Keresés

Részletes keresés

renesains Creative Commons License 2008.12.11 0 0 272

Az jó lenne ha miután lerakom a kocsit és kivinnének a kikötőbe.

Hallottam, hogy van ingyenes transzfer a reptérről, de nem mennék vissza azért.

Ti melyik kölcsönzőnél béreltétek? Tudom, hogy a Tensinél, de Ők kitől?

Előzmény: travel60 (270)
renesains Creative Commons License 2008.12.11 0 0 271

Igen ez az. Akkor igy már meg fogom találni, köszönöm.

Reptérről nem kértem transzfert a szállodába eléggé húzos lett volna.

A Four seasons-ban leszünk Miamiban. Inkább rögtön felvenném a reptéren akocsit és akkor már könnyebben mozgok. Holnap szetm befoglakok egy kocsit végre.

Előzmény: Törölt nick (269)
travel60 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 270
Mi a TENSÍ-nél béreltünk autót. Leadtuk a kocsit, és onnan ingyen transzfer busz vitt a kikötőbe.
Az autókölcsönzőkből általában ingyenes a transzfer a reptérre vagy a kikötőbe.
Előzmény: renesains (263)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 269

Hoppá. lemaradt a link....

http://www.cruise.com/cruise_info/port_parking/ft_laud_02.asp?skin=&pin=&phone=888-333-3116

Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 268

A Port Everglades-i kikötő adatait adtam meg, úgy emlékszem, mintha onnét mennétek. Ha a Miami kikötőből, akkor azt személyesen is megismertem időközben.

Melyik szállodában lesztek? Attól függ hol bérel jautót. Nem érdemes reptérről, ha bevisznek a szállodába.

Előzmény: renesains (266)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 267

Ez lenne?

Nem tudsz a szállodában autót kölcsönözni? Akkor onnét a kikötőbe a hotelből mehetnétek.

Előzmény: renesains (266)
renesains Creative Commons License 2008.12.11 0 0 266

Kikötő gondolom elég nagy. Nekem viszont pontos cimem nincs, csak annyi, hogy Terminal 2. Ez elég lesz nekem hogy megtaláljam a hajómat?

Azért is érdekelne, hogy hova kell mennem, mert akkor a legközelebbi kölcsönzönél raknám le az autót. Elvileg találtam a google map-an a kikötőhöz közeli kölcsönzőt, kérdés az, hogy vajon jó kikötőt néztem, mert mint mondtam pontos cim nincs.

Előzmény: travel60 (260)
renesains Creative Commons License 2008.12.11 0 0 265

Aha megnéztem, jó ez az oldal.

Használt már valaki Dodge Chargert? Azzal szemezek vagy egy Caravannal.

Csomagok szempontjából jobb volna az utobbi, mert a Dodge-nak nem hinnén, hogy túl nagy lenne a csomia. 

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 264

http://www.carrentals.com/?cid=11325&chan=link8&l=mia

Itt hasonlithatod az árakat. Mi a bérbeadó cégektől szoktuk az autót megrendelni, a saját weboldalukon. Mindegyik, amelyiket itt látod, megbizható.

Előzmény: renesains (263)
renesains Creative Commons License 2008.12.10 0 0 263

Na jó akor bérelek egyet.

Volt már róla korábban szó, de be tudnátok linkelni egy már általatok kiprobált oldalt ahol tudok bérelni autót?

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 262

Más Miamiban lehettél, mint mi, a fegyelmezett, türelmes vezetőkkel, de mostmár én is azt mondom, autó kell.

Előzmény: travel60 (260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 261

A napokban értünk haza a Norwegian Jewel dél-karib útjáról. Nagyon kellemes volt. Mindenütt nyári meleg fogadott.

Kikötöttünk a Dominikai Közt-ban - itt ki se szálltam, másoktól hallottam, nyomortanya a kikötőváros. Az is volt.

Aztán Barbadosra mentünk, a Concorde jó ötlet. Minket városnézés után elvittek strandra is, a part homokos volt, a viz elég meleg. Lehetett élvezni.

Antigua volt a következő hely, ott is városnézés, plusz strandolás. A viz valamivel melegebb.

A kirándulások közül a legjobban az sikerült, amit a Crusisecritic.com javaslatok alapján egy st. luciai irodával kötöttem le. (COSOL) Csodaszép - Unesco Heritage Site - partvidéken két tüzhányó között strand, arany homok, a viz kimondottan meleg.

Mivel a hajóút árát leértékelték indulás előtt, kb. 2-3 héttel, szóltam az utazási ügynöknek ( internetes ), hogy csináljon valamit. A Norwegian pénzt nem akart visszaadni, de több kategóriával magasabb kabint kaptunk.

Meglepetésemre a számlakiegyenlitésnél észrevettem, hogy mégiscsak adtak 5o dollár creditet.

Miamiból indultunk, és autóval mentünk oda.

Elég ijesztő volt a várost átszelő müutakon vezetni. A helyiek között sok az őrült vezető... de kocsi nélkül nem juttok el messzire.

Már nem emlékszem, melyik szállodában lesztek, és mennyi időtök lesz városnézésre.

Előzmény: renesains (259)
travel60 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 260
Olvastam, amikor azt tanácsolták Neked, hogy ne béreljetek autót, mert veszélyes. Csodálkoztam nagyon, de nem akartam belekotyogni. Meggyőződésem, hogy megéri autót bérelni. Sokkal szabadabb vagy, oda mész és akkor amikor és ahová akarsz. Tömegközlekedés nem nagyon van, a taxi meg valószínűleg többe kerül majd, mint az autóbérlés. Ha van autód, lényegesen többet fogsz látni Miamiból. Ha kicsit is beszélsz angolul, akkor elboldogulsz az utakon. Néhány dollárért navigáció is bérelhető. Meg sem fordult a fejünkben más lehetőség, mint az autóbérlés.
Ja, és Maiamiban nagyon jól lehet vásárolni, sok jó bevásárlóközpont és outlet is van, ahol az itthoni árakhoz képest olcsó szinte minden. Ehhez is kell autó például.
Persze ez csak az én meglátásom, van aki irtózik attól, hogy idegen, ismeretlen helyen vezessen. A forgalomtól nem kell félni, nagyon fegyelmezetten, türelmesen vezetnek.
Előzmény: renesains (259)
renesains Creative Commons License 2008.12.09 0 0 259

Ezzel még mindig gondban vagyok. Nem béreltem, mert korábban azt a tanácsot kaptam, hogy ne béreljek és igy is tettem. Pedig lehet mégis jó volna. Nme tudom, mert soha nem voltam még ott meg hát amerikában sm uh, nem tudom.

Jobb lenne szerinted? Annyival lehet kényelmesebb volna, ha nem kébe mindenhova public trasportra várnom vagy éppen taxira, ha mennék valahova.

Előzmény: travel60 (258)
travel60 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 258
Azért gyorsabb, mert minden, amit a beszállásnál kérdeznének, azt már tudják Rólad. Tőlünk összesen annyit kérdeztek, hogy majd kártyával, vagy készpénzben kívánjuk-e kifizetni a fogyasztást.
Semmi egyebet nem kell csinálj, mint add oda a Boarding Pass-t, a többi megy simán.
Igaz, nem ugyanaz a hajótársaság, de szerintem ezek nagyjából egy módszerrel működnek. Ha valamilyen gyakorlati kérdésed van szívesen segítek, ha tudok. Én bizony nagyon örültem volna minden tanácsnak az utazás előtt.
Végül béreltek autót?
Mi már nem először voltunk Amerikában, mindig bérautóval járkáltunk, soha nem volt semmi gondunk.
Előzmény: renesains (257)
renesains Creative Commons License 2008.12.09 0 0 257

Huu azok komoly hajók. Legalábbis a Freedomotmár láttam, az egyik legnagyobb.

Online check in már megvan elvileg megcsinálta az utazási iroda, nekem már csak ki kell nyomtatnom a boarding pass-t. De miért is gyorsabb ezzel a módszerrel?

Mit kell ilyenkor majd csináljak?

Előzmény: travel60 (256)
travel60 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 256
A Freedom of the Seas-szel voltunk szeptemberben és az Adventure of the Seas nevű hajóval megyünk majd februárban.
Mi úgy tudtuk, hogy déltől lehet beszállni, de mikor 11-re odamentünk, már nagyon sokan fent voltak a hajón. Nem tudom, csináltál-e online check in-t , azzal nagyon gyors a beszállás.
Előzmény: renesains (255)
renesains Creative Commons License 2008.12.08 0 0 255

Köszönöm  a jókivánságot :)

Ft. Lauderdale-ból indulunk majd 19-én. 14 napos lesz, uh 2-án kötünk ki.

Mi is dél karibra megyünk. Melyik hajóval voltatok vagy mentek majd?

Mennyivel indulás elött érdemes  kimenni a kikötőbe?

Előzmény: travel60 (254)
travel60 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 254
Jó utat Nektek.
Mi február 8-án indulunk majd egy dél karib útra egy Royal Caribbean hajóval Puerto Rico-ból.
Szeptemberben egy nyugat karib úton voltunk, Miamiból indultunk. Fantasztikus élmény volt.
Honnan indultok?
Előzmény: renesains (253)
renesains Creative Commons License 2008.12.08 0 0 253

Na még pár nap és indul a hajónk a Princess-el.

Ha érdekel majd valakit akkor majd néha berakok 1-2 képet.

pocza_sz Creative Commons License 2008.10.28 0 0 252

Szia!

Köszi. nekem is összeállt a kép :D

Jó utat a Costaval.

Előzmény: fatema (251)
fatema Creative Commons License 2008.10.28 0 0 251

nem olyan ördöngős ez amúgy,én is utánanéztem,mert az Azamara Quest-tel megyünk tavasszal távol-Keletre.Szóval ezek Renessaince hajóknak épültek 2000 körül,aztán a Pullmanntour (spanyol) megvette őket és akkor voltak Blue Dream meg Moon,és végül a két hajót a Royal Caribbean amerikai anyacég megvette,és most annak   Celebrity nevű leányvállalata üzemelteti  Azamara cruise néven,de ezena néven csak ezt a két hajót. Na,érted már? :o)

A Celebrity a Royalnak egy luxus kategóriás,igényesebb,kulturális utakat szervező része, és valamiért  Azamara néven külön üzemeltetik ezt a két kisebb hajót.

Majd tavasszal elmondom,hogy sikerült nekik :o))

Jövő héten indulok a Costa Atlanticával (többek között) Alexandriába!!!

Előzmény: pocza_sz (250)
pocza_sz Creative Commons License 2008.10.27 0 0 250

Találtam egy másik jelentést. Ez kicsit világosabb, sztem az előzőben elírtak vmit vagy én nem értem pontosan.

"...

Newest Cruise Line on Earth
June 20: Royal Caribbean International has introduced a new deluxe cruise brand, Azamara Cruises, which will initially be made up of a two ship fleet of former Renaissance vessels. The first ship AZAMARA JOURNEY (ex R SIX, BLUE DREAM, CELEBRITY JOURNEY) began service on May 5, from Cape Liberty, NY. The ship was built in 2000 at Chantiers de l'Atlantique shipyard in St. Nazaire, France as the R SIX. While sailing for Pullmantur, the vessel was renamed BLUE DREAM (2). Following the purchase of Pullmantur by Royal Caribbean, the ship switched fleets with Celebrity's ZENITH and was renamed CELEBRITY JOURNEY. It was then decided to create the new Azamara cruise line, so rather than add the R-class ships to Celebrity, she was quickly renamed AZAMARA JOURNEY. For the inaugural summer season, the vessel will sail the Bermuda itineraries originally intended for the ZENITH.

On June 7, Azamara Cruises announced itinerary changes for the second ship, AZAMARA QUEST (ex R SEVEN, DELPHIN RENAISSANCE, BLUE MOON), which was due to sail on October 19. AZAMARA QUEST will now sail on her maiden voyage on October 24 to allow extra time in the shipyard. Experience with AZAMARA JOURNEY, which sailed one day late on her first voyage, made this itinerary change prudent. The first voyage for AZAMARA QUEST is now a two-night cruise from Miami to Coco Cay, a private island in the Bahamas. The second sailing will be a five-night cruise to Key West, Playa del Carmen and Costa Maya.

Both ships are 30,277 gt, carry 710 guests and are registered in Malta. Both 593 foot long vessels were given a US$17.5m dollar refurbishment before entering the new Azamara Cruises fleet.

..."

Forrás: Maritime Matters

Előzmény: pocza_sz (249)
pocza_sz Creative Commons License 2008.10.27 0 0 249

Szia!

Már nincs a Pullmanturnál.

"...

While Pullmantur's management remains intact, Royal Caribbean quickly began leaving its mark on Pullmantur's fleet. A "ship swap" was announced whereby Pullmantur would send Blue Dream and Blue Moon to Royal Caribbean subsidiary Celebrity, while Celebrity's aging Zenith -- whose name remained unchanged -- became the latest member of the Pullmantur fleet. (Blue Moon entered service with Celebrity's newly created upper-premium brand Azamara Cruises as Azamara Journey in May 2007; Blue Moon will follow in October as Azamara Quest.) The former Mona Lisa (before that Victoria, Sea Princess and Kungsholm), a classic liner built in the 1960's, was chartered by Royal Caribbean for its new university ship initiative, The Scholar Ship, and has been renamed Oceanic II. It will be operated by Pullmantur during the summer season when it is not in use as a floating university.
..."

Forrás: CruiseCritic.com

Vasárnap az Azamara Journey jön Máltára. Kicsit meg vagyok keveredve, hogy most ki kicsoda, ki volt előtte, most ki ki, de fénykép lesz róla. :D Azt ne kérdezzétek, hogy kiről :D Mert én csak annyit tudok, hogy 02/11/2008 ::: 1000LT - 1800LT ::: V/L: Azamara Journey ::: Operator: Azamara Journey :::

Előzmény: OSZIBARACK (246)
renesains Creative Commons License 2008.10.27 0 0 248
Na akkor ennek örülök, mert a mi utunk 2 hetes lesz és 9 kikötés lesz, uh lesz idő majd a vizen pihenni. Már befoglaltam az első szigeten egy kirándulást, de lehet nem fogok többet, majd ott eldöntöm, hogy hova menjünk, mert azt hallottam hogy a hajón lévő tv-n is meh lehet nézni,a kirándulásokat kisebb video bemuataüval, és ugy talán majd könnyebben el tudom majd dönteni mint igy egy-két képről.
Előzmény: OSZIBARACK (247)
OSZIBARACK Creative Commons License 2008.10.27 0 0 247

Hááát,

Elég tempósak, ha sokat akar az ember látni..érdemes  menni...és meg kell mondjam, én nagy fotózós vagyok, de így is sikerült közel 2000 képet készítenem.(1 hét alatt) fél szemmel mindig az idegenvezetőn vagyok, a másikkal mindig fotózom... az biztos ezek a hajóutak akkor szólnak a pihenésről véleményem szerint, ha kéthetesek és kétnaponta pihenős- tengeren töltött idő van - elég fáradt voltam, amikor már 4. vagy 5. nap is minden nap kirándulásos nap volt, de ugye, ha már az ember eljut ilyen távoli helyre , akkor látni akar minél többet - ezért is fizettünk mindig be a legnagyobb utakra, legtöbb idő, legtöbb látnivaló...

ennek ellenére azt mondom, nagyon nagy élmény, éppen ezért nagyon színes, maradandó és mai napig nosztalgiázunk a számtalan benyomáson, érzéseken...melyik sziget, miért is tetszett, hihtetelen tényleg mennyire eltérő egymástól 1-1 sziget.

Igen igazad van, nem is hallottam erről a repcsi dolgoról..ezen a szigeten, mi nem jártunk arra felé...

Üdv,

K. 

Előzmény: renesains (245)
OSZIBARACK Creative Commons License 2008.10.27 0 0 246

Szia, mi anno a Blue Moon-nal- nagyon klassz volt. Az a fekete hasú elég újszerű 5 x-os hajó.

üdv, Őszibarack

Előzmény: pocza_sz (244)
renesains Creative Commons License 2008.10.27 0 0 245

Akkor gondolom a Concord-ot nem néztétek meg ott. Az a baj amit már irtam is, hogy kiváncsi volnék rá nagyon, de menjek Barbadosra repülőt nézni?? Hát nem tudom, egyiket sem biztos hogy viszont fogom látni valaha. De mégis ugy gondolom, hogy egy kirándulás tarlamasabb lehet.

Figyelj, és ezek a városnéző turák meg hasonlók mennyire tempósak. Azért kérdem, mert, ha nekiállok fotózni valahol ahol esetleg több időt is eltöltenék arra van időm vagy futnom kell utánuk, ha nem akarok ottmaradni?

Előzmény: OSZIBARACK (243)
pocza_sz Creative Commons License 2008.10.26 0 0 244

Szia!

Melyik hajóval voltatok?

Előzmény: OSZIBARACK (243)
OSZIBARACK Creative Commons License 2008.10.25 0 0 243

Szia,

mi tavaly előtt decemberben voltunk Pullmantour-os úton, nagyon szuper, Dél-karibi körúton. többek között Barbadoson is voltunk, ami mai napig egyik legkedvesebb emlékünk, mert nagyon hangulatos, nagyon angolos, kaibi feelingű hely, gyönyörű természeti adottságokkal. Bizonyára tudod, ez a sziget a legnyugatabbra lévő sziget a karibon, nyugati oldalán nagyon jellegzetes, szelesebb, hullámosabb, kősziklákkal teli tengerparttal. Egy egész napos túrára fizettünk elő, hogy minél többet láthassunk. A kirándulás során, amit megnéztünk, egy nagyon híres Botanikus kert-elképesztő növényzettel, egy kis anglikán templom (nagyon hangulatos, igazi esküvőnek való;-)),  a főváros, egy cukornád ültetvényes háza egy cukornádültetvény mellett, itt egy nagyon klassz múzeumot láttunk, aztán egy hangulatos kertjében egy klassz büféebédet fogyasztottunk el, egy helyi falun keresztül átsuhantunk, majd a túl oldali mesés, azúrkék, keleti, nyugodtabb, homokos strandján, pihiztünk, fürdőztünk. Egy szóval nagyon klassz volt. jaa...és sokszor eszembe jutottak a Miss Marple-es jelenetek, annyira jó hangulata van a szigetnek. (Curacao-n nem éreztem ezt az érzést, hogy visszamennék bármikor oda, mint itt pl....persze a maga nemében az is érdekes volt, de 1-hetet nem tudnék eltölteni ott. Barbados már annál inkább hangulatos, otthonos..stb) 

Üdv,

Őszibarack

Előzmény: renesains (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!