozik. Ilyen a baloldalon több is van, - jellemző, ha egy jobboldali politikailag tájékozódni akar, akkor baloldali napilapot kénytelen olvasni. és jobboldalon? Tönkretettétek a Magyar Nemzetet, pont olyan napilapban, mint a munkáspárti Szabadság. Ez a ti bűnötök, - és a ti felelősségetek. Amennyi pénzt a Vityka ebbe a szférába pumpált, abból négy év alatt illett volna valami elfogadható színvonalat produkálni. Nem tettétek, akkor most ne nekünk siránkozzatok.
És ne próbáljátok üldözési mániával kompenzálni szellemi tunyaságotokat és impotenciátokat.
Bauer papa, mint a hiteles tájékoztatás gátja... Röhögnöm kell.
Neked nem?
Előzmény: naiv (512)
naiv Creative Commons License 2002.11.17 0 0 513
A Göncz féle per korona tanúja, rákosista hírszerző tiszt (Göncz: "vallomását szemlesütve mondta el, nem mert a szemembe nézni") jelenleg a civil szervezet vezetőjeként tolja az MSZP szekerét (lásd Heti Válasz cikk).
Előzmény: BISMARCK (509)
naiv Creative Commons License 2002.10.27 0 0 512
Válaszodban elmentél a média magatartását kritizáló megjegyzésem mellett. Magyarul, nem látom sem a Népszabadságban, sem a HVG-ben az ÁVH-t, a cselekményeiket a finoman továbbnyúló mai szálakat vizsgló, elemző cikkeket. Miért nem? Lehet, a kérdés költői.
Túlzottan erősen él még ennek a hatalmi ágnak a mai kapcsolatrendszere, nemegyszer a medián belül, azonkívül a parlamenti képviselő rokonoknak is az az érdeke (Pető, Bauer stb.), hogy mindent elsimítsanak. Ezt még tovább árnyalja a III/III szövevényes kapcsolatrendszere a mai politikával - lásd Mécs elképesztő ténykedését...
Előzmény: PuPu (503)
BISMARCK Creative Commons License 2002.10.25 0 0 511
Derek

Ezt kifejtenéd bővebben?

Előzmény: Derek (510)
Derek Creative Commons License 2002.10.25 0 0 510
Azt mar regota tudom,hogy a tortenelemhez hulye vagy ami nem vet tul jo fenyt a pesti bocseszkarra, de a joghoz meghulyebb.
Előzmény: BISMARCK (509)
BISMARCK Creative Commons License 2002.10.25 0 0 509
Derek

Hogy nem éltek a főbűnösök? És Péter Gábor? De a közéletben is található egy-két ÁVH-s. Pl. egy ismert sportriporter vagy egy ismert színházrendező. És a tanuk nem éltek? Akiket meggyilkoltak azok valóban nem. De 90-ben még elég sok túlélő életben volt.

Előzmény: Derek (505)
Derek Creative Commons License 2002.10.25 0 0 508
"Én hajlandó vagyok prosztatájukkal küzdő gyilkosokat üldözni."

Helyes,akkor alapitsd meg az antibolsevik Wiesentahl intezetet es rajta.

Előzmény: BISMARCK (507)
BISMARCK Creative Commons License 2002.10.25 0 0 507
PuPu

Szerintem én elég fiatal vagyok, és engem érdekel a dolog. Én hajlandó vagyok prosztatájukkal küzdő gyilkosokat üldözni.

Előzmény: PuPu (501)
Szopránszabó Creative Commons License 2002.10.25 0 0 506
Ja. Meg annak a kis pimasz Masfeld kölöknek is hogy volt poféja félórát provokálni a kötélen...
Előzmény: PuPu (503)
Derek Creative Commons License 2002.10.25 0 0 505
"A 80 éves náci kínzókat simán előveszik, ha utól érik őket(nagyon helyesen), ezzel szemben meglepő vakságot mutatnak, ha egy kommunista hóhért kellene felelősségre vonni, kikből jóval több van "készleten", büntethető állapotban"

Kicsit mas a helyzet,mert ezeket a haboru ota vadasszak es ha nem is kaptak el evekig oket a nyomozati anyag rendelkezesre allt es az akkori tanuvallomasok,vagyis ha most elkapnak egy ilyet szint kesz nyomozati anyag all a vadlok rendelkezesere ,megha a tanuk azota mar mind meg is haltak.Igy is sok ilyen haborus bunost felmentettek bizonyitek hianyaban. Namost az AVH es az 56 utani megtorlasok attrocitasairol iulyen nyomozati anyag nincs ,mert 90-ig ezt nem lehetett nyomozni, amikor meg lehetett akkor meg mar a fo bunosok tobbsege nem elt, a tanuk se joreszt. Vagyis most kell lefolytatni 40-55 evvel ezelotti dolgokban a nyomozast ,ami szinte lehetetlen,hiszen meg a tegnapi eseteket sem tudjak sokszor felderiteni.Es A birosag nem itelhet el senkit legendak alapjan,mert akkor ugyanolyan koncepcios per lenne,mit amilyenek voltak az otvenes evekben.

Előzmény: naiv (502)
COBETbI PAbOYUX Creative Commons License 2002.10.25 0 0 504
Más dolog a nácizmus és más a bolsevizmus. Kétségtelenül hasonlítanak egyben-másban, de azért súlyosabb az előbbi. Az emberiségellenes bűnök nem évülnek el, a többiek igen. Az öreg Bauerről ezért nem is tudhatunk semmi biztosat, csak csaholást.

Miközben a fia a legjobb és talán legbecsületesebb képviselő volt 2002-ig. Minden pártban, nemcsak az SZDSZ-ben.

PuPu Creative Commons License 2002.10.25 0 0 503
Nem ilyen egyszerű a dolog. A mosonmagyaróvári ügy a lexebb példája ennek.
Volt egy valóságos esemény, és volt hozzá egy prekoncepció.
Aztán jött egy bizonyítási eljárás, amelyik még csak pártatlannak sem volt nagyon mondható, és ennek dacára csúfos kudarc lett a vége.
Nehéz a jogállam élete...
Nézzed meg, - ma pl. mindenki tuggya, hogy a fiúk a Millenáris Parkban loptak, mint az állat. Viszont bizonyítani tételesen kell és konkrétan, - másrészt meg a jogszabályi kiskapukon vidáman járkál ki-be a tolvaj. Tudod, - amkor a BM személyzetis csaj kiadta az igazolást, hogy az ÁVH-nál a szabályzat tiltotta volt a testi fenyítést, akkor valószínűleg igazat is írt...
Ennek dacára, ugye...
Szóval, nem egyszerű dolgok ezek, - ha meg túlzottan leegyszerűsíted, akkor mindjárt létre is hozhatod a polgárság öklét...
Előzmény: naiv (502)
naiv Creative Commons License 2002.10.25 0 0 502
Nos ami a fiatalok egy részét illeti biztosan így van, sajnos. De a törvénynek más a feladata.
Más lenne a media feladata is ebben a törtnetben, csak az egy kicsit félfülre süket. A 80 éves náci kínzókat simán előveszik, ha utól érik őket(nagyon helyesen), ezzel szemben meglepő vakságot mutatnak, ha egy kommunista hóhért kellene felelősségre vonni, kikből jóval több van "készleten", büntethető állapotban. Jog és igazság érzetem azt mondja, ezeket az embereket felelősségre kell vonni, kompromisszumok nélkül. Ez németországban meg is történt sokízben. Nálunk miért nem?
Előzmény: PuPu (501)
PuPu Creative Commons License 2002.10.25 0 0 501
Ráhibáztál. Érdektelen a dolog, - a mai fiatalok el vannak foglalva az élettel és semmi kedvük prosztatájukkal küzdő öregurakat üldözni.
Ez lehet, hogy nem helyes, - de ez a zord helyzet.
Továbbá a bizonyítás... Ennyi év után már roppant nehéz és gyakorlatilag szinte kivitelezhetetlen. Annál meg te is demokratábbnak tűnsz, hogy puszta rámutatás alapján ítélj el embereket.
Bauer elismert két-három pofont, amit Ries tőle kapott. Te nem tudod bebizonyítani, hogy több van a rovásán. Miután nem neki kell bizonyítani, hanem neked, - az ügynek annyi. Törődj bele. És gondolkodj el azon, hogy mi van akkor, ha tényleg nem terheli több őt ennél a két-három pofonnál?
:O)))
Előzmény: naiv (500)
naiv Creative Commons License 2002.10.25 0 0 500
Hol tart a per?
Senki nem tud róla? Vagy érdektelen a dolog, ha igen akor részben értem miért nyert ismét Demszky.
Előzmény: naiv (499)
naiv Creative Commons License 2002.10.20 0 0 499
Az ítélet megszületett, felfüggesztett börtön(levegőbe lövöldözésért.

Dr. Baauer nem levegőbe lőtt, hanem bizonyíthatóan sajátkezűleg kínzott, valószínüleg dr. Ries halálához köze van.

Hol tart a per?

Előzmény: naiv (496)
SanyaX Creative Commons License 2002.09.28 0 0 498
Ki kell igazítanom magam, nem akartam párhuzamot a nácik és egyik mai párt között sem. A párhuzamot a nácik és az ÁVH között lehet keresni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!